Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Arklon

csendes tag

válasz shadow1901 #21248 üzenetére

Egy mikrotik routerem van. Nagy család vagyunk.. van itthon 5 PC, 1 NAS, és csak ezzel a laptoppal van probléma. Próbáltam másik kábelt, másik switchet, minden ilyesmit próbáltam. Most állítottam az energiasémán, hátha azzal volt gond, de nincs változás. Ha lassan töltök akkor jó, ha felugrik a sebesség akkor kb 10 sec után leáll. Átvált wifire, majd újabb 15 sec után visszavált kábelre. Valamilyen alaplapi hibára gondolnék, de fogalmam sincs hogy merre keressek és mit :)

• Arklon

csendes tag

Sziasztok!

Van egy régi laptoptom, de...

ASUS laptop 15,6 FHD i5-4200H 8GB 1TB GTX-960M-2GB gamer G551JW-CN214D

A lényeg, hogy szarakodik a hálózat. Először a WiFi ment tönkre és gyakorlatilag semmire se tudtam felcsatlakozni. Majd később ha kábelen csatlakoztam akkor a következő történt:

Ha lassan töltök le, vagy csak simán böngészek, minden rendben van! Nem szakad meg a hálózat, minden tök szuper.
    Ha viszont elengedem a lovakat és elkezd 4-500 mbittel tölteni, akkor kb 6 másodperc múlva elmegy a net, megszakad a kapcsolat és kb 10-15 másodpercig nincs hálózat. Majd minden újra helyreáll.

MI a jó anyám ez? :D

Most cseréltem wifi-t benne. Egy régi gépből tettem bele egy inteles darabot, ezzel legalább wifin tudok netezni. A sebesség kb 15-20 mbit, nem kapcsol le, minden fasza.

Tudok valamit csinálni a LAN részével?

Friss Win10 telepítés megvolt, új SSD-t kapott. Ez a hálózatos probléma jó pár éve fent áll, de most elővettem a gépet, hogy próbálkozzak vele.

Köszönöm a segítséget!

Új hozzászólás Aktív témák