- One mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Apple iPhone 15 - a bevált módszer
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Három Pixel 9 jött Magyarországra
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sh4rKy
senior tag
Végülis a 260 körüli TDP a 200 felett van
Használtan tudnék 8-9 körül petikét, ahhoz paszta, meg lehet valami alkatrész nincs is meg, mint pl amire a hűtőt rá lehet fogatni, újan meg ugyan ennyiért kapok egy accelero s3-at, amin még rajta van a már megfelelő hűtőközeg is...
Ezért elég nehéz a döntés -
papasoft80
tag
Szétszedtem a gépet. A VGA hűtő 4 rögzítő csavarjából az egyik le volt törve, így nem fogott semmit.
Mikor vettem, már ilyen volt, mert a gépben nincs benne a csavar. Elég speciális és a szerelék csomagot sem kaptam meg anno, így marad. Ki-, és letakarítottam, újrapasztáztam MX-4-el, így most 30 perc terhelés után is 1400-as fordulaton 70°C alatt tartja a kártyát a hűtő.
Ha már ott voltam, akkor a CPU-t is megnéztem, újrapasztáztam. Ezen nem segített a dolog, bizonyára a kupak alatti hővezetéssel lehet gond.Köszönöm a tanácsokat!
mod: voltak fehér alátétek, de kivettem őket, nem volt értelmük. Lehet, hogy mivel most 1 csavar hiányzik így lett jó.
-
papasoft80
tag
Köszönöm a választ!
Használtan vettem a kártyát a jelenlegi felszereléssel. Holnap majd megnézem, hogy milyen alátétek vannak rajta.(Holnap veszek pasztát)
Ha nem érintkezne, akkor nem lenne az a jelenség, hogy lassan megy vissza a hőmérséklete?(Mivel csak a légmozgás hűti a magot)
A ventilátor vezérlés szerintem rendben van, mert felmegy 2000RPM-re ha terhelem. Vélhetően igaz is, mert azért megjön a hangja, bár az is igaz, hogy ekkor 90%-ot ír a 2000RPM mellé, feljebb meg nem megy.
A procimnál éppen fordítva van. Lassan melegszik be és lassan hűl vissza.
A házon elöl 2db 14cm-es (gyári) venti megy 5V-on. A táp nagyjából kiesik, mert kintről szív és kifúj a házból.
Kifújó ventilátor nincs, de a proci ventije úgy van feltéve, hogy pont kifúj a házból. A ház amúgy elég zárt(lévén a csend lenne a cél).
Próbáltam 12V-on is járatni az első 2 ventit, de csak 3-5°C-ot hozott a VGA-n.
Alulra, vagy az oldallapra tudok rakni egy-egy plusz ventit, ami pont a VGA-ra fújna, ha nagyon muszáj. Fent van 2 venti hely, de azt nem szívesen nyitnám ki a hang miatt.
A procit úgy használom 4GHz-en, hogy a VCC Offset -0,130V-on van(alap fesz-en túl meleg volt ez is). GPU-nál nem lehet "alulfeszelni"? -
StSanya
senior tag
Szia, nagyon köszönöm a válaszod!
Nos, ha lehet a bordát nem venném le a kártyáról, mivel azzal nincs gondom. Így maradna a komplett kaszni rész, vagy csak a ventik cseréje.
Utóbbi felé hajlok anyagi megfontolásokból. Bár, ha tényleg megúsznám 17 - 18 USD körül kompletten, pl: [link] ezzel, de nekem nem egyértelmű, hogy ez komplett hűtés, vagy csak 1 db venti ("Package Included: 1 x Power Logic PLD08010S12HH 12V 0.35A 75mm For MSI R7770-2PMD N460GTX+ M2D N460 N560GTX V5 Graphics Card Cooling Fan"))...
A másik problémám, ha csak a ventiket veszem meg, azt hogyan rögzítem... Egybe fröccsöntött a ménkübe...
-
PlayMax
nagyúr
Már kivettem a gépből,de ha haza megyek a munkából még egy próbát megér.
Lényeg,hűtések terén elég hülye vagyok,kéne egy kis segítség.
Tervem vele,hogy leveszem a műanyag borítást középen hagyva a gyári ventit amit vissza csavaroznék és pluszban rá illesztek ügyeskedve 2db 6cm-es minőségi ventit a két szélére (talán elférnek),őket pedig a tápegységre rákötném.Prohardveres képet találtam csak a bordáról,de azt is csak hátulról fényképezve,így nem látszik hogy a középső venti helye be van süllyesztve a bordába,ezért is gondoltam hogy rajta hagyom működjön ahogyan tud.
Értelem szerűen ha a középső gyári ventit is leszedem,akkor lenne egy gödör a bordán,nem tudom mennyire jelentene ez hátrányt úgy rá rakni bármit,mert azon is gondolkodtam hogy úgy talán elférne 2db 8cm-es venti rá illesztve tápegységről meghajtva.
Igazság szerint pörög a gyári középső venti is,csak terhelés alatt 20%-on ami olyankor kevés neki egyedül,gyári hőcsöves bordájától meg megszabadulni sztem butaság lenne és helyette rá rakni egy másik hűtőt.
Nagyon szívesen fogadnám a tanácsokat,ki hogyan oldaná meg házilag,ki mit-hova-hogyan rakna rá.....
Ventilátor vásárlásakor mire figyeljek,milyen csapágyast,hány rpm-es legyen?
Fő szempont számomra,hogy jó hűvös legyen és tartósan halk. -
menpee
aktív tag
Ja, az átalakító 5V-ra ment, kicsit módosítani kellett
(#8605) Client:
A hdd külső házban van szivacson, tehát rezgés nem jön belőle. Ha a vírusírtó vagy a torrent butáskodik valamit, akkor lehet hallani, a rendszer természetesen SSD-n van. Így a projektor a leghangosabb. Sosem lesz teljesen jó (first world problems)
-
menpee
aktív tag
Egy régi PATA-SATA átalakító felével sikerült életet lehelni a hűtésbe megint. Szabályzás, érzékelés megy, 12V meg molexről. Újra a merevlemez a leghangosabb a gépben. Köszi a segítséget
A végeredmény -
manya777
tag
-
menpee
aktív tag
nem...nem...nem...nem...nem
Ezek közül mind ittvan az előzményeim közt a böngészőben, ha ilyen egyszerű lett volna a kérdés, akkor fel se teszem
A bal oldalába menne a hűtő mini csatlakozója (a két nút a csatlakozó közepén van, nem a szélén), a jobb pedig egyenesen az alaplap házventis csatlakozójára.
Köszönöm a keresést egyébként, remélem így tisztább a kép.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Több évig húzódó per várhat az Apple-re az iPhone-ok uralma miatt
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- E-roller topik
- Xbox tulajok OFF topicja
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Szólánc.
- Vicces képek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- One mobilszolgáltatások
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
- BESZÁMÍTÁS! ASRock Z370 i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD 2060 Super 8GB Zalman Z9 Plus Enermax 750W
- Xiaomi Redmi Note 13 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest