Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Norbika88

senior tag

válasz Dency01 #40068 üzenetére

Érdemes saját profilt beállítani ventilátor szabályzónak.
    Úgy vettem észre 75% felett már csak hangja van, érdemi hűtés már nincs.
    MSI Afterburnert használok. 55fokos BF1 közben, húzva van. Fülessel tolom olyankor nem érdekes a hang.

Kompresszorral óvatosan, pára lecsapódik benne valami rongyot rakj elé mikor fújod.
    Persze akinek van hozzá páraleválasztó nem érheti nagy baj.

• Cs1csó

titán

válasz Dency01 #40068 üzenetére

A portalanítást hogy végzed? Mert kompresszornál vagy porszívózásnál nincs jobb megoldás - hiszen egy csomó részéhez nem is tudsz hozzáférni.

Nem rossz a strix, az msi megoldását szokták ajánlani, és az újabb sorozatban 10xx már én is olyat vennék. A gigabyte-nál az a baj, hogy nem passzív a ventilátora azaz ha nincs terhelés vagy egészen minimális akkor nem mennek a ventik a srtix szerencsére ilyen.

Esetleg lehetne bele még tenni ventilátort pl. oldalra hogy szívja ki a a meleg levegőt, általában ott ahol a videókártya van pont akad egy ilyen lehetőség sok házon.

• Cs1csó

titán

válasz Dency01 #40066 üzenetére

Üdv pont ilyenem van, Először is játék előtt azzal kezdem, hogy a 2 db házventit - elől és hátul egy-egy - feltekerem maxra manuálisan, ezután indítom a játékot, tuningot nem használok:
    - max 69 celsius fokig engedi a vga-t
    - ezt kb. 40%-os ventilátor terhelés mellett éri el - strix-hez adott qputweak progival mértem de egy jó idje nincs fent de a helyzet kb. ugyanaz mivel anno kipróbáltam vele a 60%-os ventilátor terhelést na annak már volt szélzaja úgyhogy érezném ha változna

A szobahőmérséklet elég magas 24 celsius, de szabadon áll a ház laminált parkettán, és évente kb. 2 szer kopresszorral kifúvatom a komplett gépet - ha minden igaz nem olajos kompresszorral - tehát por az minimális a ház egy Fractal Design core 2500, egy viszonylag jól szellőző ház, a levegő viszonylag szabadon áramolhat benne max az egy kicsit túlméretezett cpu toronyhűtőmet lehet túlzásnak tekinteni.

A zajszintről annyit hogy normális játékhangerőn pl. FIFA vagy valami pörgős lövöldénél nem zavaró egyáltalán gyakorlatilag nem is veszed észre, ha valami olyan játék esetén aminél több a csend esetleg érdems fülest használni, bár ott sem zavar, engem legalábbis.

Érdemes lenne bemérni a hangerőt mert lehet, hogy a te vájt fülednek sok de amúgy teljesen normális, de az is lehet hogy valami gond van - csapágy stb. fene tudja. Akár valaki aki ért hozzá hallgassa meg terhelés alatt és ő megmondja, hogy ez a normál szélzaj vagy annál több.

A ventiprofilt lehet variálni a kérdés inkább hogy mekkora a hőmérséklet mert ugye ha lejjebb veszed a fordulatot akkor ugye magasabb lesz a kártya hőmérséklete pl. 75-ig én is simán engedhetném és lehet hogy ez menne 30-35%-os ventivel. Száz szónak is egy a vége a hőmérséklet adatokat is add meg - terhelés alatt és valaki aki ismeri ezeket a kártyákat személyesen hallgassa meg.

Új hozzászólás Aktív témák