Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Grafirka

őstag

válasz bagyulajuve #30588 üzenetére

" Par perc mulva atvalt " honnan szamolva azt a par percet ? Pl jatekbol ( 3D ) kilepes utan? Vagy gep inditasa utan?

Ismerosomnel az EVGAGTX 970 hasonlo jelenseget produkal.Nala gep inditas utan rendben van mindaddig mig nem indit el egy 3D jatekot.Ha a jatekbol kilep a GPU beragad es nem valt idle orajelre , marmint 135 mhz -re.

Az en GTX960 om ( ASUS strix) ugyanezt csinalja.Napok ota keresek infokat a neten de eddig sikertelenul.
    Osszevissza irogatnak de gyakorlatilag nem tudjak az okat.

Amit edig talaltam:
    - 144 hz kepernyo okozhat ilyen jelenseget. ( 120 vagy 60 hz re lehuzva , allitolag megjavul)
    - 2 vagy 3 kepernyo eseten nagyobb fogyasztas okozhatja
    - NVIDIA power manager ha maximum performancera van alllitva , ugyanez tortenik ( nem valt vissza 2D be alacsony orajelre) Allitsd adaptive-ra
    - Geforce experienceben a shadowplay okozhatja , ki kell kapcsolni.
    - Egyesek szerint az MSI kombustor es az asus tweekelo softja is bekavarhat. ( nalam egyik sincs )

Se a havernel se nalam egyik fent emlitett eset se aktualis , megsem skalazodk vissza a kartya idle orajelekre.Ha beragadt akkor csak restart segit.
    Lovesem sincs mi ez es lecsusztam a 30 naprol ,mert mar visszakuldtem volna.

Eddig 5 drivert probaltam, az osszesnel jelentkezett a problema.( letisztitva driver sweeperrel ,stb)
    Amit eszrevettem ha full kepernyon futtatom a jatekokat "beragad" az orajel, ha ablakos modban jatszom akkor nem.

Új hozzászólás Aktív témák