- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- eSIM, a kártyamentes szabadság
- Tavaszi szél Slimet áraszt
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- One mobilszolgáltatások
- Google Pixel topik
- CES 2025: Kezünkben a Mudita Kompakt, az E-ink kijelzős anti-telefon
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Mindent vitt az iPhone az ünnepi időszakban
-
Mobilarena
Modst3R fórumtársunk részletes cikke: [link]
2016 májusában az nVidia bemutatta a(z) GeForce GTX-1080 és GTX-1070-es újgenerációs termékét, ami már a Pascal architektúrára épül. A GP104-es maggal van dolgunk, ami fölfogható a GP102 kistestvérének, erre épül majd a Quadro P5000-es termékük is.
A teljes GP104 2560 CUDA maggal rendelkezik, azonban ennyi csak a GTX-1080-ban aktív, a GTX-1070-nek 1920 aktív egységgel kell gazdálkodnia. A lapka mérete: 314 mm², TSMC gyártja 16nm FF+ -on.
Figyelem! Ezek az órajelek csak a Founder's Edition-re vonatkoznak, ettől a különböző gyártói, ún. custom kártyák eltérnek, a fogyasztás szintén eltérhet.
Új hozzászólás Aktív témák
-
joysefke
veterán
válasz westlake #2598 üzenetére
Ha nagy lesz a felháborodás/potenciális igény a komolyabb tuningra lehet hogy kihoznak felárért egy nem fesz-lockolt verziót, amolyan intel i5/i7-K mintára (ott azok a nem szorzó-lockolt verziók. A partnerek meg majd az extra hűtős változataikat erre (pld MSI GAMING-Z).
Szép világ lesz, ha még a VGA tuningot is megadóztatják...
Na nem mintha annyira érintene engem, hiszen fszt nem szoktam emelni, de mégsem tudok ezért az aljas húzásért lelkesedni.J.
[ Szerkesztve ]
-
joysefke
veterán
válasz cyberkind #2554 üzenetére
70C-nek (full gaming load) szerintem köze sincs a magashoz (VRM-et egyébként 80C-re írta a teszt). Ha nem tettszik itt még mindig följebb tolhatod a ventit, van benne bőségesen tartalék.
Nekem személy szerint jobban tettszik ez a hozzáállás, mint a korábbi Giga szériákra jellemző szarrágás, ahol 55C-60C-on tartja indokolatlan hangerő mellett a hűtés a kártyát és nem nagyon tudod meggyőzni róla, hogy ne pörögjön annyit.
Nekem 970-ből MSI van TwinFrozer V hűtéssel, a 1080-ra pedig TwinFrozer VI került. Hasonló teljesítmény mellett azt várnám, hogy akkor a 1080 hűtése legalább olyan jó lesz, mint a 970 hűtése volt. Én pedig abszolút meg vagyok elégedve az MSI 970 hűtésével...
J.
-
joysefke
veterán
válasz #16729600 #2113 üzenetére
-Mennyire szép a FHD felbontáson futó játékok 4K-ra való felskálázása?
-FHD-> 4K felskálázáskor a TV vagy a VGA skáláz?
-Monitorként mennyire használható? (a méretétől eltekintve értelemszerűen)
-Mekkora az input lag?
-Mekkora az input lag, ha FHD->4K skálázás van?J.
[ Szerkesztve ]
-
joysefke
veterán
válasz Ren Hoek #2072 üzenetére
szerintem a 980Ti-1070 viszonylatában ugyan az lesz, mint anno a 780Ti - 970 esetében:
-(1)a nagyon hasonló teljesítmény és lényegesen alacsonyabb fogyasztás miatt aki újat vesz az 1070-t fog venni, természetesen valami combos custom hűtéssel (MSI, Giga, Asus..)
-(2)Használtan meg a 980Ti előbb-utóbb szépen besorakozik a 1070 új, majd a 1070 használt ára alá
-(3)Mivel a 980Ti csúcskártya volt ezért sokan ácsingóznak rá akik akkoriban újonnan nem tudták megvenni és tájékozatlanságból vagy meggondolatlanságból képesek lesznek egy jobb használt darabért irreálisan sokat kiadni, ezért lesz egy két élelmesebb 980Ti tulaj aki kb árában vagy minimális ráfizetéssel új 1070-re fogja cserélni használt portékáját.Ha a custom 1070 hozni fogja a custom 980Ti sebességét, akkor nincs miről beszélni, teljesen egyértelmű lesz melyik a jobb kártya.
Egy éve ki vett volna újonnan vagy használtan 970 árban 780Ti-t? Senki akinek esze volt.
Pedig a 970 még csak nem is 256 bites kártya a 780Ti meg 384, a 970 a felső-kategória alja volt akkoriban a 780Ti meg valamikori csúcs. Aztán senki le sem szarta ezt már egy éve sem.Akinek 980Ti van és nem ég a keze persze semmilyen kényszerven nincs hogy lecserélje egy ugyanolyan teljesítményű alternatívára, de ez nem változtat azon, hogy pár hónap múlva hogyan lesz értékelve a jósági sorrend...
J.
[ Szerkesztve ]
-
joysefke
veterán
válasz GeneraL_XTX #1941 üzenetére
ok, nem is neked címeztem eredetileg, hanem a "vakvilágba" írtam
brumi1024:
Ebben a helyzetben nyilván én is elállok (ha van rá lehetőség). Ettől függetlenül nem tartom fairnek, hogy sokan rosszhiszeműen már a vásárlás pillanatában az elállásra játszanak ezzel mind a boltot mind a következő vásárlót megkárosítva. Úgy gondolom, hogy ezt a gyakorlatot el kéne lehetetleníteni...J.
-
joysefke
veterán
válasz GeneraL_XTX #1931 üzenetére
H esetleg a ciripelő kartyat fogsz ki, akkor is mond ugyanezt
A ciripelő kártya az nálam szimplán hardver-hiba, simán visszavinném aztán csináljanak vele amit akarnak, de leginkább adjanak nekem egy olyat ami szépen működik (és bontatlan).
De azért ugye ciripelés miatt visszavinni egy kártyát az én megítélésemben egészen más, mint "elvinni egy körre kipróbálni".
J.
[ Szerkesztve ]
-
joysefke
veterán
Ezt az egész vásárlástól való elállás szart jelenlegi formájában el kéne törölni, de legalábbis nem engedélyezni bontott dobozolású termékekre. Ritka ocsmány dolog, hogy nagy értékű fogyasztási cikkeknél valaki "kipróbál" mondjuk csak úgy 2-3-4 darabot aztán a boltnak találnia kell 2-3-4 lúzert aki vagy nem veszi észre hogy bontott a termék, vagy keserű szájízzel használja tovább, mert nem az a reklamálós fajta.
-
joysefke
veterán
válasz #16729600 #1810 üzenetére
Nézegetem a listákat, látom pár gyártót kivéve mindenki telepakolta a kártyáját tápcsatikkal. Ezek ilyen turbó OC +100% képesek lesznek, vagy mi a szösz ?
Szerintem jól tették.
Tudomásom szerint a 8 pines csatin elméletileg 150W tud átmenni, a 6 pinesen pedig csak 75W. Az alaplapi PCI-E port pedig max további 75W-t tud leadni.
1,
Nem tudom, hogy az alaplapok/VGA kártyák mennyire szabályozzák azt, hogy a VGA mennyi áramot vegyen fel az laplapi PCI-E felöl, illetve mennyit közvetlenül a tápcsatikon keresztül, de én ha választani lehet, nem nagyon akarnék még a lapon keresztül nyomni 75W-t. Merem remélni, hogy a VGA-k az áramszükségletüket elsősorban a táp felől fedezik. Ha csak egy darab 8 pines csati van a VGA-n, akkor értelemszerűen valamennyi kell jöjjön az alaplap felől is.2,
Ha összesen csak 1 db 8 pines csatid van, akkor a kártya elméletileg "csak" 75+150W-t vehet fel, ami egy emberesebb OC-nál, ahol feszemelés (ha lehet egyáltalán feszt emelni a 1080-nál, ezt nem tudom, nem olvastam utána) és frekiemelés egyszerre játszik nagyon kevés lehet és limitálhatja az OC-dat, illetve mindenképpen arra kényszeríti a kártyát, hogy a PCI-E felől is maxolja ki a felvett teljesítményt.[ Szerkesztve ]
-
joysefke
veterán
Mindegyik kártyáról képek és az eddig publikált adatok.
http://www.computerbase.de/2016-05/geforce-gtx-1080-asus-zotac-partnerkarten/
Asus STRIX OC-hoz van még valami nagyon alap teszt is. (adatok 30 min terhelés után)
Ez az első alkalom, hogy az Asus hűtés tényleg szimpi nekem és nem azt látom hogy egy gyengébb MSI TF:
-3 venti, amelyeket feltehetően lekapcsol alapon, de terhelve is halk maradhat. (erősebb hűtőhatás)
-jó nagy gyári OC, ami persze nem nagyon ér felárat (2063MHz legfelső boost), de mutatja, hogy van a hűtésben kakaó és bíznak is benne-2x4 PIN házventi csatlakozó, amivel a kártya terheléstől/hőmérséklettől függően vezérelhet külső ventiket. Ezt én nagyon hasznosnak tartom, ilyet még nem láttam...
J.
[ Szerkesztve ]
-
joysefke
veterán
válasz cyberkind #1083 üzenetére
Én csak azt nem értem miért olyan jó dolog ez a venti lekapcsolós téma úgy bárhol
Ha nem pörög a venti akkor nem kopik/amortizálódik.
Amennyit én játszom, a VGA nagyrészt (90%) üresjárati (2D) órajellel megy, tehát nálam az idő 90%-ban a venti kímélve van, tehát évekkel később egy sokkal kevésbé kopott ventim lesz, mintha a VGA folyamatosan alapjáraton pörgetné a ventiket. A kopottas venti idővel behangosodik. -
joysefke
veterán
válasz Milka 78 #1074 üzenetére
Ez egy rossz vicc...
10 év alatt a jobb gyártók eljutottak oda, hogy terhelés nélkül illetve alacsony terhelés mellett lekapcsolják a ventit a maximális csönd érdekében, illetve terhelve sem akarják túlhűteni a kártyát mintegy kompromisszumot kötve a hőmérséklet és halláskárosodás mértéke között, most meg az nV abba az irányba fogja terelni a gyártókat (ha az alacsony hőmérsékletek mint boost kritériumok nem változnak) hogy üvöltsenek a ventik, mert csak úgy hajlandó jönni a teljesítmény.
64Fok:
baz az alig van kézmeleg fölött, itt ha rajtam múlna a ventiszabályozás még simán állnának a szélkerekek vagy csak egy kis szellő fújna, hogy a VRM se melegedjen túl. Ez meg már masszívan veszi vissza az órajelet.85C -t kb bármilyen PC elektronika elvisel, nem értem, hova és minek akarnak ezek ennyit hűteni..
J.
[ Szerkesztve ]
-
joysefke
veterán
Én abba a kategoriába tartozom aki esztelenül cserélgeti a hardvereit. De jelenleg a 1080Ti jobban izgatja a fantáziámat mint a mostani csúcs. Fél évet kibírok még a 980Ti-vel.
Csak nehogy az legyen, hogy jön egy szuper custom hűtős 1070, ami gyorsabb mint a 980Ti, lényegesen kevesebbet fogyaszt és több memória is van rajta, mindezt úgy, hogy árában (vagy egy jobb custom hűtő esetén minimális felárral) lecserélheted arra a 980Ti-t. És akkor ez még nem is lenne egy "eszetlen" csere.
-
joysefke
veterán
Nem ezt írtam. Én azt írtam, hogy kb árában be lehet majd váltani a 980Ti-t 1070-re. (egy rövid ideig akkor is, miután megérkezett a 1070). Ha egy rövid ideig kb egy árban lesz a 1070 a használt 980Ti-vel, akkor én irracionálisnak tartom nem cserélni a 1070-re. Ha valaki maximalista akkor esetleg 1080-ra, de azt rendesen meg kell fizetni.
(1070 tesztet még nem láttam, a jelenlegi infók alapján beszélek)
Semmiféle 2-3 hónap kártya nélküli időszakról nem volt részemről szó... -
joysefke
veterán
Akinek 980Ti van az nem fog aprópénzen szarakodni, most megveszi az 1080-at jövőre meg a Ti-ot.
Sokféle ember, sokféle prioritás alapján költi a pénzét, én mondtam egyféle értelmes fejlesztési gondolatmenetet a 980Ti->1070->1080Ti útvonalra, aminek az adott idő-teljesítmény-ár kontextusban van értelme. Úgy eredetileg ez volt a kérdés.
Biztosan lesznek akik így csinálják és lesznek akik máshogy. Ha valaki mindig a max teljesítményt akarja az nyilván a 980Ti-1080->1080Ti útvonalat fogja bejárni. De ez az útvonal úgy gondolom jóval drágább lesz mint a 980Ti->1070->1080Ti útvonal, cserébe a köztes időszakra van egy 15- max 20%-kal erősebb kártyád.
Akinek 980Ti van az nem fog aprópénzen szarakodni, most megveszi az 1080-at jövőre meg a Ti-ot.
Amikor kijött a 980/970, akkor csak úgy röpködtek hardveraprón a 780Ti-k (970 áron) és kötve hiszem, hogy mindből 980 lett. (bár erről nincs statisztikám)Az én ár/teljesítmény és költségérzékeny szememben a 980Ti->1070-1080Ti váltásnak az a nagyon nagy előnye a 980Ti->1080->1080Ti úthoz képest, hogy az első lépcsőfok gyakorlatilag ingyen lesz (legalábbis úgy néz ki).
970-ről sem váltanék 1070-re csak 1080-ra legalább, már ha van rá keret
Sokan nem "keret" alapján döntenek, hanem teljes élettartam költség alapján illetve hogy azért mit kapnak. A 970-> 1070 út ha már egyszer beállt a 1070 ára szerintem nagyon valós és vonzó is lesz. Ha az AMD a szokásos formáját hozza, az x70 ára megint 1.5 éven keresztül ott fog maradni ahová 2 hónap után beállt.
Én 93E-ért vettem az MSI 970 GAMING-et (azzal egyenértékűt) ha ősszel (a 1060 előtt) 70 ért eladom (jelenleg 80-ért mennek ezek reálisan), akkor 23E forintomba került a dolog. Kipótolom, és veszek egy 1070-et (pár hónapos használtként) 110E-ért. Kötve hiszem, hogy nagyobbat bukok így, mintha hagynám leamortizálódni, küzdenék a beállításokkal, mert már nem bírja aztán veszek egy túlárazott kártyát (1080) amiben már kódolva van a nagy bukó. Ezek az én (jelenlegi) prioritásaim, más emberek más megfontolások.
-
joysefke
veterán
Engem ez a luxusprobléma nem fenyeget, én max x70-et veszek, azt is csak akkor, amikor már jelen van a használtpiacon (ősz-tél?)
Egy helyzetet azért el tudok képzelni:
Ha a 980Ti tulaj időben még értelmes áron (1070-nél drágábban) meg tud szabadulni a 980Ti-től, akkor vehet egy 1070-et "túlélőkártyának" a 1080Ti-ig. A 1070 előreláthatóan nem lesz gyengébb mint a 980Ti (és driverekkel még jobban eltolódhat az erőviszony pont mint a 780Ti/970 esetében), tehát nem jár majd igazi kompromisszummal a korábbi 980Ti-hez képest még a köztes időszak sem. Ha pedig kijön a 1080Ti, akkor cserél arra, mert az igazi sebességtöbbletet fog jelenteni a 1070-hez képest, nem a 1080.(Én úgy gondolom, hogy aki egy picit is szemfüles, az a 980Ti->1070 cserét árában meg tudja ejteni. )
A 1080 azért nem illik a képletbe, mert sokkal gyengébb az ár /érték aránya mint a 1070-nek (és valszeg majd mint a 1080Ti-nek lesz) ezért egy 980Ti->1080->1080Ti váltás valószínűleg nagyobb bukóval járna mint egy 980Ti->1070->1080Ti-es cserébe középen. (a megjelenő 1080Ti ára lejjebb nyomhatja a 1080 árát, de a 1070-ét semmiképpen sem)
A 980Ti->1070 váltásnak még az is előnye lehet (ez persze nagyon rétegigény), hogy jóval kevesebbet eszik, ezért a köztes időszakra sokkal könnyebb lesz 1070SLI konfigot építeni, mintha korosodó 980Ti-ből használtan bepattintana egy másodikat. Akárki akármit mond, az a laza 200W azért számít (980Ti SLI vs 1070 SLI) nyáron.
Aztán lehet totál mellé lövök, mert én a fenti gondolatmenetet egy x70 vásárló szemszögéből vezettem le, aki maximálisan ügyel az ár/érték arányra. lehet hogy a 980ti vásárlók totál másképpen gondolkodnak
J.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Háztartási gépek
- Autós topik
- Androidos tablet topic
- Revolut
- Milyen légkondit a lakásba?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Rx 6800 16gb referencia kártya eladó
- Gigabyte Gaming OC RX 6700XT 12GB - Hibátlan állapotban! -
- ASUS GeForce RTX 4070 Ti 12GB TUF Gaming OC Edition (TUF-RTX4070TI-O12G-GAMING) Gari: 2027.01.29 -ig
- EVGA RTX 3080 Ti 12GB GDDR6X FTW3 ULTRA GAMING - Újszerű, hibátlan állapotban!
- MSI Radeon Rx 570 OC 8GB GDDR5