- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- iPhone 17 képernyővédő üvegek mutatják meg a méretkülönbségeket
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
wrie
csendes tag
válasz
Laszmen #4871 üzenetére
Sikerült megszereznem a minidump-ot. Ebből ezeket nyertem ki:
THREAD_STUCK_IN_DEVICE_DRIVER 0x000000ea ... caused by:igxpdv32.DLL
SYSTEM_THREAD_EXCEPTION_NOT_HANDLED 0x1000007e .. by: RtkHDAud.sys
DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL 0x100000d1 ... by: RtkHDAud.sys
BAD_POOL_HEADER 0x00000019 ... by: ntoskrnl.exeMindegyikből van több is, hiszen elég sokszor omlott össze, amíg le nem tiltottam a hangkártyát BIOS-ból.
Szóval továbbra is az a kérdés, hogy ez hardver vagy szoftver hiba.
Emlékeztetőül: a win akkor borul meg, ha a hangkártya fel van telepítve. Ilyenkor bootolásnál is kékhalált produkál. Próbáltam mindenféle driverrel (régebbivel, újabbal).
Illetve ha hardver hiba, hol érdemes javítani, és körülbelül mijen tétel lehet. -
wrie
csendes tag
válasz
Laszmen #4866 üzenetére
Tehát ha jól értem azt mondod, hogy töröljem a drivert, és ne tegyek fel újat. Hagyjam, hogy az eszközök között nem telepített eszközként maradjon (felkiáltójellel). És ha ezek után kékhalál van, akkor egyértelmű a hardver hiba. És ha ilyenkor nincs kékhalál, hanem csak driver telepítés után?
Szerintem ez még nem jelenti azt, hogy a driver a hibás. Egész egyszerűen inkább azt mondhatnám, hogy amíg nincs driver, addig nem veszi használatba az oprendszer, ezért nem is fagy ki. Vagy rosszul gondolom?
Egyébként XP-ről van szó, és a hangkártya a szokásos Realtek. Próbáltam régi és legfrissebb drivert is.Javítást hol érdemes csinálni? Márkaszervíz? Kb. mennyiért javítanak egy ilyen hibát?
-
wrie
csendes tag
Sziasztok!
Adott egy Acer travelmate 6292 notebook, mellyel már történtek atrocitások korábban. Egyszer működés közben esett egyet, később pedig a billentyűzetbe folyt bele egy kevés káve.
Gyanítom, hogy a most jelentkezett hiba összefüggésben lehet ezekkel.
A hiba jelenség úgy kezdődött, hogy teljesen kiszámíthatatlan időpontokban (heti 1x-2x) a windows xp kékhalált produkált. Ilyenkor egy újraindítás segített.
Az utóbbi időben pedig bootoláskor fagyott ki az xp 4x-5x egymás után; melyet mindig kékhalál nyugtázott ismét.
A konkrét hibakódot most nem tudom bemásolni, mert ez egy-két hónapja volt. Sikerült a gépet működésre bírni azzal, hogy a BIOS-ban letiltottam a hangkártyát.
Persze ez így most nem az igazi, mert nincs hangja a gépnek. Így abban szeretnék tanácsot kérni, hogy mit lehet ebből kihozni. Sajnos a gép nincs nálam és elég nehézkes a kapcsolat, de a problémát valahogy meg kellene oldani.
Egyrészt hogy tudok meggyőződni arról, hogy tutira a hardver a hibás, és nem egy rossz driver? Másrészt az esetleg hibás hardverrel lehet bármit is kezdeni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Nők, nőügyek (18+)
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Milyen egeret válasszak?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Suzuki topik
- Kiemelkedően csendes ASUS VGA jött a Noctua közreműködésével
- Milyen okostelefont vegyek?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- További aktív témák...
- Bomba áron dobozos új GIGABYTE /I7-13620H 16GB 1 TB SSD Nvidia RTX 4050 6GB 144 Hz FHD IPS
- MSI Vector GP76 16 Gamer Tervező Laptop -60% BRUTÁL i7-12700H 16/1TB RTX 3070Ti 8GB FHD 360Hz !!!
- Új HP VICTUS Gamer Tervező Laptop 16,1" -40% Bivaly i7-13700H 14Mag 16GB/1TB RTX 4070 8GB FHD 144Hz
- Új HP VICTUS Gamer Tervező Laptop 15,6" -30% Bivaly i5-12500H 12Mag 16/512 RTX 4050 6GB FHD 144Hz
- Új HP VICTUS Gamer Tervező Laptop 15,6" -30% Bivaly i5-12500H 12Mag 16/512 RTX 4050 6GB FHD 144Hz
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B550M R5 5600X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 3060 12GB Zalman N5 MF Be Quiet 650W
- Samsung Galaxy Book2 NP750XED i7-1255U 16GB 512GB GARANCIA: 1 ÉV
- Eladó arany színű Apple iphone 7 128GB / 12 hó jótállással
- HP EliteBook 830 G8 i5-1135G7 16GB 512GB 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest