- Kedden érkezik a Galaxy S25 Edge
- iPhone topik
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Fotók, videók mobillal
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- VoLTE/VoWiFi
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
Aktív témák
-
Zsolto
őstag
Karib,
jómagam felülgörgős-alulledes háromgombos mezeiegér-párti vagyok, de ha nincs más, akkor egy okos touchpad is aranyat ér, pl. nagyon hiányzott a görgetés (bár a Blockbusteren van két ilyen gomb, de inkább ugráltatja az ablakot, nem simán futtatja) és a görgő mint harmadik gomb-féle kattintás. Hát ezek mind megjöttek a synaptics-féle szoftverrel. :))
Ha van még érdeklődő, ne kíméljen! Már van fenn 3 gépes W98+W98+XP hálózat, router, emil és sok más, minden elsőre felcsusszant. Nemsokára bemutatom az iPAQ-omnak is :)
Sziasztok.
[Szerkesztve] -
karib
addikt
Igen, nagyon okosak a touchpadek (szoftverei). Minden notebook CD-jén ott szokott lenni a telepítő, persze alapból a Windows csak egy PS2 egérként kezeli, és jó, ha a kopogtatós kattintást és a jobboldali görgetést ismeri. De fel kell tenni a programot és aztán annyi mindent lehet állítani, hogy csak na. Bár én maradok a trackballnál és a pöcökegérnél :)
-
Zsolto
őstag
-
Zsolto
őstag
Még valami, mindig elfelejtek valamit.
Az MP3 lejátszó kikapcsolt gépnél megy, és MP3-mal teleírt lemezeket is lejátszik, igaz, csak szép sorban, és nix id-tag. A beépített hangszórók nem érnek sokat, így érdemes valami rendes cuccra kötni a gépet. Viszont a kijövő hang -- ezt már írtam -- nagyon szép és torzításmentes, csak pici cicergés van halványan alatta a halk részeknél.
No, befejeztem. Akinek kérdése van, bátran írjon!
:) -
Zsolto
őstag
Az Acompnál mindig van ''utolsó darabok'' c. kifutó készlet, a múlt heti már elfogyott, én lesben álltam ;] és amikor az eheti megjött, lecsaptam! :C
Az alapár 209e + Áfa volt, mire lett benne 60 GB és 512 MB, 235e nettó lett belőle.
Most így néz ki:
AMD 2400 XP+
512MB
60 GB
XGA (1024x768)
Ati Radeon 9600 64MB saját DDR Rammal
meg az egyebek.
Ja, azért hozzá tartozik, hogy nem steril 'originált' példány, de egy porszem sem volt rajta. Inkább a tartozékait kellett összevadászni, de kaptam leírást, cd-ket, töltőt, drótot, dobozt, és persze 1 év teljes garit. De 209e az nem 279e (annyi a listás kisebbik Blockbuster, igaz, az SXGA-s képernyővel van, de nincs ennyi HDD-je).
És gyönyörűűűű! Az MP3 zölden világít, de nem ám vacak két LED oldalról, hanem igényesen, elektrolumineszcens módon.
Van friss teszt:
Aquamark3 GFX 2655, CPU 5201,
összesen 21158 Aquamark
1024x768-ban
3Dmark03: 2653 (jobb, mint amit az Acomp oldala hirdet erről a gépről)
Vágjatok bele bátran, mert nagyon klassz. Szédült szép képe van az LCD-nek, nagy fotónézegető vagyok, így komolyak az elvárásaim is. Egészen nagy szögből jól látni, nem homályosul, sötétedik, torzul stb.
A dizájnja meg veri az összes 'nagy' márkát, jelzem a Gericomok közül is igen kilóg a sportosságával, laposságával.
No, eleget lelkendeztem, jó nyálcsorgatást -- az Acomp asszem szombaton nincs nyitva :t
[Szerkesztve]
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
meba
tag
299+áfa !!!!!
De szerintem megéri... www.acomp.hu -
pett1
csendes tag
Még mielőtt lelépsz, áruld már el, hogy hol vetted.
Érdekelne ez a Blockbuster engem is. Már régebben is feltűnő volt, hogy milyen jól rakták össze, de most kapott el a notebook-láz megint. Írj árat is.
Én egy helyen 290.000 Bruttó körüli árat láttam.
Az átverés, vagytélleg ilyen jó áron van? -
Zsolto
őstag
Hihi, most látom, hogy a Gericom Blockbustert nem is említettem eddig.
Titkos favorit volt, 2400+ XP AMD, 512, 60 GB, 9600 ATi 64MB
Tudjátok, mi az egyik legnagyobb poén, mondhatnám bónusz?
A HANGJA! :C
Nem a beépítet hangszóróról, hanem erősítőre kivezetve. A beépített MP3 lejátszó meg külön király... Háttérvilágításos, igényes külső LCD hozzá. A Gericom nagyon bután reklámoz, mert ezekről nem hogy fotó, de egy szó sincs sehol, csak hogy ''beépített MP3 lejátszó''. A finomságokról nem beszélnek, pedig engem ezek nagyon megfognak.
Az egész gép elegáns, profi benyomást kelt, és egészen lapos(nak tűnik), főleg elölről.
No mindegy, örülök nagyon.
Szasztok! -
Jano
senior tag
Szerintem ha játékra is akarja használni vki akkor egyértelműen Mobility Radeon 9600 nekem 2500 körüli pontot csinál a 3DMark 2003-ban.
-
Yaye
őstag
Nem tudom, nem késő-e de Radeon IGP-s gépet ne vegyél semmi pénzért, ha játszani is akarsz rajta! Legalábbis a régi IGP320-340 páros (előbbi AMD-hez utóbbi intelhez) gyakorlatilag alkalmatlan játékra, 3dmark2001-ben nemigen tudnak többet szánalmas 1600 pontnál. Korábban ilyet használtam, és még a centrinós gépek integrált inteles cucca is jobb volt az IGP-nél.
-
Zsolto
őstag
Peat, Consono,
köszönöm a hozzászólásaitokat! Igen, a 9600 logikusabbnak tűnik, de ha meggondolom, hogy karácsony táján játszottam utoljára, akkor elég lesz az a 9000-es is, pláne, hogy az asztali gépem így is megmarad, azon játszhatok, ha akarok.
Franc, az XP plusz költség, így aztán naná, hogy marad az óccsóbbik videovezérlő... Mennyivel jobb a HPQ renew blue, amit a topicindítóban írtam, ahhoz még XP-t is adnak, sőt magyarítják is, ha jól alkuszom, ezt érzékeltették :))
Hülye dolog, mert még nem jártam egy boltban sem, nem érek rá, csak itt fővök a levemben a gép előtt. Sokat számít, hogy ha látja az ember, amiről beszél :DD
No jó, várom a további ötleteket, ha valakinek még van, örömmel fogadom. Addig is köszi mindenkinek!
Zsolto :B -
Peat;)
veterán
Ekkora összegnél szerintem megéri a 9600-osat választani aki szereti a játékokat is. Ha a 9000-esnek elfogy az ereje nincs tovább, nem lehet vga-t cseréleni, 9600-os meg 1 évvel biztos tovább húza és az a plusz 30 ezer szerintem a használt (tehát 9000-ea és 9600-as notebook közötti)árkülönbségben is megmarad kb. Ha van rá pénz és nem sajnálod 9600, ha nincs és fölösleges kidobás(nem játszasz igazán) akkor 9000 ilyen egyszerű nem? :)
-
Vangelis
félisten
mint már írtam az enyém 7100 pontot nyomott ez is nagyon jó
-
Zsolto
őstag
Hebi, Il Padrone,
köszönöm a tanácsokat!
Asszem, maradok a Ati9000-es Clevonál (D400E), úgy olvastam, az is tud 6600 körüli értéket 3Dmark2001-ben. Az nekem erre elég lesz.
Ma már nagyon gáz w98 SE-t tenni egy ilyen gépre? Én még mindig azt használom, félek váltani :U
Vagy most lépjek egyet és vegyek rá egy XP-t? A Home nagyon buta? -
HEBI
senior tag
válasz
Il Padrone #9 üzenetére
Nemcsak VGA, hanem oprendszer függő is a DualDisplay támogatás, ilyen csak az WinXp-ben van rendesen. Igaz Win98 és 2000-ben is van, de az még nem az igazi (sokszor kell újraindítani a váltások között, az XP-t már nem kell).
-
HEBI
senior tag
Jól értetted, a TFT-nél nagyobbat (felbontás és frissítés) is be lehet állítani a CRT-nek. Természetesen különbözőt (TFT és CRT között) is lehetnek.
A gépemen olyat is be lehet állítani, hogy a TFT-nek mondjuk 1600*1200-at állítok be ilyenkor scrollozza a képet melóhoz sokkal jobban használható nagyobb asztalt kapok. -
Il Padrone
senior tag
A laptopok alt.-ban mar tudjak a dual display. Tehat hasznalhatod a monitorodat es a laptop kijelzojet parhuzamosan. De ha regebbi a laptop, akkor is fogja tudni, hogy egyszerre uazt jelenitse meg a monitoron es a sajat kijelzon. Kulso eger, bill. tudsz hasznalni (USB elony, legalabb egyik, mert Y kabel van, de draga).
A monitort is meg tudja hajtani akar 100Hz-el.
[Szerkesztve] -
Zsolto
őstag
HEBI,
köszi a választ. Szóval ha rákötök egy külső CRT-t, akkor a notebook LCD-jének a felbontásánál nagyobb, pl. 1152x864-es felbontást is be tudok állítani? És a frissítést is vehetem 85 (vagy akár 100?) Hz-re is?
Emiatt tipródom, hogy alkalmas-e egy laptop asztali gép helyett az én esetemben, mert idehaza mindenképpen a Sony G200-asomat akarnám használni megjelenítőnek. Ja, még valami: ilyenkor a laptop nyitva van, és megy a kijelzője neki is? Külső billentyűzetet is kötnék rá, nem lenne rossz, ha akár csukva is lehetne.
Megint jó sokat kérdeztem, bocs!
Szia:
Zsolto -
Keitaro
addikt
[L]http://tech-report.com/etc/2003q1/ati-m10pre/index.x?pg=1[/L]
Inkább olvasgasd ezt, itt van sima 9600 is :) -
Keitaro
addikt
Jó esetben a 9600-as 350Mhz-en ketyeg, míg egy 9000-es 240-en. A 9600-as DX9-et rejteget a 9000 DX8.1-et. Memóriája is kicsit gyorsabb a 9600-nak. Teszt pl : [L]http://www.extremetech.com/article2/0,1558,1155819,00.asp[/L]
Hirtelen ezt találtam. -
HEBI
senior tag
Ugyanolyan frissítést és felbontsát tud külső monitoron egy notebook VGA-ja, mint egy hasonló kaliberű asztali gépé. Azzal nem lesz gondod.
A játék az más kérdés. Ott a notebookok lassabb TFT-je nagyobb ''utánhúzást'' eredményez, ez FPSben valakit zavar. (Engem pl. nem). De ha lanpartira mész akkor szeretni fogod a notebookot!
Nekem egy Nvidia Geforce 420go van a gépemben (3DMark alapon 4500pont körül.) De még nem találtam ma sem olyan játékot ami ne menne el 1024*768-ban normál beállításokon. Azaz a 9000-es ATI, pláne a 9600-os vígan jó játszani.
Ha meg külső monitoron akarsz játszani, akkor ott az ''utánhúzás'' problémája sincs.
DE a notebook VGA-ja csak a géppel együtt cserélhető, az meg nem valószínű, hogy olcsó játék lesz. Egy FS (Fujitsu-Siemens) gépet viszont később nehezebben fogsz tudni értékesíteni, mivel rengeteg márkásabb gép is van a piacon... -
Zsolto
őstag
Ekkora süketséget kérdeztem volna? Nincs senki, aki tudna legalább részben válaszolni? :U
[Szerkesztve] -
Zsolto
őstag
Ja, az asztali PC-m a fenti konfiggal (Ti4200) 8130-at ért el 3DMark 2001-ben annak idején (bő másfél éve). Azóta nem mértem, de amúgy elégedett vagyok vele. Most olvastam, hogy egy Amilo 9000-es chippel 7100-at csinált 3Dmark 2001-ben. Akkor az a 9000-es chip nem rossz, nem? Legalábbis egy laptoptól...
Van egy 1GHz-es Gericomom integrált videovezérlővel, az talán 300-at csinált a 3DMark 2001-ben :(. -
Zsolto
őstag
Hello,
azt szeretném kérdezni, hogy mekkora különbség van egy ATI mob. Rad. 9000-es és egy ATI mob. Rad. 9600-as videovezérlő sebessége között?
Két gépet néztem ki, egy Clevo D400E-t és egy D400V-t, az E-ben 9000-es, a V-ben 9600-as Ati radeon van. Mire számítsak? Melyik hogy viszonyul az asztali gépem P4 1800 512 MB Ti4200 128MB konfigurációjához? Megéri-e a 9600-as a majd' btto 30e Ft árkülönbséget?
Néztem egy (olcsóbb és ésszerűbb...) HPQ renew gépet is Athlon Xp 2500+ procival és ATI Radeon IGP vezérlővel. Az mennyivel gyengébb, mint a fenti két kártya?
Sok a kérdés, de fontolgatom, hogy az asztali gép helyet laptopot veszek és nagy a dilemmám, hogy bruttó 320-ig van-e nagyjából jó megoldás.
Minden tanácsot, tapasztalatot, választ örömmel veszek.
Sziasztok!
[Szerkesztve]
Aktív témák
Hirdetés
- Szép! Dell Latitude 7430 ÜTÉSÁLLÓ! Üzleti Profi Ultrabook 14" -60% i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- Ahh! Dell Latitude 7430 "ÜTÉSÁLLÓ" Üzleti Profi Ultrabook 14" -50% i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- Core I9 ERŐMŰ Lenovo P1 Gen2 (8mag/16 szál 32Gb DDR4 1Tb SSD 4Gb Nvidia) laptopom eladó!!!
- Új Dobozos Lenovo Yoga Slim 6i Gamer Procis Ultrabook 14" -35% i5-13500H 16/512 Iris Xe FHD+ OLED
- Új Dell Inspiron 14 5435 Ultrabook -50% 14" Bivaly AMD Ryzen 7 7730U 8Mag 16GB 512GB FHD+ IPS
- AKCIÓ! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 Gamer notebook - R7 7435HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB GDDR6 WIN11
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- DELL Universal Dock D6000 docking station (452-BCYH) (DisplayLink)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest