- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Milyen okostelefont vegyek?
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Új hozzászólás Aktív témák
-
Murphistic
aktív tag
válasz
Baxo89 #10142 üzenetére
A kábellal, csatlakozókkal minden rendben? Másik számítógéppel (akár asztalival ) próbáltad? Nekem néha volt olyan gondom, hogy a TV nem támogatta az adott felbontást, de akkor azt hiszem azt írta ki, hogy nem megfelelő jel.
Szerk.: Jah azt láttam, hogy írtad, hogy felismeri a TV-t a notebook, csak gondoltam hátha nem játszadoztál vele.
Bocsi
.
-
Murphistic
aktív tag
válasz
Baxo89 #10139 üzenetére
Hello!
Képenyőkiterjesztés be van állítva a Windows tulajdonságainál? Nekem volt már néha úgy, hogy automatikusan nem rakta ki a képet a külső monitorra, de a képernyő beállításainál be tudtam kapcsolni. Elméletileg ott lehet állítani, ahol a képenyő felbontását is, vagy nekem a Win 8 felajálnja, hogy a Win+P billentyűkombináció megnyomva tudom kiválasztani a megjelenítési módot. ( csak notebook, klónozás, kiterjesztett asztal, csak külső monitor )Szerk.: Bocsi, most látom, hogy a képenyő tulajdonságainál már nézelődtél, ha már próbáltad ezt, akkor bocs
.
-
Murphistic
aktív tag
-
Murphistic
aktív tag
válasz
Impressa #9359 üzenetére
A csótány üzemmódot a bekapcsolásra értettem
.
Egyébként mielőtt írtam volna a hozzászólást voltam egy PC-bontóban, hogy nincs-e ilyen paneljük. Ugyan nem volt nekik, de reményre ad okot, hogy nem utasított el azonnal, hanem rákeresett a raktárkészletükben.A Wifi-kártya kapcsolója is ugyanolyan, mint a bekapcsoló, de a forrasztás nagyságát elnézve esélytelen feladat számomra a csehszlovák trafópákámmal
.
Így néz ki a panel, bár gondolom már sokszor láttál ilyet (a jobb oldali a hibás):
Egyébként türelmes ember lehetsz, ha ezeket a pöttöm kapcsolókat szét szoktad szedni.
-
Murphistic
aktív tag
válasz
Impressa #9238 üzenetére
Szervusz!
Megint én vagyok, mert lett egy kis gond. ( Két hete én öntöttem le üdítővel a notebookomat) Szóval ma ki-bekapcsolgatott a notebook. Úgy látszik, hogy gallyra ment a kapcsoló (úgy tűnik rövidre záródott). Utolsó ötletem, hogy lemosom desztillált vízzel. A poén, hogy működik a notebook, bár eléggé csótány üzemmódban.
Kivettem belőle az akkumulátort és amikor be akarom kapcsolni, akkor jobb kézzel áram alá helyezem a hosszabbítót, majd miután bepöccent a notebook (a bekapcsológombot nem is kell benyomnom) kihúzom a foglalatából a bekapcsolópanel szalagkábelét.
Mázli, hogy az inverter a kijelzőben van, mert most szabad kilátásom van a kijelző szalagkábelére is és ami még nagyobb flash vizuálisan is tudom ellenőrizni a hűtőventillátor működését
.
-
Murphistic
aktív tag
-
Murphistic
aktív tag
válasz
Impressa #9233 üzenetére
Köszönöm a válaszod!
A gép magától kapcsolt ki. Először a kijelző sötétedett el, majd pár másodperccel később a gép is kikapcsolt. ( A kijelző kapcsolója is azon a panelon van mint a főkapcsoló, egy kis gumipöcökkel hozza működésbe a kijelző )
Most már két órája folyamatosan működik a notebook és eddig minden rendbennek lévőnek tűnik. ( kopp-kopp )
-
Murphistic
aktív tag
Sziasztok!
Azt hiszem ilyen már mással is előfordult: üdítő került a notebookomra ( HP 530-as ) . A gép be volt kapcsolva amikor történt. Először azt hittem, hogy csak a gép elejére került és azt elkezdtem törölgetni, majd mikor észrevettem, hogy a hangszórónál valószínűleg folyik be a szmötyi már kis kapcsolt a képernyő majd a gép is.
Gyorsan kikaptam az akksit, áramtalanítottam majd lefelé fordítva az asztal szélére raktam. Ezután szétszedtem és úgy tűnt, hogy csak a bekapcsoló gomb panelja és burkolata valamint a hangszóró lett ragadós, meg persze a billentyűzet. A burkolatot és a panelt csapvízzel óvatosan lemostam és megszárítottam, a billentyűzetet nedves zsebkendővel megtörölgettem.
Összerakás után működik a notebook. A kérdésem az, hogy mit rontottam el még azon kívül, hogy leöntöttem a notebookot. Esetleg kell még valamit tennem, hogy nehogy mégis gond legyen. A tippem egyébként az, hogy azért kapcsolt ki, mert zárlatos lett a bekapcsoló gomb és úgy érzékelte, hogy folyamatosan nyomva tartottam.
A hangszórót inkább nem is raktam vissza, nehogy az okozzon galibát.
Előre is köszönöm a válaszokat és elnézést az n+1 -ik notebook leöntős kérdésért, csak félek, hogy valamire nem figyeltem.
-
Murphistic
aktív tag
válasz
Murphistic #5546 üzenetére
Annyira nem is nehéz megcsinálni. Úgy látszik nem tört le a gombról semmi, mert, ahogy kicsit pontosabban megnéztem, hogy melyik pöcöknek hol van a helye és úgy illesztettem oda, akkor már viszonylag kis nyomásra is visszapattant a helyére.
Az igazat megvallva próbáltam gépelni gomb nélkül is, de a kis gumiharang elmászott és féltem, hogy elkavarodik valahová. Mondjátok, hogy nem lesz belőle baj, ha egyébként a gomb működik
.
Amúgy összesen öt apró illesztési pontot találtam. Kettő a fém drótot tartotta:a kis kampókat be kellett akasztani. Három pedig az "emelő" rögzítési pontjait tartotta, amikre rápattintottam a gombot. A bal felső kattant be utoljára, bár gondolom ez nagyon fontos információ
.
Egyébként nyugtassatok meg, hogy a gumiharang egyébként nincs rögzítve, vagy ha van, akkor azt írjátok le, hogy még időben orvosolni lehessen a gondot.
Ui.: Elnézést a sok szövegért, de örülök, hogy sikerült megcsinálni, még ha csak apróság is.
Murphistic
-
Murphistic
aktív tag
Szervusztok!
Egy apró kérdésem lenne: Leesett a Backspace billentyű a notebookom billentyűzetéről. Úgy tűnik nem tört le semmi sem a gombról. Az lenne a kérdésem, hogy hogyan lehet visszatenni, mert nem nagyon sikerül és nem akarom nagyon erősen nyomogatni. Egyébként lehet olyan, hogy leesett és nem tört el semmi sem rajta, mert akkor lehet gomb után kell néznem
.
Egyébként néhány napon át nehezebben működött és párszor erősebben kellett megnyomnom. Azt hittem csak valamilyen szösz került alája, de úgy látszik nem. Hiba volt
.
Murphistic
-
Murphistic
aktív tag
Köszönöm a válaszodat! Én is azért kérdeztem rá, mert főleg arról olvastam, hogy az nVidiás GPU szerették elengedni magukat, de ezek szerint hasonló itt is előfordulhat. Akkor azt hiszem elbarikádozom a gépet, hogy legalább direktbe ne kapja a hűvöset
.
Ha gonosz akarok lenni, akkor mostani árfolyamon számítva ez a gép többe került mint 200k
.
-
Murphistic
aktív tag
Szervusztok!
Lenne egy kérdésem, ami nem is biztos, hogy ide való,de nem találtam megfelelőbb témát. Szóval előre is elnézést, ha off lenne.
Van egy viszonylag régi HP 530-as notebookom, ami egy asztalon üzemel. Az asztal egy dupla ablak előtt van, ami közül az egyik szárny úgy nyílik, hogy pont a notebookra megy a hideg levegő. Mivel kolégiumban lakom, ezért a szobatársam elég gyakran akkor is kinyitja az ablakot, amikor pl. a gép be van kapcsolva. Azt szeretném kérdezni, hogy ez árthat-e a notebooknak? Tehát ha hirtelen rázúdul a kinti hideg levegő, ami télen még hidegebb lesz.
Ha igen, akkor azt hiszem lakberendezősdit fogok játszani, csak gondoltam még előtte megkérdezem megéri-e? A számítógép egy Kensington-zárral a radiátorhoz van láncolva, szóval ez kicsit behatárolja a mozgásteremet
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Álláskeresés, interjú, önéletrajz
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Műszaki rajz készítés
- Műszaki rajzok készítését vállalom (autocad, inventor, solid edge)
- Synology NAS
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 10***(X) "Zen 6" (AM5)
- Óra topik
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
- Új MSI KATANA 17 Gamer Tervező Laptop 17,3" -35% i7-13620H 10Mag 16/1TB RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- HP EliteBook 855 G8, 15,6" FHD, Ryzen5 PRO 5650U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Dell Precision 5520, 15,6" 4K/UHD Touch, I7-7820HQ CPU, 32GB DDR4, 512GB SSD, M1200 4GB VGA, WIN 11,
- Dell Precision 3561, 15,6" FHD, I7-11850H CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, T600 4GB VGA, WIN 11, ( olvasd
- Dell Latitude 5520, 15,6" FHD Érintőkijelző, I5-1135G7 CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, ( olvasd v
- Bontatlan SteelSeries QcK 3XL egérpad
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo ThinkPad X270 (16) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
- AKCIÓ! Gigabyte B85-HD3 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! HP ZBook Studio G5 - i9-9980H I 32GB I 1TSSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest