Új hozzászólás Aktív témák
-
mkbla
senior tag
Üdv mindenkinek!
Lenne egy nagyon húzos kérdésem, novellel kapcsolatban:
volna nálunk egy novell server ami megadta magát a következő hibaüzenettel, ehhez kérnék segítséget h mit csináljak?mirror object 0x0D is remirroring
Novell netware 6. vagy legalább valami adatmentést hogy tudok végezni?
Előre is kösz a helpet. -
dany27
őstag
sziasztok
Valaki legyen szíves elmondani hogy hogyan müködik ez a novell mert ez van nekünk is a suliba és így tiltják a net elérést a gépünön meg kapunk saját "x" meghajtót amin van egy bizonyos helyünk (gondolom ez a seró vinyóján tárolja az adatokat)
Ezt még értem is de a netes dolgot hogy csinálja hogy tiltja??Valaki legyen szíves elmondani vagy valami forrást adni.
Előre is köszi!
-
mAtech
aktív tag
Ide is beírom, hátha...
Szóval a Vistára feltelepítettem a hozzá letölthető Novell klienst. Minden okés volt. Restart. A windows indulásnál bejött a kliens ablak. Bejelentkező név beír, majd a "fa" vagy szerver keresésre rákattintva sajnos nem tudta megtalálni a központi szervert. A Novell szerverünk 4.11 Netware verziójú. Ez mondjuk nem tudom, hogy nem-e régi?Vélemény?
A.
-
localhost
Közösségépítő
Hát ez reménytelen ???
-
localhost
Közösségépítő
Hát ez reménytelen ???
-
localhost
Közösségépítő
A fiamnak itthonra (gyakorlásként) 4.11 Novell kellene.
Ötös hiába van itthon jogtisztán = az nem jó. Ki segít és hogyan ? -
Panthera
őstag
Hello Btotyi! Még nem volt alkalmam kipróbálni, de köszönöm a válaszodat!!
Lenne még egy kérdésem, ha nem tartasz túl mohónak.Miért van az, hogy akárhányszor tisztítok szalagot (3 éves Seagate típusú drive-on teljesen új hp tisztitószalaggal), akkor is azt írja a mentési összegzésbe hogy ''the device Dev-0.0.6.0: Archive Python needs to be cleaned'' ? A meghajtó led viszont nem jelez ilyen hibát.
-
mkbla
senior tag
kösz, közben megoldódott
az unload nwftpd műxik, meg megnéztem most a restart-al is műxik
bejelnetkeztem vindózról firefox-al és a novell serveren leállítottam a grafikus felületet, a firefox segítségével le tudtam állítgatni az ftp és a serveren kiirta h unload nwftpd
6-os novell van
kösz. -
mkbla
senior tag
Tudja itt vki h novellnél hogy kell az alkalmazásokat ujraindítani hogy ne az egész rendszer induljon ujra? mint pl ftp-t vagy apache -ot?
mint pl linux alatt /etc/init.d/ftp restart ???? -
Zenty
őstag
Szoval akkor a novell jobb mint a linux?
-
kormosp
csendes tag
A kérdésem akovetkezo:
XP-m van, es a fogalmam sincs hogyan tudnam eltavolitani a geprol a novell kliens-t,mert semmi uninstall file, control panelen se.
Elore is köszi! -
tigga
tag
Ja és amiért imádom:
szerverre feljelentkezni ----> Novell kliens szoftverrel legegyszerűbb a világon mindenféle os alól.
3 klikk kb és a munkaállomás rá is lát a szerverre és fel is tud jelentkezni rá mindenféle varázslás nélkül amibe normál user simán belehal ---->/ tcp|ip gateway mask dns stb./ -
tigga
tag
Novell 4,xx rulz jól fut Ibm xseries -en
És tényleg atomstabil.
És azé többen értenek hozzá mint 5.
Javaslom szétnézni a sote.hu hálón elég sok szerverén fut Novell és infósok is értenek azé hozzá ;) -
danzi
tag
nekem viszont lenne... mondjuk nem tartom egy bonyolult rendszernek a novell-t, még az NDS-t sem... 4.xx-szel lehet kezdeni a tanulást... 6.0 Beta 3 nekem is van, fsn.hu-ról szedtem, és VMware-s gépen fut.... a gondom egy 4.10/4.11/4.12 agyonpeccselt de inkább jól sz@rrápeccselt szerverrel van, amin az egyik volume fullra megtelt, és ha felmountolom elabendol alóla az egész masina... Egyszerűen már tök full az a diszk, fizikailag is másik merevlemez, és nem tudok vele mit kezdeni, pedig az adatokra szükség lenne... micsináljak ezzel??
-
Out
addikt
Esetleg olyan valaki aki hasznalja a DNS/DHCP management progit, es kiexportalna nekem a DHCP beallitasait?
-
rATdrAgOn
senior tag
válasz
dragonpapa #4 üzenetére
Na ne kacagtass...
Nem annyira atomgaz az az NW-6.
NW5.x utan nem kell sokat izmozni a hozzaertes megszerzesevel...
Nem kell riogatni a kollegat, meg lehet azt tanulni kevesebb mint harom ev alatt -
acer_
aktív tag
netware6_beta3.iso
ez kell neked (+ license disk ;) -
Notes
senior tag
Ja, a 3.12-es atomtámadás alatt is simán megy.
-
sequator
senior tag
kihagytad, h atomstabil, szinte elpusztíthatatlan
nekem van egy 3.12es novellem, már 94óta megy egyfolytában egy 486oson
bár a novell (az 5.0 meg a 6.0) kicsit finnyás a hardverre, mert itt egyik sem akart felmászni a szar DTKs gépekre (msi i815ös lap 1ghz celerongy) de a simens gépre örömmel felmászott (intel i810es lap 733 celeron)
Sautia -
Sipi
addikt
A Novelle egy ingmárka.
A Novell egy szerver operációs rendszer. Kifejezetten szervercélra, helyi hálózatok igényeit maximálisan kiszolgálja, de természetesen akár műholddal összekapcsolt, szegmentált hálózatokon is jó.
FTP, Web, Oracle, mittudoménmilyen szerverek vannak benne, nyomtatószerver megosztással, fileszerver, stb. Az NDS (Novell Directory Services) megfeleltethető benne a Microsoft Active Directory-jának, persze csak úgy, mint Ferrari a Trabanthoz.
Előnye, hogy alapjaiban viszonylag egyszerűen kezelhető, sokrétű, és mivel szinte mindenféle objektumot, ami a hálózatban, gépeken előfordulhat (akár a kliensekre telepített programokat is!) az NDS-ben tárol, könnyű központosított, egy helyről felügyelt, ''öngyógyító'' rendszert kiépíteni.
A marhaságaimat pedig javítsátok ki, légy szíves.
Sipi -
Out
addikt
Sziasztok!
Remelem lesz aki tud nekem segiteni, mert mar atnyalaztam sok Novelles forumot, de nem nagyon jutottam elolrebb.
Tehat van a DNS/DHCP management console, es ott a Global DHCP resznel hozzaszeretnek adni egy 12-es option-ot ami a Domain lenne, de ilyen nincs a programban..
A Novell weboldalan talaltam egy leirast, hogy a Windows CE-ben hogy kell hozzaadni, meg hova kell irni, hogy bennelegyen a progiban, de en Win98se-t hasznalok es ott nincs olyan bejegyzes, de meg hasonlo se...
Tehat aki talalkozott mar ezzel a problemaval es megtudta csinalja, az kerem irjon.
Elore is koszi... -
Világosíjjon föl vki.Mi a f@szom ez a Novelle izé?Vmi hálózati szoftver?
-
zrubi
senior tag
Igen, az lehet de a telepítés tök más...
És ő még nem látott ilyet közelről...
javaslom pl. ezt nézegetni:
http://www.novell.com/documentation/lg/nw65/index.html -
Májki
tag
-
zrubi
senior tag
-
zrubi
senior tag
''Ha érdekel van egy-két doksim, igaz 5-öshöz de gondolom kezdésnek jól jön az is.''
Nem, a 6-os már teljesen más, mint az 5. volt szerintem nem sokra mennél vele...
Én sajnos nem tudok segíteni, de én egy egész céget ismerek, aki Novellel foglalkozik
Megpróbálok ideterelni valakit -
Májki
tag
válasz
dragonpapa #6 üzenetére
Annál azért több. Csak Én jómagam ismerek 5-öt.
Persze, ha tanulni szeretnél az szerintem sem egyszerű. Én is összefutottam egyszer-kétszer Novellel és hát nem volt könnyű megszokni.
Ha érdekel van egy-két doksim, igaz 5-öshöz de gondolom kezdésnek jól jön az is.
M -
Szőrös
veterán
válasz
dragonpapa #6 üzenetére
ilyen kevés ? 2öt ismerek.
-
Peet
senior tag
válasz
dragonpapa #4 üzenetére
Épp most akarom megtanulni, olyan nagy baj ez?
Az alaplap csak nem füstöl el ha valamit nem tudok! -
McJames
senior tag
-
Peet
senior tag
Le szeretném szedni a Novell Netware 6.5 beta-t!
Melyiket kell?
nw65beta_os.exe 299.9 Mb
nw65beta_da.exe 532.8 Mb
nw65beta_client.exe 332.2 Mb
nw65beta_boa.exe 291.7 Mb
nw65beta_prod.exe 546.2 Mb
nw65beta_dirxml.exe 68.8 Mb
Melyik mit jelent?
A kliens gépre mit kell telepíteni? Ezek közül valamit vagy az egy kisebb (pár megás )progi ?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo ThinkPad T570, T580, P51s, P52s eredeti Lenovo, belső akkumulátor eladó
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Olcsó RTX Gamer Laptop játékra! I5 11400H / RTX 3050Ti / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- RITKASÁG: MSI Big Bang Z77 MPOWER
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest