- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Magisk
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- Fotók, videók mobillal
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
Új hozzászólás Aktív témák
-
NKing
tag
válasz
Synthwave #25 üzenetére
Uhh, hát nem mondhatnám, hogy ilyen szinten mikrokapcsoló-gourmet vagyok
Akinek ez a perverziója, azt megértem - mindenkinek van valamilyen téren. Alapvetően inkább favorizálom azt a megoldást, hogy a gyártó beteszi a jófélét és azt hajlandó vagyok megvenni magasabb áron. Most pl. egy Logi G502 Hero-t nyüstölök már jó ideje és tökéletesen elégedett vagyok vele, formájával is, súlyával is (kimondottan nem szeretem a pillekönnyű egereket), kapcsolóival is - igaz a rövid kapcsolási utat szokni kellett. De ha egyszer megadja magát, lehet nem fogok nekiállni forrasztani...
Ha már klasszikusok... Még nagyon régen volt egy MS Laser Mouse 6000-em, hát azt pl. nagyon szerettem, sokáig bírta az is - talán még az elsők között volt lézeres egér.
-
NKing
tag
válasz
Synthwave #16 üzenetére
Hát, forrasztgathatod egy ideig, később már azt sem - na meg nagyon rá kell érni, hogy hajkurászd a megfelelő mikrokapcsolót egy párezer forintos egérhez... Aztán a szétszerelésektől egy másik forrasztás elenged, egy kábel megtörik, stb. És nem csak a kapcsoló mehet tönkre, egy membrános bill-nél hogy cserélsz membránlapot? Bontott?
Azért ezek nem olyanok, mint a 30 éves autó, hogy végül mindent kicserélsz benne - ne tegyünk úgy
Nem kétlem, hogy eszmei értéke van némelyiknek valaki számára, de a többségét 3-5 év után lecseréled egy újra és csókolom. Az volt az alapfelvetés, hogy "pár év" után tönkremegy - az a pár év meg nem olyan rossz periféria viszonylatban, főleg ha a pár év 5-nél több is lehet.
-
NKing
tag
válasz
Synthwave #13 üzenetére
Mi nem érthető?
Google a barátunk. Ha cserélhető (lásd itt), akkor beteszel egy újat és viszlát, még talán van valamennyi ideje a rágcsálódnak - és mondjuk kapsz garit X millió klikkre. Ha nem cserélhető, akkor fogod a pákát és forrasztod, aztán reménykedsz. De az már nem a gyártó problémája, hogy a garanciaidő után mit kell forrasztgatnod, mi megy vagy nem megy tönkre, stb.
-
NKing
tag
Teszem azt, nem cserélhető a mikrokapcsoló az egérben, vagy membrános a billentyűzet... azért az ilyen eszközöknél, ha mindennapos, több órás használatban vannak, akkor ritka az ilyen hosszú üzemidő problémamentesen. Erre egy gyártó se fog garanciát vállalni. Még a nagyon tuti mechanikus bill-ek is maximum 3 év, és az is kiterjesztett. A csuda Apple 1 év, +1 év kiterjesztett. Így értettem, hogy tervezetten biztosan nem számolnak 5-10 évvel a gyártók. Vagy te tudsz olyan perifériáról, amire 5-10 év garancia van?
-
NKing
tag
Én úgy vettem észre, hogy az ilyen puha gumi borítások nagyon kényesek arra, hogy milyen tisztítószerrel vannak tisztítva. Sokan hajlamosak az ilyen perifériákat enyhe szappanos víz helyett alkohol tartalmú vegyszerekkel (pl. ablaktisztító, felületfertőtlenítő) vagy tiszta alkohollal (IPA, alkoholos törlőkendő, stb.) tisztítani/fertőtleníteni, ami közép-hosszú távon megeszi az ilyen bevonatokat. Autóknál sem ritka ez az anyag (pl. egyes Volkswagen-ek híresek a rohadó bevonatokról) és ott is kényes. Persze elképzelhető, hogy a bőr által termelt zsírok és izzadság is kikezdi őket - ilyenkor pedig a tisztítás hiánya is ezt eredményezi.
Ettől függetlenül szerintem perifériáknál tervezetten nem indokolt az 5-10 éves használat - ezért sem veszik figyelembe ezt a gyártók ilyen hosszú időtávra. Persze nem kötelező ilyet venni, van bőven választék - kinek ez jön be, kinek az. De a tisztítás tuti biztos kritikus ebből a szempontból.
Egyébként Microsoft perifériák terén én speciel csak jót tudok - MS egeret is használtam nagyon hosszan, most pedig már évek óta egy MS billt használok gondtalanul.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 13600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest