- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
MrDerekas
addikt
Igyekszik az ember, na
Valami live vagy portable rendszert sem próbáltál? Mert fura, hogy a win10 esetében cpu zavarnak tűnő, néhol random, de ismétlődő hibát dob.( Bár logikus ha alaposabban belegondolunk, mert sokban más utasításkészletet, vagy parancsvégrehajtást alkalmaz ugyanabból a forrásból, mint a win7 mondjuk. Lehet nem túl szakszerű megfogalmazás, de gondolom érted mire mutogatok.) Nem tudok konkrét disztrót javasolni, hogy melyikben lenne idevágó tesztelésre lehetőség. A linux nekem ördögtől valóDe hátha nem kellene, csak ezért feltenni a hetet.
-
MrDerekas
addikt
Nah újra végigpörgettem a történetet. Írok egy vadat. Szerintem kidőlt a proci egy-két terület és/vagy a tokozásban pár pin, ami a kontakt megszűnésével veszíti el a kapcsolatot bizonyos, eddig ismeretlen processzor területekkel. Mondjuk a kontakt hibát az alaplap deformálódása is okozhatja (nehéz, vagy túlságosan feszített hűtő, a ház horpadása...) Ha fent van még a win7, érdemes lenne egy rendszerstabilitás tesztet futtatni az Aida-ban, a vga-n kívül mindent bepipálva. - Ködszurkálás OFF
Aztán lehet szimplán nem vagy szimpi neki. Vagy nem tudom.De már idegbe hoz engem is.
-
MrDerekas
addikt
Na most zavarba jöttem. Ami kompatibilitási segédeszközre gondoltam, úgy fest, a win8-8.1 rendszerben volt beépítve a windows10 frissítési segédben
Valamiért külön alkalmazásnak rémlett.
Ha már ennyi időt rááldoztál, egy tápcserét megejtenék a helyedben a próba erejéig. (Elég ha a 3V-on ingadozik a fesz) A memóriák feszültségével nem játszottál esetleg? Sajna semmi megfogható nem jut eszembe, de még agyalok.Persze, hogy király. Megtaláltam rá a megfelelő embert. Vagy Ő engem
-
MrDerekas
addikt
Kicsit lemaradtam a topikban
A tápról mit tudunk? Próbálkoztál csere táppal? Azt értem, hogy az x99 ilyen finnyákat is produkál, de két napja agyalok (mert azért olvastam ám) mi lehet a hátterében, hogy win7 megy, win10 meg nem. Mondjuk két hete hasonlóba szaladtam bele. Ott rendszer szinten sérült a win10 és az istenért sem tudtam sem javítani, sem alaphelyzetbe állítani. Viszont szűz telepítés az működött. Nálad ez a hardver összeférhetetlenség ami nem fér a bögyömbe. Csak kíváncsiságból: Nem raknál fel valami win10 upgrade asszisztenst? Csak hogy hátha megmutatja melyik hardver a nyűg neki. Hibás hardver is magyarázat lehet, mert mondjuk a win7 nem olyan válogatós mint a 10. Esetleg másik gép ram moduljaival nem próbálkoztál? (Tudom ez szembemegy a memtest-el, de láttunk már érdekes dolgokat.) -
batman.
senior tag
„proci mikrokódját kellene frissíteni” Ez bios frissítés, a lap pontos típusának ismeretében lehet megkeresni. Véleményem szerint kicsi az esély, hogy ez megoldja a problémát, és az ismerősöd is már csak „kínjában” javasolta. De a helyzeten már úgy sem ronthatsz ezért egy próbát megér. Végigolvastam mindent, nincs más használható ötletem. Mivel céges gép, nem lehetne cserélni?
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vezetékes FEJhallgatók
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Óvodások homokozója
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Revolut
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- 3D nyomtatás
- További aktív témák...
- Kaspa bányász szett - kaspa miner eladó
- Komplett PC - Intel Core i7-9700K, 32GB RAM, NVIDIA GeForce RTX 2060 SUPER
- Gamer Félgép - MSI Z370-A PRO + Intel I7 8700K + Kingston HyperX 2x8GB 2666MHz CL13
- ASRock Z690 PG Riptide + Intel I7 12700 ES + Netac 2x16GB DDR4 3200MHz CL16
- Új, Gamer - GIGABYTE Z790 D + Intel I7 14700K + Apacer Panther RGB 2x16GB DDR5 6400MHz CL32
- AKCIÓ! VALVE INDEX virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
- PS5 konzolod megvásároljuk: Budapest, Kecskemét, Szeged, Debrecen vagy akár GLS futárt küldünk!
- Xiaomi 15 Ultra 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged