- iPhone topik
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Magisk
- Milyen okostelefont vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Yettel topik
- 6 év biztonsági támogatást ígér a Motorola
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
Új hozzászólás Aktív témák
-
joysefke
veterán
Arra akartam rávilágítani, hogy egy életszerű projektben már nem lehet azt mondani, hogy kódolás egyenlő izolált robotmunka (csinálják azok az indiaiak akik nem tudtak elmenni kukásnak) és elég ha az ész az meg csak a nagy egységekkel foglalkozik.
A kódnak van entrópiája és hogy ez az új funkciókkal/javításokkal csak minimális mértékben növekedjen, aktívan ellen kell kormányozni a kuszaság növekedésének. Ez utóbbi nem tudom, hogy tartósan és fenntarthatóan hogyan tudna megvalósulni anélkül, hogy lennének olyan emberek a láncban, akik kódolástechnikailag, szoftver-architektúrálisan és funkciók összessége szintjén is megfeleően átlátják a kódbázist. Nem tökéletesen csupán megfelelő mértékben, hogy jó döntéseket tudjanak hozni vagy a nagyobb döntésekben jó inputot küldjenek.
Jól hangzik, hogy kvázi-managerek technikai nyelven utasítgatják a kódolni tudó, de az összképhez semennyire nem értő indiaiakat, de szerintem az ilyen terméknek nincsen sok hátra.
-
joysefke
veterán
Szóval mikor feladatot osztasz az "indiaiaknak", akkor nem várod el, hogy ők megértésék a felhasználók gondját, és hogy nagy léptékben megtervezzék a rendszert. Hanem írsz egy Jira issue-t ami egy kisebb egység munkát fed le, ahol amit csak lehet, technikai fogalmakkal írsz le.
És ezek az indiaiak meg fogják érteni, hogyan működik egy komplex rendszer?
Nem tudja, nem érti mit csinálnak a felhasználók a szoftverrel, de amikor belenéz a kódba ennek ellenére érteni fogja, hogy az a spagetti ami a felhasználó igényeit többé kevésbé lefedi, az hogyen működik?Aztán amikor az ezredik kis módosítást hackelték bele a rendszerbe anélkül, hogy értenék hogyan és miért úgy működnek a nagyobb struktúrák, azután a rendszer továbbra is stabil és fejleszthető marad?
Kicsit szkeptikus vagyok ezzel a szemléletmóddal kapcsolatban. Pár éve Indiából vettünk át egy nagy, komplex terméket és nem költségcsökkentés volt az oka.
-
joysefke
veterán
Az RTX 4090 videókártya segítségével bárki lehet professzionális gémer.
Új hozzászólás Aktív témák
- i3-8100 + ASUS H310M alaplap + 8GB RAM egyben (félkonfig)
- Asztali PC , R5 5500 , RX 6700 XT , 32GB RAM , 512GB NVME , 1TB HDD
- Sony PlayStation 5 Fat 825 GB eredeti doboz, gyári kontroller
- Dell XPS 3K Érintős,core i7,16GB RAM,256-512GB SSD,ÚJ AKKU,ÚJ TÖLTŐ,Szép állapot
- AKCIÓ!!!Acer V3,FullHD core i5 6200u(4X2,8Ghz),8GBRAM,nVme
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 13400F / 32GB DDR5 / RTX 4070 Super / 1TB SSD
- AKCIÓ! HP ZBook Firefly 14 G9 üzleti notebook- i7 1255U 32GB RAM 512GB SSD nVidia T550 4GB Win11
- Eredeti, új Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
- Lenovo Thunderbolt 3 kábel (4X90U90617)
- BenQ PD-2700-U Monitor - Designer 4K 27"
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged