- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- Yettel topik
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Íme az új Android Auto!
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
Új hozzászólás Aktív témák
-
zhit86
csendes tag
Szerintem ez nem egészen így van...
Személy szerint sem a CUDA, sem a mostani AI fejlesztésben nem tudtam komolyabban elmerülni (érdekelne, de nincs időm igazán)... de nekem az a benyomásom (lehet, hogy tévedek), hogy a Nvidia CUDA és később AI sikere azon is múlt, hogy voltak a professzionális kategóriánál olcsóbb szinten is jól használható kártyáik.
Igen, az igazi nagy szereplők megveszik a hivatalosan is AI-ra, compute-ra kitalált terméket, de pl. diákok, egyetemek, kis cégek stb. már nem biztos, hogy tudnak ennyit rászánni. Ezért jött már sok generáció óta képbe ilyen szerepben is a mindenkori top GeForce (3090, 4090 stb.) kártya.
A lényeg az, hogy a kispénzű diák/hobby/mikrovállalkozás stb. és a pro (OpenAI kaliber stb.) cégek között is van kapcsolat. Biztos vagyok benne, hogy az OpenAI-os fejlesztők 99%-a is valamikor úgy kezdte, hogy otthon kockult egy akkori GeForce-szal. Vagy, ha nem otthon akkor az egyetemen stb.
Nyilván vannak cloud platformok is (Google Colab stb.) amik tanulásra is bevethetőek... de egy szint felett (de még mindig amatőr) már kevés az.
Az, hogy az Nvidia sem akar biztosítani olcsón hozzáférhető, AI fejlesztéshez, próbálgatáshoz, tanulgatáshoz kurrens szinten értelmezhető (24-32 vagy még több) VRAM-os kártyát (ami akár lehetne erre optimalizált, gamingre nem annyira jó) az nekem azt mutatja, hogy maguk sem értik a saját sikerük okát egészen.
Amennyiben csak azt látja, hogy egy AI-ra használt top GeForce az elveszett bevétel, akkor az szűk látókörű, sales manager hozzáállás.
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Windows 10
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Windows 11
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- További aktív témák...
- GAINWARD RTX 4070 Ghost OC 12GB - ÚJ! 3 év garancia
- MSI RTX 2080 GAMING X TRIO 8GB GDDR6 Videokártya!
- GIGABYTE AORUS RTX 4070 Ti ELITE 12GB - 20 hónap garancia
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE NITRO+ RX 7900 XTX 24GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Sapphire Nitro+ RX 6700XT 12GB Videokártya!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Új! Targus - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 HDMI-vel. Saját töltő nélkül 2 monitorral (120Hz)
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- Csere-Beszámítás! Akciós Gamer PC! R5 5500 / GTX 1070Ti Rog Strix / 32GB D4 / 500GB SSD
- Eredeti Windows 10 / 11 Pro aktiválókulcs AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest