- MIUI / HyperOS topik
- Telekom T Phone 3 5G – modern tudakozó
- Google Pixel topik
- Nonjour: nem fordít az EU-ban az AirPods
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi Mi 8 - így csinálunk csúcsmodellt Mi
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
Új hozzászólás Aktív témák
-
himicsd
friss újonc
Sziasztok!
Még friss vagyok itt, remélem jól használom a fórumot.Van egy Acer Aspire 7 laptopom (Aspire A715-71G) (NXGP9EU0187420D1E03400).
- i7-7700HQ
- 8 GB DDR4 RAM
- 512 GB SSD
- GTX 1050 Ti 4 GBKb két hónapja azt tapasztaltam, hogy jatékok alatt bizonyos időközönként lezuhant a teljesítmény. Egy kis diagnosztika után kiderült hogy thermal throttling-ol a processzor, úgyhogy kapott egy takarítást és egy újrapasztázást. Ez segített, de nem oldotta meg a problémát. Az előzetesen 4-5sec.-nyi teltesítménykiesés, most kb 0,5sec. és kb. 1 percenként megtörténik. Nagyon zavaró játékok közben, de úgy vettem észre kisebb feladatoknál (netezés)-nél is felüti a fejét a probléma.
Én a processzorra gyanakszom.
Youtube videók alapján próbáltam szoftveresen hejrehozni a problémát, így került letölrésre az Intel Extreme Tuning Utility, melyben néha a "Power limit throttling" és a "Current/EDP limit throttling" felirat néha felvillan. Emiatt arra gondoltam a laptop tápjával lehet a probléma, de megpróbáltam egy másikat, az sem segített.
Próbáltam undervolt-olni a processzort, de nem segített szóval most minden default.Telefonnal sikerült elcsípnem egy ilyen pillanatot:
Remélem tudtok majd segíteni, előre is köszönöm,
himicsd
Új hozzászólás Aktív témák
- MIUI / HyperOS topik
- Milyen videókártyát?
- Telekom T Phone 3 5G – modern tudakozó
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- További aktív témák...
- Lenovo Thinkpad L15 Intel Core I5-1135G7 (4 mag 8 szál) 32 GB RAM, 512 SSD
- Lenovo Thinkpad L14 Intel Core I5-10310U (4 mag 8 szál) 16 GB RAM, 512 SSD
- Vadonatúj ASUS TUF Gaming A16 FA608W-QT012W, 16"WQXGA IPS, AMD Ryzen, AI 9 HX 370, 32GB 1 TB SSD, RT
- BESZÁMÍTÁS! MSI GE75 Raider 9SF 17 Gamer notebook - i7 9750H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB WIN10
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Air 13 M4 2025 16GB 512GB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
- Xiaomi Redmi 14C 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro Max 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2927, 100% Akkumulátor
- Bomba Ár! Fujitsu LifeBook E752 - i5-3GEN I 8GB I 320-500GB I DVDRW I 15,6" HD I Cam I W10 I Gari!
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest