- Fotók, videók mobillal
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Külföldi SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- Nem nyílnak a Foldok?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
-
Mobilarena
nVidia GeForce GTX 950 / 960 (GM206) téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Csupingo
veterán
válasz
Gabor1123 #13900 üzenetére
Ez nem normális működés. Egy megjelenítővel kb. 38-42 fokon kéne állnia akár egész napos böngészés közben is, amíg valami nem kezdi jobban terhelni.
Le van választva a win-ben a 4k kijelző? A semmitől nem szabadna melegednie. Olyankor a gpu-z sensors ablak mit mutat? Felugranak az órajelek? Ha igen, akkor még 1-2 víruskeresőt futtatnod kéne. -
Csupingo
veterán
válasz
Gabor1123 #13898 üzenetére
Nem magától melegedet, hanem azután, hogy elindítottad a tesztet, ugye? Akkor nincs gond, úgy működik, ahogy kell. Ez egy félpasszív kártya, kb. 60 fokig nem kapcsolja be a vetilátorokat.
Nekem elég régi driver van telepítve. Az újak közül nem tudom melyik jó. Valami 39x-est próbálj ki. pl.: 399.24
-
Csupingo
veterán
válasz
Gabor1123 #13896 üzenetére
Ez jó, visszaállt alapra minden. Leszedted már a vga piszkáló progikat? Telepítettél új drivert? Ha igen, akkor itt a gpu-z -ben az első oldal közepén a bus interface-nél a ? -jelet nyomd meg, akkor elindul egy teszt. Ha átváltasz közbe a sensors fülre, láthatod a hőfokot és hogy elindul e a ventilátor 50-60 fok környékén.
-
Csupingo
veterán
válasz
Gabor1123 #13890 üzenetére
Na szép. Ez egy sima víruskereső, még nem hallottam róla, hogy tönkrevágott volna gépet. A saját oldaláról töltötted le? Win 10-ed van? Ha nem sikerül elindítanod a gépet, akkor kérdezz be a topikjába is. Ne haragudj, nem hittem volna hogy ilyen eset is előfordulhat.
Akkor nézd át a gépet valamelyik másikkal, ha nem félsz tőle.
Nvidia vezérőpult, 3d beállítások kezelése, energiagazdálkodás. Szerintem optimálison legyen.
Ha esetleg nem akarsz még víruskeresőt futtatni, akkor előbb töröld le a vga piszkáló progikat, aztán driverből telepíts egy másikat, majd a win-ben válaszd le a 4k megjelenítőt. Semmi se fusson, úgy nézd meg gpu-z -vel az órajeleket. Ha nem áll vissza alapra, akkor muszáj lesz bányászvírust keresned. -
Csupingo
veterán
válasz
Gabor1123 #13888 üzenetére
Szerintem kezdésnek szedj le mindent, aztán pl. gpu-z vel nézd meg az órajeleket. Talán még egy fhd és egy 4k kijelző esetén se illene 60 fokra melegednie a kártyának. A gpu-z -ben van render teszt is, ha azt elindítod, akkor figyelheted, hogy bekapcsol e a ventilátor. Itt valami nem kerek, érdemesebb tiszta lappal kezdeni és csak a driverrel próbálni először. A víruskeresőket persze futtathatod, mert lehet, hogy egy bányászvírus használja a kártyát és azért melegszik, vagy csak driver hiba és nem állnak vissza az órajelek. Ugye az nvidia driverben nem a maximális teljesítmény van beállítva az energiagazdálkodásnál?
-
Csupingo
veterán
válasz
Gabor1123 #13886 üzenetére
Pontosan milyen hőfokokat ér el? Elvileg a 4xx utáni driverek nem olyan jók, valami régebbivel kéne kipróbálni, akár ddu-s törlés után. Érdemes kezdésnek az összes vga piszkáló progit is törölni (erről az asus twek-ről még jót nem olvastam) és csak a drivert telepíteni, aztán úgy kipróbálni.
Az mit jelent, hogy a 4k tv nincs bekapcsolva? A win-ben is le van választva és csak a monitor aktív, vagy csak a készülék van kikapcsolva?
Ha ilyen film akad, akkor talán a proci is melegedhet. Megfelelő órajelen jár ilyenkor a cpu és a vga is?Bányászvírus keresőkkel nézted át a gépet: HitmanPro, Roguekiller, Adwcleaner, Malwarebytes?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Házimozi belépő szinten
- E-roller topik
- Fotók, videók mobillal
- MasterDeeJay: Natív 3Dfx Glide Windows11 alatt Voodoo1 és Voodoo2-vel.
- Milyen széket vegyek?
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C docking station (akár 3x4K felbontás)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Billentyűzet magyarosítás magyarítás lézerrel is! 10-15ezer közötti áron! Óriási betűkészeletünk van
- AKCIÓ! MSI Z77 MPOWER Z77 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest