- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vigneau
félisten
Valóban, napjainkban akad már jó pár példa erre a "szenyóságra" - személy szerint én sem igazán rajongom a gyári megoldásokért. Garimatrica az egyik hűtőcsavaron (pl. Zotac, Gainward/Palit és MSI), valamint garikupak szivacsbéléssel a PCB és a hűtő alja között (pl. Sapphire).
-
hegegabi80
addikt
Köszi!
A vga-t itt vettem LeC kollégától, kérdeztem tőle is. Ő azt mondta nem jár gari vesztéssel, csak amíg tart a gari a régi hűtő is maradjon meg.
Mondjuk ha kicserélem a hűtőt, és semmivel se sértem meg a karit, és még is behalna idővel, visszateszem a régi hűtőt és kész. Ha ügyes vagyok senki se veszi észre, hogy kicseréltem.
És a 7V vagy 12V? Gondolom 12V a max 2000 fordulata. Ezt szerintem nem igazán lehet hallani, hiszen a ház venti is 1800 körül forog. De legalább hűvös lesz a kari.
-
fbeni91
tag
én használtan vettem zalman proci,és vga blokkot, csatlakozókkal 8db! 10/8-as! 5000ft.
találtam neten!
radim van 2db-is! egy autó váltó olaj hűtő, full réz, hibátlan 2db 16cm venti rá fér.
meg egy régi VW passat belső fűtő radjátora is meg van nekem. kettőt össze kötöm sorba és ennyi.
kieggyenlítő tartályt meg haverral gyártatok!
van neki minden féle plexije!
-
fbeni91
tag
A gépben minden hűtést tisztítok 3 hetente! és pasztázom amit kell! Így a gép tiszta, mivel szét szoktam szedni darabokra, és ecsettel csinálom a garantált tisztaság-ért!
Venti van a gép hátúlján, tápban, vga karin, vinyón, procin, a gép elején ki van szedve 2 ODD takaró panel! így szemből kapja a friss levegőt + a gépház oldalán van 16+16cm szellőző lukak kicsit fentebb egy 8+8cm szellőzés a procinak!! és mivel nem magas ház ha nem alacsony így gyorsan át megy rajta a friss levegő, Micro atx alaplap van benne és ehez való háza is van!
(helyesírásért nem kérek kommentett senkitől)!!!!!!!!!
Így ezért keresek jobb hűtést rá. sajnos artic cooling accelero s1 rev2 nem szeretnék rá tenni mivel a ház úgy már 2cm-rel keskenyebb és nem fér fel rá az oldal lap!
-
Zoo123
senior tag
1100/1400-on csak 75 fok a VRM az még biztonságos (talán nyáron sem lesz 90 fok felett), használd úgy.
Egyébként is: mit számít az az 5-6% 1175 az 1100-hoz képest? Ami szaggat 1100-on az 1175-ön is szaggatni fog csak épp a kártyát feszeled szíjjel fölöslegesen. Ha kevés a teljesítmény --> crossfire, vagy vegyél erősebb kártyát, a tuningmegoldás!
-
Zoo123
senior tag
Már látom mi lehet a probléma, hát arra a hűtőlapra már nem férnek plusz bordák, rakhatsz pár bordát a nyák másik felére a VRM részre, illetve, szerzel egy 7950/70 referenciahűtőt, arról leszeded a fekete fémlemezt ami a VRM-et és a memóriát hűti és azt teszed rá a kártyádra majd arra raksz fel fémbordákat/ramsüniket.
Az is megoldás lehet ha kisebb GPU feszültséget állítasz be, akkor sem fog annyira melegedni a VRM.
Vagy faragsz rá kicsit nagyobb bordát a VRM részre, de ahhoz speciális gépek/szerszámok kellenek, drága lesz legyártatni, és nem lehet nagyon magas ha a meglévő hűtést használod, á sehogyan sem jó
Egyébként hány fokos a VRM durvább játék (OFF)pl Tombrider(/OFF) közben?
-
trufa12
addikt
Ugyan ez a sapphire van nekem is . Csak 70-be
enyém dual-x es , de melegszik a vrm mint a fene, de sokat teszteltem , a feszültséget és stb, így oc-zva játék alatt 70 foknál nem több a vrm, a gpu meg 60.
Furmarknak meg 97 fok a 110 helyett (oc-val)Állítsd be úgy hogy ne melegedjen túl, (ha tényleg jól hűtött a házad, mert nekem van ventiszabályzó, fent 2 venti, elől , alul, hátul.)
ne dobja a teljesítményt. és kész ,ha van rajta garancia akkor nem kell mitől félni. Had menjen aztán ha gond van meg cserélik .
(meg ha régebbi, nyugodtan újra is pasztázhatod csak az a lényeg ugyan olyan szürke pasztát használj mint a gyári,meg ne sértsd meg a csavarok felületét. Én 2 hete pasztáztam újra az enyémet, 1 év után rá volt kövülve a rossz gyári paszta. -
Zoo123
senior tag
Szia Raggie, biztosan hozna pár fokot, de ha lehet ne használj pasztát, öntapadós ramsüniket használj, abból nem lehet baj. Arrra nagyon figyelj hogy a fémborda ne érjen hozzá semmilyen alkatrészhez nehogy zárlatot okozzon!
A kártya nyákján a GPU hűtőborda alatt nincsen véletlenül egy fekete fém lap ami lefedi a VRM-et és a memória IC-ket?
Mert ha van, akkor azt bordázd fel memóriasünökkel, az többet fog érni. -
BullKoxa
őstag
-
BullKoxa
őstag
-
Anaren91
senior tag
-
BullKoxa
őstag
Hello! Itt vannak a képek a karimról. nekem a VRM-hez kellene valami jó ami lehűti.( Jobboldalt a karin ) Ez az írás után kezdtem el keresgélni marós után az ismeretségi körömben. Mert erre még a Peter vrm je sem megy fel a felfogatás miatt.
-
thboxx
aktív tag
Szia!
Próbáld meg esetleg ilyen 6w/mk-s gap-pad-el...
(#6783) Jumbó:
Ne mondd, hogy ennyi van, hogy rájuk pazarold...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vezetékes FEJhallgatók
- 3D nyomtatás
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Hálózati / IP kamera
- A Micron újszerű módszerrel javítja QLC-s SSD-jének sebességét
- Otthoni időjárás-állomás
- Dune Awakening - Máris túl az 1 millión
- Konzol Screenshot
- Mesterséges intelligencia topik
- További aktív témák...
- NEC MultiSync V421 monitor (42") 1920 x1080px
- BESZÁMÍTÁS! VALVE Steam Deck LCD 1TB SSD kézikonzol garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! RGB Számítógép PC játékra! R5 5600X / RTX 3060Ti 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged