- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- One mobilszolgáltatások
- Magisk
Új hozzászólás Aktív témák
-
jumbo71
tag
válasz
BullKoxa #6831 üzenetére
Fent van.Ott be lehet állítani azt hogy hány fokon kezdjen a venti pörögni?Valamint azt hogy közben automatán kezelje,emelje vagy csökkentse a fordulatot,ahogy a vga hőmérséklete változik?
Ha igen,akkor valaki leírhatná hogy hogyan.
Mert én végülis egy ilyen megoldáson agyalok.Nem szeretném állandóan magam állítani ha mondjuk elkezdek játszani...Mert én mégcsak beállítom, de más nem a családban. -
Raggie
őstag
válasz
BullKoxa #6823 üzenetére
No igen, ezért kérdeztem emg a Sapphire-t... de ezek szerint a helpdesk-ben ott is balf@szok ülnek...
A saját kártyáikat sem ismerik.
Mindenesetre azért én is tesztelni fogom, mert az enyém kicsit más fajta PCB elrendezésű kártya, tehát lehet hogy máshogyan van.
Csak így hogyan lehet hogy ekkora különbség van a közvetlen egymás mellett, közös heatsink-en levő VRM-ek között? (kb 20-25 fok) Fura.Meg ha beválik neked a thermal pad, akkor én is veszek egyből!
-
Raggie
őstag
-
Raggie
őstag
válasz
BullKoxa #6809 üzenetére
Háát... igazából szerintem nagyjából mindegy. De ha tutibiztosra akarsz menni, akkor szedd le a mostanit és mérd le a vastagságát tolómérővel.
Egyébként kábé mindegy, és minél vékonyabb annál jobban vezeti át a hőt.
Ja, és ha vettél a sráctól és fel is raktad, akkor számolj majd be lécci, hogy hogyan teljesít. Nem tudom lesz-e időd xarakodni, de egy olyan összehasonlítás érdekelne, hogy az eredeti bordával és eredeti hővezető szalaggal, majd az eredeti bordával de az új szalaggal. (csak hogy a gyári szalagot össze lehessen hasonlítani a srác által árulttal)@Anaren91: Hát ha a hang nem zavar, akkor oké. Egyébként tényleg jók ezek a PowerColor-ok, régebben nem voltak annyira megbízhatóak, de most már nagyon jó radeonokat gyártanak, sokak használják itt a PH-fórumon is nagy megelégedéssel őket (7950-esekből is).
-
Raggie
őstag
válasz
BullKoxa #6798 üzenetére
Egyébként most írtam egy levelet a Sapphire technikai helpdesk-jének, hogy ugyan mondják már meg, hogy hol van a VRM1 és VRM2 a PCB-n.
Kíváncsi vagyok, hogy válaszolnak-e!Valamint: tesztelési módszernek írta valaki egy külföldi fórumon, hogy rakd a kártyát terhelés alá. Várd meg amíg jelentős különbség lesz a VRM-ek között (minimum 20 fok), aztán gyorsan kapcsold ki a gépet és ujjal nézd meg a PCB hátoldalán, hogy van-e különbség a két pont hőfoka között(ekkora különbséget már érintésre lehet érezni), és hogy olyan irányban-e ahogyan azt feltételeztük. Én ezt este kipróbálom.
(csak mert pl ott is írták ezt a másik féle VRM elrendezést is, hogy lehet hogy mégis az a jó)FONTOS: BEKAPCSOLT ÁLLAPOTBAN NE FOGDOSSUK SEHOL A KÁRTYÁT!!
-
Raggie
őstag
-
Raggie
őstag
válasz
BullKoxa #6795 üzenetére
Hát az én kártyámról találtam egy konkrét topic-ot ahol ezt mutatták:
1-es a VRM1 2-es a VRM2.
Egyébként innen van a forrás: LINKMost már nem tudom, hogy melyik az igaz, de én az ezen megjelölt 1-es VRM fölé rakosgattam a bordákat és minimum 5 fokkal jobb lett. (legalábbis amit a GPU-z kiír, mint VRM1 hőfok).
De ahogy látom nálad is ott van a vékonyabb, soványabb heatsink. Oda te is megpróbálhatsz egy-két bordát felrakni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2650v3 (20 mag / 40 szál, 2.3/3.0GHz), 32GB RAM, 55992Ft+ÁFA
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítás
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo ThinkPad T14 Gen 4 üzleti notebook - i7 1360P 24GB DDR5 RAM 512GB SSD Iris Xe W11
- Xiaomi Redmi 13128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS docking station (210-AZBV)
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest