Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Üdv!

    Amilo Pi 1505 notebook problémám van.
    Nem lehet rá telepíteni rendszert.
    Egy évig működött, aztán a gari lejárta után félretették, mert nem lehetett hazsnálni többet a gépet.

    Ha kiszerelem belőle a merevlemezt, akkor elindul a telepítő, vagy ha olyan lemezt teszek bele, amin egy lemezről futó XP van (Preinstall Edition), akkor az szépen betölt, és fut a lemezről, a noti tökéletesen használható.
    De ha visszarakom a merevlemezt, akkor bekapcsolás után megáll.
    BIOS-ba be tudok lépni, a BIOS látja is a merevlemezt, de nem tud rá se telepíteni, se a rajta levő rendszer nem indul el, se tovább nem megy, ha a BIOS beállításokból F10-el kilépek.

    A merevlemez asztali gépben használva tökéletesen működik.

    Kipróbáltam, h egy másik, illetve egy harmadik 2.5"-os merevlemezt tettem a notiba, (másik notiból, ill. külső winchesterből), de azokkal is ugyanez volt a helyzet.

    Tehát nem a merevlemez a rossz.

    A CD/DVD egység is tökéletesen működik.

    Amire tippelek, h az alaplapon a déli híd chip halhatott meg? Illetve ott a SATA csatinál valami? Vagy mi lehet a rossz?

    Van hozzá épp egy alaplap a Vaterán (sajnos itt az aprókban nem láttam), esetleg megvenném hozzá, de csak akkor, ha tutira alaplapcserés, és nem is javítható. :F

    Ötletek esetleg? :F

    Még arra gondoltam, h USB-re kéne rendszert tenni, és arról használni a gépet, úgyis főleg csak neteztek vele, de egyrészt nem tudom, az USB-s megoldás mennyire használható (lassú/gyors :F ), másrészt elkezdtem Googlezni, h hogy is kell USB-re feltenni, és hát asszem nem találtam olyan leírást ami aktív linkeket tartalmazott volna, így nem fogok belevágni.

    Javíts ki nyugodtan, ha tévedek valamiben. :)

Új hozzászólás Aktív témák