- Huawei Watch 5 - okosóra érintőlegesen
- Yettel topik
- Nem nyílnak a Foldok?
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- Egy óra, két rendszer
-
Mobilarena
nVidia GeForce GTX 950 / 960 (GM206) téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Alien!
senior tag
nekem az MSI 65C-ig ment fel eddig max a Define r4 házban. Akkor se nagyon hallani. Nem is vágom, hogy mikor pörög és mikor áll a venti.
szvsz az alacsony TDP miatt minden maxwell kártya hűvös, szóval ezen kár vitázni. Én pusztán csendmánia és belső dizájn okán választottam a márkát.
-
blu79
addikt
ugyanazon típuson belűl kicsi a gyártok közt a különbség, a 70C se mondható soknak meg a 75 sem de ezeknél a kariknál ekkora hőnél nem boostol annyira amennyin 60 foknál. Na most ha egy kari 75C akkor azt a proci hőmérsékletén is észre lehet venni, mert a kártya hátlapjáról arra megy a hő, kézzel érezhető is, és a gépházba melegebb van, értelemszerűen minnél kissebb hőfokra kell törekedni.
Mivel hogy azonos típudon belűl nincs különbség a gyártok közt, mindig a leghalkabbat, legűvösebbet szoktuk ajánlani ha valaki efélét kérdez, de ha neked ez mindegy akkor javasold bármelyiket amelyik neked tetszik. -
laychi
veterán
A 30%-ot elírtam,40-et akartam(azt is hasraütésre) ezért elnézést kérek,mert mellé gépeltem.
Tudom ez is téves,hozzávetőlegesen kb 45-46% a különbözet legalja árakat nézve,ha pontosítani akarunk.
De azt áruld el,hogy neked,hogy jött ki 100%?
Te nagyon okos vagy,biztos meg tudod magyarázniAz én képletem,hogy 40k egy alap 750ti, 58-ért kapni 960-at(legalja árakat néztem ismétlem)
40000*1,45(+45%)=58.000
40000*2(+100%)=80000 <--ez a te képleted/elképzelésed.
(Későbbiekben tud majd fejleszteni minden bizonnyal.Én ha engedné a pénztárcám biztos nagyobb vga-t vennék először és utána egy jobb procit.)
Első körben ezt írtam egyébként,nyilván ez most hirtelen drága megoldás lenne neki,de tuti,hogy nem lenne gondja vele.
-
Skimaster
senior tag
Konkrétan miről? Ez csak nekem egyértelmű? Az Msi féle 960-ról. Van sokféle, de én az msi gaming verzióra lennék kíváncsi, főleg ha valakinek ilyen van pont,mik a tapasztalatok? Vagy aki szakértő 960 as kártyákban, mi a véleménye pont erről a verzióról.... Do you understand.... Bástya?
-
laychi
veterán
A te géped is "meg van sértődve",hogy milyen "gagyi a kártya"?
Eggyel korábbi generációból van a procid,valamivel kisebb órajellel,de szerintem az is képes lazán kihajtani nagyobb kártyát is.
Egy i3 4330-as volt egyik ismerősnek,egy túlhúzott,feszültség moddolt hd 7950-et kihajtott,akkor egy i5 kihajt nagyobbat is,akkor is,ha az ivy. -
laychi
veterán
Kinek mit enged a zsebe,meg kinek mire van szüksége.
Nekem pl nem lett volna keretem nagyobb kártyára,de hobbijátékosként nem is hiszem,hogy szükségem lenne nagyobbra.
750Ti-vel is elvoltam 7-8 hónapot,az sem biztos,hogy nekem nagy szükségem lett volna a váltásra,de jó áron elment,ez meg jó áron lett megvásárolva(azóta mentek lefele az árak itt-ott,ahogy néztem(60-ért zotac,olvastam itt a topicban,stb...)Te meg töltsd ki az adatlapod,hogy milyen konfigod van,hátha mi is tudunk 1-2 jó szót szólni hozzá
-
fsb_essex
tag
Szerinted hogy kell a GTX960-nak kraftot nyomni?
Ez nem csalóka kérdés, mert a tesztekben azt olvasom 10% órajelemeléssel 10%fps növekedést kaptak, máshol meg azt hogy 18% fps növekedéshez 18% gpu órajel növelés kellet.
Nem értem... nálam ennyi nem megy, emelek feszt, emelek power limitet, de a +10% sosem hoz 10%-ot inkább csak 6-7% fps növekményt
.
A másik:
Nézted már a csendes üzemmód mikor ér véget nálad? (Gigabyte)
Nálam a játék elkezdésekor kezd emelkedni a hőmérséklet és 55 fokon bekapcsol a venti. (Asus Strix)
Még nem találtam olyan 3D alkalmazást amely pár percnél tovább birta volna passzívban.
Pontosan nem lehet tudni mekkora a kártya hőtermelése, de azt gondolom nem nagyon megy 100W alá játékok alatt. Azt meg passzívan megfogni 55 fokon szinte lehetetlen ekkora hűtőfelülettel.
.
Eredetileg gigát akartam, de az nem volt raktáron.
Meg azt is hittem, hogy majd megy passzívban 3D-re kapcsolva bizonyos szitukban, de ez nem jött be. Amúgy hangjára semmi panasz, csak meglepett hogy az a passzív mód nem az amit a tesztekből kiolvastam. (lehet rosszul) -
fsb_essex
tag
OK, rendben.... szerintem dobjuk ezt a témát.
.
Nekem elég, hogy a GTA5-öt FHD-ban szinte full beállításokkal tudom úgy játszani, hogy egyetlen zavaró reccenést sem látok. Nem tudom másként leírni, minthogy folyékony a kép. Vizuális élmény párosul a játékélményhez.
És közben teljesen csöndes a kártya, meg a gépem is. Megérte az árát. -
fsb_essex
tag
Ne haragudj már, de ezekből nem derül ki, hogy a GTX960 memo sávszélesége elég vagy nem elég.
Az meg hogy FHD-nál nagyobb felbontásban alacsony fps-t produkál a kártya, szintén nem bizonyíték arra hogy ott a sávszél fogy el. Lehet a gpu gyenge.
-.
Elméletben egyszerű tesztelni a sávszél elfogyást, nincs szükség másik kártyához való hasonlításra (sőt az értelmetlennek is tűnik első ránézésre).
4 db mérés szükséges hozzá azonos körülmények között (játék beállítás, scriptelt játékmenet, fix venti fordulat, stb).1. Default beállításokkal.
2. 10%-al emelt gpu órajelel
3. 10%-al emelt mem órajellel
4. 10%-al emelt gpu és mem órajellelAz 1-eshez kell hasonlítani a többit. Ahol jobban növekszik az fps, ott van a szűk keresztmetszet
Ha ilyen eredményt kapunk, akkor kijelenthetnénk, hogy elegendő a sávszél:De én nem tudtam ilyet produkálni, mert a többször elvégzett tesztek jelentősen más eredményt adtak. Főleg a gpu húzásakor szórt az átlag fps. Vagy én szúrtam el valamit, vagy a power managment szólt bele.
(#1339) jcs
Kérlek próbáld elfogadni, hogy két különböző architekturájú kártya összehasonlításával nem lehet következtetést levonni arra vonatkozóan, hogy az egyiknél elegendő a memo sávszélessége a gpu-ja teljesítményéhez képest.
.
Az Ipon tesztben ez egy értelmes mondat, kár hogy nincs adatokkal alátámasztva:
"Játékfüggő, hogy a memória vagy a GPU órajele hozza-e a nagyobb változást, de a lényeg, hogy mind a kettőnek van értelme, tehát nem az a helyzet, hogy állandóan sávszélesség limites lenne a kártya." -
fsb_essex
tag
Szerintem te összekevered a "görcsölést" a műszaki érdeklődéssel, meg azzal a hobbiszerű dologgal, amikor egy vásárolt cuccot öncélúan tesztelgetünk, hogy a határait kiismerjük.
.
De ha már... segítenél egy picit?
Amit mutattál képet abból, hogy hogy derül ki hogy a GTX960 memo sávszélessége elegendő vagy sem? Mert szerintem sehogy.
Illetve mely teszteket hasonlítsam össze és melyik mért eredményt, hogy megtudjak valamit a Gtx960 sávszéleségével kapcsolatban?
Szerinted milyen eredmény várható? Te már megtudtad, van valami konkrétum?
Azonkívül hogy "elég és kész". -
jcs
tag
Ha aggódsz akkor ne gondolkozz :
vedd meg az R9 280X-et! 3 giga memória 384bites mem sávszélesség! -
jcs
tag
-
fsb_essex
tag
Én még nem tudom, hogy a 128bit, illetve 112 MB/s memo sávszél elég vagy nem elég a 960 gpu-jához. A most linkelt tesztek ezt nem vizsgálták. Ez a probléma független a 2GB/4GB memória mérettől.
Sőt én még nem is láttam olyan tesztet ahol ezt nézegették volna.
.
De ha ügyesek vagyunk akkor megcsinálhatnánk.
Csak kéne egy jó tesztmódszer, amely a power limittől függetlenül tudná állítani a core frekvenciát.
Mondjuk a "gyári" 80%-ra vagy 110%-ra.Sajnos én nem tudom, hogy lehetne beállítani fix 1000MHz-re aztán meg fix 900Mhz-re. Régebbi VGA kártyákkal ez megtehető volt.
-
fsb_essex
tag
Jó az a GTA5 teszt, csak az a kár, hogy nem írja milyen beállításokkal vagy legalább mennyi memó limittel tesztelt. Az kevés, hogy ultra meg high beállítás a memoteszt szempontjából.
Az ULTRA-nál sem látszik a 2GB hátránya. Pedig ultrán biztos 2GB feletti a memo használat, de nincs meg a 60fps sem. Én így nem használnám. Ultrára kevés a 960, tuti gpu limites így.
A HIGH-nál van némi különbség a 2GB és 4GB között. Itt valószínűleg kicsivel 2GB feletti a memoria limit a kevés ram miatt akadozhat a játék. Bőven 60 feletti az fps. Még lehetne csavarni a beállításokon ha vmem engedné.Az én GTA5 beállításaim valahol a kettő között lehetnek 2,8GB memolimittel, és 70-80 közötti fps átlaggal (nem mértem ki pontosan csak tól-ig van meg 60-100)
-
fsb_essex
tag
Nem jók a linkek.... de mutatok pár ábrát én is. Tesztoldal: [link]
Más GTX kártyáknál is bebizonyosodott már, hogy nincs hátránya (max. 2-5%-al lasabb, vagy nem jól tuningolható a ram) a dupla fedélzeti memóriának. Eddig előnyét leginkább csak SLI-ben láttam. Pl. Gtx460/2GB, GTX275/1.7Gb viszont lehet a GTX960 az erős gpu miatt esélyes arra hogy bizonyos játékoknál egy kártyával is előnyt mutasson, ha több a vram. Mondjuk GTA4-nél is volt ram limit mizéria, de ott sok más probléma is volt amit le kellet küzdeni a jó futás érdekében.Példák:
Itt extrém elönyben a 4GB, valószínűleg azért, mert a 2GB-ossal gyakori a mikroakadás, lásd 1%-os min fps-eket.A legtöbb játékban szerintem ez lehet a helyzet FHD-ban.
Semmi vagy minimális átlag fps különbség és a kicsivel kevesebb lagg (mikro akadás) -
fsb_essex
tag
Milyen beállításokkal? Melyik városrészben? melyik naposzakban? Milyen időjárás esetén?
vagy futtasam a benchmarkot?Egyébként jelenleg majdnem minden fullon van. MSAA kikapcsolva. Látótáv max. Ext látótáv 80%
Vsync bekapcsolva, stabil 59HZ (ez miért nem 60?)
Ezekkel a beállításokkal multiban a GPU kihasználtság 70-80% A cpu 60-70%
Ha Vsync-et kikapcsolom, akkor GPU és CPU is 96-98%-on van (ez elég fura, hogy mindkettő egyformán limites) és helyszíntől függően 60-100 fps között ingadozik. Még nem láttam hogy 50fps alá esne, bár biztos lehetne olyan szitut találni.
.
De a lényeg GTA5-ben: nem akad, nem receg. a képi élmény folyamatos, szinte folyékony a kép. Ha rántom az egeret akkor is, ha max sebességgel száguldok akkor is. Helyszín váltáskor is. Pl kijövök a lakásból.
A mem. kihasználtság folyamatosan 2,6-2,8GB között van.
.
Más játékot nem játszok, de ha kell szívesen tesztelek hétvégén.
Kéne egy kis segítség a tuninghoz is, mert ez az energia limites dolog elég fura, és nem értem a tesztoldalak hogy tudtak 15-20%-ot produkálni.
Annyi elég hogy a limitet maxra húzom? -
fsb_essex
tag
Valamit eltéveszthettél, mert giga GTX960 / 4GB már kapható 73K-ért, az Asus Strix mindenféle ajándékkal meg 77.600 HUF, nem pedig 92K ahogy írod. És ezek az árak még picit csökkennek majd a köv 2-3 hétben (a 2GB-oshoz képest biztosan)
Úgy tervezem eladom a fülhallgatót meg a Twich kupont és akkor csak 70-72K-ba fájt.
Ez a legolcsóbb 4GB-os videókártya amely a GTA5-höz használható.
Nekem megérte.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Dell Latitude E6530 - i5-3GEN I 4GB I 500GB I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Garancia!
- Csere-Beszámítás!AMD Asztali számítógép PC Játékra! R5 5600/ RX 6700XT 12GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Lenovo ThinkPad X270 (16) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i7 12700K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700 XT 12GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- Utolsó 3db - KIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W docking station (3TR87AA)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest