- Magisk
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Yettel topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Hirdetés
-
Mobilarena
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Keeperv85
nagyúr
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
choco01 #26893 üzenetére
Igen. Amúgy még egy tipp: cmos reset. viszont most nem a hagyományos: tedd át a jumpert, vedd ki az elemet és az összes létező táp lábat zárd össze a lapon egyesével a GND-vel, hogy az összes kondi kisüljön! Természetesen a tápokat válaszd le előtte! Aztán tedd vissza a jumpert, elem vissza! A kondikat nézd át, nem-e púpos valamelyik. A procit is nézd meg, lehet ott is gond, függetlenül attól, hogy nemrég lett pasztázva: lehet éppen az a gond, hogy befolyt a paszta olyan helyre is, ahová nem kéne. Főleg ha szürke...
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
choco01 #26891 üzenetére
Pont az a lényeg: ne húzd le!
Ha valahol zárlat van, vagy nem ad le elég feszt terhelve, az csak a lappal derül ki. Ki kell venni a tápot is a házból, majd egy kényelmes asztalra/állványra elhelyezve beindítani a vasat. Közben kérj meg valakit, hogy fogja a lapot, ha nem vagy gyakorlott! A multi GND vezetékét teheted bármelyik fém kivezetésházra, a másikkal nyilván mérni fogsz. Óvatosan, nehogy összezárd a tűvel a lábakat. A jobb tápok ilyenkor rögtön kikapcsolnak, a rosszabbakat inkább ne akard tudni... Én a Giga lapomon bedugtam a mérőtűt az egyik FET két lába közé véletlen: akkorát szikrázott, hogy fogadást mertem volna kötni, hogy többé meg sem nyikkan, de a tép gyorsabb volt és rögtön tiltott...
-
Sickboy25
addikt
válasz
choco01 #21288 üzenetére
Nem igazán értem most ezt... Valaki nincs a szomszédodban, aki látott már gépet belülről?? Mert azért a tápot bekötni nem túl bonyolult...
Szerk: össze lehet csúsztatni ez egyik felén a két csatit és rádugod a lapra, csak egyféle képpen lehet a hosszú csati bekattan a helyére és a másik végére bedugod a rövidet...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÚJ Nvidia RTX 5060/TI 8-16Gb GDDR7 DLSS4.0 Ryzen 7 5800X 16x4.7Ghz/32GB/512Gb/1TB M SSD/2ÉV gamer PC
- ÚJ Nvidia RTX 3080 10Gb GDDR6x Ryzen 7 5800X 16x4.7Ghz/32GB/512Gb Nvme SSD/2ÉV gamer PC
- Eladó PC i7 8700, 16 GB RAM, GTX 1060, 460 GB SSD
- CHIEFTEC UNC-410S-B-U3-OP Rack ház
- 10gen gamer alap(i5-10400/RX6500XT/SSD/16gb ddr4)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest