Hirdetés
-
Mobilarena
Vodafone mobilszolgáltatások topik, téma összefoglaló
Aktív témák
-
baloghgabor
aktív tag
Szia, nekem évek óta homenet van. Másnak meg ennyi jel sem, és ez az egyetlen lehetőség. A kisebb kütyüket felejtsd el, ha olyan helyen élsz, talán 2g jön rajta jobb esetben. A mostani nagy doboz egészen jó, általában van 4g egy ponton, de néha frissíteni kell, mert a 3g jobban jön, de az meg szinte használhatatlan. Különben netezésre, pár filmre ha nem is kiváló megoldás, de használható. Igen, van olyan időszak, amikor bizony biztosan hátrébb sorol, mivel valami a kozelven akkor küldhet adatokat, akkor egy ideig használhatatlan. Van más időszak egy kis ideig, amikor gondolom nagy forgalom lehet a környéken, akkor belassul. De valahol meg szerencsém is van, mert hihetetlen régen van meg az első Voda szerződésem, mindig hosszabbítok, és így nekem még az 50gb letelte után is csak lassítana (azt hiszem 128/56 kb/s). Anno ez ezen a vidéken elképzelhetetlen sebesség volt, gondolom ma is kiegyeznék vele, ha csak ennyi maradna néha.
Szóval, amire Te is használnád, szerintem jó lenne. Ha komolyabb dolog kell, mint a többiek felvetették, akkor jobban gondold át.
-
blve
csendes tag
-
4Grider
nagyúr
Ott priorizálnak automatikusan, ahol terheltebb a hálózat. Mobilnetnél ez percről-percre változhat.
De nem csak az a baj, hanem hogy összekötik a sim-et a vele vett eszközzel. Ez több okból is problémás. Egyrészt az eszközeik szoftverét butítják, így egy csomó dolgot nem tudsz velük megoldani, és ezek után át sem teheted a sim-et másik eszközbe. Arról nem is beszélve, hogy mi van, ha szervizre szorul a hardver...
Én használom a céges változatát, totál szívás hogy egy céges vpn-t nem lehet rajta megcsinálni, mert a router nem tudja a vpn-t, bridge módba meg nem tehető és nem is kerülhető ki a butított eszköz. -
DevKiller
senior tag
válasz
hellopeti #55823 üzenetére
Szerintem ez nem egy az egyben a 3G lekapcsolását jelenti
Ha az UMTS-t lekapcsolják, attól a HSPA,HSPA+ marad nem?
Szimpla felvetés, és ne kövezzetek meg érte.Egyébként a DIGI romániában már lekapcsolta az UMTS-t, így csak hspa, hspa+ hálózaton működik a 3G. A felszabaduló frekit átcsoportosították 4G-re, GSM-re.
-
blve
csendes tag
válasz
4Grider #55844 üzenetére
Köszi a gyors választ, így akkor már egyértelmű.
Viszont elég furcsa kitétel ez az alacsonyabb prioritás, bár eddig nem nagyon láttam, hogy különösebben szidnák a HomeNet+-t. Lehet vele szívás? Nem csak olyanfajta túlbiztosítás, mint a "garantált" minimum 0 B/sec adatátvitel? (Egyébként, ha nem ez, akkor a Telenos 30 GB-os mobilnet kerülne még képbe.) -
4Grider
nagyúr
Nekem kiírta rendelés közben, hogy átvételkor fizetendő: 2 667 Ft. Az pedig 2 Ft differenciával számolva az 5330 Ft fele. Gondolom a sim-ért és a modem-ért számláznak plusz 1-1 Ft-ot.
Az más kérdés, hogy ennyiért ilyenre én elő nem fizetnék.
Az egyéni előfizetők részére visszavonásig elérhető HomeNet+ tarifacsomag kizárólag a Vodafone által megjelölt internetmegosztó eszköz vásárlásával vehető igénybe, továbbá az előfizetés kizárólag ezzel az ajánlattal vásárolt eszközzel használható, a szolgáltatáshoz biztosított SIM-kártyával. Vodafone a HomeNet+ szolgáltatás Előfizetőjével szemben az adatforgalom megkezdésekor (0 GB adatforgalomtól) folyamatosan, minden számlázási ciklusban alkalmazza a hálózati erőforrások kiosztásánál az ÁSZF 4.2. b) pontjában meghatározott Dinamikus szolgáltatásminőség-szabályozást (QoS-t) a 3GPP TS 23.107 számú szabványának és az ETSITS 123 107 V.9.0.0. szabványának megfelelően (a hivatkozott szabványok leírása elérhető: www.etsi.org, illetve www.3GPP.org ), melynek következtében Előfizető az adatforgalom megkezdésekor alacsonyabb prioritási szintre kerül, mint a többi Előfizető és a hálózat túlterheltségekor a többi Előfizető nagyobb valószínűséggel fér hozzá a hálózati erőforrásokhoz, mint a HomeNet+ szolgáltatás Előfizetője, azaz az egyéb Előfizető a hálózat túlterheltsége idején azonos körülmények esetén nagyobb sebességgel képes adatkommunikációt folytatni, mint a HomeNet+ szolgáltatás Előfizetője. -
blve
csendes tag
Üdv!
Bocs a láma kérdésért, de. A Homenet+ (50 GB +150 GB éjszakai) mobilinternetes tarifa érdekelne. A Vodafone oldala szerint 5330 Ft/hó a havi díj (2 év, e-pack), illetve az első hat hónapban 50 %-os kedvezmény jár.Ezek után konkrétan ott, ahol meg kellene rendelnem a csomagot 5330 Ft látható kiírva, mint "időszakos díj", illetve első hónapban befizetendő díjnál is 5330 Ft.
Akkor tehát az 5330 Ft az 50%-os ár, ami majd duplázódik fél év után?
-
bociusz
aktív tag
válasz
#99900160 #55840 üzenetére
Pedig le fogják kapcsolni, a kérdés csak az, hogy mikor. Pár hete a 2022. április 7-én lejáró frekvenciákra történő időzítést lengettek be (aznap lejár minden szolgáltató teljes 900 MHz-es, ill. az 1800 MHz-es frekvenciájának kb. kétharmada), most azon megy a huzavona, hogy legyen-e lehetőség a szolgáltatóknak hosszabbításra, vagy nulláról induljon új aukció (utóbbi leginkább a Digi érdeke).
Azt is fontos látni, hogy egységnyi frekvenciasávon nagyságrendileg több ügyfél szolgálható ki újabb technológiákkal. 1 db 3G hívás nagyjából 3 db VoLTE híváshoz szükséges rádiós erőforrást használ. És akkor még nem is említettem, hogy mennyi pénz párhuzamosan üzemeltetni négy különböző generációt (2G-3G-4G-5G).
-
törölt tag
válasz
FistXL #55838 üzenetére
Majd lesz a 900MHz-es 3G helyett 900MHz-es 4G, és a lefedettségi probléma ezáltal megoldva.
Nagyon sajnálnám, ha a 3G-t teljesen lekapcsolnák, és a hang csak 2G-n menne. Sajnos ezzel nem vagyok megelégedve:sokszor k@ki a minőség, 3G-n pedig kiváló.
VoLTE sajnos nem opció: LG G7 (ami nem egy ocso/xar) nem támogatott vodánál (de sok más készülék sem), csak a telekomnál. -
MadMancs
veterán
válasz
FistXL #55838 üzenetére
Szintén. Az hogy útközben ( szfehérvár - kincsesbánya - iszkaszentgyörgy - fehérvarcsurgó - bodajk - mór ) szinte végig 3G van csak még oké. Na de Móri ipari parkban van jópár cég, szabad ég alatt 5ből 2 pálcikás 4G van, bent üzemekben meg csak 3G.
Ahoz hogy 3G offolni tudják valami brutal módon fejleszteni kell nekik 4G. Vagy úgy vannak vele telefonálni tud az user 2G is.
-
MadMancs
veterán
válasz
Lazika #55828 üzenetére
Miért is? Teljesen jogos. Jogszabály a feltéteknek megfelelően való ingyen függetlenítést írja elő nem SL mellőzését. Ha vodánál veszel KEDVEZMÉNYES áron telót vállalva hogy voda szolgáltatásait használod akkor eleve nem lehet baj SL.
Most az higy pl Telekomnál monden alapból független már, Illetve Telenornál is elég sok az csak egy dolog. Vodáéban sincs semmi kivetni való -
törölt tag
válasz
havri1 #55831 üzenetére
Azt nem tudom elképzelni, hogy teljesen megszűnne a 3G már ilyen korán. Valószínű csak a frekvenciak egy részét átteszik 4g-re. Érdekes lesz majd viszont a flottás telefonoknál, ahol jellemzően nincs aktív VOLTE használat. Én múltkor kapcsolattam be a flotta kezelőnkkel, le kellett neki írni e-mail mit akarok, mert azt sem tudta mi az a VOLTE. És egy nagy cégről van szó, több száz előfizetéssel szerte az országban.
-
Lazika
senior tag
válasz
#72445440 #55827 üzenetére
Mondjuk elég felháborító, hogy nem. Amikor én vettem a telómat én hülye nem kérdeztem meg, hogy független -e vagy sem. Abban a hitben éltem, hogy mára már mindegyik szolgáltató függetlenül árulja a telefonokat. Így jártam. Érdekes mód az s10-em ami szintén vodánál lett véve az független volt. Csak az iphoneokkal csinálják ezt?
-
Soulfly842
addikt
A vodánál az iPhone-okat függetlenül forgalmazzák?
-
hellopeti
csendes tag
Mostani számla végén az ÁSZF változások között egy érdekes pár sor:
A Lakossági Mobil ÁSZF 3.1.1. és az Üzleti Mobil ÁSZF 3.1.1. pontjaiban felvezetésre került, hogy a Szolgáltató a szolgáltatásainak elérését nem garantálja 2021. január 1. után 3G/UMTS hálózaton. A módosítás indoka: szolgáltatás megszüntetése a jövőre nézve (ÁSZF 12.1.2.II.(1).i.f.).
-
asdf_
veterán
És rögtön nézzen packet loss-t meg csomagidőt.
-
Kicsirics77
veterán
A visszajelző ledek szerint rendben volt minden. Mondjuk a net az mostanában nagyon vacak nálunk, gyakran nincs meg stabilan a 2Mbit.
Akkor ne nagyon várj csodát az eszköztől,a vodafone-t meg hiába hívod,ha az internet szolgáltatásod a sz@r,
az internet szolgáltatót hívd,hogy hárítsa el a hibát, addig nem fog rendesen működni a minibázis sem. -
csab2
veterán
válasz
Hegyirabló #55819 üzenetére
A visszajelző ledek szerint rendben volt minden. Mondjuk a net az mostanában nagyon vacak nálunk, gyakran nincs meg stabilan a 2Mbit.
-
csab2
veterán
A Vodafone Mini Bázis témához még egy adalék.
Pénteken már otthon voltam. Telefont átraktam 3G-re, repülőmód be-ki, a telefon ráállt a Mini Bázisra.
Jött egy hívásom és ugyanolyan szar volt: szakadozott, hol én nem hallottam a hívót, hol ő nem hallott engem. Szegedről telefonált, tehát nála nem valószínű, hogy hálózati probléma lett volna.
Ha legközelebb ilyent tapasztalok, akkor hívom a Vodafone-t.Kérdés: a Mini Bázis működéséhez milyen net kell? Úgy értem, hogy milyen gyors? Mekkora sávszél?
-
FistXL
senior tag
válasz
#72445440 #55813 üzenetére
[APN beállítások]
Volt mellette jelölőnégyzet (kör) és természetesen ez van bepipálva. -
FistXL
senior tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni, mert az istenért sem hajlandó menni a Vodás kártyán a Valentin napi net. már az interneten fellelhető összes APN-t, beállítást, stb. kipróbáltam, de nem működik. Amiben próbáltam; Honor 9 (független), Vodafone Smart Prime 7.
SMS visszaigazolás is jött, hogy sikeresen aktiválódott.
-
MadMancs
veterán
Látom a kötekedés az megy. Nyilvánvaló hogy elírtam, és se angol se mp nem volt benne. Aki gondolkozik az vágja higy percről van szó...
-
MadMancs
veterán
válasz
Hegyirabló #55800 üzenetére
Szerintem hangpostára semmit. Az egy ingyenes többlet szolgáltatás. Ha megszüntetnék se csinálhatnál semmit.
Aktív témák
Hirdetés
Otthoni, kábeles szolgáltatások topikja:
Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Politika
- Projektor topic
- Autós topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Cyberpunk 2077
- A hónap végén jön a S.T.A.L.K.E.R.: Legends of the Zone Trilogy Enhanced Edition
- Ukrajnai háború
- Hobby elektronika
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- További aktív témák...
- Corsair CX430 80+ minősítésű tápegység
- Facebook csoport eladó! Hardver, laptop, TV adás-vétel lendítsd fel a vállalkozásod!
- Facebook csoport eladó! Hardver, laptop, TV adás-vétel lendítsd fel a vállalkozásod!
- DELL Thunderbolt Dock - WD19TB modul 02HV8N (ELKELT)
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
- DELL PowerEdge R730xd 26SFF rack szerver - 2xE5-2680v3 (24c/48t, 2.5/3.3GHz), 64GB RAM, 10G, H730p
- AKCIÓ! Asus ZenBook Pro UX7602ZM OLED notebook - i9 12900H 32GB RAM 1TB SSD RTX 3060 6GB WIN
- AKCIÓ! Apple Macbook Air 13" 2020 M1 8GB 256GB SSD notebook garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest