Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• BeZol

őstag

válasz #31816946 #5955 üzenetére

[link]
    Cikk közepétől lefele játékokra leosztva látod mire képes, de alapvetően amit írtál a tipikus esete a vásárló átverésének: 8gb ram? minek? vígan elvagyok még most is 4gb-tal. I7-es proci? Nagyon baba, kár, hogy nincs mellette értelmes videókártya, amit ki is tudna hajtani...
    Ha a játék a cél, 4gb ram, core i3 is elég lesz 740m mellé, többi alapvetően felesleges felár, viszont inkább már 840m-es kártyát nézzél, az újabb konstrukció, kevésbé melegszik fel.

• MurdR

veterán

válasz #31816946 #5955 üzenetére

Gyengébb játékokkal elbír, de nem arra való, inkább multimédiás tartalom.
    Javaslom írd be youtube-on a keresőbe: ''GT740M gameplay'', elég jó rálátásod lesz a teljesítményre.

De még egyszer mondom mindenkinek, és vagy elfogadja a többség, vagy nem: Notebookot ne csak a hardveres tulajdonságok alapján vegyetek, sokkal nagyobb hangsúlyt kell fektetni az adott típus minőségére. Konzumer és konzumer gépek között is hatalmas szórás van. Alulméretezett hűtési rendszer, gyártói vállalhatatlan minőségű garancia, stb. Ez nem asztali gép. Teljesen más kategória.

• BeZol

őstag

válasz #31816946 #5919 üzenetére

Attól függ mivel játszol, de végülis low grafikán 1366x768-ban még a legújabb játékoknak is el kéne futnia 30fps környékén, ami bizony még/már szaggatás. Én inkább 840M-es gépet néznék a helyedben, ami már néhol GT 750 szintet hoz, közben pedig olcsóbb annál. Egy normálisan használható játékos laptop GTX 660m-nél kezdődik, ami a GT 750-nél erősebb, aztán következő lépcső GTX 760M, majd GTX 850M, DE legalább core i5-ös proci legyen a laptopban, mert ezek a laptop procik eleve ki vannak herélve, kis felbontáson pedig igenis számít a proci ereje, és tapasztalatból írom, hogy még core i3 sem elég mindig, hiába ugyanaz a vga, akadhat a játék a proci miatt.
    Tehát, vagy full alap laptopot veszel és hagyod a játékokat a francba, vagy érdemes 200ezer Ft felett nézelődni, de ott is sok siralmas ajánlat van. Vhol viszont pont most akcióztak GTX 850m-es core i7es laptopot matt kijelzővel (tehát nem tükröződik a képernyő annyira), 4gb rammal, de csak 1366x768as felbontással 1920x1080 helyett (játékok nagyrészét úgyis 1366-ban kéne tolni idővel, így ez nem is baj), 209ezer Ft-ért, ráadásul windows-ostul.

• BeZol

őstag

válasz #31816946 #5893 üzenetére

Szia!

Azzal már lehet játszani. Mai nap adtam le a végleges rendelést, mert amit szerettem volna, az hiába volt "készleten", később kaptam a választ, hogy még sincs...

6 órán át keresgéltem a megfelelő laptopot, azért megosztom a tapasztalataimat, hátha segítek vele:

Ha picit is szeretnél játszani, legalább GT 740M-es gépet keress, de pont a napokban váltódik le 840M-re a választék, ami akár 35%-kal is erősebb és fél úton van a GT 740M és GT 750M között.. Egy ilyen laptop 140k környékén érhető el core i3-as processzorral, aminél lejjebb szerintem nem érdemes adni!

A következő lépcsőfok a core i3-as processzor helyett egy core i5-ös, ami a turbo órajelnek köszönhetően jóval erősebb tud lenni, ennek a felára legalább 15ezer Ft, ami mindenképpen megéri a felárat!

Ezután következik a core i7-es processzor, aminek 45ezer Ft a felára a core i5-öshöz képest, mindez kicsivel magasabb órajelért cserébe. A beépített videókártya is ugyanúgy HD 4400-as mindkettőben (core i3-ban is az van egyébként), tehát egyértelműen nem éri meg a felárat!

4GB RAM elég, de ha nem sokkal drágábban van 8GB, akkor miért ne.

AMD videókártyákról nem találtam jó eredményeket, ezért ha játékról van szó, mindenképpen NVIDIA és legalább GT 740M / 840M.

Ha csak netezésre, irodai munkára lenne használva a laptop, akkor a core i3-as processzor integrált videókátyája elegendő hozzá, teljesen felesleges többletköltségekbe bocsátkozni, mert már ebben is a HD 4400-as van.

Amire még figyelj, hogy vannak olyan laptopok, amiknek csak 2 db USB-je van, ráadásul mindkettő a bal oldalon, tehát ha usb-s egeret szeretnél bedugni jobb oldalon, akkor nem fogsz tudni, ezért jól nézd meg mindig, hogy hány db usb port van, és a képek alapján is nézd meg, nemám egy oldalon van mindhárom (nemtom van-e ilyen).

Tehát amiket szerintem most érdemes megvásárolni (a konfiguráció a lényeg):
    1. 15,6"-os WXGA HD LED / Intel® Core™ i3-4030U / 4GB DDR3 / 1TB HDD / NVIDIA® GeForce® GT 840M 2GB - 139.900 Ft <--- Belépő szintű laptop játékra, ha nagyon spórolunk.
    2. 15,6"-os WXGA HD LED / Intel® Core™ i5-4210U / 4GB DDR3 / 500GB HDD / NVIDIA® GeForce® GT 840M 2GB - 154.900 Ft <--- Ezt kell venni. Ez nagyon jó ár érte!
    3. 15,6"-os FullHD LED / Intel® Core™ i5-4210U / 4GB DDR3 / 1TB HDD / NVIDIA® GeForce® GT 840M 2GB - 182.998 Ft <--- Ha fontos a felbontás, mert ez 15.6"-ban tudja az 1920x1080at! Én most ezt rendeltem meg, de játék alatt én sem fogok 1366x768 fölé menni, mert oda még a GT 750M is kevés lenne.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés