Hirdetés

Aktív témák

• thesound

addikt

Huncutkának elég hisztis napjai voltak a napokban. Már úgy jött haza a böcsiből, játszótérről az anyjával. A sárkány persze füstölgött és okádta a tüzet, a picúrka hisztizett. Semmi nem volt jó, miközben ordított, sírt, hisztizett. Egyszer én is apai módon rádörrentem és megszeppent, mert egy fél percre abbamaradt a hiszti, mintha elvágták volna. Nekem más a módszerem, nem ezt követem. Álmodtam is evvel egy rövidet...
    Ma ismét bebizonyosodott, hogy a pozitív hozzáállás az ami szintén ragad. Ma is így jöttek haza, de közbeléptem. Megnyugtattam a picúrkát, a hárpiának megálljt parancsoltam -mert megint csak vagalkozott, értelmetlenül, de fájdalmasan- és csodák csodája, hogy szeretettel, megértéssel, empátivál, kedvességgel, értéssel, ráfigyeléssel meg is oldódott a hiszti. Szorosan átölelt, majd mézes vajas kifli katonákat kért tőlem és mosolyogva falta befelé őket.
    Aztán még vagy két alkalommal kezdte a picúrkát értelmetlenül "terrorizálni". Erre persze úgy reagált a gyermek, mint akármelyik ember tette volna. Ismét elővettem, a legjobb énem és már megint megoldódott a helyzet.
    Cserébe kaptam fürdés után rumbatökös Bing nyuszis tetkót, neki meg pillangósak lettek a kezére.

Piszok nehéz embernek maradni, de annyira látszik, hogy csak ez működik. Embernek születünk, jónak születünk.

Coldplay - A Message

[ Szerkesztve ]

Vannak a léleknek régiói, melyekbe csak a zene világít be. - Kodály Zoltán

Aktív témák