- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Ne legyetek bátorak, ha ezt a rollert választjátok - OOTD T10
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Légies iPhone halvány színei
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Google Pixel topik
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
Új hozzászólás Aktív témák
-
rup1u5
nagyúr
válasz
bognar110 #20455 üzenetére
Olvasgass teszteket!
http://vgaspeed.hu
Itt baloldalon ki tudod választani a neked tetsző videókártyákat és kapsz öszehasonlító grafikonokat.Íme pl egy gyors válogatás: GTX 260-5770-5850-GTS250
-
rup1u5
nagyúr
válasz
7600 GS #20447 üzenetére
Gyakorlatilag DX11-ben ingyen van az élsimítás és ez jól jön pl Stalker COP-ban. Egyelőre nem is a látványbeli különbség szól a DX11 mellett, mert az elhanyagolható, hanem az, hogy sokkal kevesebb erőforrásból meg lehet valósítani ugyan azt a látványtminőséget. Ha valaki nem szeretne 6 hónaponta vga-t cserélni, nem fanboy és/vagy nem egy kifejezett játék mellé keres VGA-t akkor jobb választás az 5770. Szerintem....
-
rup1u5
nagyúr
-
rup1u5
nagyúr
válasz
gordonfreemN #20306 üzenetére
Ezt mondja Henk is meg én is többek között.
Minden esetre ha Henk csinál egy mérést akkor az eredményre én is kíváncsi leszek. -
rup1u5
nagyúr
válasz
odorgg #20301 üzenetére
Látom még mindíg nem érted.
Henknél volt 25w különbség IDLE feszültség és LOAD között. IDLE-ben egy GTX 1.05 vagy 1.06 v-ot kap. LOAD-ban általában 1.12-t, tuning példányok 1.18-at is. De pl az én EVGA-m LOAD alatt csak 1.06v-ot kap. Nála ebből a feszültségkülönbségből következik a 25w nyereség. És ő az egész rendszer fogyasztását mérte ami egy négymagos vagy húzott kétmagosnál elég erősen közbeszól.
Ebből azt levonni következtetésképpen, hogy akkor nálad 30w a nyereség egy hibás elgondolás. Méghozzá azért mert nálad eleve IDLE állapotról van szó mindkét esetben és a különbség csupán annyi, hogy 300/600/100 helyett 150/300/100 az órajel. A feszültség változatlan!Ha valóban spórolni akarsz akkor süsd be a kártya biosába idle orajelekhez ezt a csökkentett értékedet és adj neki 2D üzemmódra 0.8-0.9v-ot. Úgy már lenne értelme.
-
rup1u5
nagyúr
válasz
odorgg #20295 üzenetére
53w/óra szerintem a büdös életben soha. Everestben meg nem érdemes szerintem megbízni ebben a tekintetben. Rendesen, pontosan, videókártyán és konnektor felől kimért fogyasztási értékek nélkül ez csak egy feltételezés.
"...jelen esetben, a bevitt áramerö csökkentésével szeretnénk, fogyasztás csökkenést okozni."
És hogyan csökkentesz "áramerőt" a GPU-nál?Henk mérése már reálisabb és megbízható. Ott powerplay miatt van 25w nyereség a te esetedben meg mégcsak a feszültség sem változik......és 53w ?? Na ne má!
Még jó hogy nem energiát állít elő a gép.
-
rup1u5
nagyúr
G4ula84 + odorgg:
Tételezzük fel, hogy 20 órát megy a gépetek, folyamatosan idle-ben.
Ebben az esetben ez az órajelvisszavételes játék amit csináltok maximum 3-5W megtakarítást jelent. Tehát 3-5W-ot spóroltok 20 óra alatt. Többet spórolok azzal, hogy kikapcsolom a monitort ha kimegyek dobni egy sárgát.Érezhető spóroláshoz drasztikus feszültségcsökkentés kell!
-
rup1u5
nagyúr
válasz
odorgg #20279 üzenetére
Hiába veszed vissza az órajeleket 150/300/100-ra ha mellé nem tudod csökkenteni az idle feszültséget is. Ugyan annyit fog fogyasztani és semmivel sem fogsz többet megtakarítani mintha hagynád hogy magától csinálja az órajelkapuzást. Sőt még talán többet is fog fogyasztani az által, hogy bekavarsz a kártyának és ezért felkapcsol akkor is amikor nem kéne.
Nálam most idle-ben 300/600/100-on megy és érdekes módon nem ugrik fel az órajel ha elindítok valamit. Kicsit túl van lihegve ez az energiatakarékosság. Azzal hogy 300/600/100 helyett 150/300/100-on hajtod, kb egy év folyamatos használat mellett spórolnál meg annyi energiát ami egy 40W-os égő 2-3 perces bekapcsolására elég.
Nagyobb a füstje mint a lángja. -
rup1u5
nagyúr
Az a vicces, hogy GTX 280-at most is lehet kapni újonan. Ha egy százassal olcsóbb lenne akkor elég kemény fejvakarás venné kezdetét nálam.
Összeszorítom a fogam, mert megfogadtam, hogy ebben az évben nem veszek új vga-t.
Árversenyről ahogy nézem lemondhatunk, Fermi fogyasztása brutális lesz, ezért minimum kivárnék egy csíkszélcsökkentett GTX 475-öt vagy 485-öt, vagy egy 5890, 6850 féleséget.
Inkább gyúrok a stabil, 24/7-es 4Ghz-re proci oldalon. Az azért két évig még mindenhova elég lesz full HD-ban, VGA-t meg kivárós alapon majd....... -
rup1u5
nagyúr
válasz
WongFeiHong #20161 üzenetére
Mindíg a legújabbat?
Ez kb olyan mint amikor otthon akárhányszor elmegyek a ruhásszekrény elött, mindíg felveszek egy tiszta polót.
-
rup1u5
nagyúr
válasz
WongFeiHong #20158 üzenetére
Driver uninstall, majd restart és driver sweeper és biztonság kedvéért valami registry tisztitó. Aztán ismét restart és be csökkentett módba és ott ismét driver, reg tisztitás. CCleaner-t szoktam használni meg még egy másik, ingyenes registrytisztító progit aminek a neve most nem jut eszembe.
Ha ezekkel megvagy akkor restart és telepítsd a drivert amivel nem volt gond.Ha egyszer egy driverrel minden szinten elégedett vagy akkor miért cseréled le?
-
rup1u5
nagyúr
válasz
Scholes9 #20079 üzenetére
Pl: EVGA Precision
85-90 fok Furmark alatt teljesen normális. Vonjál le belőle 10-15 fokot és megkapod, hogy játékok alatt meddig mehet fel kb. Precision-el lődd be a ventit 70%-ra és nézd meg úgy is a játékot amiben fagy. Sanszos hogy inkább memóriahiba.
-
rup1u5
nagyúr
válasz
vhunor #20048 üzenetére
Nem tudom. Az én 260amon még nem találkoztam ezekkel a beakadásokkal.
(még fullHD-ban sem)
-64bit és -128Mb nem akkora érvágás, hogy rögtön akadjon az ami 280-on vaj.
Ezzel csak azt akarom mondani, hogy elhiszem amit írsz az akadásokról de nem biztos, hogy az a fent említett minimális, hátrányból származna.
esetleg user error? -
rup1u5
nagyúr
válasz
Laraxior #20010 üzenetére
Inkább dicsérjük meg!
Első hsz-e itt és kifogástalanúl be tudott tenni egy képet!
Ilyet se láttam még itt pedig nem 2 de nem is 6 éve regisztráltam ph-ra.
Végre egy újonc akinek nem kell elmantrázni, hogy:
"eznemcset, szerkesztésgomb, alapelveket olvass, tanúlj meg linkelni, használd a keresőt"
Épp ezért gyanús is hogy valakinek a másodregje........hmmmmm... -
rup1u5
nagyúr
WOW!
Új a PH! -
rup1u5
nagyúr
válasz
rumkola #19798 üzenetére
Így legyen ötösöm a lottón mint ahogy azt tudtam hogy ez a válasz fog jönni tőled.
Hét éve vagyok itt a PH!-n és itt mindíg a játékos oldalról közelítjük meg a kérdést. Legalábbis a felhasználók 99.8%-a.
Vagy te csak és kizárólag tudományos számításokat fogsz futtatni a Fermiden?Egyébként semmi olyat nem mondtál amit már ne tudtam volna.
(#19800) rumkola:
Ismered a mondást:
'Értem én (miről van szó), csak leszarom.'Te komolyan azt hiszed hogy ennyire nem vagyok képben Fermivel kapcsolatban?
Ne fussunk már fölös köröket! -
rup1u5
nagyúr
Tiszta sor amit írsz a fogyasztásról, teljesítményéről meg a vásárlóiról.
Ezzel tisztában is vagyok. Engem csak a "forradalom" meg "átütés" szavak zavartak. Akkor lenne forradalom itt ha mindezt 100W-os fogyasztással vagy konkurenciánál kisebb magmérettel tenné. 8800GTX után sem volt forradalom a GTX 280 pedig odavert rendesen. Na kb valami olyasmire számítok megint. Úgy érzem elég erősen fogom mazsolázgatni az evga kínálatát idén ősszel-télen.
Kiváncsi vagyok milyen árban lesz december környékén. Hátha befér 60 alá. -
rup1u5
nagyúr
válasz
rumkola #19790 üzenetére
Nem tudom mit vagytok úgy elszállva. Mitől lenne revolúció? Lesz benne bármilyen olyan megoldás ami a legmerészebb elképzeléseket is tulhaladná?
Nem.
Ugyan olyan duplázást látunk mint az ATinál, plussz hozzácsaptak egy tesselátort és kész is a bélyeg nagyságú, sokat zabáló szörny. Persze hogy erős lesz meg gyors, meg hűha de se forradalom se áttörés nem lesz. Kb mint egy nagy böszme V8-as blokk. Persze hogy jó meg erős ha tudja etetni a pénztárcád meg a tápod.
Kíváncsian várom!(#19791) Abu85:
Tudom. Onnan jött a képzettársítás de itt inkább úgy értettem, hogy olyan prófétavárós hangnem volt amire reagáltam, mintha kb aki csak ránéz majd egy Fermire az rögtön kigyógyúl a rákból. -
rup1u5
nagyúr
válasz
Dominiator #19787 üzenetére
Kicsit messzire gurítottad a pöttyöslabdát ezzel a "korszakalkotó" meg "áttörés" szavakkal.
Gyógyítani fogja a rákot is ránézésre ugye? -
rup1u5
nagyúr
Zsír!
Épp ezt néztem a neweggen.
Itt van a régi változat:
ENERMAX PRO82+ EPR525AWT
És itt az új:
ENERMAX PRO 82+ EPR525AWT_II
Nem tűnt fel hogy mi a különbség a két táp között. Azt hittem csak annyi hogy a másodikhoz adnak egy extra, ledes ventit. De így hogy elolvastam ezt a hírt, már értem. Időközben a tegnapi olajozásnak köszönhetően a másik, nagyobbik venti kezdett el elég hangosan surrogni, ugyhogy döntöttem és most meg is veszem rögtön ezt a II-es változatot.
A bónusz venti is jól fog jönni.(#19769) Henk:
Ha abból indulok ki, hogy nálam 5 éve megy ez a táp akkor biztos tartós lesz a tiéd is!
Tegnap szétszedtem és amennyire én meg tudom itélni, nem látszik rajta az idő. Az összes kondi lapos és csak ez a megfáradt ventillátor árulkodik a koráról.(#19783) vhunor:
Tegyél tojást a gázpedál alá és lesz Fermid!Bocs a tápos offért srácok és kösz az infókat!
-
rup1u5
nagyúr
4-5 éves lehet kb. Én is gondolkodtam már rajta, hogy lassan ideje lenne cserélni.
Épp mostanában a napokban kezdett el a hátsó 8centis ventije halk kerregő hangot adni.
Ideje lenne már újból szétkapnom, beolajozni a ventiket és leellenőrizni a kondik tetejét.Jó is hogy felvetetted a táp témát mert két aspiránsom lenne és kíváncsi lennék a véleményedre.
ENERMAX PRO82+ EPR525AWT
Itt egy picit aggaszt, hogy az egyik review-olónál 7-ből 3 megdöglött. Ez lenne valahol a felső határ árban.CORSAIR CMPSU-450VX
Ez 4-5ezerrel olcsóbb lenne mint az Enermax és az erős 12v-os ág is vonzó, viszont azt olvastam, hogy lassú a ventije ezért melegszik és 3-4 év után érdemes cserélni.Szóval mit gondolsz/gondoltok ezekről?
Most le is állítom a gépet és kikapom a tápot egy ellenörzésre. -
rup1u5
nagyúr
válasz
TTomax #19763 üzenetére
Én nyitott vagyok mindkét chipgyártó felé. Az EVGA-hoz való kötődésem sajnos együtt jár azzal hogy kizárólag NV karikból válogathatok. Az is biztos, hogy egy új, csúcs Fermit nem engedhetek meg magamnak. Ebből adodóan idén biztosan nem lesz új vga-m.
Nem szeretnék többszőr pár %nyi +teljesítményért újat venni. Ilyen volt a 8800 GTS (G92) - HD4850 - GTX 260 címü történet nálam.Mivel tápot nem akarok cserélni egy új vga kedvéért ezért konkrét elvárásaim vannak egy új kártyával szemben:
-Minimum kétszer olyan gyors legyen mint a jelenlegi kártyám.
-Fogyasszon kevesebbet vagy maximum ugyan annyit mint a mostani
-1 GPU-s legyen
-2GB memóriával
-50, nagyonmax 60K-nál ne legyen több.Ilyen megoldást se nv-től se evga-tól nem fogok látni az elkövetkező egy évben az tuti. Ezért én inkább a csökkentett csíkszélességű, 2gigás 5890-ek és a HD68X0 széria megjelenését várom.
(#19764) Qru:
Egy evga GTX 280 az én nagy szeremem is. Tudnék is újat de irreálisan drága és sajnos abból nincs 2gigás. Egyébként nincs különösebb baj a 285-ökkel. Ez a 2 gigás EVGA még ráadásúl szép magas órajeleken is megy. Alapból 2500 körül a memória. És mivel ugyan az a GPU figyel rajta mint a mostani kártyámon még a monitorom sem kellett volna újrakalibrálni hozzá. Ez plusz spórolás lett volna. Ezért buktam rá. -
rup1u5
nagyúr
Tényleg azt jelenti hogy pajkos?
(#19761) TTomax :
Ne is mond! Tegnap majdnem megvettem ezt. Még szerencse, hogy lecsúsztam róla és másé lett, mert így nem kellett kiköltekeznem így a Fermi elött. Bár fermit se fogok venni de ennek a 2gigás evga-nak nem tudtam ellenállni. -
-
rup1u5
nagyúr
Újtojáson ismét kapható GTX 280. Igaz egyetlen fajta az EVGA-tól. Elfogadnék egy ilyet szívesen!
-
rup1u5
nagyúr
Kösz az infót srácok! Így már világos.
Ezek szerint fizikailag ott van a 240sp csak át van vágva lézerrel vagy ilyesmi? -
rup1u5
nagyúr
Kíváncsi lennék a GPU-ra. Vajon külön gyártottak 55nm-esekből is 192sp-seket vagy eredetileg ezek is 216-osnak készültek csak nem sikerültek jól? Vajon ugyan az a G200 B1 van ráírva mint az én 216-osomra? Egy normális tesztet is szívesen olvasnék róla, mert eddig azt sem tudtam, hogy ilyen létezik.
-
rup1u5
nagyúr
válasz
JONAS77 #19694 üzenetére
Magán a videókártyán, a NYÁKon, a GPU mellett elhelyezkedő egyéb alkatrészekre gondoltam és nem a videókártya mellett lévő hang vagy tv kártyára. A GPU környezetében vannak olyan alkatrészek amiknem nem feltételenűl tesz jót a tartós 100 fok körüli hőmérséklet.
Továbbra sem értem, hogy Nero8-tól miért a GPU forrósodott be. -
rup1u5
nagyúr
válasz
JONAS77 #19692 üzenetére
Nem károsodott. Megnyugodhatsz! 120 foknál lövik le magukat de akkor sem a GPU-ra jelent veszélyt a magas hőmérséklet hanem a többi alkatrészre körülötte. Volt már nekem 90-95 fokon percekig és semmi baja nem lett.
Játék közben nálam fix 65%-os ventivel 670/1440/2240 -en szokott 75-80 fok között mozogni és ez bőven tűrhető.Azt viszont nem értem hogy divx kódolástól miért a GPU forrósodott föl nálad? Valamilyen CUDA encoder programot használsz ami a GPU-n számol? Én a Badaboom converter nevü programot probálgattam ami GPU-n számol. Nagyon gyorsan végez HD filmek kódolásával és egyáltalán nem melegszik be tőle a GPU pedig azon számol. Ebből a szempontból nagyon hasznos ez a CUDA.
-
rup1u5
nagyúr
Tudtátok, hogy 55nm-es, hátlap nélküli 260-asból is van 192sp-s??
Zotac ZT-X26E3KG-FDR
Apone33 kolégának ilyenje van.
Én eddig azt hittem, hogy minden 55nm-es GPUv-al szerelt GTX 260, 216sp-vel rendelkezik. -
rup1u5
nagyúr
válasz
stawros #19669 üzenetére
Nincs mit de legközelebb használd a
gombot ha 4 percen belűl vagy!
GPU-Z nem megbízható ebből a szempontból. Van a kártya hátoldalán takaró lemez vagy a csupasz nyákot látod? Ha van rajta takarólemez akkor tutira 65nm-es. De azt is nézd meg hogy hány sp-s! 216 vagy 192. -
-
rup1u5
nagyúr
-
rup1u5
nagyúr
Nekem is ilyen problémám van és eddigi tesztek alapján instabil órajeleken használtam már nagyon régóta a shader-eket. TTomax linkelte nekem nemrég a 19452-ben a GPUTool nevű nagyon hasznos kis progit. Szedd le!
Ez autómatikusan megkeresi neked az utolsó stabil frekvenciákat GPU-nál, shader-nél és memóriánál. (Find Max) Nálam 1440mhz felett hibát jelzett a shadereknél pedig régóta használtam 1500 körül. Most visszavettem 670/1440/1118-ra mert ezek voltak a legmagasabb frekik amiknél nem jelzett hibát. Lehet hogy nálam ez okozta az órajel visszavételt bár még nem teszteltem ki. -
rup1u5
nagyúr
Ezért is gondoltam rendszer újratelepítésére de ezt most nem tudom megtenni.
Egyébként imádom a kártyát!Azt hittem érezhető lassulást fogok tapasztalni mikor 1680-ról 1920-ra váltottam de semmi.
Kb hány évente érdemes tápot cserélni? 5 éves a tápom és azon filóztam, vajon meddig bírják az alkatrészek benne? Esetleg szedjem szét és nézzem meg a kondikat, hogy nem pupos-e?
-
-
rup1u5
nagyúr
Más játékban még nem tapasztaltam. Megnézem COJ-al és még pár másik játékkal amijobban zabálja a gpu-t. Mivel a hiba teljesen kiszámíthatatlanúl jelentkezik így nem tudom menyi esélyem lenne sikeresen gariztatni.
Minden esetre ha más játékban is jelentkezik akkor a biztonság kedvéért szőrös fánkot fogok futtatni rajta leszabályozott ventivel, hogy egyértelműen hibás legyen ha gariztatni küldöm.(#19443) TTomax: Lehet, hogy károsodott, mikor a biosban felbuheráltam a vcore-t 1.12v-ra és azzal teszteltem 720Mhz-en. Ha jól emlékszem akkor szált el elöszőr így. De akkor is furcsak mert 1.12v lenne a default ezeknek a gpu-knak. Hazaértem kipróbálom ezt a GPUtools-t.
-
rup1u5
nagyúr
válasz
TTomax #19436 üzenetére
Azt még nem. Meg fogom nézni bár van egy olyan érzésem hogy egy teljes rendszer reinstall kéne. A hiba elég furcsán néz ki.
Miután visszaraktam a gyári biost és feltettem a 195.62-t azután kb egy hónapig ment gond nélkül. Aztán újra elkezdte ezt csinálni.
Így szokott kinézni:
Tolom a GTA4 multit már vagy kb fél órája, órajelek, hőmérséklet, venti bőven optimális és egyszercsak elmegy a kép pár másodpercre (látszólag úgy mintha a driver állna le) és amikor visszajön már csak 400/800/600-on megy a kártya. Ilyenkor kénytelen vagyok kilépni a játékból és utánna bármilyen alkalmazást, stressz tesztet indíthatok nem vált fel 400/800/600-ról. Következő lépés ezután egy újraindítás és utánna már működik rendesen.
Az érdekessége ennek a jelenségnek az, hogy teljesen rendszertelenűl jön/nemjön elő. Van hogy egész éjszakán át tudok multizni gond nélkül. Valami köze biztos van a driverhez is de soha nem csinált ilyet addig míg bele nem nyultam a kártya biosába.
Azóta meg már visszaraktam a kártyáról lementett eredeti, érintetlen biost is de ez a jelenség még mindíg megvan, igaz ritkult. -
rup1u5
nagyúr
válasz
rumkola #19423 üzenetére
Konkrétan nálam a bios buherálás óta szarakodik a 260. Pedig már az eredeti, érintetlen biost is visszaflash-eltem rá de ennek ellenére GTA 4 közben egyszercsak gondol egyet és lekapcsolja az órajeleket low3D-be. Még akkor is előfordul ilyen ha alapon hajtom a kártyát. Túlmelegedésről szó sem lehet, mert mindegyik esetben fix 70%-on ment a venti.
Elég idegesítő. Egyelőre csak GTA 4-nél tapasztaltam ezt a jelenséget. Mondjuk mással nem is nagyon játszok. Mass Effect-et tolom még de az meg annyira minimális hardverigényű hogy szerintem le sem terheli annyira a gpu-t mint a gta.(#19425) TTomax: Nekem is ez a véleményem de fsb1000 szerint jó a codegen.
-
rup1u5
nagyúr
válasz
Bulitt #19051 üzenetére
Barney™-nak tökéletesen igaza van.
Úgy gondolod a stílussal nincsen semmi baj?
"az ez évi idiotizmus ismételt példája"
Legfeljebb annak nem sértő aki szereti ha idiótának titulálják.
Ha ezt a logikádat követjük akkor milyen jelzőt használnál magadra mikor a physx chipet kerested a nyákon?
Akkor senki sem nevezett téged itt idiótának, csupán egy szmájlival válaszoltam a hozzászólásodra de téged már az is érzékenyen érintett aminek hangot is adtál. Gondolkozz el ezen picit mielött idiótának nevezel valakit aki elöszőr jár itt és normális hangon kérdez.(#19053) Barney™:
Szívemből szóltál!
-
rup1u5
nagyúr
Egyik kártya csavarjain sem látszik/látszott semmi. Elég ügyes kezem van, brátnőm is szokta mondani.
Csavarokat amúgy sem hinném, hogy nézik. Amerikában nem szokás ilyenekkel foglalkozni. Matrica legyen érintetlen, sorozatszám stimmeljen az evga.com-on beregisztráltal és ha valóban nem működik cserélik. Slussz-passz.3 hét alatt megjárta Budapest-California-Budapest vonalat, ebből látszott, hogy nem sokat pöcsöltek vele. Végig nyomonkövettem a kártyát. Evga oldalán kb 2 vagy 3 napig volt "under RMA" stádiumban a kártya miután megkapták és már küldték is a működő példányt. Evga ezzel és a gyors, pontos kommunikációval nálam 10 pontot kapott és el is köteleztem magam. Csak azt sajnálom, hogy nem gyártanak ATI-t.
"Ha én lettem volna az átvevő a rossz kártyánál biztos lehetsz benne hogy ott porosodna a szekrényedbe!"
Most mondjam azt, hogy ezért tart itt ez az ország?(#18993) GabN73:
Földjegy rulez! -
rup1u5
nagyúr
Jelentkezem!
2db kártyámmal játszottam meg ezt a manővert. Az egyik egy EVGA 8800 GTS 512Mb volt, a másik a mostani EVGA GTX 260-am. Mindkettőnél a lazán felragasztott hátlapi matrica tette lehetővé, hogy leszedjem a hűtőt és MX-2-t tegyek a gpu-ra. 260-asnál az egyik gyári hővezető párnát is meg kellett igazítani mert nem volt a helyén.
Képes beszámoló a 260-as manőverről.A 8800-as kártyát új tulaj kinyírta egy rossz alaplapban. Szó nélkül cserélték garanciában.
-
rup1u5
nagyúr
válasz
vhunor #18878 üzenetére
Minden esetre sajnálom, hogy nem jött össze a biznisz. Kár, hogy nem bontattad ki, hogy megnézd saját szemeddel a kártyát. Kíváncsi lettem volna külsőre mennyire néz ki használtnak az a kártya. Gondolok itt, ujjlenyomatokra, porra a venti lapátjain, menniyre van még "új" szaga a kártyának, nyák állapota, apró karcolások vannak-e rajta....stb. Ezekből azért lehet látni, hogy valóban egyszer volt-e gépben vagy huzamosabb ideig.
Való igaz! Azért nem veszek már 280-at, 285-öt, (pedig nagyon csábító) mert akkor már inkább egy 5850 lesz majd nagysoká....
-
rup1u5
nagyúr
válasz
vhunor #18868 üzenetére
De miért nem hoztad el?
Csak adtak volna rá valami garanciát nem?
hHazaviszed, kipróbálod, ha valami nem stimmel 3 napon belül kutya kötelességük a pénzt visszaadni. Lehet hogy igaz a story és valóban egy lúzer vette meg a gyenge tápja mellé.
MM-ben alkudozni próbálni nem is értem hogy jutott eszedbe.
Nem csoda hogy ideges lett a főnök.
50 ezer még mindíg jó ár egy 280-ért.
Igazából nem értem ez az akciód mire volt jó.
Én tisztáztam volna a garancia és a 3 napos visszacserélés feltételeit, probléma esetére.
Irattam volna erről valami papírt, meg arról is, hogy ők garantálják a termék kifogástalan állapotát és gyorsan elhoztam volna 50ért.
Kibasztál magaddal, mert lehet, hogy ha holnap visszamész már 70K lesz az ára az akciódnak köszönhetően.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Windows 10
- Mikrotik routerek
- Milyen monitort vegyek?
- Villanyszerelés
- Ne legyetek bátorak, ha ezt a rollert választjátok - OOTD T10
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest