- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel topik
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A15 5G - válts belépőt!
- Hivatalos a Pixel 10 startdátuma
Új hozzászólás Aktív témák
-
rup1u5
nagyúr
-
rup1u5
nagyúr
válasz
ADAM1337 #22389 üzenetére
Mindíg a legolcsóbbat szoktam venni és ők meg megküldik az SC verziót.
Erre gondoltam a ref hűtő miatt.
Vagy erre az emelt órajelei miatt. Csak nem tudom, hogy ez utóbbinál mennyire megbízható a hűtő.
Végülis bármelyik meglenne 48K-ból. Ha kevesebb mint 10K ráfordításból meglenne a csere akkor nekem megérné.(#22390) Qru:
Hmmm
És mennyit érne meg neked? -
rup1u5
nagyúr
Srácok!
Agyalok. Szerintetek mennyiért lehet eladni most egy gari nélküli evga 280-at?
-
rup1u5
nagyúr
Persze, tudom. Csak hülyéskedtem.
260-ról nem sok értelme lenne 280-ra váltani. Pláne most hogy jön a HD6000. Csak van egy különös érzés vele kapcsolatba amit a 260-nál nem éreztem. Amikor tudod, hogy egy nagy dög van a gépházban amiből nem spórolták ki az anyagot. Kb mint beindítani egy nagy amcsi V8-as hodályt.
Ilyen apróságok a mai napig képesek mosolyt csalni az arcomra.
-
rup1u5
nagyúr
válasz
Devil Smile #22274 üzenetére
bizony, hogy érdemes!
-
rup1u5
nagyúr
válasz
JONAS77 #22261 üzenetére
Nem próbáltad még ezt a funciót?
Ha elindítodtad a Precisiont akkor látnod kellett már ezt a panelt. Most sem igazán értelek.
Nem kell külön bekapcsolni. Alapból be van kapcsolva az autó ha föltelepíted. Itt neked azt kéne megérteni hogy soha nem a Precision vagy valami más program vezérli AUTO módban a kártya ventillátorát, hanem a kártya maga, a biosból. Ezért van az hogy tök mindegy milyen monitorozó-tuning-vezérlő szoftvert teszel fel, az AUTO mód mindíg ugyan az lesz. Abba egy külső program nem babrál bele. Egyébként meg az összes ilyen program (Precision, msi afterburner) mind ugyan arra a rivatunerből kiollózott részre épül, ugyhogy a skin-en kívűl gyakorlatilag ugyan az. -
rup1u5
nagyúr
válasz
JONAS77 #22258 üzenetére
Nekem a Precision jött be. Azt használom. Alapból ha feltelepíted, nem babrál bele a venti vezérlésébe. Tehát a kártya ugyan úgy vezérli magának biosból a ventijét. A Precision csak monitorozza. Van lehetőséged állítgatni is vele. Én pl mindíg fix 86%-on hajtom a ventit játékok alatt.
Itt a Fan Speed csúszka mellett lévő AUTO gomb-al tudod ki-be kapcsolni az automata vezérlést. Nem egy bonyolúlt program. Épp ezért szeretem. -
rup1u5
nagyúr
Gondoltam egyet és felhúztam a hydro copper 280 órajeleire a kártyám.
691/1458/2430
Meg se kottyant neki. -
rup1u5
nagyúr
megnézem hátha a precision is ki tudja rakni a vrm hőfokokat
-
rup1u5
nagyúr
Kiírja, azt tudom de játék közben kéne kiíratni a képernyőre. Rivatuner nem tud ilyet?
Furmark alatt néztem Gpu-z-vel a VRM-eket és 96-106 fok között voltak.
Gpu-z-vel file-ba log-olni meg nem szeretem, mert számomra kezelhetetlen txt doksit kreál amit én nem látok át. Nem tudok vele semmit se kezdeni. Azt szeretem ha kint van a képernyőn és valós időben figyelhetem. Abból sokkal jobb képet kapok a kártya éppen aktuális állapotáról. -
rup1u5
nagyúr
válasz
zolisx4 #22234 üzenetére
Végülis reálisnak tűnik az a 10-15% előny a 280 javára játékokban. Azért ne felejtsük el, hogy a tesztben 576Mhz-es 260-at mértek össze 602Mhz-es 280-al. Az 55nm-es 260-ak meg szépen húzhatóak az enyémet én a gyári 626 helyett 675- környékén használtam és 75%-os ventivel egyáltalán nem volt forrófejű. Most a 280-at csak 645-650-ig húzom, mert már alapon is forró a VRM. Így 85%-os ventivel GTA4 alatt tegnap 70-75fok körűl volt a GPU. A VRM nem tudom ilyenkor mennyi lehet de biztos így is megvan 90 fok. Egy jó vízhűtéssel és voltagetuner segítségével azért kíváncsi lennék mire lenne képes.
-
rup1u5
nagyúr
Játékban is megvan a különbség csak nem ennyire látványos. A furmark azért rendesen megizzasztja.
Valakivel akinek 55nm-es 260-a van csinálhatnánk egy furmark összehasonlitó tesztet, azonos beállitások és mondjuk 7 perces futás utáni hőmérséklet és ventifordulat autón és tuning nélkül. Valaki olyan akinek van legalább 3db 12 centis házventije.
-
rup1u5
nagyúr
válasz
hekkerman #22213 üzenetére
Most visszanéztem azt a pár képet ami megmaradt nekem a GTX 260-amról és valóban szinte ugyan olyan értékeket produkált mint a tiéd.
Úgy látszik, hogy az 55nm-es 260-nak 60-70% közötti ventifordulat elég ahhoz hogy 85fok körül tartsa a GPU-t, a 280-nak 85foknál meg már 80% fölött jár a ventije.
kösz a képet!az elmúlt pár napban depis vagyok az idő miatt ugyhogy kissé tulreagáltam a hsz-ed.
bocs! -
rup1u5
nagyúr
válasz
hekkerman #22211 üzenetére
Látom nem tudod használni a
gombot de feltételezem, hogy ezt nekem címezted.
"furmark 1280 msaa 16x xtreme burning mode és 85fok 66%-os ventivel"
Az elöbb azt irtad, hogy "furmark alatt 45% max"
Mondom én hogy valamit te néztél el mikor azt a 45%-os kijelentést tetted.
Ezért is kérdeztem, hogy mivel mérted és ezért kértelek hogy tegyél fel egy Precisiont, futtasd a furmarkot és tegyél ide egy screenshot-ot róla hogy jobban lássuk.
Személyeskedés helyett mondjuk tolhattál volna ide egy olyan képet amit most látsz itt picivel lejebb a hozzászólásomban.
Egyébként 86fok, 66%-os ventivel nagyon jó!De azért egy képet tolhatnál ide róla.
Evga gtx 260-al és most Evga gtx 280-al van tapasztalatom egy jól szellöző cm690-es házban.
íme a 280 5 perc furmark xtreme burning mode után, autó ventivel:
85 fok és 86%. nagyából erre áll be de ilyenkor a VRM-ek már 100 fok fölött vannak. Ez természetes egy 280-nál. Az 55nm-es 260-ak hűvösebbek picit. Nálam játékok alatt a manuálisan beállított fix 75-80% körüli venti a nyerő. -
rup1u5
nagyúr
válasz
hekkerman #22193 üzenetére
Számomra elég hihetetlen hogy furmark alatt csupán 45%-ig ment fel a venti és nem sült meg a kártya. Ahogy az is hihetetlen, hogy játék alatt 65 fokig megy fel csak és a venti sem megy 65% fölé.
Két dolgot tartok elképzelhetőnek vagy a kártyával nincs valami rendben vagy user error és te néztél el valamit nagyon a %-okat és a hőmérsékleteket illetően.
Dobj már föl légyszi egy evga precisiont és irasd ki vele a képernyőre a venti %-ot, gpu hőmérsékletet, gpu terhelést %-ban, órajeleket és úgy indíts el egy furmarkot.
Ha valóban tökéletesen működik a kártya akkor furmark alatt még 100%-os ventivel is 80 fok közeléig kellene felkúsznia a hőmérsékletnek 5 perc alatt. Ha csak simán, auto ventivel elindítod a furmarkot akkor is kb 1 perc alatt már 100%-ra pörgeti fel a ventit a kártya.
Ezért is mondom, hogy szerintem te nézted el azokat a hőmérséklet és % értékeket terhelés alatt.
Mivel mérted? -
rup1u5
nagyúr
válasz
joshua7 #22179 üzenetére
XFX-et kerülni kell. Én egy GTS 250 core edition-el jártam így. Gagyi, szar hűtő és állandóan load üzemmódban teker.
-
rup1u5
nagyúr
válasz
norbitális #22106 üzenetére
Én 1920*1200-ban toltam végig BC2-t, GTX 260-al és szépen vitte. Csak az AO-t kapcsoltam ki és asszem az élsimitást vettem le 2x-esre.
(#22108) Cadal:
Driver frissítés helyes lépései:
-régi driver uninstall
-újraindít
-új driver telepít
-újraindítMindíg uninstallálni kell a régit és a hiedelemmel ellentétben nem tanácsos driversweepert meg hasonló szoftvereket használni, mert olyan fájlokat is eltávolítanak amiket nem kéne.
Csak azokban a kivételesen őrült esetekben szoktam driversweepert használni ha ideiglenesen NV-ről ATi-ra váltok, (amíg meg nem bánom) tehát ha forceware után Catalyst-ot teszek fel. -
rup1u5
nagyúr
válasz
rumkola #22073 üzenetére
Ezekkel a GPU-kal nem érdemes 1GB vram fölé menni. GTA4-nek bőven elég az 1giga. Ha meg 1g fölé tolod a beállitásokat akkor ott már egy 285 ereje is elfogy. Én a 280-al kb 800-900Mb közötti memóriahasználattal tolom a GTA 4-et 1920*1200-ben és közepes csúszkákkal. Igy még pont jó a sebesség.
-
rup1u5
nagyúr
válasz
deathcrow42 #22027 üzenetére
úgy olvasgattam, hogy dx10-ben, tuning nélkül kb 10% előnye van a 460-nak a 280-al szemben. Aztán lehet tévedek. Nem volt még 460-am.
-
rup1u5
nagyúr
Melyik drivert érdemes most feltenni?
Most jut eszembe, hogy már 1000 éve nem frissítettem drivert.
197.45 van fönt. -
rup1u5
nagyúr
válasz
Geryson #21988 üzenetére
Adatlapodon Pécel van.
Fölösleges új hűtőre költened. A 260-asnak bőven elég a gyári hűtője, még szép tuningra is futja vele. Ezért is mondom, hogy nálad valami gebasz van.
Nyomj egy driver cserét és ha nem segít, hozd el hozzám a XX.-ba ha te nem vagy rutinos a GTX-ek szétkapásában és újrapasztázásában.
Ha nem tévedek azt mostanában kezdte el csinálni a kártyád ugye? -
rup1u5
nagyúr
válasz
Geryson #21983 üzenetére
Ott valami nem stimmel. Nem kéne 80%-os venti mellett 79 fokig felkúsznia.
Próbáld ki egy másik/újabb driver-el és ha úgy is csinálja akkor le kéne kapni a hűtést, kitakarítani, letakarítani az IHS-ről a gyári trutymót és hajszálvékonyan megkínálni MX-2-vel. Ha budapesti lennél még szívesen meg is csinálnám neked. -
rup1u5
nagyúr
válasz
Geryson #21978 üzenetére
Rég nem jártál a GTA4 topikban.
Gondolom a venti fordulatát automatán hagyod játék közben. Lehet, hogy túlmelegszik.
Tedd föl az EVGA Precisiont. Abban be tudod állítani, hogy milyen hőmérséklet és egyéb adatokat írjon ki neked játék közben a képernyőre.
Itt van egy kép példának.
Nálam így szokott kinézni. (bal fölső sarok) GPU hőmérséklete, venti fordulata, gpu, shader, memória órajelek és fps érték.
Ne hagyd hogy elérje a 85 fokot játék közben a GPU.
Kezdésnek állítsd fix 75%-ra a ventit és nézd meg, hogy úgy is fagy-e. -
rup1u5
nagyúr
válasz
hermanyi #21966 üzenetére
Pár héttel ezelött még nem volt kint egy sem 50 alatt. Most látom, hogy kint van a tiéd meg Csillag01 is árulja az övét ennyiért. Egyébként nem értem miért nem viszik el 44-45-ért.
Pláne ha garanciás és 10K-s AC hűtő is jár hozzá. Szerintem ez magyar viszonylatban már jó ár. Más kérdés hogy én nem vennék 45-ért 280-ast ha egyszer 35-ért is vehetek.
-
rup1u5
nagyúr
válasz
Bulitt #21856 üzenetére
Szép órajelek!
Én ilyen forróságban inkább nem nyüstölöm az enyémet. Télen ezzel fogok fűteni az tuti!
De komolyan! Simán befűtené a garzont. A legjobb hogy a lábamat mindíg a gép tetején nyugtatom és így nem fogok fázni télen a gép elött. Többet spórolok a gázszámlán mint amit ez a szörny megeszik áramból. -
rup1u5
nagyúr
bizony kérem!
Ismét egy Superclocked kártyát vettem sima helyett! -
rup1u5
nagyúr
Pótoltam.
Rögtön kétszer is elolvastam.(#21846) Laraxior:
Tudom de ahogy megláttam őket rögtön úgy voltam vele, hogy "oké, ez egy 280".
Mit vársz tőlem 36 fokban? Örülök, hogy az alapvető életfunkciók működtetésére képes még az agyam.Egyébként vicces, hogy ha oltásról van szó mindjárt itt terem az egész 260/280 topikos csipet-csapat és savaztok csoportosan, mert benéztem valami triviálisat.
Bezzeg ha olyanokat kérdezek hogy mennyi feszt szabad adni a 280-nak és hol kapható hűtő akkor kuss van. Tessék inkább infókkal ellátni az újdonsült 280 tulajt szépen és részletesen!
-
-
rup1u5
nagyúr
válasz
Bulitt #21838 üzenetére
Nahát! Milyen 280-asod van neked hogy csak két 6pines tápcsati van rajta?
Az enyémen egy 6-os és egy 8-as van.
Hol lehet ilyen hűtőt venni és mennyi itthon? Kint 77 dollár lenne postával ami jelenleg több mint 17 rugó. Ilyen drága hűtőt nem éri meg nekem venni rá mert a kártya árával együtt az már többe lenne mint egy 1gigás 460-as. -
rup1u5
nagyúr
Tegnap üzemeltem be a 280-at és ma már csábultam én is egy eVGA GTX 460-asra.
De marad a 280. Teljesítményben talán nincs akkora különbség és nagyon tetszik, hogy végre van egy teljesértékű G200-am! Lehet, hogy nézek rá valami brutál hűtőt. Melyik az az AC hűtő ami brutálisan alacsonyan tartja a GPU-t és a VRM-eket is és mindezt halkan teszi? Azt tudom, hogy 3 ventis de a pontos típusát nem tudom. -
rup1u5
nagyúr
válasz
Benhill #21821 üzenetére
Ahogy írtam, ezek a hőfokok pasztázás elöttiek de mivel itt a VRM-ekről van szó ezért nem igazán számít a pasztázás. A GPU kapott vékonyan pasztát a VRM-eken és a memóriákon maradtak a hővezető párnák amiket kicsit újraszabdaltam. Amennyire a GPU-Z logfile-ját ki tudom bogarászni, úgy tűnik, hogy játék közben a VRM-ek 80-90 fok körül vannak. Az még elfogadható kategória. Érdekes látni így az 55nm-es GTX 260-am után, hogy mennyire más egy GTX 280. Minen esetre nagyon bejön a kártya. Van benne anyag rendesen.
(#21822) TTomax:
Egy szolid tuningot mindjárt nézek. -
rup1u5
nagyúr
válasz
SpeedR #21790 üzenetére
Birom ezeket a "Relative Performance" táblázatokat.
Közük nincs a valósághoz. A sok különböző mérés átlaga.
Mióta befürödtem a 4890-el mert elhittem amit a netes tesztek ilyen furmányos táblázatai mutatnak azóta én nem hiszek ezeknek. Csakis a itt megforduló felhasználók saját méréseinek és tapasztalatainak hiszek. Azért is érdekelne TTomax véleménye 1db GTX 260 és 1db GTX 460 viszonylatban. -
rup1u5
nagyúr
Itt van a kezemben az evga GTX 280.
10 nap alatt ide is ért. Este teszt! -
rup1u5
nagyúr
válasz
#40835072 #21784 üzenetére
Te tényleg ennyire nem vagy képben?
A 896MB az a kártyán lévő memória mérete.
Amit húzunk az meg a GPU órajele, a Shader órajele és a memória órajele.
A GPU-t biztos nem fogod te 1GHz-ig húzni.
De ha valóban ennyire ismeretlen neked ez a téma akkor elöszőr nem ártana elkezdeni az alapoknál és későbbre hagyni a tuningolást.(#21783) SpeedR:
Bár nincs GTX 460-am de erősen kétlem, hogy bármilyen húzott GTX 260 képes lenne akár csak a közelébe is kerülni teljesítményben. A tesztekből nekem az jött le, hogy egy húzott GTX 280-285 van kb 10-20%-al a GTX 460 mögött.
Remélem TTomax benéz majd ide és beszámol a saját tapasztalatairól ezügyben. -
rup1u5
nagyúr
válasz
sestertius #21709 üzenetére
húúú
és van vagy 120kiló mi? -
rup1u5
nagyúr
neeem. igazából galambok hozzák. lakik egy galambász cimborám a keleti parton és ráköti 3 galambra a cuccot.
Egyébként nem lesz az 3 hét csak én általában jó nagy ráhagyással becsülöm meg mindíg.
Most néztem hogy 2 nap alatt a csomag megtett több mint 1300 mérföldet és texasból ma célbaért az államok másik végébe, szóval ha minden simán megy akkor lehet, hogy már jövőhéten nálam lesz.
azért becsültem elsőre 3 hetet mert usps 7-8 napot írt a kézbesítésre. -
rup1u5
nagyúr
válasz
sestertius #21694 üzenetére
És nekem mi volna abban a tuti?
Ha egy lelkes, feszes, bögyös, 18 éves nimfó kiscsaj lennél akkor lehetne róla szó na de így.......apropó! van húgod?
-
rup1u5
nagyúr
válasz
zolisx4 #21687 üzenetére
(#21688) kpal:
Nem. De ha beregisztrálta volna evga.com-on se mennék vele semmire, mert evga-nál nem átruházható a 10 év garancia. Jó dolog, hogy sosem volt húzva a kártya. Kifaggatam még egy csomó apró részletről az eladót. Várom a válaszát.(#21689) sestertius:
Remélem is, hogy az. -
rup1u5
nagyúr
válasz
zolisx4 #21683 üzenetére
Türelmes ember vagyok. Nem probléma az a 2-3 hét nekem. Pláne nem ilyen áron egy EVGA-ért. Végülis nem Mogyoródról jön hanem Texasból. Még szép hogy nem 3 nap alatt ér ide. A várakozás csak fokozza az élvezetét a dolognak.
Csajokkal is ezt szoktam csinálni az ágyban. Hosszú felvezetés. Szeretem ha már remeg a térdük, zihálnak és követelik a lényeget. Olyankor a legédesebbek! -
rup1u5
nagyúr
Amerikai Ebay, az eladó a Texas-i, Rowlett city-ben már postázta is.
Köszi Bulitt!
TTomax:
Azért izgulok ám rendesen mint a szűzlány akit dugni visznek.
És ez egészen addig fokozódni fog amíg be nem csúsztatom a GTX-et a lapom PCI-E foglalatába és rá nem nyomom az ON gombot.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Canon imagePrograf PRO-6100S plotter - szinte új, 582m2 nyomat
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest