Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• papasoft80

tag

válasz PitLee #8634 üzenetére

Szétszedtem a gépet. A VGA hűtő 4 rögzítő csavarjából az egyik le volt törve, így nem fogott semmit.
    Mikor vettem, már ilyen volt, mert a gépben nincs benne a csavar. Elég speciális és a szerelék csomagot sem kaptam meg anno, így marad. Ki-, és letakarítottam, újrapasztáztam MX-4-el, így most 30 perc terhelés után is 1400-as fordulaton 70°C alatt tartja a kártyát a hűtő.
    Ha már ott voltam, akkor a CPU-t is megnéztem, újrapasztáztam. Ezen nem segített a dolog, bizonyára a kupak alatti hővezetéssel lehet gond.

Köszönöm a tanácsokat!

mod: voltak fehér alátétek, de kivettem őket, nem volt értelmük. Lehet, hogy mivel most 1 csavar hiányzik így lett jó.

• papasoft80

tag

válasz PitLee #8634 üzenetére

Köszönöm a választ!

Használtan vettem a kártyát a jelenlegi felszereléssel. Holnap majd megnézem, hogy milyen alátétek vannak rajta.(Holnap veszek pasztát)
    Ha nem érintkezne, akkor nem lenne az a jelenség, hogy lassan megy vissza a hőmérséklete?(Mivel csak a légmozgás hűti a magot)
    A ventilátor vezérlés szerintem rendben van, mert felmegy 2000RPM-re ha terhelem. Vélhetően igaz is, mert azért megjön a hangja, bár az is igaz, hogy ekkor 90%-ot ír a 2000RPM mellé, feljebb meg nem megy.
    A procimnál éppen fordítva van. Lassan melegszik be és lassan hűl vissza.
    A házon elöl 2db 14cm-es (gyári) venti megy 5V-on. A táp nagyjából kiesik, mert kintről szív és kifúj a házból.
    Kifújó ventilátor nincs, de a proci ventije úgy van feltéve, hogy pont kifúj a házból. A ház amúgy elég zárt(lévén a csend lenne a cél).
    Próbáltam 12V-on is járatni az első 2 ventit, de csak 3-5°C-ot hozott a VGA-n.
    Alulra, vagy az oldallapra tudok rakni egy-egy plusz ventit, ami pont a VGA-ra fújna, ha nagyon muszáj. Fent van 2 venti hely, de azt nem szívesen nyitnám ki a hang miatt.
    A procit úgy használom 4GHz-en, hogy a VCC Offset -0,130V-on van(alap fesz-en túl meleg volt ez is). GPU-nál nem lehet "alulfeszelni"?

• papasoft80

tag

Sziasztok!

Van egy MSI R6790-es kártyám utólagos Arctic Accelero Twin Turbo III hűtéssel.
    Most 875/1150MHz-en megy a kártya. Furmark alatt 100°C-ig megy fel.
    A tesztekben 60°C körüli értékeket láttam, igaz tuning nélkül, de nekem tuning nélkül is 80°C körüli értékeket mutat. Amint a terhelés megszűnik, egyből(1-2mp) leesik a 100°C 60°C körülire, majd kb. 45-50°C körül megáll.

Két kérdésem lenne, mennyire baj a 100°C és jelenti-e azt a gyorsan változó hőmérséklet, hogy a pasztázás és/vagy a hűtés jó, vagy rossz?

Előre is köszönöm a válaszokat!

mod: illetve még egy kérdés. Játéknál mennyire fontos a VRAM tuning? Inkább a GPU-ra kellene tenni a tuningot?

Új hozzászólás Aktív témák