- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
Új hozzászólás Aktív témák
-
ddekany
veterán
válasz
Dr. Akula #29 üzenetére
Most azért én olyasmikre gondoltam, mint a tárgy GPU, szóval annak azért kell az igen modern gyártósor (és az ASML cucc). És naná, az oroszoknál jobb... Elvégre nem sok ország tud saját erőből érdemben chippet gyártani. (Oroszoknak valami 90nm-es van, ami ki tudja mennyire az, de sajátnak lett mondva... Úgy látszik nem sikerül rákészülni vele.)
-
ddekany
veterán
válasz
Dr. Akula #19 üzenetére
Már ha le tudják gyártani (tömegesen) akkor is, mikor külföldről már nem kapnak semmi alkatrész valami balhé miatt.
Az SMIC pl. szokta mutogatni, hogy egész modern IC-ket tud gyártani. Jéj, made in China, és nincs olyan nagyon messze attól, mint amit Amerika és csatlósai gyártanak. Csakhogy, a litográfia azoknál az ASML DUV-os gépein történik, aminek nincs hazai alternatívája. ASML-nek a legmodernebb EUV-os gépeket már egy ideje tilos kínának eladni. Nem vagyok ebben biztos, de talán már DUV-osat is tilos, és csak az van SMIC-nek, amit még régen megvettek. Amíg azok mennek... nem tudom mennyi a várható élettartamuk. De ezek alapján nem túl jó a helyzetük.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Crucial 240GB SSD eladó
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i7-8GEN I 16GB I 256GB I 14" WQHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- ÁRCSÖKKENTÉS Panasonic Viera 37" TH-37PV8P plazma TV eladó (2 HDMI)
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10750H 16GB RAM 512GB SSD Quadro T1000 W11
- RITKASÁG: MSI Big Bang Z77 MPOWER
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest