Új hozzászólás Aktív témák
-
Bigeee
tag
válasz
PlayMax #8620 üzenetére
A zafír által használt ventik úgy látszik sorban dőlnek ki. A 7950/70nél ez már ragályos lett, a ventik azt művelik, hogy eleinte csak X% fölött kapcsolnak be, aztán forognak rendesen, aztán már csak 80%fölött kapcsol be és amint lejjebb vinné a vezérlés megáll, a végén pedig már be sem kapcsol.
Miután megírták kb 5en a 7950 topicban hogy náluk ez volt, az enyém is meghalt, rendeltem íbéjről új ventiket, azzokkal gond nélkül megy. Kb 3 év használat után jött elő mindenkinél... (amikor ugye már biztos nem garis) -
SP4C3
veterán
-
PlayMax
nagyúr
válasz
PlayMax #8611 üzenetére
Na szóval,most néztem rá igazán működés közben és kiderült,hogy a venti egyáltalán nem forog használat alatt,mikor bekapcsolom akkor elindul 1-2 másodpercre,aztán leáll.....
Készítettem róla egy VIDEÓT
Esetleg egy ilyen fajta átalakítóval lehet megtudnám oldani,hogy a gyári ventilátorját rákötném a tápegységre.
-
menpee
aktív tag
válasz
PlayMax #8611 üzenetére
Nem ajánlanám meggyőződve, hogy eltávolítsd a műanyag borítást, mert akkor a venti kavarni fogja égbe-világba a meleg levegőt és talán még rosszabbul jössz ki. Látom a házad nem hárompálcás, de ott is lehet hatással a többi alkatrész melegedésére.
Ha sok kis ventit szeretnél rá feldobni, azzal meg minden lesz, csak halk nem. Egy ilyet kötegeltem a bordámhoz, amikor épp rossz volt a gyári hűtésem. Halk ez se volt, viszont legalább lehűtötte a kicsikét elviselhetően.
PitLee tanácsait próbáld meg a barkács előtt, akár CCC-ben is belőhetsz statikus ventivezérlést az Overdrive menüben. 7850-et 55%-os venti megtart 65°C körül, de a Te hűtésed ugye más, játszani kell a Furmarkkal. -
PitLee
őstag
válasz
PlayMax #8609 üzenetére
A Sapphire trixx-et használtad ?
én nem bonyolítottam túl a beállítástlink az eredmények meg itt nálad a fix opció működne, de lehet a gyári progi rendesen látja majd a szenzort és akkor mehet a többi mód is.(én még a 15.7.1-et használom)
Ha nálad a hőmérő szenzor haldoklik akkor az új hűtéssel is csak a fix opciót választhatod.
Amúgy meg lehet hasonló a problem nálad is....
Az is lehet, mint pár hsz.-al lentebb, ép haldoklik a ventilátor áramköre a kártyán kipróbálhatod azt is.
Elsőnek feltenném a S.Trixx-et és megnézném azzal működik e rendesen.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Feketehalálra váltja a kékhalált a Microsoft
- Hobby rádiós topik
- Mobil flották
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Házimozi haladó szinten
- DOOM - The Dark Ages
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- További aktív témák...
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i7-8GEN I 16GB I 256SSD I 14" WQHD HDR I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! HP ProBook 440 G10 - i5-1335U I 16GB I 256SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i7-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged