- Google Pixel topik
- Magisk
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic4 Pro - varázsolj nekünk valami szépet
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- iPhone topik
- Betiltották a Pixel 7-et Japánban
- Hová lett 1000 mAh?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Új hozzászólás Aktív témák
-
StSanya
senior tag
válasz
OldAkita #8733 üzenetére
A sok papír csak Magyarországon fontos, máshol nem annyira...
Ali, ebay, stb. helyen a visszajelzések segítenek. Ali-n van amúgy Buyer Protection / Vásárló Védelem, teljes vagy részleges pénzvisszafizetéssel, ha a termék nem a leírásnak megfelelő. S a leírásban az volt, hogy új, nemde?
-
StSanya
senior tag
válasz
OldAkita #8724 üzenetére
A videót nem tudod pl. a youtube-ra feltenni? Megnézném, mert nekem nem volt olyan érzésem, hogy használt lenne amit én kaptam burkolat + ventik, bár az is 2013-as gyártású (vagy 2012-es, nem emlékszem már, de nálam is újabb volt az eredetinél, az biztos)...
Valószínű inkább, hogy - nyilván - korábban le lettek gyártva, aztán valahol pihennek ezek, gyaníthatóan nem steril körülmények között, szerintem. Pl. autóalkatrészeknél is sokszor előfordul az ilyesmi. Persze nem vitatom, hogy pont a tiéd esetleg hajtva volt, de csodálkoznék nagyon.
Mint írtam, ugyanezt rendeltem, ott a feedbackom is, dec. 25-én és január 15-én itt is volt, ez 3 hét kb. Szerintem a 3 hónapba a második küldés is belefér, ha az első nem érkezne meg, vagy esetleg a kínai holdújév is bele volt ebbe tervezve, pont rossz időszakban rendeltél.
Amúgy köszi a remek fotóriportot a műveletről, én ennek nem álltam neki, a bordát nem bántottam, csak a burkolatot szereltem fel. Viszont úgy látom, az újnál jóval hosszabb a venti vezetéke, lehet az lenne jó az én HD7770-esemre, mert én elég nyúlfarknyi kábelest kaptam, olyasmit, mint a te eredetid...
-
Henk
veterán
válasz
OldAkita #8727 üzenetére
Jobban betekerni biztos nem lehet. A távtartó hosszának a módosítása lehet megoldás, de nyilván odafigyelve, hogy mind egyforma méretű legyen különben a borda nem fog egyenletesen felfeküdni a gpu-ra. Illetve ha túl rövidre sikerül akkor a meghúzásnál is figyelni kell mert nem lehet ütközésig betekerni a csavarjait.
-
Henk
veterán
válasz
OldAkita #8724 üzenetére
Azért nem szokták javasolni a túl vastag pasztázást mert állítólag egy bizonyos vastagság felett már inkább szigetel mint hőt vezet el. Gondolom a távtartók miatt van hézag a gpu és a borda között, nem lehetett volna óvatosan leszedni a hosszából mindnek? Persze ha neked így is jók a hőfokok akkor felesleges.
-
StSanya
senior tag
válasz
OldAkita #8680 üzenetére
"Free ShippingtoHungary" -> Ingyen szállítás Magyarországra.
Én is ezt rendeltem, ettől a sráctól, ott az oldalon a kis magyar zászlós kicsillagozott nevem a feedbacknál...
Annyi volt, hogy nálam az eredetihez képest kicsit rövidebb volt a venti kábele, máshogy kellett elvezetnem, de szerintem ez egyéni, mert más MSI kártyákon máshol van a venti dugasz aljzata.
Még annyit, hogy nincs sajna PayPal, viszont pénz visszafizetési garancia van (Buyer Protection), megbízható az oldal, kártyával kell fizetni.
-
StSanya
senior tag
válasz
OldAkita #8677 üzenetére
Persze, de ugye az MSI-nél a ventik egybe vannak fröccsöntve a kerettel, "gányolni" kell, a keretből ki kell vágni a régi ventiket, és valahogy meg kell oldani az új ventik rögzítését, vagy a kerethez vagy a bordákhoz, aztán vagy jó lesz vagy nem.
(Pl. ASUS HD7700-nél simán lehetne csak ezeket a duál ventiket cserélni, ahogy Te is írod, a ventik 3 - 3 db tartóin lévő furatoknak van helye a bordán, könnyedén odacsavarozhatók.)
Nekem meg se kedvem, sem időm, se tehetségem ezzel ilyen mértékben foglalkozni, volt kb. 5 - 6 USD felár a sima ventik és a keretes verzió között.
Amúgy ezt a Power Logic PLD08010S12HH-t se lehet olajozni sztem, nincs "dugó" rajtuk...
-
StSanya
senior tag
válasz
OldAkita #8666 üzenetére
Szerintem ugyanaz a dupla ventis műanyag keret kellett nekem is. Fentebb láthatod, egy HD7770-esen volt. Hiába kapható külön venti, mivel egyben van a kerettel, én inkább így rendeltem meg, bár december végén még olcsóbb volt:
De nézz körül, még volt pár másik eladó is, hátha ők beakciózták. Meg az ebay-t is megnézheted.
-
SP4C3
veterán
válasz
OldAkita #8666 üzenetére
Finomított gépolajjal kend meg. 2-3 csepp elég lesz.
Ami kell:
-Csavarhúzó
-Thermal paszta
-Törlőkendő
-96%-os etil alkoholLeveszed a vga hűtőt és szétszereled. Kiveszed a ventillátort, az alján lesz egy kis kör alakú matrica, azt óvatosan lehúzod, alatta pedig remélhetőleg az olajozó kupak. Leveszed a kupakot és a venti tengelyére cseppentessz 1 csepp olajat majd kicsit megforgatod, kicsit megnyomkodod a ventit (nem forgásirányba, hanem axiálisan, azaz tengely irányba). Ezután még 2 csepp amit kis forgatás követ, innen nem kell axiálisan elmozdítanod, visszarakod az olajozókupakot, matricát visszaragasztod, összeszereled és kész.
Régi hővezető pasztát etilalkoholos törlőkendővel alaposan eltávolítod a GPU-ról és a vga hűtőről is. Ahol volt oda felviszed az új pasztát (csak egy vékony réteget képezz rajta, nem kell túlzásba esni, mert ha túl sok lesz, akkor az majd inkább szigetel mintsem hőt vezet).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman i3 FSP 600W
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! ASUS B460M i7 10700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB KOLINK Observatory TG TT 600W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged