Hirdetés
- Motorola Edge 70 - többért kevesebbet
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
- Yettel topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- LG Velvet (4G) - megelőzte a híre
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vins
csendes tag
válasz
spieler
üzenetére
Nem tudom ki hogyan dolgozik, de sokan ezt csinálják. Én úgy tudtam, hogy a hibák nagy részét a forrasztás okozza, hiszen a rossz hűtés (túlmelegedés) miatt vetemedik a nyák a BGA alatt és a rugalmatlan ólommentes forrasztás ezt nem tudja követni így a lábakban (golyókban) mikroszkópikus repedés (törés) keletkezik ergo szakadás.
Örülök, és köszönöm, hogy felvilágosítottál.

Engem érdekel ez a téma, így ha van még mit megosztani ne habozz megtenni. Milyen gépekkel dolgoztok? Milyen forrasztással ? Hogyan zajlik egy reball ? stb....
Köszi

-
xcbiker
addikt
válasz
spieler
üzenetére
hát igen... ez a bosszantó. (15e-es javitások meg hasonlók)
és ha már gariba kell cserélni újra IC-t az már bukta. Az ilyen kínai sz.rabb sorozat esetében meg előfordul.
pl egy dv9000 most van harmadjára itt. Szar sorozatú IC-t kapott és valszeg nem is kímélték.Én mondjuk nem vagyok híve az erős vga-s notebookoknak, bár az olyanokból élünk akik mindenáron gamer verziósat akarnak.
Múltkor is felidegelt msn-en egy PH-s arc mikor mondom az árakat neki.
Az mondja tisztában vagyok mennyiért csinálja a konkurencia? - mondom csezd meg, akkor vidd oda. Aztán majd csak rámelegítenek, meg hasonlók és újra visszaviheted. -
válasz
spieler
üzenetére
látom Te is szakmabeli vagy

Szóval ami még fontos, és igencsak ki szokták felejteni a folyamatból, és a panel élettartamát igencsak rövidíti a kisütés. Egy BGA csere előtt a panelt legalább 24 órán át 90 fokon kéne "sütni" az alkatrészt páramentesen nitrogén szekrényben tárolni. Ezek persze mind, mind csak "apróságok" de lényegesen megnövelik cserék jó/rossz arányát. a másik, ha már a fluxot említetted, hogy elég sok helyen láttam már, hogy ólommentes panelen ólmos forrasztásra való fluxot használnak.. nem jó.. error.. nem szabad.. de ezeket úgy sem tudod elmagyarázni a barkács zseniknek!
Új hozzászólás Aktív témák
- Acer Nitro 5 Gamer Laptop - 15,6 FHD IPS 144hz/ i7 10750H/ 32GB RAM/ RTX 3050Ti/1,5TB SSD
- Lenovo Thinkpad T14 G3 Golyóálló Üzleti Érintős Laptop 14" -50% i5-1250P 12Mag 16GB/512GB FHD+
- Szép! Lenovo Thinkpad T14 G3 "Golyóálló" Üzleti Laptop 14" -60% i5-1250P 12Mag 32/512 FHD+
- Szép! Lenovo Thinkpad T14 G3 Golyóálló Üzleti Érintős Laptop 14" -50% i5-1250P 12Mag 16GB/512GB FHD+
- MSI GF66 gamer laptop - i7-11800H, RTX 3070, 32GB RAM, 1TB SSD, Win11
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP Probook 450 G10 - i3-1315U I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I W11 I Cam I Garancia!
- 365 NAPRA RÉSZLETRE BANKMNETES KAMATMENTES , GAMER PC ,LAPTOPOK , GAMER SZÉKEK , GAMER MONITOROK
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3919, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Pyttawrx