- Milyen okostelefont vegyek?
- OnePlus 8T – fazonigazítás
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Apple Watch
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Beowulf_78
addikt
Gondolom nem számlásan, hanem fél áfás megoldással.
Ne vegyük már alapul. Nekem nagykerből van a BFG 260 OC-m de én már emelt áron 69k-ért jutottam hozzá.
Lehet az is hogy pont akkor vetted, amikor a ft erős volt, és ezért vetted annyiért, ha esetleg nem fél áfásan jutottál hozzá. Szóval a pillanatnyi árak egészen más tükröznek mint amennyiért te vetted. Számlásan pl az Aqua Comp.-nál ami olcsó boltnak számít, pont tegnap kérdeztem az árakat. Sapphire 4870 62k, sima GTX 260 71k, Gigabyte GTX 280 96k. Kb. ezek a reális árak bolt szinten...PH-s bazárokban lehet olcsóbb, de az alapvető különbség az kb. ugyanannyi. Ezeket az olcsóbb bolti árakat mondanám alapárnak.
Ráadásul az árcsökkenésből semmit se fogunk érezni, mivel a ft folyamatosan romlik leginkább fleto ténykedései miatt, jobb helyzett nincs kilátásban, főleg ha a STRABAG "ügy" részleteire is fény derül. Így Q4 felé közeledve, pedig folyamatosan alapban is minden gyártó emelni fog a karácsony miatt. Tehát nem hogy olcsóbbak lesznek a kártyák, hanem a mostani áraknál is drágábbak. -
Beowulf_78
addikt
Ez a különbség.Itt családias a hangulat, ott meg "házon belül" is többször van flame, és topik bezárás.
Amíg 3870 X2-öm volt se írtam sokat az Ati topikokba, nem éreztem ott az összetartást, amit eddig bármelyik nV topikban éreztem, most is, és amikor 8800 GTX-em volt akkor is. Így meg aztán rohadtul nem is érdekel miket írogatnak ott. Az értelmesebbekkel így is úgy is el tudok beszélgetni, ha Ati-ja van ha nV-je.
De én is befejeztem, mert megint elkezdődik. -
Beowulf_78
addikt
válasz
hakos1987 #4908 üzenetére
Mi átmegyünk a 4870 topikba "kaserolni" a GT200-at hogy az miért jobb?
Jó lenne ha ezt a flame gerjesztést befejeznéd... senki se kiváncsi itt rád. Bezárattad a blogomat, erre itt tovább folytatod amit ott elkezdtél. Nem unod még?
Ne offolj, menj vissza a pajtásaidhoz játszani. Érted emese?mod: Semmi gond...látom "sepregettek" már a hsz-ek között.
Nem baj...írtál egy csomót, a nagy semmiért. Köszönjük emese!
-
Beowulf_78
addikt
Sztem ez nem tükrözi a valóságot. 1 tesztből következtetni pedig hülyeség.
A legtöbb tesztben az alap 4870 vs. GTX 260 között kevesebb mint 5% volt az össz. teljesítménybeli különbség. Több teszt is foglalkozott vele, hogy amíg a radeon OC-je nem hoz fps többletet, a 260 annyit hoz amennyit húzol rajta. Ehhez képest ez a teszt a többivel totálisan ellentmond.
-
Beowulf_78
addikt
Nem értelek...
Meg sincs még a kártyád, máris cserélni akarod a gyári hűtőjét?
Legyen meg a kártyád, próbáld ki, utána állítgasd a ventifordulatot, és ha ezek után kevés lesz, akkor max. lecseréled, bár nem tudom mire cserélnéd, mert a HR03 kívül nincs nagyon más. Ez meg drága, és sok helyet foglal, és bármennyire jó is, a házban tartja a meleg levegőt, ellentétben a kifújós gyárival.
-
Beowulf_78
addikt
válasz
schwartz #4875 üzenetére
Olvastam...de akkor még nem volt gond. Amíg meg nincs gond nem figyelsz oda az ilyen kis apróságokra.
Tegnap is csak azért vettem észre mert kifejezetten a már kialakult problémámra akartam megoldást találni. Meg egyébként is...ahhoz képest hogy volt róla szó core_-nak is 700/1500 van beállítva.
Meg még sokaknak rajta kívül.
Egyébként a pasztázás nagyon sokat segített!
Crysis alatt 73 foknál nem megy feljebb, és itt még a venti is csak 70% teker. A gyári hűtése a memóriáknak kaki lehetett mert most 2500mhz-en (140GB/s) is atom stabilnak tünik Vista X64 alatt több óra Crysis után is.
Lehet tölteni a guru3d-ről a 177.98-as ForceWare-t.Vista X64-re viszont nem tudom miért nincs.
-
Beowulf_78
addikt
[Far Cry 2 teszt ami magyarul fog megjelenni októberben!]
Bazz...hogy fogom addig kibírni? Kár volt elolvasnom.
Most még nagyobb a hiányérzetem!
-
Beowulf_78
addikt
Alap OC-s órajelen nem szállhat el szőrös fánk alatt se! A kártyát meg nehogy szétszedd, mert ha gond van vele, beszophatod a garit.
Sztem arról van szó, hogy MSI-ék b@sztak rá, hogy megemeljék a ventifordulatot. 700-as GPU igényli az alap ventiszabályzás állítását! Minimum 50%-55% alap ventifordulattal. Basszus néztem én is...kicsit el vannak kúrva ezek a kártyák. Bios szerint 102-105 fokon kapcsol 100% ventire a kártya.Elvileg ha ennyire kalibrálták be bírnia kellene a 90-95 fokot is simán, de nem ez a helyzet. Nekem már 83 fokos GPU-nál hibázik valami. Lehet nem a GPU, mert az bírná, de van valami másik alkatrész ami már ekkora GPU hőmérsékleten instabillá teszi a kártyát.Igaz nekem 730mhz-re van belőve a GPU. Tegnap átpasztáztam, tehát lehet hogy jobb lett a helyzet tehelve is, nem csak alapon. Átszerkesztettem a bios-t...a 2D,3D értékekhez nem nyúltam mert az jól van úgy ahogy van a "power saving" miatt. Az Extra órajelek viszont a következő képpen alakulnak:
Extra 730/1460/2200
Az eddigi stabilitási gondokat a gpu, shader aránya okozta nálam mivel húzásnál max. a 2x lehet tehát gpu:shader 1:2. Ezt olyan fórumon találtam ahol a GT200 húzásával nagyon képben vannak...pl. 800-as GPU sebességet is itt érték el.Itt vastagon kiemelve szerepelt a fenti info, szóval érdemes hallgatni rájuk. Amióta figyelembe veszem ezt az infót tegnap óta, nincs shader okozta képhiba.
A venti vezérlést is átszrkesztettem, 50% az alap, ha eléri a 66 fokot, onnantól dinamikusan elkezdi növelni a fordulatszámot egészen 78 fokig, ahol már 100% fordulaton teker. Ha visszahül 64 fok alá, visszaáll az 50%. Ez gyakorlatban 75 fokos max. hőmérsékletet jelent 75-80 ventifordulaton.
Tehát nem értem az OC-s gyártókat...szarnak a hűtésre, alapon hagyják, aztán a júzer meg csodálkozik hogy túlmelegszik.
-
Beowulf_78
addikt
Jah...nem bántam meg hogy a 260-at választottam, végülis te is ajánlottad 4870 tulajként.
De ez így a normális!
Nem csak azt ajánlottad, ami neked van...
Hát...ezt a referencia dolgot én másképp látom.
Sztem a nyák u.a. de a BFG rakja össze, gondolom válogatott memókból, esetleg GPU-ból. Nem hinném hogy csak matricázzák. Meg kell nézni az eredményeket... érdekes hogy a jobb tuning eredmények BFG,EVGA,XFX hármasból keverednek ki, nem pedig Gigabyte, Palit, Asus....stb. gyártóktól. Ezzel nem degradálom a többi gyártót, azok is jók, csak valamiért mégse akkora tuningbajnokok.
A paszta is a BFG dolga sztem, max minden gyártó költség optimalizálás végett u.a. a pasztát használja (fehér szilikon alapú hálós).
Lehet rosszul látom, de én még bizonyságot nem láttam erre, hogy a különböző gyártók, csak matricáznának, és csomagolnának... -
Beowulf_78
addikt
Hát ezt a "step by step" dolog nem fog menni...f@szom tudja hol voltak a pöckök amiket be kell nyomni érzéssel.
Sztem ne szedd le. Nem akarom hogy eltörd. Ha nem csináltál még ilyet, ne ezzel kezd!
Hiába írom le mit hogy kell...simán elqúrhatod a 60-70k-s kártyát, gondolom ezt meg nem akarod. Az meg a másik hogy úgy kell megbontani hogy ne hagyjon nyomot, különben oda a gari.
A link jó, nekem most is bejött kb. 2 perce.
-
Beowulf_78
addikt
válasz
boogie84 #4802 üzenetére
Jó vastagon tettem a GPU-ra is.
A szétszedésével viszont mindenki vigyázzon!
A hátoldalán található 10db csavar után le kell pattintani az elülső borítást, és ebben a fázisban könnyű elkúrni ha valami túl van feszítve.Én gyakorlott nak tartom magam, mert többször szedtem már szét 8800 GTX-et is...ott nincs pattintás viszont. Szóval csak óvatosan! Egyébként mindkét oldalára tettem pasztát. a hűtőre is és a memókra is.
-
Beowulf_78
addikt
Nah... sikeresen átpasztáztam a kártyámat AC MX2-vel. 1 tubus ráment.
Mit mondjak...BFG ide vagy oda nem vitték túlzásba a pasztázást, ráadásul az egyik csavar meg se volt húzva a hűtésen. Pasztázás előtt Idle 57-58 fok volt 730mhz GPU-val. Most 49 fok. Mondhatjuk hogy a pasztázásom jól sikerült, a gyári viszont az én esetemben kula volt..
Pár kép a csupasz GTX 260 OC-ről: -
Beowulf_78
addikt
Nézd...én eléggé sokat szívtam G80 GTX hűtőcserével, sok pémzembe volt, és ugyanolyan lett mint előtte volt.Max. 2-3 fokot javult. Jelenleg nincs jobb mod. hűtés GTX-re mint a gyári...max. a wasser meg a HR03. De egyiksem jó megoldás nekem.
Nem szabad cserélni a gyárit.A paszta cserét megcsinálom..mert gondolom nem MX2 pasztával van bekenve gyárilag.
_core: Lehet teszek oda egy ventit én is..megnézem javít e valamit.
-
Beowulf_78
addikt
Jah..és nem utolsósorban én a legújabb 177.92 beta drivert használom, te meg a 177.72-est. Ez is lehet akár még nagy különbség is!
Sztem nem az igazi még ez a Beta...
-
Beowulf_78
addikt
válasz
boogie84 #4769 üzenetére
Egyenlőre úgy tudom csak a "felhízlalt" SP-s verzió jön 65nm-en. De ugye még az se kapható. Nem lepődnék meg ha az 55nm átcsúszna 2009 Q1-re...
Sztem az a +20 SP annyit nem fog a dobni rajta hogy érdemes legyen várnod, de te tudod. Azt is kalkuláld be, ha Október-November magasságában jön, az már biztos a drágább karácsonyi árfekvésben lesz nálunk elérhető. De persze ettől még várhatsz.
Csak szar lesz Warhead-et látva, (úgy hogy a többiek már tolják) várni az új karit.
Core_: Ne érts félre nem kötekedni akarok, és hitetlenkedni, nincs is miért, már csak azért is mert nagyon segítőkész voltál velem, amit mindenképp köszönök.
Megnéztem az oldaladat, és a gépedet. Nagyon tetszett, látszik hogy szeretsz a szám.tech-el foglalkozni, és nem utolsó sorban költeni a minőségi alkatrészekre. Szóval ebből az aspektusból egyformák vegyunk. Pisti is ilyen egyébként.
Megnéztem a géped belsejét is...annyit megjegyeznék hogy nekem 3db 12cm SX2 forog az Infinity-n max. sebességgel...ez a 2mag vs. 4mag alapvető különbség nálunk melegedés szempontából, nem összehasonlítható, mint ahogy a procik teljesítménye sem. Csak hogy szemléltessem, prime load 1,36-1,38V-ig lenne elég max. az 1 ventis megoldásod Q6600 esetében. Nekem prime load 1,46-1,47V-t bír, 82-83 fokig bezárólag 3db 12cm-es hűtővel. Nálad a ramhűtés is jogos, bordák hiányában. Nekem az se köll mert a Reaper-en rohadt nagy hőcsöves bordák vannak. Hátul pedig ahol neked 1db 12-es venti van nekem ott 2db 8cm Thermaltake szörnyeteg van, amit egy poti segítségével 5500rpm-ig tekerhetek. Elöl szintén ezekből 3db fújja be a házba a hideget. Ez a VGA mögötti 12cm venti ér valamit?Megnézted, összehasonlítottad, mennyi a hőfok ha ott van és ha nincs ott?
-
Beowulf_78
addikt
Nem tudom...kevesen nyomják még full HD-ben. De én 1920-hoz 280 GTX-et választottam volna.
Annak sincs értelme ha a látványból veszel le, hogy menjen jól 1920-ba, csak mert full HD-be akarod nyomni. 1920-tól "zsebbenyúlósabb" a VGA választás.
Olyat kell megkérdezned aki full HD-be nyomja. Én full HD-hez 280 GTX, vagy 4870 X2-öt választanék. -
-
Beowulf_78
addikt
"Ugylatszik nalad van meg mit finomitani a rendszerednel, hogy hatekonyabban mukodjon a szellozes."
Most erre mit mondjak?
Megint példálozzak, hogy nekem is 57 fok körül van idle "40% auto" ventivel? Persze nekem a házban van a táp.
Szóval ez egy kicsit merész kijelentés volt tőled, mert úgy tünik nálam több minden fűt jobban a házban mint nálad....az idle értékeink ettől függetlenül fokra azonosak. Szóval a léghűtésemről ennyit.
Ha 2 magos procim, és 1-2db vinyóm lenne még alacsonyabb értékeket mérnék mint az idle 57 fok...
Tehát ha még az idle hőfokjaink is stimmelnek továbbra sem értem, hogy lehetséges az általam lentebb kifogásolt különbség. Felesleges minden hsz-edben linkelni az eredményt, mert bármennyiszer linkeled a véleményemen nem változtat, nekem továbbra is "X-akta" marad.ui: Azt még nem is említettem hogy légszállításban a 8db ventim közül bármelyik "bekebelezi" a tieidet. Tehát még ez a része sem indokolt nálad, hogy jobb a légszállítás.
-
Beowulf_78
addikt
Hát...a Thermaltake keményebb hangra mint az SX2. Gondolj bele...az SX2 12cm 127m3/h tol asszem 2500rpm-en. Az 5db Thermaltake 8cm-es és ugyanannyit tol mint az SX2!
De ezek nem mennek maxon, csak érzéssel. Mikor milyen idő van.
A hang nem vészes, mivel 8 hónapon keresztül egy rossz venti vezérlésű 3870 X2 volt, ami non-stop 2D-ben is 100% forgott, így ez a 260 GTX 86% környékén még tök elviselhető. Nekem.Egyébként éjjel megkerestem a 24/7 beállítást, amit belepörkölök a bios-ba. 730/1500/2450 max 78 fok, 1370rpm, módosított "auto" ventivezérléssel. 4600 sec a Furmark-ot leállítottam, nem láttam értelmét tovább nyúzni. Ha rossz valami, akkor az úgyis 2000 sec belül összefossa magát. Szóval nem akartam nyúzni feleslegesen több órán keresztül nyúzni.
-
Beowulf_78
addikt
Megvan a magyarázat, mi volt a gond, ill. pár dolog még nem tiszta előttem. Sokat segített a linkelt képed.
Nos úgy néz ki 84 fokig bírja a GPU-m hiba nélkül...ebben még semmi fura nincs, mert simán lehet hogy 2 fokkal többet bír a GPU-d. A képeken nálad 85 fokon is stabil volt, és itt jön az amit nem értek.Toronyházam van, 8db nagyteljesítményű ventivel. Ennél jobb léghűtéses rendszer mint az enyém már csak a NASA-nál lehet...bár az hozzátartozik hogy van 4 vinyóm, és egy húzott Q6600 is, ami azért jobban fűt mint a te E6750-ed, de még ezeket leszámítva se értem hogy lehet neked 6000 sec után 85 fokos. Én is megnéztem pont azokkal a beállításokkal amikkel te is futtattad. Az az 700/1500/2200 venti auto. 140 sec után már 81 fokos volt 960rpm mellett ami 57%! ventifordulatot jelent, majd 150 sec-nél össze is fosta magát mert elérte a 84 fokot.
És most jön a lényeg...belesütöttem a bios-ba egy jobb "auto" szabályzású értéket, ami annyit tesz hogy 50% indul alapból, majd fokozatosan hő hatására emelkedik pont mint a gyári, csak én előrébb hoztam azt az értéket ahol már 100% fordulaton fog forogni. Így most 78 fokos, és stabil, de a venti 87% forog!
Azt nem értem hogy neked gyári ventiszabályzással hogy lehetséges ezt elérni, mert ezek után fizikailag lehetetlen dolognak tartom hogy neked 67%! venti mellett 85 fokos maradt. Az is lehet hogy elfelejtetted mondani hogy LN2 van a dologban, és hiányosak az információim.Viccet félretéve, tuti hogy valami nem gömbölyű, mert kétlem hogy 5db fordulatszám szabályzós 8cm 5500rpm-es TT házhűtőnél, 3db 12cm Noisblocker SX2-nél komolyabb léghűtéssel rendelkezel. Vagy ha igen akkor elfelejtetted közölni. Mert ennél komolyabb hűtést már illik megemlíteni, vagy nem volt fent a ház oldala és szobaventivel hűtötted, vagy bármi más, amit elfelejtettél megemlíteni.
Végülis mindegy, a lényeg hogy rájöttem mi a gond, és ehhez képest fogom belőni.Mert Crysis alatt ekkora hőfokok nem lesznek, mivel ez a Furmark olyan mint a prociknak a Prime95. Valós alkalmazásokban sosem fogja megkapni ezt a terhelést. Szóval jó úton haladok a stabilitás felé.
-
Beowulf_78
addikt
Mondasz valamit...lehet feltekerem a házventiket. Megnézem hogy húzva 80 fokosan bírja e. mert ha igen, akkor pont 83-84 fok környékén lesz a határ, de ezt kizártnak tartom.
_core-nak is ennyi volt a hőfok és nem akadt ki, pedig tök u.a. a kártyánk.Más lesz itt a gond szvsz...
_core: Neked mennyi volt a max. ahol még jól futott a Furmark?
-
-
Beowulf_78
addikt
GPU Caps u.a. csinálja mint a furmark nem?
Ribi:
Nem logikus a Furmark...84 foknál nem megy feljebb húzva a GPU 70% ventifordulatnál, amit bőven birnia kellene. Mégis kiakad... általában 1500 sec környékén rendszeresen.
Lehet nem kompatibilis teljesen a Vista X64-el a Furmark...passz.
-
Beowulf_78
addikt
Srácok!
Nem tudtok valami jó kis VGA stabilitás ellenörző progit? De nem a Furmarkra gondolok mert sztem az nem tesz jót a VGA-nak.
Valami olyan kellene amivel viszonylag gyorsan be tudom lőni a 24/7 tuningot.Crysis jó tesztnek, de mire belövöm vele az több hét. A tegnapi beállításon 3,5h után kapcsolt le a VGA Crysis alatt, szóval elég stabil, de még nem tökéletes. De nem akarok 6-7h játszani 1-1 beállítás tesztelésénél.
Van valami bevált jól működő progi erre? -
Beowulf_78
addikt
válasz
biggamer #4684 üzenetére
Inkább tanácstalan voltam...senki se látott még ilyet, és nem tudtam hogy fogom megtalálni így a megoldást, hogy egyedi a problémám.
Köszi az elismerést...
Rövidesen majd csinálok új tesztet. Letesztelem a Crysis cfg módokat XP alatt, és összehasonlítom a Vista-s very high üzemmóddal.
Lehet lesz benne UT3 teszt, és Call of Juarez is.
-
Beowulf_78
addikt
válasz
biggamer #4682 üzenetére
Hát...ugye bios mod. előtt simán ment minden...most meg húzgálnom kell a shader csúszkát együtt az órajellel, majd mentés, és után pipa ki, és ugy már menti külön külön is őket. Azért kavart meg, mert bios mod előtt, nem volt ilyen, ezért gondoltam hogy valami gond lehetett a bios mod-dal.
-
Beowulf_78
addikt
válasz
Beowulf_78 #4678 üzenetére
Megoldódott a riva gond.
-
Beowulf_78
addikt
Basszus...nem a win a gond!
Szűz vista-ra tett riva is visszaugrik elmentés után!
Valami a bios cserével lehet, ill akkor történhetett valami. A folyamat rendben lezajlott minden esetben, sosem tapasztaltam semmi rendelleneset, mégse jó valami.
Valakinek valami ötlet esetleg? -
Beowulf_78
addikt
Tegnap az eredeti bios órajel értékeit átírtam, majd visszatöltöttem a kártyába. Rájöttem hogy kicsit sok lett az emelés, és visszább akartam venni rivában, gondoltam "belövöm", aztán a már ténylegesen stabil értéket visszaírom. Azt vettem észre hogy a rivában hiába állítom át az értékeket, leokézom, ha visszalépek visszaáll a bios-ban beállított értékekre. Gondoltam hogy akkor az eredeti nem módosított bios-t viszarakom hátha azzal menni fog. De így se megy, folyamatosan visszaáll alaphelyzetbe miután elmentem. Rivát leszedtem felraktam...nem segített. Win mentést visszaraktam, és a probléma nem oldódott meg.
Nem tudjátok mi lehet a gond?
Biztos hogy valami a bios visszatöltéssel lehet, mert előtte jó volt minden. -
Beowulf_78
addikt
-
Beowulf_78
addikt
-
Beowulf_78
addikt
Sajnos nem fogom tudni megnézni! Iszonyat instabil a Vista ha tuningolni akarsz, ill. a Prime95, amivel 24/7 stabillá lehetne tenni.
Hol müxik hol nem elegem lett belőle. Múltkor belőttem 469-es fsb-re stabil is volt a Prime. Teganap előtt meg nem hogy 469-en kiakadt hanem 463-465 is kék halálozott. Besokalltam, hogy mindig órákat kell szarakodni hol lefut a prime, hol nem... érdekes, hogy XP alatt 470-es fsb is Prime stabil.
Vagy a 64bit kezeli rosszul a Prime-ot, vagy valamelyik 64bit driver szarakszik, és azért akad ki a Prime. Szóval az XP jóval problémamentesebb még mindig, és nem érdekel hogy a 4gb ramomból csak 3,1gb lát..kicsit besokalltam a 64bit-től.
De csinálok majd Prime tesztet 32bit Vista-n is. Ha megy akkor valami 64bit bug lehet a prime bizonytalan működésének az oka.Mindenkinek nagyon köszönöm a gratulációt!
AdamMcKraken:
Megnéztem a Bios-ban valahol 100 fok környékén van a warning hőmérséklet.
Nekem alapon 70% ventivel 47 fokos, load 60 fokos. Nehogy már ez ne legyen elég bármire is. -
Beowulf_78
addikt
Beléptem a 280-asok táborába ezzel az eredménnyel.
-
Beowulf_78
addikt
Ha GT200-nál bios szinten akarom a ventivezérlést állítani, és az órajeleket belőni, a NiBitor-on kívül mi kell még hozzá? Ha lehet win-ből csinálnám.
-
Beowulf_78
addikt
válasz
AdamMcKraken #4591 üzenetére
Ez egy nagyon jót táp!
Ilyenem van, csak a 850W verzió. Csak ajánlani tudom!
-
Beowulf_78
addikt
Akkor már hárman vagyunk BFG tulajok a 260-as szériából!
Lassan de biztosan gyarapodunk. Ha kész lesz a logout, akár többen is lehetünk.
Nemsoká jön az egyik barátom is (hét közepén)....XFX 260 XXX-el.
Nekem asszem 4db tápcsati van a tápomon. 2db 4pin-es, és 2db 8pin-es. Többek között ezért is van létjogosultsága a tápcserének, amiből ha jót veszel 4-5 évig simán bírja. A 30-30-40k-t meg ha visszaosztod 4-5 évre, az éves 6-10k költség visszaosztva. -
Beowulf_78
addikt
Van...de csak alap eredmény. Húzva nem teszteltem még Crysis alatt. Nem feltétlen publikus, mivel a logout írásom készül, és abban fogom közölni. 2 eredményt megsztok, de a Vista miatt jelenleg vissza lesz véve 469fsb-ről 465fsb-re.Vista alatt is a Prime stabilitásra törekszem, bár használatban a 469 is stabil.De az új beállításokkal újra kell kezdenem a tesztet.
1680x1050 noAA és 16xAA....[link]
[link] -
Beowulf_78
addikt
Gyors kérdés!
A bios editálás működik a GT200-asoknál is? Gondolok itt a BIOS editorra...venti fordulatot állítani, estleg kitesztelt órajelet, stb.
Mert G80-nál úgy működött hogy bios lement, majd szerkeszt és újból lement, majd visszatölt. Remélem ez itt is müxik. -
Beowulf_78
addikt
válasz
Firestormhun #4544 üzenetére
Okés. Köszi az infót!
Azt azért nem akartam még egyébként mert béta.
-
Beowulf_78
addikt
Még nem jutottam sokra, csak pár bench eredményre alapon...physx bekapcsolva.
[3d Vantage Performance 10183p] -
Beowulf_78
addikt
válasz
juliabrilke #4510 üzenetére
Hehehe. Te kis "kétszinű"!
dokar: Nézd, már döntöttem. Az ellenkezőjéről meggyőzni nem fogsz tudni. Az érveimet leírtam.
Ha megvan a kártya, bármikor össze lehet majd mérni pl. Crysis-ban egy 4870-el...de igazából bármelyik játékban. Akkor majd kiderül hogy a ROP, és a shader mennyit nyom a latban. Már mint hogy 4x annyi shader számoló egység mire megy a játékok alatt. Ha mind a 2 kártya alapon megy ez már kiderült...5% gyorsabb a 4870. Húzva?
Na ezt majd csekkoljuk.
-
Beowulf_78
addikt
Köszönöm a válaszokat!
Végül ami a BFG OC mellett szólt, és ami miatt mellette döntöttem...
--Húzhatóság
-- TOP márka 5 év garral, ami a Sapphire-ral nem említhető 1 napon.
-- Kiforrottabb hardver.Bár a tesztek nem ezt mutatják, de simítással nagyobb létjogosultságát érzem a 448bit-nek, és a 896mb RAM-nak mint az 512mb-nak 256bit-en. G80 GTX-re gondoltam vissza. A mai napig jó kártya, immáron 3. éve, pedig semmi extra... 768mb RAM, 384bit. Ennyi a titka annnak hogy még mindig él és virul! Tehát ha a múlt és a jelen közötti időszakból próbálom kitaláni a jövőt, akkor a "nyers erő" lesz a domináns, illetve az időtállóbb, de persze ez nem ilyen egyszerű.
Szóval megpróbáltam a több mint 10 éves tapasztalatom alapján dönteni a 2 kártya közül, persze a véleményeket figyelembe véve.
Nekem az már kevés hogy az Ati szebb (voltak ilyen vélemények is), így 30 évesen ennél azért több szempontot vettem figyelembe.
Ebben az időszakban pedig bárhogy csűröm csavarom a nyers erő volt a domináns ami az nV-nek kedvezett.
Majd ősszel kiderül jól döntöttem e. -
Beowulf_78
addikt
Srácok...30p belül döntenem kell. Kérnék egy szavazatot akitől lehet...
4870 + 3-4k? (Ennyit kell rátolnom a 3870 X2-re)
BFG GTX 260 OC +9K?Melyiket?
-
Beowulf_78
addikt
-
Beowulf_78
addikt
Van különbség...persze. De pl. ha Single-be elkezded nyomni, a játék feléig minden ok, majd utána horrorisztikusan nagyot zuhannak az fps értékek... gondolom optimalizálás, mert kétlem hogy ott annyival gépigényesebb lenne a játék.
Én még GTX OC-vel játszottam végig tavaly télen, de ott is visszább kellett vennem a felbontást, mert voltak részek ahol leesett 16-17 fps-re.
-
Beowulf_78
addikt
Nagyon köszönöm!
Összességében mindenképp meggyőző!
Bios moddolt a kártyád? Illetve a VGA biosban vannak beállítva a fix húzott értékeid, vagy szoftveresen állítottad?Ez volt az egyik szívfájdalmam a 3870 X2-es kártyánál. Játékok alatt nem lehetett húzni mert fagyott, a 3d06 és Vantage-ban meg hiába bírtam húzni, nem ezekkel szoktam "játszani".
Mivel a Crysis igényelte volna a húzást (1680x1050-be játszhatatlan volt, de még 1440-be is high beállítással!) rossz szájízem maradt hogy nem lehet megtépni, én is hasonló okokból döntöttem az nV mellett!
TI 4400, 7600GT, 8800 GTS 320, 8800 GTX OC...én is mindegyiket húztam, de egyikkel se volt soha gondom.
Az nV kártyái húzásra születtek!
-
-
Beowulf_78
addikt
Csalódott leszek ha 2xAA-val nem fog futni jól 1680-ba high beállításon...
Ebben az esetben lehet tovább fogom cserélni.
Az alaplapod 16x PCI-E 2.0?(von)schwartz:
A lényege az lenne, hogy engem 4850 csak CF-ben érdekelt volna. Viszont az össz. vélemények alapján úgy döntöttem hogy iszonyat befűtene a házamba. Nem ér annyit az egész, hogy a proci, vinyók, alaplap 10 fokot melegedjen.
Azon felül mivel beleástam magam a tesztekbe, és amit én is tapasztaltam 3870 X2-nél, hogy hiába magas a Max. fps, és jó az átlag fps, ha a minimum viszont qurva alacsony. Mert ugye az átlag jó pl. 40fps, max lehet 60-70 is akár, de a játék attól még lehet játszhatatlan, mert leesik a minimum fps 15-17-re. Nos, én ezt vettem észre mint a magas hőmérséklet mellett fellelhető második negtívumot. Az nV pedig lehet nem produkál olyan magas fps-t viszont a minimum 20-22fps-ével játszhatóvá válik! Ezt csak példának hoztam fel. A számok sokszor becsapósak játékok tekintetében. -
Beowulf_78
addikt
válasz
samfishR #4466 üzenetére
A fura az az, hogy én is egyre többektől hallom hogy nem elégedettek a 4xxx szériával. Pedig én egyik tábor fanatikusai közé se tartozom, egyszerűen csak elismerem ha jó egy kártya, legyen az zőőőd, vagy piros.
Ahhoz képest hogy milyen "ős" technikát alkalmaz az nV még mindig, kicsit fura az Ati 4870 hiper-szuper technikájának a mindössze globálisan 5%-os előnye.
-
Beowulf_78
addikt
Szurkoljatok, hogy holnap összejöjjön a 260 BFG OC...
viktor82: Nagyon kevéskének tünik a 180p, ilyen mértékű tuningnál. Sztem a procid nem hajtja ki a kártyát...
3,2ghz lehet kevés a húzott GTX-nek.
-
Beowulf_78
addikt
válasz
boogie84 #4427 üzenetére
Ez a kissebbik gond...
A nagyobbik az hogy a kártyától 8-9cm-re áll el ha ventit is raksz rá. Ez pedig annyit jelent hogy az utsó PCI sin marad csak szabadon, az is úgy hogy a venti és a kártya között nem lesz 1cm hely se!
Kipróbáltam 8800 GTX-el, szóval saját tapasztalatból mondom! Vissza is vittem mert nekem 2db PCI-E SATA kártyának és 1db PCI hangkártyának el kell férnie.
Mindenki gondolja meg mi mit ér ér meg, illetve ér e ennyit a -10 fokos csökkenés.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- OnePlus 8T – fazonigazítás
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Cyberpunk 2077
- E-roller topik
- Hobby elektronika
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Dell Latitude 5550 üzleti notebook - Intel Ultra 7 165U 16GB DDR5 RAM 1TB SSD WIN11
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest