- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- További kavarás a Pixel 10-ek körül
- Macrodroid
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Redmi Buds 6 - ajándék fülesnek hallgasd a dalát
- Fotók, videók mobillal
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
GaborGh #4953 üzenetére
Igen, tudom, h volt ez a teszt nemrég. Az árára gondoltam, drágának tartom, de lebeszélni nem akarlak róla.
Ramdisk már párszor szóba került, megkerestem ezt neked:
http://itcafe.hu/tema/re_ramdisk_linux_alatt/hsz_23-23.html
és
http://itcafe.hu/tema/re_ramdisk_linux_alatt/hsz_28-28.htmlHozzáférési időre gondoltam, de az egy jó merevlemez, ha egy tányéros.
-
válasz
GaborGh #4937 üzenetére
DTR = http://en.wikipedia.org/wiki/Desktop_replacement_computer
(asztali gép kiváltására alkalmas nagy és nehéz, nagyteljesítményű notebook)Az a hibrid SSD+HDD kombó az egy shit... felejtsd el.
Remélem azért tudod, h az nem azt jelenti, h mittudomén 32-64GB SSD, plusz mellette egy 250-320-500GB-os HDD egy tokba építve.Am miért nem jó a külső winchester?
Milyen adatokat akarsz tárolni a nagy kapacitású merevlemezen, aminek gyors hozzáférés is kell?
Mert ilyen fényképek, filmek, meg ilyesmi elfér egy külső HDD-n is, még akkor is, ha USB2.0-s csatival tudod csak csatlakoztatni.
Persze mondanám, h manapság már vannak nagyobb kapacitású (128, 256, esetleg 512-es) SSD-k is, azonban ezek árai köszönő viszonyban sincsenek a megfizethető 64-es SSD-kkel.
Sajnos nem tudok jó alternatívát ajánlani, esetleg egy 7200RPM-es merevlemezt keress, de azok meg általában hangosabbak, és jobban melegednek, mint 5400RPM-es társaik.
Én úgy vagyok vele, h egy 320-as, 500-as HDD (ha új szériás), elég gyors, és nekem a notiba megfelel.
SSD-t az vegyen, aki villámgyorsan akarja a programjait indítani, mert nincs pár másodpercnyi ideje várni, míg elindul. (Asztali gépemben nekem is az van).Javaslom még a RAM-Disk használatát, ha van elég memóriád, a fontos programokat ráteheted.
De ha épp eladod a notid, akkor olyat vegyél, ami már USB3-as, vagy eSatás, így meg is oldódik a problémád.
Am az a Lifebook tudtommal elég gyors, minek abba SSD?
A benne levő 320-as merevlemez hány tányéros?
Illetve HD Tune-al mérhetnél egy sebességtesztet. -
Zoroaszter
csendes tag
válasz
GaborGh #4941 üzenetére
Értem. Hát gyorsabbra gondoltam.
De ez van. Ezért nem fogok másik gépet venni, bár sokat mentegetek külső winchesterre, de végül is ráérek.
5400-as lesz benne egyébként, igen. Igazából fotók tárolására használok winchestert, ezért szeretnék kifele menteni. Beletehettek volna a kiszemeltembe egy usb3-mat vagy esatát.
Mert amúgy elég fullos a hardvere.
-
válasz
GaborGh #4935 üzenetére
Ja hát a 17"-esek nem is hurcolászni valók, inkább csak dtr-nek.
Az SSD-k elhasználódásáról szóló legendáktól meg ne ijedj meg, annyira nem fognak hamar lenullázódni a cellák.
http://prohardver.hu/teszt/mindent_az_ssd-krol/elhasznalodas_a_gyakorlatban.htmlSSD a notiba, + külső meghajtó se rossz párosítás.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Spórolós topik
- CASIO órák kedvelők topicja!
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Formula-1
- További aktív témák...
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
- 0% THM 3 havi részlet! Beszámítás, 27% áfa, Sapphire Nitro+ RX 9070XT 16GB készletről
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest