- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Sony Xperia 1 VI - egyből hat
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Netfone
- iPhone topik
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
wrie
csendes tag
válasz
Laszmen #4871 üzenetére
Sikerült megszereznem a minidump-ot. Ebből ezeket nyertem ki:
THREAD_STUCK_IN_DEVICE_DRIVER 0x000000ea ... caused by:igxpdv32.DLL
SYSTEM_THREAD_EXCEPTION_NOT_HANDLED 0x1000007e .. by: RtkHDAud.sys
DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL 0x100000d1 ... by: RtkHDAud.sys
BAD_POOL_HEADER 0x00000019 ... by: ntoskrnl.exeMindegyikből van több is, hiszen elég sokszor omlott össze, amíg le nem tiltottam a hangkártyát BIOS-ból.
Szóval továbbra is az a kérdés, hogy ez hardver vagy szoftver hiba.
Emlékeztetőül: a win akkor borul meg, ha a hangkártya fel van telepítve. Ilyenkor bootolásnál is kékhalált produkál. Próbáltam mindenféle driverrel (régebbivel, újabbal).
Illetve ha hardver hiba, hol érdemes javítani, és körülbelül mijen tétel lehet. -
wrie
csendes tag
válasz
Laszmen #4866 üzenetére
Tehát ha jól értem azt mondod, hogy töröljem a drivert, és ne tegyek fel újat. Hagyjam, hogy az eszközök között nem telepített eszközként maradjon (felkiáltójellel). És ha ezek után kékhalál van, akkor egyértelmű a hardver hiba. És ha ilyenkor nincs kékhalál, hanem csak driver telepítés után?
Szerintem ez még nem jelenti azt, hogy a driver a hibás. Egész egyszerűen inkább azt mondhatnám, hogy amíg nincs driver, addig nem veszi használatba az oprendszer, ezért nem is fagy ki. Vagy rosszul gondolom?
Egyébként XP-ről van szó, és a hangkártya a szokásos Realtek. Próbáltam régi és legfrissebb drivert is.Javítást hol érdemes csinálni? Márkaszervíz? Kb. mennyiért javítanak egy ilyen hibát?
-
wrie
csendes tag
Sziasztok!
Adott egy Acer travelmate 6292 notebook, mellyel már történtek atrocitások korábban. Egyszer működés közben esett egyet, később pedig a billentyűzetbe folyt bele egy kevés káve.
Gyanítom, hogy a most jelentkezett hiba összefüggésben lehet ezekkel.
A hiba jelenség úgy kezdődött, hogy teljesen kiszámíthatatlan időpontokban (heti 1x-2x) a windows xp kékhalált produkált. Ilyenkor egy újraindítás segített.
Az utóbbi időben pedig bootoláskor fagyott ki az xp 4x-5x egymás után; melyet mindig kékhalál nyugtázott ismét.
A konkrét hibakódot most nem tudom bemásolni, mert ez egy-két hónapja volt. Sikerült a gépet működésre bírni azzal, hogy a BIOS-ban letiltottam a hangkártyát.
Persze ez így most nem az igazi, mert nincs hangja a gépnek. Így abban szeretnék tanácsot kérni, hogy mit lehet ebből kihozni. Sajnos a gép nincs nálam és elég nehézkes a kapcsolat, de a problémát valahogy meg kellene oldani.
Egyrészt hogy tudok meggyőződni arról, hogy tutira a hardver a hibás, és nem egy rossz driver? Másrészt az esetleg hibás hardverrel lehet bármit is kezdeni?
Új hozzászólás Aktív témák
- BONTATLAN ÚJ!!! Apple MacBook Air M2/16GB/256SSD/Fekete/Magyar
- ASUS ZenBook 14 OLED UM3402 - 14"2.8K OLED - Ryzen 7 7730U - 16GB - 512GB - Win11 - 1,5 év garancia
- 16" MacBook Pro / M1 Pro - Silver / 512GB SSD / 16GB RAM
- Eladó Makulátlan 16" MacBook Pro M1 Pro 16/1TB (10/16) Dobozában, ajándék tokkal.
- DELL Latitude 5520 i7 GARANCIÁLIS
- Apple MacBook Air 13 2017 A1466 512Gb SSD / i7 / 8GB RAM / 12 hó jótállás
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 128GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3029, 90% Akkumulátor
- DELL Precision 7730 i5-8400H Quadro P3200 16GB 512GB FHD 17 1 év garancia
- Gombászkönyvek egyben
- Eladó Karcmentes állapotban levő Samsung A40 4/64GB / 12 hó jótállás
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest