- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Mobil flották
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Motorola Edge 40 neo - színre és formára
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- Yettel topik
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
Új hozzászólás Aktív témák
-
MostaPista
tag
válasz
MostaPista #19762 üzenetére
Akit erint, itt a Dell megoldasi javaslata, 2020 oct 19 a kiadas datuma:
https://dl.dell.com/topicspdf/swollenbattery-3_hu-hu.pdf -
MostaPista
tag
válasz
st3v3np3t3r #19759 üzenetére
Koszonom mindenkinek, nincs benne SSD, es ezek szerint nem is erdemes beletenni.
-
MostaPista
tag
válasz
st3v3np3t3r #19755 üzenetére
Koszonom, ugy tunik, ez az.
Mar csak egy arbecsles kene ra, hogy mennyit erhet SSD nelkul, es mennyibe kerulne egy SSD bele.
(128 vagy 256 - ahogy weben nezelodtem, ugy tunik, mindketto nagyon keresett, de nagy arkulonbsegek is vannak azonos meretuek kozott is.)Valamint egy kis segitseget kernek, hogyan talalok leiras Dell bios kezelesre (pl. win10 helyreallitasa bios-bol) illetve win10-re, mert ugy tunik, egy ideig rendszeresen en leszek megtalalva a win10 beallitasi es kezelesi gondokkal.
-
MostaPista
tag
válasz
st3v3np3t3r #19753 üzenetére
Koszonom mindenkinek, kezd felszallani a fust, de meg vannak gondok, az eladonak gyorsan zarnia kellett valamiert, holnapra marad a vegso dontes, igy par gyors kerdes:
A gep P75F001 - dell weboldal szerint inspiron 5570-es.
Ami biztos:
CPU i7-8550U, 1TB HDD, ebbol kb. 55GB foglalt,kepernyo 1920x1080-at tud, ami nekem mozizasra valonak tunik, nem normalis hasznalatra valo.
win10home van rajta, aktivalni kell, de az elado szerint az automatikus, mert a dell biosban van a kod, es minden adat a weben van az azonositashoz, van benne office 2016 is, de csak weben hasznalhato.Ami bizonytalan:
Az elado szerint 6GB RAM es 256GB SSD van benne, a win10 viszont 16GB RAM-ot mutatott (ebbol 15,9GB hasznalva) es nem volt SSD, de az elado szerint a lista azt mutatja, hogy van a C drive OS neven, es van 4 masik particio Drive0 sorban, az az SSD.
Az elado szerint Radeon 620 grafikus kartya van benne (radeon matrica van a laptopon), de a dell weboldalan az szerepel, hogy vagy Radeon 530 van benne, vagy Intel 620.
A lenyeg:
szerintetek mennyit er ez a laptop?Hogyan lehet kideriteni, hogy van-e benne SSD vagy nincs?
-
MostaPista
tag
válasz
Pyttawrx #19749 üzenetére
Koszonom a gyors valaszt, par pontositas:
6ho gar. lesz, de akkura nem vonatkozik - lemerult akkuval nekem gyanus, hogy meddig el az akku, es kerdes, hogy mennyi egy uj akku bele.
irtam, hogy 256 ssd van benne es 1 tb hdd, ennyit tudok rola.
A 6gb azert kerdes, mert a dell weboldalan a pdf-ben az szerepel, hogy csak 4 v 8 gb ram van.
-
MostaPista
tag
2 gyors kerdes:
1-win10 alatt hogyan lehet a laptop hw listajat megnezni? (CPU, RAM, SSD, HDD, grafikus kartya, kepernyo felbontas, stb.)
(Meg nem hasznaltam win10-et)2-Dell Inspiron 15 laptopnal milyen hibara kell figyelni, hogyan lehet letesztelni vasarlas elott, illetve ha utana kell reklamalni, hogyan lehet azt ervenyesiteni, ha komoly a baj?
Reszletek fel oras szemle utan:
Ket napon beluli laptopvasarlasban kell segitenem, az elado hasznalt dolgokkal foglalkozik, de nekem gyanus valami, szerinte dell 5570 a laptop i7 6.gen cpu-val, 6GB (?) RAM es 256GB SSD.
A Dell weboldalan specifikacioban nincs ilyen CPU es csak 4 vagy 8GB RAM-ot irnak.
(mas keresesre es a laptop kinezete alapjan 7559 is lehet)
Bekapcsolva kiderult, hogy akku teljesen lemerult, tapot nehezen talalt, 19,5V kell neki, bekapcsolva azonnal webre csatlakozott es percekig fagyott volt, majd 3 sorban irta, hogy temp es egyeb fajlok ezrei serultek vagy hianyoznak, kozolte, hogy win10 frissites kozben lemerult az akku, varni kell. Kertem, hogy kapcsolja ki a wifi-t es csak nezzuk meg a hw listat, nem kapcsolta ki, par perc alatt system-et inditva csak annyit irt ki, hogy 1TB hdd van benne, cpu-t meg se lehetett nezni a bal oldali listaban.Holnap megyunk vissza, remelve, hogy az akku addigra fel lesz toltve es a win10 frissites is lezajlik, mit tudunk megnezni fel oran belul?
(Pen-t nem enged csatlakoztatni, igy sajnos portable diagnosztikai programot nem lehet hasznalni.)Elore is koszonom.
-
MostaPista
tag
Ha a kozepso tuskere gondolsz, annak nincsen semmi baja, arra tippelek, hogy talan a kepen pirossal jelzett, a csatlakozo aljan levo fem szalat vagy valamit nem eri el a csatlakozo, az lehet a masik polus.
Meggyoztem az illetot, hogy keressen olyan oreg laptopot, amin van cd olvaso es win98 vagy xp megy rajta, jo esetben olcson megussza, es akkor nyugodt szivvel szetszedhetem ezt, mert az biztos, hogy a tapcsatihoz - es az alaplapi, mar lemeruloben levo elemhez is - csak ugy ferek, ha teljesen kiberhelem.
-
MostaPista
tag
-
MostaPista
tag
válasz
gregory91 #19703 üzenetére
Akartam, de sajnos csak most tudom feltenni.
Nem latom rendesen, de van egy sanda gyanum, hogy a fem tuske alatt/mogott van egy fem szal, es annak kell nekinyomni a csatlakozot az erintkezeshez, ezert kell erosen benyomva tartani.
(pirossal jeloltem a masodik kepen - a forum valamiert mindig az teszi elso kepnek)A teljes laptopot szet kell szedni, hogy hozzaferjek, az meg egy napos munka lehet nalam, igy huzom az idot, de egyre inkabb arra hajlok, hogy nem ezt kellene javitani, hanem kivezetni a kabelt, de ilyesmivel meg sose volt dolgom.
A gazdaja szeretne megtartani, mert meg xp megy rajta es azon futnak a regi dos programjai, koztuk nehany olyan, ami csak cd-rol hasznalhato, es win7 alatt azok mar sehogyan se mukodtek.
(A mellette levo telefon/modem csatlakozo szerencsere nem hasznalt mar. -
MostaPista
tag
Udv, egy regi notebook tapcsatlakozojaval vannak gondok, ugy tunik, csak akkor erintkezik, ha erosen be van nyomva a csatlakozo. A kornyeken a haz megrepedt, es van egy fel centi hosszu tores is a csatlakozo fele, gyanitom, kapott jo nehany utest korabban.
Ha szetszedem, akkor belul van egy csatlakozo apa, amit lehet kezelni, vagy csak egy fem tuske van beepitve, es akkor talan csak a kabel kivezetese lesz a megoldas?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo Thinkpad L14 G5 (Gen5) AMD Ryzen 5 7535U 16GB RAM 256GB SSD Win11Pro 2,5 év garancia
- P1 Gen3 15.6" 4K UHD OLED érintő i7-10875H T1000 MaxQ 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam új akku gar
- Sword 16 HX 16" FHD+ IPS i7-13700HX RTX 4070 32GB 500GB NVMe magyar vbill gar
- ZBook Power 15 G10 15.6" FHD IPS i7-13800H RTX A500 32GB 512gb NVMe ujjolv gar
- Újszerű HP Pavilion 14-ec0004nh - 14"FHD IPS - Ryzen 5-5500U - 8GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Bomba ár! Dell Latitude E7240 - i7-4GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- LG 65QNED87T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD RX Nitro+ 6700XT 12GB Corsair 4000D ASUS ROG 650W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 65C4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest