Hirdetés
- Megyünk a CES-re! Mi várható?
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Mit várunk 2026-ban a mobilpiacon?
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Eddigi legjobb DxOMark helyezésével zárta 2025-öt a Vivo
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Új hozzászólás Aktív témák
-
ioles
csendes tag
válasz
4Grider
üzenetére
Logikus érvelésnek tűnne, de arra gondolok hogy az egyedi szolgáltatóként (MVNO) a magyar piacon egy adott mennyiségű torony használatért fizet (kb vesz 1millió percet és 1 milli GB adatot év elején amennyit betippel az adott időszakra) - gondolnám, ha lejár pedig felárral kiegészítheti adott évben.
Azonban szerintem a Roamingban, a hálózati partnereivel állapodik meg. Azaz egyedi roaming szerződéseket kellene kötnie, adott országok adott szolgáltatóival. Ez a partneri megállapodás nem is biztos hogy önmagában "drága" lenne, a kölcsönösség elve szerint, (beengedi a Vodafone Bosznia az enyémeket, cserébe én az övéket), DE gondolnám mivel MVNO, neki nincs mit "adni" cserébe, nincs önálló hálózata. Ezért gondolom az MVNO pénzért vehetnek ügyfeleiknek csomagokat EU-n kívül, egyedi megállapodások keretein belül. Azonban ezt is megugorható "lenne" ha kialakítana bizonyos régiókra csomagokat a megadott ajánlatok alapján, ezt nettó Lustaság szerintem az MVNO oldalról.
pl: Roaming csomag Adria - (Bosznia, Albánia, Macedóna, stb) - egy-egy szolgáltató országonként
Roaming USA/Ázsia - Egy-Egy szolgáltatóval stb.
Ez gondolom sok szerződés és alacsony igény/magasabb ár miatt nem lépi meg az MVNO, pedig szerintem erős presztizs növelő lehetne, így is még akkor is ha így mondjuk az Adria csomag 5GB - 10eFt lenne (nem kb 5-6 mint a többieknél), ezt is sokan kifizetnék 1-1 hétre gond nélkül csak ne kelljen eSimmel szórakozni.
Ezt simán megugorja szinte minden nevenincs eSim szolgáltató, akkor egy sima MVNO is képes lenne pár alap Roaming keretszerződést megkötni az ügyfeleinek, pl kezdetnek egy sima Adria vagy Türk országok nyárra stb. Csak ehhez szerintem lusták :-) és vagy az Angollal állnak hadilábon a nemzetközi szerződésekhez :-)
Szóval szerintem ez csak nettó lustaság a szolgáltatótól, és elég erős "gagyi" low cost hatást is kelt, ezt kellene valahogy a vezetők tudtára adni, manapság már utaznak olykor az emberek kis városnézésekre ide-oda, olcsóbb XY-isztánokba is, vagy Montenegróba, ahol illene egy alap szolgáltatást nyújtani.
Szóval szerintem a nemzetközi nem-EU roaming hiánya mindössze a szolgáltató lustaságára vezetném vissza semmi másra :-)
(Hangsúlyozom a logikám szerint)
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó újszerű iphone 11 Pro Max 64Gb
- Fuvarozást-költöztetést-lomtalanítást-szállítást, vállalunk! ORSZÁGSZERTE!
- iPad Air 11 M3 128 GB WiFi felbontott, kipróbált, makulátlan vadonatúj állapotban, 2 év garanciával
- HP Zbook 15 G8 Fury i7/32GB/500+1TB SS/ Quadro 4GB
- Amd Radeon RX 6650 XT - Kipróbálási lehetőség
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3060
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H510M i5 11400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 9060 XT 16GB Rampage SHIVA ADATA 650W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Plus 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3355, 100% Akkumulátor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- OnePlus 12 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest