- Apróbb óra érkezik a OnePlustól
- Betiltották a Pixel 7-et Japánban
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Hová lett 1000 mAh?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Red Magic 10 Air - gaming telefon is lehet kecses
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
Aktív témák
-
Fisha
őstag
Na kicsit megnezegettem a dolgot. Azt be kell, hogy valljam, hogy nem sokat umleztem eddig, viszont a oop a szivem csucske. :)
1. visszakerdeznek: csak egyfele class diagram van? Szerintem nem. Mivel ez ala tartozik sima class vizualizalas (attributomok, metodusok), az egyuttmukodesi diagramok, az oroklodesi diagramok, illetve az aggregatum diagramok. Ha ez igy van, ahogy en tudom, akkor e kerdesre nem a valaszom, ugyanis honnan kovetkezhetne egy leszarmazotti viszony egy az uc-kbol. Ha tevednek, gyorsan vilagositsatok fol :).
2. erre megintcsak az elso valaszomban szereplo visszakerdezes jon. Azaz szimbolizalhat sokmindent, attol fugg mi van a vegen :). Oroklodes, tartalmazas, egyuttmukodes...
3. aggregation a tartalamazasi viszony, ebbol kovetkezik az aggregatum is.
u.i.:
azt mondtad regen, hogy utalod az oopt. Mi tortent, belekenyszerit az elet? :) -
btotyi
tag
A use-case ből elvileg közvetlenül létrejön a class diagram mivel a uc-ben a az osztályokat a metódusaikkal kapcsolod össze. Tehát ha az uc-ben fölveszel egy új aktort akkor az az osztályok között is megjelenik. A classok összekötése az osztályok közötti kapcsolatot jelenti. Ilyen például az aggregátum is ami egy egész/rész kapcsolatot jelent. [L]http://ootips.org[/L]
[Szerkesztve]
Aktív témák
Hirdetés
- Elektromos autók - motorok
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Apróbb óra érkezik a OnePlustól
- Betiltották a Pixel 7-et Japánban
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Hamarosan leszűkíti a támogatott hardvereit az NVIDIA
- Xbox Series X|S
- Építő/felújító topik
- Horvátországi nyaralás
- Könyvajánló
- További aktív témák...
- Garázsvásár-Kiárusítás 500Ft.-/Darab
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G5 - i5-8G I 8GB I 128GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! HP ProBook 440 G7 - i5-10GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Gar
- Lenovo Thinkpad X1 Carbon, Thinkbook, 2-in-1 Workstation, Yoga, 5-12.gen. 30+ típus!!!
- Bomba ár! HP ProBook 440 G6 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W10 I Gari!
- 135 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090 (ELKELT)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Játékra! R5 1500X / RX 570 8GB / 16GB DDR4 / 250SSD + 2TB HDD
- Apple iPhone 14 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkBook 14s Yoga - i5-1135G7 I 16GB I 256SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Gari
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged