- Milyen okostelefont vegyek?
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Leépíti a Sony az európai piacot?
- Realme GT 2 - aláírjuk
- iPhone topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Megérkezett a Realme 12+ 5G
Új hozzászólás Aktív témák
-
Beowulf_78
addikt
Srácok! Nagy szarás van...276 az EUR.
Ha ez így fog menni nem fogja megérni vásárolni mostanság.
Vagy aki vesz VGA-t, az számoljon avval hogy jóval többet kell majd csengetnie.
-
Beowulf_78
addikt
válasz
biggamer #7606 üzenetére
Ezt olvasva Oszi megint kapkodott kicsit.
2009 Q2-Q3-ig kellett volna kibírnia a 280 GTX AMP-vel ami szvsz. nem sok. Amit pedig írnak hogy milyen is lesz a 40nm GTX 7-8 hónap múlva...nagy durranás lesz az tuti. Én megpróbálom a GTX 260 OC-vel kihúzni addig, ami menni fog szvsz. Akkor járok a legjobban anyagilag.
-
Beowulf_78
addikt
Nagyon beta állapotban van még. Gondolom a 180.10 Vista X64 is ezért okozott problémát.
Van egy olyan érzésem hogy FC2 megejelenése után kigördül a végleges verzió, FC2-re optimalizálva.
Mondtam én hogy a 178.24 a legjobb nem beata eddig....a teszt csak megerősítette a véleményemet.
-
Beowulf_78
addikt
ForceWare 180.10 (Windows Vista 64bit).....feltettem. Nálam kaki volt. Az ablakok húzgálása közben bevillogott a kép rendesen..
Szóval nekem nem jött be, maradok a 178.24-nél.
-
Beowulf_78
addikt
Érdekes...150mb a driver. Az utsó 178.24 WHQL Vista 64bit pedig 104mb. Csak került bele valami mod.
Főleg ha jobban mennek a játékok, akkor tuti.
Gondolom hasonló megoldás lesz majd FC2-re is, ha esetleg nem menne úgy ahogy szeretnénk.
Azért ha tudod nézd meg a többi játékkal is. -
Beowulf_78
addikt
válasz
joshua7 #7469 üzenetére
Nem a "sok topiklakó".
Én mondtam. Azért mondtam mert téma volt köztünk. Elsősorban msn-en nem a fórumon.
Keldor mondta hogy cserél, nem én találtam ki. Gondolom vár, az új szériára.
A cinikusságot és iróniát viszont nem értem a hsz-edben. Te is azok közé tartozol aki a 4850 tulajként átjön offolni a GT200 topikba. Egyébként pedig ha "on" szeretnél lenni vegyél egy GTX-et, mert Ati tulajként kétlem hogy érdemben hozzá tudnál szólni a flame-től eltekintve. Egyébként meg köszönjük emese... -
Beowulf_78
addikt
Támogatom az új topiknyitást és gondolom így van ezzel a többi GT200 tulaj is! Terjeszd elő. A modik nem "sepregetnek" itt eleget.
Ez maradjon meg "játszótérnek", vagy legyen bezárva, és legyen egy külön szakmai nV tulajoknak.
Alíg írok ide, úgyis mindig az Ati a téma, meg a "kinek a f@sza hosszabb és hány centivel".Kicsit unalmas. Mint ahogy az Ati tulajok mérhetetlen sok off-ja. Elsősorban Bundásra gondolok itt aki minden topikban csak gerjeszteni tudja a feszültséget.
Azért mert egy fos a 4xxx topik, az Ati tulajok elmondása szerint, most ezek az emberek ezt a topikot is fossá teszik. -
Beowulf_78
addikt
Szerinted. Ezt a Crysis topikban mindenki másképp látta mint te.
-
Beowulf_78
addikt
válasz
Bluegene #7358 üzenetére
Erre azért kíváncsi leszek.
Már mint hogy Ati-n gyorsabb lesz e. A látványt inkább hagyjuk.
Volt 3870 X2-öm amivel végigtoltam 10.1-be az AC-t. Mit mondjak...nV-n is láttam és nem láttam különbséget grafikában. Szóval látványban semmivel se lesz szebb a 10.1... ebből adódóan az Ati tulajok akkor mosolyoghatnak ha jóval gyorsabb lesz a játék mint az nV karikon. Egyenlőre az előzetes tesztek alapján annyival nem gyorsabbak.
-
Beowulf_78
addikt
válasz
schwartz #7337 üzenetére
Én meg a dalai láma vagyok. Nem tudtad?
Tök mindegy ki vagy, és hogy a privát életedben személyesen ki mennyire tisztel. Ez egy fórum. Ha meg játszod itt férfi létedre a sértődött nebántsvirágot dokiság ide vagy oda le leszel oltva.
Az hogy én milyen tisztelet és figyelmet kapok, és megérdemlem e, ne te döntsd el. Mások ezt másképp gondolják, bár az is tény, hogy nem dokik, és nem egyetemet végzett emberek. Te viszont biztos őket is elítélnéd, bár azt is kétlem hogy meg mernéd velük csinálni hogy nem adsz érzéstelenítőt húzás előtt.Mint ahogy velem se hiszem hogy meg mernéd csinálni.
Szóval ha továbbra is "mr. pökhendi" leszel dokiság ide vagy oda, más is szívni fogja a véred, nem csak én. -
-
Beowulf_78
addikt
válasz
schwartz #7331 üzenetére
Tudod mit. Ha ez megnyugtat, akkor Furmark stabil.
Igazából leszarom hogy mennyit megy a kártyád...te kezdted el itt verni a nyáladat hogy szar a BFG, meg szar az XFX XXX, meg nem megy annyit mint a tied. Most meg beszélsz itt trollkodásról. Az egész vitát a pökhendiséged váltotta ki. Most meg játszod a sértődöttet...tény. Ne vitázz velem. Nem azért mert nem lehet igazad, csak mert aki 11p Furmark-ra azt mondja hogy stabilitás teszt, csak azért hogy bizonyítsa hogy az ő GPU-ja megy 750mhz stabilan annak van még mit tanulni.
-
Beowulf_78
addikt
válasz
schwartz #7293 üzenetére
Ez Furmark stabil?
Ez nem tezteredmény vazze. Ha eddig nem tudtad volna most elmondom hogy is néz ki egy stabilitás teszt.
5-6000 sec a minimum, de inkább 10000 sec. Azon kívül szokás monitorozni rivatunerrel a GPU hőfokot, venti fordulatot, százalékot és egyéb hasznos információt. 11 percet futtattad.
Azon kívül nem tudjuk mennyin forgott a venti. Lehet 100%, lehet default-ban. Szóval 6000 sec az 1,5h..ez már nevezhető stabilnak.
-
Beowulf_78
addikt
válasz
Croft-21 #7284 üzenetére
Volt már ez a cikk linkelve.
Az a legnagyobb baj hogy sokat akar kaszálni az nV, és kapkod...ezt a 216SP-s változatot ki kellett volna hagyniuk. Főleg így hogy Novemberben állítólag jön az 55nm...bár én pont ezért kizártnak tartom a novemberi debütálást. Mit fognak csinálni a legyártott 216SP kártyákkal? A kutyának se fog kelleni ha itt lesz az 55nm.
-
Beowulf_78
addikt
Jah...1x már kitárgyaltuk, hogy klasszikus értelemben nem válogatott chip kerül az OC verziókra.
De az biztos, hogy "házon belül" a legjobb GPU-s darabok lesznek az OC-k.
Az köztudott hogy a szilicium ostya közepéből csinálják a legjobb processzorokat, a széle felé haladva pedig "higul" a minőség. Lehet ilyen dolog is a magyarázat. Bár minimális lehet a különbség. Csak gondoljatok bele. Adott egy szilicium ostya, amiből az nV GPU-t csinál. Úgy ismeritek hogy pont ebből ne húzon hasznot? Neki az lényeg hogy minnél több pénzt kivegyen a GPU gyártásból.Ezt hogy teheti meg? Nem úgy hogy a szilicium közepéből GPU-t csinál az Innovision-nek, mert az inno mivel olcsóbb kártya, nem fogja megérni neki a jobb GPU-ért esetlegesen többet fizetni. Tehát azoknak éri meg a szilicum ostya közepéről venni GPU-t, akik több pénzt elkérhetnek a kártyáikért így megtérül az nV-nek is és megtérül pl. az XFX-nek is. Gyakorlatban úgy tudom elképzelni hogy kap pl. a BFG egy rakat kész kártyát csupaszon az nV-től. De mivel az nV tudja melyik, milyen GPU, ezért megjelöli hogy azok legyenek az OC-s verziók, és a BFG azokat matricázza fel OC-nek. Vagy egyszerűen X USD többért BFG azt mondja nV-nek, küldj 2e db OC-s verziót.
Én tévhitnek gondolom hogy lerántanának minket az OC jelöléssel, de megpróbálok utánajárni, mi is lehet a "frankó" ezzel kapcsolatban. -
-
Beowulf_78
addikt
válasz
schwartz #7238 üzenetére
Nálad lehet hogy nem márka.
Nálam meg a Zotac nem márka.
Bár nevezhetjük Sapphire-nak is.
Sapphire kártyám pedig nem 1db volt már, és nem voltam megelégedve velük.
Érdekes, BFG ide vagy oda, az egyik legjobb a mezőnyben. Ha a húzhatóságot vesszük mindenképp. A 100% digital vibrance dolgot meg csak hírből ismerem, viszont több Zotac is ezzel a problémával küzd. Azt pedig kétlem hogy a kártyád GPU-ja Furmark stabil 750mhz-en, hacsak nem V moddolt.
De persze ha Furmark stabil, akkor egy linkkel megdobhatsz, mert én még 24/7 750mhz GPU-t nem látam GT200-ból.
Ha meg max. eredmény, akkor nem számít kiemelkedőnek, az én mezei BFG OC-m is többet megy.
Ja persze majd elfelejtettem...az XFX XXX se mehet jobban mint a tied.Azt elfelejtetted írni hogy a te kártyádnál egyik se mehet jobban.
-
Beowulf_78
addikt
Emlékszem 1,5-2 hónappal ezelőtt 2-3 GTX 260-280 tulaj volt itt a topikban...most meg naponta többen is bejelentkeznek, hogy csatlakoztak.
Szépen "felhízott" a GT200-as tábor! -
Beowulf_78
addikt
válasz
Motion_Blur #7211 üzenetére
Áhh...Nforce lapoktól mentsen a jó isten! Kalap meleg fingot se érnek. Ilyen áron nem kell SLI, még ha jó is. De mint tudjuk nem jó.
Rosszabb a skálázódása mint a CF-nek.
-
Beowulf_78
addikt
Nekem is nullán volt. Feltettem 20%-ra, így tényleg jobb. A 100% viszont botrány.
Szegény Osziék.
Nem is értem még mindig.Az én kártyám miért nem csinálta még ez eddig ezt a Vibrance gondot?
Mert így az a gyanúm, hogy nem szoftveres a gond. Ha szoftveres lenne, mindenkinél előjönne, nálam is. Valamiért egyedileg pár kártya nem jól kezeli. Nem forceware hiba.
-
Beowulf_78
addikt
Nekem is BFG OC van. Nekem semmi ilyen gondom nincs, nem tudom mitől lehet.
OP rendszer milyen? lehet egy újratelepítés megoldaná a gondot. Ha szűz rendszeren se jó, akkor valami hardveres bibi lesz.P00By: Én is kíváncsi vagyok.
Mert ez a 2-3 hét gyorsan "elröppen". Lesz abból December is szvsz.
-
Beowulf_78
addikt
És? Mit kezdesz a BIA HH esős részénél? megmondom én...abbahagyod, mert semmit nem lehet látni. Majd egy friss driverrel esetleg befejezheted 1 hónap múlva, ha szerencséd van és javították. Mit ér a hiper modern hardver ha nem optimalizált a szoftver? Megmondom ezt is. Xart se.
Jössz ezzel a teszttel, ahelyett hogy mindenki a saját, konfigjában levő cuccal kérkedne, mert az a mérvadó. Érdekes hogy a PH tesztben is milyen jól szerepelt a 4850 4870 CF...ha hazaviszed és kipróbálod, akkor meg nagy a csalódás. Erre jók ezek a hivatalos tesztek. Már többször mondtam, bármikor odaállítom a 4850,4870 mellé a 260-at, bármelyik játékban. De ha nekem nem hiszel, kérdezd meg Keldort a minimum fps-ekről amiket a 4870-el kapott. De tudod mit. Élj csak álomvilágban, és nézd a hivatalos teszteket. -
Beowulf_78
addikt
válasz
tzsolesz #7145 üzenetére
Egyet ne felejts el. Ameddig a jelenlegi új játékok elején egy nagy zöld logót látsz, addig ebben a topikban a tulajok hátradölve és kényelmesen játszhatnak. Már nagyon rég nem láttam piros logót a játékok elején....engem nem érdekel hogy éri el az nV hogy nyugodtan tudjak játszani. Felőlem az atyaúristent is lefizetheti ha ez az ára hogy mi mint nV tulajok nyugodtan és problémamentesen játszunk. A végeredmény a lényeg, és ebben az nV jobb, bárki bármit mond. Az Atit meg jelenleg (flame nélkül) csak úgy jellemezném ha mi hátradőlünk és nyugodtan, stresszmentesen játszunk, addig ők izzadva, mérgelődve teszik ugyanezt. Majd elkeseredésükbe hogy melyik drivert is tegyék fel a használható rosszak közül, megvígasztalják magukat egy kis "bencsmárkolással". Persze ezt nagyon sarkítva fogalmaztam, de kb. ez a helyzet. Nem véletlen hogy GTX tulajokból nem lesznek 4870 tulajok. Viszont a fordítottjából van bőven példa. Lásd Keldort. Ő is a 4870 minimum fps értékei miatt vált nV-re.
Milyen bug-okat hallottál nV részről? Mert ha lenne ide is be lenne téve.
-
Beowulf_78
addikt
válasz
tzsolesz #7140 üzenetére
Én se győzöm hangsúlyozni...bármikor hozhatsz egy 4870-et...odarakom mellé a GTX 260-at. A 4850 a fenekét nyaldossa? Még a 4870 se nyaldossa a fenekét...
De menj át a BIA Hell's Highway topikba és nézz körül. Az összes Ati tulajnak textúra hibája van az esős részen és játszhatatlan a játék...erről is olvastál a tesztekben?
Ja! Hogy ilyeneket nem írnak? Ez van...tudod a "puding próbája az evés".
-
Beowulf_78
addikt
Hasznos kis progi....próbáljátok ki!
-
Beowulf_78
addikt
válasz
Bluegene #7113 üzenetére
Látom nem vágod hogy sokaknak van baja veled, hogy itt tanyázol a topikban mint nV fikázó. Mikor veszed észre magad?
Menj az Ati topikba ha itt sokallod az off-ot. De ez már milliószor el lett mondva neked. Hogy nem lehet ezt megérteni?
pdave: Nekem most a 177.92 van fent Vista X64 alatt. Miért ez? Csak azért mert amikor elmentettem ghost-tal a rendszert, ez volt a legfrissebb. Ha új rendszert fogok felhúzni, a 178.15-öt fogom feltenni vagy éppen az aktuális legújabbat. Nekem driverből adódó problémám nem volt amióta megvan a 260. Bármelyiket is használtam.
-
Beowulf_78
addikt
Ha nem játszol DX10-be akkor a GX2 DX9 alatt jóval erősebb, ahol működik az SLI. DX10-be viszont szívás, szűrőkel meg jobban meg is fekszik mint a GTX 260 és a 4870.
Én már nem vennék a helyedbe G92 GX2-öt, rövidesen itt lesz az új GX2 2db GT200 csippel.
Az új játékok se igazán szeretik a GX2 technológiáját. Pl. BIA Hell's Highway. A minimum fps nagyon kicsike.De olvass bele a kártya topikjába.Ellenben a GTX260 jelenleg nálam 2 hónapja problémamentes. Amelyik játékot idáig elindítottam "hasított mint állat".
"Beleégettem" a bios-ba az aláírásomban szereplő órajeleket, és azóta teszi a dolgát hiba nélkül. Nagyon meg vagyok vele elégedve.
-
Beowulf_78
addikt
válasz
VinoRosso #7005 üzenetére
A hétköznapi ember, ritkán találkozik a maffiózókkal. Nem csak ott érvényes ez, hanem itt nálunk is ill. globálisan. Mivel más körülmények között élnek, és csak az "övéikkel" tartják a kapcsolatot, a hétköznapi átlagembernek a maffia tevékenységéből nem látnak semmit.
Persze véletlenek, ill. "rossz helyen, rossz időben" mindig van. Tény, hogy délen gázosabb a helyzet Olaszországban. Aki meg nem olyan "kiállású" annak meg főleg.
-
Beowulf_78
addikt
Volt ma 272ft is 1 EUR! Bazze. Ez nagyon rossz lesz nekünk.
-
Beowulf_78
addikt
válasz
boogie84 #6934 üzenetére
Mit vártok? A forint 1 nap alatt az EUR-hoz képest 252-ről 258-ra zuhant be (tegnap vagy tegnap előtt) a világválság "előfutáraként".
Cudar hónapok (évek jönnek). Tehát itthon semmi jóra nem lehet számítani.
Az árak még nem is mentek annyira fel...a "feketeleves" még csak ezután jön sajnos.
-
Beowulf_78
addikt
GTX 290 (55nm) 650 USD tuti lesz, készüljetek fel.
-
Beowulf_78
addikt
válasz
Motion_Blur #6890 üzenetére
FurMark 1.4.0... ha lefut 6-10.000 sec, akkor stabil.
Játékok alatt meg attól függ melyik mennyire veszi igénybe. Crysis 1-et nézd meg, persze Furmark után. ha ez a kettő stabil, igazából akkor stabil a kártyád.
A Furmark az azért keményen odabasz, szóval csak óvatosan...a gépet nem otthagyni teszt közben. -
Beowulf_78
addikt
válasz
Bluegene #6782 üzenetére
Ez ügyben kérdezd meg pisti88+ és laraxior kollégát is... ők mást fognak mondani. Mind a ketten próbálták a 4870 X2-öt a legújabb driverekkel. Úgy tudom nem alakult ki bennük túlságosan pozitív vélemény. Persze 3D markokban nagyon hasított.
laraxior megtartotta a GTX 280-at, pisti88+ pedig továbbcserélte egy 9800 GX-re amivel tudomásom szerint jóval elégedettebb. Még mielőtt azt mondanád hogy nV fan-ok, és ezért nem jött be nekik, megsúgom, Pisti azért vette hogy megtartsa a GTX260 helyett, nem pedig azért, hogy "fikázza" az Atit.laraxior-nak is lett volna lehetősége megtartani...de valamiért maradt a GTX280-nál.
-
Beowulf_78
addikt
Valaki tolta már ezt a Clive Barker's Jericho játékot? Nem új, 2007-es, de valahogy kimaradt az életemből. Valami félelmetesen jó feelingje van. A grafika még a mostani játékokhoz képest is gyönyörű!
Ahhoz képest mennyire gyönyörű 8x élsimítással 1680-ban 90-110fps végig.
Aki szereti ezt a műfajt ne hagyja ki!
-
Beowulf_78
addikt
válasz
Motion_Blur #6757 üzenetére
A CF tulajokat érdekli...mert a játékok alatt sok a fagyás, fekete képernyő és egyéb anomália. A 3dmark az egyetlen stabil progi a számukra. Kb. ennyi.
Megmondtam, vagy megmondtam a frankót?
-
Beowulf_78
addikt
válasz
MPowerPH #6653 üzenetére
"Mivel eddig csak ati -m volt, így nem nem jött be, csak csalódtam"
Ezt írtad, ezek a saját szavaid.
Semmi gond. De ezek után menj majd az Ati topikba a GTX-eddel. Mert Ezek után REMÉLEM innen senki se fog segíteni.
Érdekes emberkék járnak erre valóban. De mivel te mint "érdekes emberke", a 4870 topikot látogasd inkább, és ott kérdezgesd milyen lehet az 55nm GTX, ne itt indíts Ati flame-et.
Bár ha pihenni akarsz pár napot, csináld csak.
Bizonygatod itt a 4870 erejét, mégis GTX-et akarsz. Nevetséges vagy.
-
Beowulf_78
addikt
válasz
boogie84 #6650 üzenetére
Persze hogy felpörgettem magam.
Röhelyes hogy ide járnak az Ati tulajok magasztalni a 4870-et. Nem vitatom 1-2 hsz-t én is nyomtam a 4870 topikba, de általában off, vagy általános segítségnyújtásból fakadóan. De innen senki se ment még át GTX tulajként, hogy a szénné húzott GTX alázza a 4870-et.
-
Beowulf_78
addikt
válasz
MPowerPH #6642 üzenetére
Bármikor odaállok a húzott GTX260-al a Radeonod ellen.
Bármiben!
Szóval zagyvaságokat ne beszéljünk máááá.
Hol mérted ahol kiderült, hogy egy szénné húzott 260-at megaláz a te húzott kártyád?Erre nagyon kíváncsi lennék. Mert játékok alatt, pont a Radeon az ami a tuningtól alíg gyorsul fps-ben.Ellenben a 260-nál egyenes arányban növekszik az fps is. Meg aztán a megtépett 260-ak simán hozzák a 280 teljesítményét alapon.
A 4870 meg egy 280 között zongorázni lehet a különbséget. Biztos Keldor is azért adja el a 4870-et, mert kurva jó.
GTX280-at vesz....amivel elégedettebb lesz.
-
Beowulf_78
addikt
válasz
Motion_Blur #6563 üzenetére
U.a. hallod. Kondik. Ez nem feltétlen gond. Meg sztem el is múlik a cicergés egy idő után. nekem nem cicergett, de a 3870 X2 az igen. Kinőtte. Egy idő után elmúlt. A lapom kondijai is ciceregnek, de csak Prime blend alatt.
Amíg működik ne foglalkozz vele. Ha ciceregni akar, akkor hagyd ciceregni!
-
Beowulf_78
addikt
-
Beowulf_78
addikt
válasz
DAMIEN1899 #6514 üzenetére
A Zotac-ból is a gyári OC verziók mennek jól, illetve jobban. Elvileg az OC-k is referencia karik, de valószínűsíthető hogy válogatott GPU-t, és memóriát kapnak, ill. jobb kondikat és talán jobban fel vannak készítve a tartósabb tuning melletti használatra.
XFX XXX, BFG OC, Zotac AMP....stb. -
Beowulf_78
addikt
-
Beowulf_78
addikt
Néztem végre egy kis GRID-et Fraps-al...
A játékban minden grafikai beállítást max.-ra raktam, és elindulás után indítottam a fraps bench-et és célbaérkezés előtt állítottam meg.
16xQCSAA 1680x1050 Min 54fps Avg 67fps Max. 80fps
4xMSAA 1680x1050 Min 68fps Avg 81fps Max. 99fps
NoAA 1680x1050 Min 76fps Avg 92fps Max. 114fps16xQCSAA 1280x1024 Min 66fps Avg. 77fps Max. 95fps
4xMSAA 1280x1024 Min 81fps Avg. 98fps Max. 120fps
NoAA 1280x1024 Min 87fps Avg. 108fps Max. 139fpsValószínű 32bit OP rendszer alatt jobb eredmények születtek volna, ez XP 64bit alatt készült. Azt már mondanom se kell hogy szebbnek találtam a képet 16xQ-val mint anno a 3870 X2-vel...
-
Beowulf_78
addikt
válasz
fiATHaLON #6159 üzenetére
Először is. Nem vagyunk furcsák.
De speciel amióta tele van "fosva" a topik és átláthatatlan, ritkábban nézek be ide. Én szóltam már hogy az off-ot csínnyán, de mintha a falnak beszéltem volna, a topik higulásában meg nem veszek részt én sem.
Te meg szintén generálod az off-ot a hsz-eddel. 3h ezelőtti kérdésedre vered a nyálad, amióta 10hsz született.Elvárod hogy mindenki figyelje 5p a topikot, főleg szombat este, amikor mindenki szórakozik és bulizik.
Én is csak most néztem be, mert nem voltam itthon.
Nekem is van 260 és volt GTS is. Erősebbnek érzem a GTX hűtését, viszont nem hangosabb.
De a hsz-ed után megérdemelted volna hogy a "kutya" se méltason válaszra. -
Beowulf_78
addikt
válasz
Laraxior #6144 üzenetére
Persze hogy megverte fater... nem tudtad hogy a 4850 mindent ver?
De butuska vagy!
4850-nél csak 1 jobb megoldás létezik...2db 4850.
Azt is rosszul tudod, hogy a játékokban nem a több fps a jobb! Az a penge ha minnél kevesebb!
Azt se tudtad hogy a 4850 nem földi eredetű kártya? Idegenek kreálták, mint a Gauss-t.
Az a titka a 4850-nek hogy minnél jobban csökkented az órajeleit annál erősebb lesz.
Nah...ezért a legjobb a 4850. -
Beowulf_78
addikt
Most tényleg agyon kell off-olni a topikot az Ati-val?
Ez a GT200 topik. Ismerjük az Atit. Köszönjük. Majd ha Atiról akarunk olvasni átmegyünk a megfelelő topikba. De ha ti átjöttök ide akkor ne az Ati legyen a téma 3 oldalon keresztül!
Ha tovább folytatjátok akkor meg sepregetés lesz. Sőt így is az lesz.
-
Beowulf_78
addikt
Feltettem az új 178.13 WHQL drivert.
Egyenlőre semmi gond nincs vele, simán felment. Az órajelvisszavételről meg annyit hogy jobban működik mint az eddigi drivereknél! Tehát akinek nem müxik fogja fel anomáliának.
Engem eddig azzal tüntetett ki a Forceware hogy csökkentett 2D-s órajelen ketyegve, ha megnyitottam a PH-t, felugrott 3D-s órajelre 400/800/300-ra. De csak ha a PH-t nyitottam meg. Minden egyéb esetben maradt 2D-ben 300/600/100-ban.
Most ez ezzel a WHQL driverrel megoldódott..."marad a seggén" 2D-be PH fórumozás közben is.
Valaki mondta hogy a Riva 2.11 nem ismeri fel ezt az új drivert... ezt se értem túlzottan.Nálam felismeri.
szacsee: Hát....Oszi sztem csalódott a 4870 X2-ben...olvass bele a 48xx topikba, nV barátiba. A 280 GTX AMP odab@szta Crysisban ami nagy meglepetés. Viszont aki 3D06-tal akar játszani azoknak tök jó lesz, mert mint a 3870 X2 nagyon hasít pontszámok tekintetében.
Kérdés az ki az aki a markokkal játszik.
A ventije állítólag brutál, de mellé 1200W turbo porszívó hang is párosul. Amit elmondtak Pistiék, azok alapján isten mentsen a 4870 X2-től.
-
Beowulf_78
addikt
Hehh. Ha lesz rá majd a későbbiekben indíttatásom akkor megdöntöm a rekordot oké?
Eleve az én CPU pontom az "öreg" Q6600-tal 3720mhz környékén 6100 pontot nyaldossa.Ez 64 biten is 24/7-es eredmény.
Ehhez képest a te Q9550-ed (ami 2db Q6600 ára) 4080mhz-en tudott 5979 pontot. Mi lesz ha én is lefuttatok egy bench-et mondjuk 3,9ghz-en?Bele se merek gondolni!
-
Beowulf_78
addikt
válasz
Laraxior #5986 üzenetére
Az jó ha utólag is ráér csengetni...de szar dolog 100k feletti összeget fizetgetni részletekben amikor 4 hónap múlva a felét se fogja érni. Inkább úgy fogalmaznék van előnye és hátránya is.
9770 egyébként über brutál. A feszekkel majd vigyázz, mert hamar össze fogja fosni magát.
-
Beowulf_78
addikt
válasz
schwartz #5957 üzenetére
Nem. Nem gáz.
Az a gáz ahogy gondolkodtok, már megbocsáss.
Tisztában kell lenni a kártyák képpességeivel. A very high, Vista alatt szélsőség, és extrémitás főleg 1920-ban.Talán egy 4870 X2, egy GTX 260/280 SLI elég lenne oda. Nem az volt a terve a játék és VGA gyártóknak hogy 2560-ban Very high-ban egy 9600 GT-vel told 16xAA-val 60 fps-el. Szóval még mindig nem értem az igényeket. Elhiszem hogy jó lenne ez a szemlélet, de ilyen sosem lesz. 1920-ban miért nem elég a high?
Vagy ha már 1920 full HD, és ennyire hirdetitek, akkor nem hőzöngeni kellenne a simítás miatt, hanem zsebbe nyúlni és venni egy több GPU-s VGA-t vagy 2 kártyás rendszert. Mert ha veszel egy Ferrari F430-at arra se Matador gumikat raksz fel, és nem Tesco gazdaságos olajat töltesz bele, és nem Pista bácsihoz viszed a sufniba, kötelező szervízbe. Amikor elmentem és megvettem a mostani 1680-as monitoromat 76k-ért, maradt nálam még 1x annyi, tehát vehettem volna 24"-est simán. Miért nem vettem? Mert tisztában voltam vele hogy 1920 full-hoz pumpálni kell a pénzt fél évente új VGA-k-ba. Addíg nyújtózkodtam ameddig a takaróm ért, és amit még ésszerűnek tartottam... viszont aki 1920 Vista very high-ot akar simítással úgy gondolom nem volt tisztában ezekkel a dolgokkal.
Szóval a fogalomzavar elkerülése véget "high end", az az csúcs kártyáknak mondjuk a GTX 260/280 SLI-t, Tri-SLI-t, 4870 X2-öt és CFX-et, nem pedig egy GTX280-at.Aki pedig "Crysis 1920 VH 8xAA rlz" az ne sajnáljon költeni 100-140k-t VGA-ra.
-
Beowulf_78
addikt
válasz
Motion_Blur #5956 üzenetére
De a gyári OC-s verziók drágábbak voltak eddig is 8-10k-val.
Amikor az enyém volt 69k akkor a simák 60k-ba mentek. Most u.a. a különbség megvan, csak csökkentek az árak. Ettől függetlenül biztos jó a sima Zotac is.
-
Beowulf_78
addikt
válasz
schwartz #5950 üzenetére
Én 2xAA-val toltam végig 1680-ban a single playert....
de igazából nem volt szebb. Élsimítás nélkül is jó a kép minősége. Multiban néhol ahol 15-en lőnek rám van hogy simítással bezuhan az fps 2xAA-val 1680-ban...ezért multiban noAA tolom 30-35 fps-el. De mint már írtam inkább használom noAA 1680 natívban, mint 1360-ban 88x AA-val. Szóval aki elégedetlen az vegyen jobbat. Én elégedett vagyok a képminőséggel simítás nélkül is. Ergo nekem tök felesleges jobb kártya az 1680-hoz... és milyen jó érzés hogy a 40k-t érő 3870 X2-re 9k-t pengettem kb. 1,5 hónapja.
Tuti bolt volt. Sztem gyorsba el tudnám adni 52k környékén, mivel az új ára még mindig 62k.
-
Beowulf_78
addikt
Köszönöm az infót!
A plusz fesz nem hozta meg a kívánt eredményt....instabil lett tőle a kártya. A fordulatszám változást pedig lehet hogy a riva 2.10-ről 2.11-re váltás okozta, mert a 2.10 írta az 1000rpm-es fordulatot, most meg a 2.11-el néztem.
Szóval a kártya marad úgy ahogy eddig...nincs benne több 24/7-re, persze ez is bőven elég.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Autós topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Óra topik
- Leépíti a Sony az európai piacot?
- weiss: Pant* rant
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- További aktív témák...
- GIGABYTE AORUS RTX 4070 Ti ELITE 12GB - 20 hónap garancia
- Asus STRIX GTX 1080 Ti 11GB GDDR5X Videokártya!
- ASUS TUF Gaming GeForce RTX 3090 24GB GDDR6X
- Akcio! Csere-Beszámítás! Gigabyte Vision RTX 3070Ti 8GB GDDR6X OC Videokártya!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Gigabyte B450M R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RX VEGA64 8GB CM 690 III FSP 600W
- Xiaomi Redmi 9A 32GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080 8GB Rampage SHIVA ADATA 600W
- 125 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest