- Magisk
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Augusztusban jön a Honor Magic V Flip 2
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Google Pixel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
Új hozzászólás Aktív témák
-
gege71.hu
addikt
Szerintem nincs különbség..Talán az adott szoftverekben különbözik.
A lényeg amúgy is a kártya...!
Alapból a drivercsomag tartalmazza az alapszoftvereket hozzá.Ezek pedig EZNavi, EZVideo, EZEdit.stb
Részletek erre--->>>:Bővebben: link.
A lényeg, hogy az alapműveletekre és a kezdőlépésekre bőven megfelelnek az adott szoftverek.
A későbbiekben ha belebonyolódsz...(Vigyázat időigényes HOBBY!!!..pár perces szösszenet vágása.. ilyesmi főleg ha szeretsz kísérletezni és igényeskedni hazavághatja az egész délutánod...aztán jön a család felől a hörgés ami az aláírásom is) jöhetnek kipróbálásra a Let'S Edit, Vagy az Edius, ProCoder, Xplode Pro stb...mind mind Canopus.
Az utóbbiakkal már már félprofi / profi szinten lehet otthoni körülmények közt is vágni, effektezni.
Ja a 29+fa nem is olyan vészes új árnak..én 2 éve még 59+faért vettem.
A 29k Persze drágább mint egy sima FW kártya, de azért nem ugyanaz a sportág !
És akkor még nem nézted a DVRaptor a DVStorm2 Pro vagy A DVRex árát
[Szerkesztve] -
gege71.hu
addikt
A tuneres megoldás elvben működik de szerintem gányolás. digit-audio-digit konverzió miatt. Persze ha rgb még pH-zna tuti bemondaná a frankót, hogy az a legjobb és Win98-cal karöltve meg aztán pláne überfrankó.
Ilyen alapon akár egy sima 8-as vagy vhs kameráról is digizhetsz a tuneren keresztül, ....akkor minek vettél miniDV-t? -
gege71.hu
addikt
Nézz szét ebben---> Bővebben: link a topikban is soxor kitargyalt téma ez.
Csak saját vélemény : A linkeltek közül nekem egyik sem kéne.
Canopus EZDV-m van ami kimondottan MiniDV kamerákhoz készült. Képkockapontosan tudom vele vezérelni a kamerám és a Canopus szoftweres dv codecje miatt szerintem...hangsúlyozom SZERINTEM sokkal jobb mint Pyro ,Hauppage vagy egyéb ''noname'' firewire kártyák.
idézek ebből: Bővebben: link
''...a Canopus EZDV kártyája: rendkívül gyors DV codec-jének köszönhetően már egy régebbi PC konfiguráción is képes teljes felbontású real time megjelenítésre. VfW kompatibilis codec-je (az EZDV-t tartalmazó gépen) lehetővé teszi bármilyen külső alkalmazás számára a Canopus DV renderelését, emellett DV vezérlése is kiemelendő és képkockapontos.
Kis jóindulattal ebbe a csoportba sorolhatók (az előbbivel ellentétes oldali megközelítéssel) az OHCI szabványú IEEE 1394 csatolók. Ezek az eszközök - a fentebbi kártyákkal ellentétben - nincsenek felkészítve DV editálásra, bármilyen FireWire eszköz illesztésére szolgálnak. Ebből adódóan kommunikációjuk más DV eszközökkel nem éri el az előbbi kártyák szintjét, nem kifinomult. Ilyen eszközök a márkás és névtelen OHCI FireWire csatolók, vagy az ADS Pyro 1394DV kártyája. A Pyro-hoz szoftveres codec-et nem fejlesztettek, a kártyához mellékelt alapszintű videoeditor DV codec-je teszi lehetővé az áttöltött DV megjelenítését, illetve (csak az adott videoeditoron belüli!) szerkesztését. Külső alkalmazások (editorok, modellező-, animációs- vagy effekt szoftverek) számára nem nyújt DV formátumú export-lehetőséget, és gyakran az import sem működik, vagy nem korrekten...''
A lényeg, hogy milyen karit veszel minidv áttöltésre/szerkesztésre rajtad múlik. Azaz, hogy milyenek az elvárásaid, ehhez mennyi pénzed van stb.
EZDV-t szerintem 20-25 körül lehetne használtan szerezni, bár egy darabig biztos eltart mire fellelsz egy eladó példányt. én sem adnám el az enyém ugyanis otthoni használatra szerintem az egyik legjobb kütyü. A hozzáadott szoftverekkel már egész jó dolgokat lehet csinálni. Azon túl a capture progija által áttöltött nyers DV anyag (AVI) a gépen a későbbi felhasználás más videoeditáló progikkal való editálás effektezés feliratozás stb során teljesen kompatibilis...
Editálásra és effwektezésre is kedvenceim közé tartoznak a Canopus cuccok. Pl a Let's Edit ilyen, Vagy a nagyon szupi Edius.
Edius-szal pl simán tudsz az DV-avi-d idúvonalára mp3-at rátenni, azt mixelni stb. Ez is elég ritka. Amivel többnyire az editálók foglalkoznak azok nagy Wav file-ok audio esetében.
Pinnacle Studioval és Adobe Premier-rel összehasonlítva a Let's Edit vagy az Edius sokkal jobban bejön nekem. A Pinnacle Studiot kimondottan rühell(t)em.
Ja és majd kifelejtettem a Canopus ProCoder-t. Az meg nagyon zsír. Miután egy nagyobb anyagot megefekteztél, feliratoztál, zenével megspékeltél akkor érdemes vmilyen tömörítés alá vetni ha pl cd-re vagy dvd-re írod ki.
A ProCoderben számtalan codec közül válogathatsz(én legjobban az Xvid-et vagy a DivXeket szeretem).
na jól elnyúltam itt a dumával -
-
gege71.hu
addikt
usb 2-n való miniDV-anyag áttöltésére képes kameráról még nem tudok
Az egész topikban olvasottakhoz:
A sony-kon mint itt már írták volt az USB a Memory Stick-re lődözött jpeg-ek esetleg ratyi minőségű mpeg-ek áttöltésére alkalmas.
A Kazira vett filmet csakis firewire (sony-éknál i-Link) azaz az IEEE1394 szabványú interfáccsén keresztül lehet PC-nkre bepattintani, mert a miniDV áttöltésre azt találták ki jól.
Néhány dolog ami fontos lehet még a minidv áttöltéssel kapcsolatban erre--->Bővebben: link
Ajánlom figyelmesen végolvasni minden újdonsült minidv kamera tulajnak aki szeretne a felvételeivel a gépén(is) bohóckodni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -60% i5-1135G7 4Mag 16GB /512GB FHD IPS
- Samsung Q80T 55" QLED - 4K 120Hz VRR / FreeSync / HDMI 2.1
- ÚJ HP ENVY 17 Nagyképernyős "Kis Gamer" Laptop -45% 17,3" Brutál i7-13700H 16/1TB Iris Xe FHD IPS
- Legion Go 8APU1
- Gamer PC kompromisszumokkal, de garanciával RX 7800 XT + Ryzen 5 3600 32Gb-DDR4
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
- Huawei P30 Liter 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Bomba ár! HP ProBook 440 G10 - i5-1335U I 16GB I 256SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest