- Windows 10 Mobile (Windows Phone) szakmai topik
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Android szakmai topik
- Mindent vitt az iPhone az ünnepi időszakban
- eSIM, a kártyamentes szabadság
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
Magyar Telekom (Mobilszolgáltatások)
Infók a MultiSIM szolgáltatással kapcsolatban: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
erdoke
titán
válasz AsusBoy #31756 üzenetére
Valóban elég lassú, és asztali Opera alatt szét is esik a menü.
[ Szerkesztve ]
A legjobb aláírás a héten
-
erdoke
titán
válasz lugosi #31754 üzenetére
Én most is úgy látom, hogy a #31734-ben azt írod, hogy neked se működik az app. A következő kettőben is erről van szó, hogy egyikőtöknek se megy már. Azt én értem, hogy előtte működött, sikeresen beléptél. Annyit írtam mindössze, hogy miután már senkinek nem működött, furcsa volt a kérdésed. Szerintem zárjuk le, mert már minket se érdekel a téma, nemhogy a többieket.
-
erdoke
titán
válasz lugosi #31752 üzenetére
Kit érdekel, hogy X időpontban még sikeresen beléptél, ha utána leírtad te magad, majd másik két ember, hogy már nem lehetett belépni? Illetve nyilván én magam is ezt tapasztaltam? Ezek után kérdezted meg, hogy mit lát belépve! Ő, aki leírta, hogy már nem tud belépni! Valahogy azt se vetted észre, hogy én nem a 31428-31431-re reagáltam, hanem később. Sőt, az eggyel ezelőtti hozzászólásomba még be is tettem a történéseket hozzászólás számmal. Elolvastad?
De ragozzuk még, illetve személyeskedjünk primitív módon, attól majd jobb lesz a topik...[ Szerkesztve ]
-
erdoke
titán
válasz lugosi #31745 üzenetére
Én nem így látom... Mindenki más azt írta, hogy már nem is tud belépni. Ezek után reális kérdés volt részedről, hogy mit látunk egy funkcióra kattintva, ami csak belépve elérhető? => #31734-31735-31736-31737: nem lehet belépni, majd erre te a 31738-ban megkérdezed, mit lát ott, ami csak belépve látszik. Szerinted én nem tudok értelmezve olvasni?
Nyilván csak az okozta a kavarodást, hogy időben kicsit eltolva jöttek a hosszászólások (= fórum, nem chat), fölösleges mellre szívni...[ Szerkesztve ]
-
erdoke
titán
válasz djculture #31689 üzenetére
Nem kötelező szolgáltatótól venni a készüléket. Ha csak a részletfizetés marad, mint előny, én nem fogok aláírni két évet, az tuti... Arra pedig nagy ívben teszek, miért emelgeti az árakat a szolgáltató. Én is sok adót fizetek, mégse emelgetem ilyen durván a fizetésem, mert kettőn áll a vásár. 11 hónapja 60e Ft-ért adták a mostani telefonom a meglévő előfizetésemre, most 140-et kérnek érte. Ez olyan, mint ha egy év alatt bő kétszeres fizetést szeretnék, és a munkaadómnál verném a tamtamot, hogy emelték az XY adókat. Úgy elhajtana a p.csába, ahogy legközelebb én is el fogom a T-t a szerződéshosszabbítással, ha így maradnak az árak.
-
erdoke
titán
válasz Varszegig #31658 üzenetére
Bocs, saját akksis lett volna, csak nem volt időm átfutni elküldés előtt, és a telefonnak nem tetszett az "akksis".
Én az Overmaxot nem ismerem, a legtöbb utazónál viszont alapfelállás, hogy több internetre éhes eszközzel utazik. Ezek kiszolgálására jók a saját akksis hotspotok. Megy beléjük SIM (értelemszerűen), illetve a legtöbbe microSD is, aminek a tartalmát képesek megosztani az általuk létrehozott (nem ad-hoc) WiFi hálón. T-nél is lehet kapni legalább két félét, a 3G-s T-Mobile Hotspot+ néven fut, az LTE-s csak "simán" T-Mobile Hotspot 5776 mobil wifi LTE router. Nekem van mindkettő.(#31660) lugosi
Mivel én sokat utazok, és egy évben 15-20 országban megfordulok, elég jól ismerem a lehetőségeket. Van, amikor időm sincs elballagni egy külhoni szolgáltatóhoz (vagy szupermarketbe), ahol fel tudnám tölteni az egyenlegem, de az is megesik, hogy csak 1-2 napig vagyok ott, és kijövök a T&S biztosította keretből. Nagyon remélem, hogy a korábbi M 2090 Ft/50 MB helyett állandósul a nyári akció 1490 Ft/150 MB-on, mert ez sokkal használhatóbb a mai világban. Tapasztalatom szerint egy 4 napos utat ki lehet bekkelni 3 db 150 MB-os aktiválással, míg egy teljes hetet akár 4-5-tel is. Mondanom se kell, hogy az egy hetes külföldi tartózkodás költségei között eltörpül az a 6-7e Ft, amibe ez a 4-5 aktiválás (6-700 MB) kerül. Komolyabb családi nyaraláshoz, ahonnan esetleg képeket is rendszeresen osztanál meg, természetesen sokkal praktikusabb a helyi 4-7 GB. Annál is inkább, mert LTE roaming még nincs, tehát igazán gyors mobilnetet csak helyben vehetsz.[ Szerkesztve ]
-
erdoke
titán
válasz Varszegig #31655 üzenetére
Ha 1 hétre kb. 1 GB-ra van valakinek szüksége, akkor az eszközzel együtt nem igazán olcsóbb az ajánlatod. Annak, aki sokat utazik, nyilván simán megéri eszközt és SIM kártyákat venni, különösen EU-n kívül.
Nekem is van egy kazal kártyám különböző országokból, de néha egyszerűbb beaktiválni egy(-2-3) T&S M-et.
Stick gagyizás, egy saját alkuszok hotspot erősen ajánlott.[ Szerkesztve ]
-
erdoke
titán
válasz lugosi #31628 üzenetére
Szerintem ez itt nem a "Kinek a f..ka nagyobb" topik...
Nem a környéken lakok, nem érint hosszabb távon a hiányosság, csak furcsának találtam. Más üdülőfalukban, ahol már jártam, mindig volt T-s 3G. Még akkor is, ha az nem közvetlenül egy város szélén fekszik (pl. Noszvaj). Bizonyos szegedi lefedettségi gondok nem közvetlenül összehasonlíthatók, hiszen ott csak az egyébként meglévő 3-4G hálón kellene javítani, nem áthúzni Hódmezővásárhelyről.A legjobb aláírás a héten
-
-
erdoke
titán
-
erdoke
titán
válasz manchester85 #31174 üzenetére
Ők ezt úgy látják, hogy kapsz 20e Ft kedvezményt, és egy összeg helyett 24 havi kamatmentes részletfizetést. Azt már eldöntheted, hogy melyiket vállalod be.
-
erdoke
titán
válasz lugosi #31172 üzenetére
Netezéskor, levelezéskor, de bármiben, ami sok olvasással jár, még a 7" tabletek is lényegesen gyengébb élményt nyújtanak, mint a 9-10" környékiek. Állandóan scrollozni és nagyítani kell. A telefon, beleértve az 5-6" méretűeket is, csak lyuk az internetre, kényszermegoldás addig, amíg nincs jobb kéznél. Én inkább hordozom az iPadet, ha kinéz némi hosszabb üresjárat, mintsem állandóan szívják egy tepsivel, de nem vagyunk egyformák. Van akinek ez, másnak a tepsi.
Zárójelben: a tepsi csak gagyi műanyagból készülhet, mert egyébként olyan szinten száll el a súlya, hogy nem is lenne kérdés, mit hordozzon az ember.A legjobb aláírás a héten
-
erdoke
titán
válasz Plasticbomb #31168 üzenetére
Bő 40-ért már a saját akksis, WiFi routerként működő LTE hotspotot is elviheted tőlük, ez eBayen 500 USD... Különösen hasznos, ha több eszközt szeretnél kiszolgálni mobilnettel, illetve nem fog letörni se, mint a kilógó stick.
-
erdoke
titán
Lassan már nevetséges, hogy a Domino 5 kedvezményes számait 11. napja nem tudom beállítani online. "Hiba történt a kérés feldolgozása közben"
Tudom, az én hibám, miért nem próbálkoztam még júliusban...A legjobb aláírás a héten
-
erdoke
titán
-
erdoke
titán
válasz Varszegig #31147 üzenetére
Az én feleségemnek az i5 is túl nagy, a 4S határeset. Szigorúan megtiltotta, hogy tepsifonokat mutogassak neki. Ő is sokkal inkább bedobja a táskába az iPadet, mintsem folyamatosan egy pingpongütővel járkáljon, amin még mindig állandóan nagyítani és scrollozni kell.
-
erdoke
titán
válasz Varszegig #31139 üzenetére
Jó annak, akinek rendszeresen van ideje megállni, hogy két szabad kézzel használja a telefonját. Valahogy nekem mindig kell a másik kezem valamire, pl. táska, kapaszkodás, stb. Ha pedig tényleg leülök, és kicsit több időm van nézegetni, akkor az iPad kijelzője sokkal többet ad méretben és felbontásban is. Ahhoz képest a Note széria is bolhakaka.
[ Szerkesztve ]
-
erdoke
titán
-
erdoke
titán
válasz turbobusa #31074 üzenetére
My T-Mobile alatt a Webshopban simán megoldható. Már amikor normálisan működik a WS, pár napja a -0. próbálkozás után feladtam a Domino 5 kedvezményes számainak a beállítását. Ennyi rendszerhiba üzenetet még összesen nem tapasztaltam náluk, mint eddig ebben a hónapban...
-
erdoke
titán
válasz Soulfly842 #30892 üzenetére
Ez annyira változik, hogy tegnap még az iPhone 4S-t se lehetett semmilyen díjcsomagra szóló hűséggel megvenni a webshopban. Ma már lehet, de pl. a Lumia 920-at még mindig nem. Reméljük, hoigy a szép új oldalon ezentúl nem az lesz a normális működés, hogy 3-4 napig tart minden árváltozás implementálása.
-
erdoke
titán
válasz raziel01 #30886 üzenetére
Úgy látom, még mindig nincs teljesen kész az oldal a hó eleji változások után. Pl. ha rákattintok a Nokia Lumia 920-ra, akkor semmilyen díjcsomagra nem mutat "hűséges" árat.
-
erdoke
titán
válasz raziel01 #30825 üzenetére
Továbbra se vágom, miért reklamálsz. Olyan kedvezményes díjcsomagban vagy, ami számomra nem is választható. Erre úgy teszel, mintha neked kötelező lenne abban maradnod. Kapsz egy bazi nagy kedvezményt a beszélgetésből, vagy kapsz gyorsabb/több netet. A te választásod. Nyilván jó lenne 2500-ért 1000 lebeszélhető perc és 10 GB adat 60 Mbites sebességgel, de ez nem az idén kerül bevezetésre...
(#30826) erikviking
Igaz, az már 4200. Az 5-10 ezret továbbra se értem.[ Szerkesztve ]
-
erdoke
titán
válasz lugosi #30799 üzenetére
A 21 Mbps csak egy paraméter a sok közül. Ennek közelébe 3G-n az utőbbi időben csak éjszaka lehetett kerülni, normál esetben a töredéke volt csak meg, és akkor a feltöltést vagy a reakcióidőt nem is említettük. Gyakran 20-30 Mbps LTE hálón a feltöltésem, úgyhogy megint engedélyeztem, hogy a mobil adatforgalom terhére is automatikusan töltődjenek fel a képeim. Furcsa kimondani, de jobb a feltöltésem mobilneten, mint otthon kábelen, pedig a UPC 120 Mbitet ad lefelé...
(#30806) tzsolesz
Rossz faluban élsz. A szüleim egy 1700-as hevesi faluban laknak, és ott HSDPA van a T részéről.(#30807) raziel01
Az LTE jelenleg egy prémium szolgáltatás, és a szolgáltató szerint nem jár egy 2500 Ft-os csomaghoz. Én annyira nem találom felháborítónak. Azt már inkább furcsának, hogy LTE képes okostelefon mellé csak az a csomag fér bele.[ Szerkesztve ]
-
erdoke
titán
Igen, a feltöltési bónuszra gondoltam, de csak 40 MB, mert 3500-at töltöttem rá. Egy hétre így is elég lesz.
A webshopos rendeléshez ajándék percet kértünk, de az értelemszerűen nem a Dominóra ment, hanem a hűség hosszabbított Mozaik S-re, amelyikre a készüléket vettük.
Hétvégéig ki kell találnunk, milyen netet aktiváljunk erre a Dominóra, de jelenleg a két GoNet és a Surf variálása tűnik a legjobbnak.A legjobb aláírás a héten
-
erdoke
titán
válasz Soulfly842 #30690 üzenetére
Nem kell sűrűn tölteni, a középsőnek pl. most azért töltöttem rá 1500 Ft-ot, mert az előző után eltelt a fél év...
A havi 2500 lényegesen több, mint amit elhasználnak beszélgetésre (iskolában csak ha nem találják egymást/minket), viszont a 150 MB net két gyereknek szinte semmi. Mondhatjuk, hogy a piaci igénynek megfelelő, elsősorban mobilnetet tartalmazó csomag rejtélyes módon hiányzik a kínálatból...
Ha később változik a felhasználói szokás, azaz többet szeretnének beszélni, talán megfontolok valami előfizetést, de ilyen napi 1-2 MB net viccnek is rossz egy mai okostelefon mellé. Ha nem lépnek a mobilszolgáltatók, majd valaki más elkezd WiFi hálózatokat kiépíteni és összekapcsolni alacsony havi díjért, és akkor marad a fél évre 1500 Ft Domino, illetve az a net szolgáltatás, ami a legfontosabb (mobil) helyeken elérhető, de nem napi 1-2 MB-ot ad havi 5-600 Ft-ért...A legjobb aláírás a héten
-
erdoke
titán
válasz djculture #30688 üzenetére
A NapiNetet felejtsük el, inkább az izgat, hogy a sima GoNet nélkül tényleg nem lehet aktív az ajándék net?
Ha jól értem, a következőt kellene csinálnom:
1. Jelenleg a NapiNettel aktiválódott az ajándék net, ami 1 hétig él (friss Domino kártya, hiába Platinán keresztül töltöttem fel).
2. Egy hét múlva, illetve ha a 40 MB előbb elfogyna, akkor korábban lemondom a NapiNetet, és aktiválom a 60 napig akciós GoNet L-t.
3. Havonta egyszer váltogatok a különböző GoNet (M-L) és a Surf csomagok között, amíg a GoNet akció él.A legjobb aláírás a héten
-
erdoke
titán
válasz djculture #30680 üzenetére
Ezt a részét értettem eddig is, csak az a kérdés, mi történik az ajándék nettel, ami a feltöltés után került jóváírásra, ha lemondom a Go!NapiNetet. Viszont nem kerül sokba kipróbálni, legfeljebb vissza kell aktiváltatni az ajándék netet...
-
erdoke
titán
válasz joey04 #30677 üzenetére
Szerintem több limitbővítőt is aktiválhatsz egymás után Mozaik csomagok mellé, azaz megint 1 GB-ot még 1000 Ft-ért.
Szerk: Közben megnéztem a Domino GoNet csomagokat. Jelenleg ugye akciós havidíjjal igényelhetők, ami 60 napig él. Ha jól értem, 60 nap után szabadon átválthatok egy másik akciós GoNetre? Az a lényeg, hogy a 3 csomag között kell kapcsolgatni, mivel 3 hónapra visszamenőleg nem lehet ugyanaz aktív a bekapcsoláshoz?
[ Szerkesztve ]
-
erdoke
titán
válasz erdoke #30669 üzenetére
Kicsit megzavarodtam az internet csomagok miatt. Van ez a Go!NapiNet, ami gyárilag aktiválva volt a Domino mellé. Erre azt mondja a My T-Mobile, hogy "Belépési díj: 0 Ft". Más árat se említ, tehát hogy mennyibe kerül a napi 10 MB.
Emellett egyenleg feltöltéskor választottunk a kártyára "ajándék" mobilnetet. Ilyenkor melyik indul előbb? Ha lemondom a Go!NapiNetet, akkor az ajándék csomag is inaktiválódik? Más csomagoknál volt ilyen tapasztalatom.
A korábbi kérdésem is áll még: max. 1000 Ft/hónap költséggel Domino kártyához a Domino Surf aktiválása a legkedvezőbb ajánlat?A legjobb aláírás a héten
-
erdoke
titán
válasz lugosi #30670 üzenetére
Van 3 gyerekem 14 éves kor alatt, iskolába nem lenne praktikus i5-tel küldeni őket. Az elmúlt tanévben "csak" egy Wave tűnt el, de inkább maradunk a budget telefonoknál. Talán 8. magasságában egy 4S... Egy évig jó lesz ez a 620-as Lumia, főleg ha rájövök, mi merre hány méter, és miért gondolkodik ennyit a rendszer, miközben a gyengébb vassal szerelt i4S az asszonynál fél év újraindítás nélkül simán fut.[ Szerkesztve ]
-
erdoke
titán
válasz #40993792 #30667 üzenetére
Hát ez minket Lumia 520/620 tulajokat nem igazán érint...
Apropó, Dominóhoz milyen netet érdemes társítani? A Domino Surf a legkedvezőbb? Kicsit sokallom a 890 Ft-ot havi 150 MB netért.Szerk: Ma nagyon kedves és segítőkész volt a Debrecen Piac utcai T-Pontban mindkét ügyfélszolgálatos, de különösen a hölgy. Persze az én hibám, hogy nem volt nálam semmilyen igazolvány, úgyhogy könnyen lehet, hogy végül az úr is hasonlóan szívélyes lett volna minden intézendő üggyel kapcsolatban.
A webshopban rendelt L 620-hoz kértem az akciós, 990-es Domino kártyát, ami persze normál SIM-ként érkezett. Ingyen kicserélték micro SIM-re, majd amikor vészhelyzetre kértem átalakítót, azt is kaptam grátisz. Még egyszer köszönöm![ Szerkesztve ]
-
erdoke
titán
Aranykártya pontokat be lehet váltani részletfizetés csökkentésére Webshopban? Tehát ha ügyintézővel összevonatom a pontokat a kérdéses kártyára, de a rendszer 0 Ft kezdő díjat és 24 havi kamatmentest ajánl fel, akkor meg lehet csinálni, hogy mondjuk 50 ezres kezdő részletet állítunk be + a pontokat levonjuk, és a maradék (24 ezer() ketyeg 24 hónapig?
Elgondolkodtam rajta, hogy Mozaik S-re kihozok egy Galaxy S3 LTE-t 74-ért, és elcserélem iPhone-ra... A havi 1000 Ft-os részlet nem tűnik problémásnak, ha a fenti módszer járható.A legjobb aláírás a héten
-
erdoke
titán
válasz Soulfly842 #30440 üzenetére
Ha a szappantartó műanyag pingpongütő és a dinnye (8 mag) a követni való, akkor remélhetőleg nem fognak beállni a sorba.
Biztosan szerencsés vagyok az almás termékekkel, ill. balszerencsés a Samsung gyártmányokkal, de az utóbbi 4 év termése nálam ez:
7 Apple termék: 0 garanciális beavatkozás
3 Samsung termék: 2 garanciális beavatkozásA legjobb aláírás a héten
-
erdoke
titán
válasz D@ve89 #30431 üzenetére
Ez indokolja a dupla percdíjakat, és a két évre 2-300 fonttal drágább "támogatott" készülékeket is? Szerintem sokkal inkább a csendes kartellezés, azaz a verseny hiánya...
Ahogy említettem, komoly különbségek voltak már a különadók bevezetése és az ÁFA 27 %-ra emelése előtt is. Csak most van mire fogni...A legjobb aláírás a héten
-
erdoke
titán
válasz raziel01 #30420 üzenetére
8500 Ft-ért 20 GB-ot kapsz, azzal azért kényelmesen el lehet boldogulni.
Szerintem a 200-2000 MB-os csomagok mellé 1000 Ft-ért elérhető 1 GB-os bővítés elég korrekt.(#30422) lupus_l
Szépek a megrendelésre készült tanulmányok, és akik saját bőrükön még nem tapasztalták az eltéréseket, akár el is hihetik a féligazságokat.
Az érem másik oldala, hogy a telekom adók előtt is hasonló különbségek voltak egy osztrák, svéd, vagy éppen angol szolgáltatóhoz viszonyítva, illetve ott vannak az adott költségű csomagokhoz elérhető támogatott készülékek, ahol nagyon durva eltérések vannak. Míg egy angol szolgáltatónál pl. a 11-12e Ft-os havidíjú előfizetésekre aláírt 2 év hűség mellé 0 Ft-ért adnak felső-középkategóriás okostelefont, itthon simán elkérnek érte úgy 200 fontnyi forintot.(#30424) The Exiled
Nem sticket kellett volna venned, hanem egy Hotspot+-t...[ Szerkesztve ]
-
erdoke
titán
válasz Soulfly842 #30398 üzenetére
Szomszédomnak van Samsung tévé + Samsung tablet páros, szenved is rendesen, ha valami tartalmat át akar vinni a tévére. Átjött hozzám, megcsodálta, hogy az 55-ös LCD-jégeső megegyező árban vett 65-ös Panasonic plazmának mennyivel jobb képe van, aztán újra, amikor két tapival kidobtam az asszony közel 2 éves i4S-éről a Full HD videót az Apple TV-n keresztül. Just worked...
Szóval elismerem, a Samesung nem találó név.A legjobb aláírás a héten
-
erdoke
titán
válasz lugosi #30302 üzenetére
Ha más esetben ugyanúgy működik a 1430-ra küldött kód, akkor jó eséllyel T&S-nél is fog. 100 % közeli választ csak ügyfélszolgálatos fog tudni adni. Mióta rájuk vársz, simán felhívhattad volna a 1430-at.
Az appal kapcsolatban csak magamat tudom ismételni: Mi értelme lenne, ha az adat roaming aktiváló alkalmazás csak adat roaming aktiválás után működne? Ugyanígy az idevágó T-s honlap is megy külföldön roaming aktiválás nélkül.
-
erdoke
titán
válasz lugosi #30291 üzenetére
Igen, valóban úgy tűnik, hogy az első kérdésnek inkább csak a végét olvastam el. "az üzletin nem találtam adatroaming megrendelést."
Az SMS-re szándékosan írtam az alkalmazást, mert az tuti nem kerül pénzbe. És ha már a WTF kérdéseknél tartunk: Mi értelme lenne, ha az adat roaming aktiváló alkalmazás csak adat roaming aktiválás után működne?
Végül pedig az SMS: Miért lenne különbség az üzleti és a mezei előfizetők között az aktiválás lehetőségeit tekintve? Ha mégis van, elküldöd az SMS-t, és kapsz valami választ, miszerint nem elérhető/nem működik abban a formában. Kemény 30 Ft kockázatot rejt a dolog...Havonta 6-8 T&S csomagot aktiválok már évek óta, tehát azért gondoltam, hogy válaszolok, mert elég sok tapasztalatom van a témában. Az utóbbi időben egyetlen f@sságot vezetett be a T ezzel kapcsolatban, mégpedig hogy ha elfogy a keret, az újbóli aktiválás nem engedi folytatni ott, ahol abbahagytad, hanem először le kell mondani (-SURFM). Korábban elég volt a 24 órán belül is elküldeni egy újabb +SURFM-et, és megint volt 50 MB-od.
[ Szerkesztve ]
-
erdoke
titán
válasz 313313 #30231 üzenetére
Tehát ha autót vesz valaki, és nem tudja, hogy az üzemanyag és a szervizelés költség a járgány árán felül értendő, akkor logikus, hogy az egészet egybe számoljuk?
Te magad írod, hogy "meglévő előfizetéshez/kártyához vennék a telefont". Ők eddig nem fizették ki a havidíjat, most fognak szembesülni vele, hogy nem ingyen lehet telefonálni és mobilnetezni?
Azért, mert vannak lámák, nem feltétlenül kell mindenkit hülyének nézni... Aki a szükségesnél nagyobb díjcsomagra ír alá 2 évet, az pedig meg is érdemli.Szerk: Mutass már egyetlen embert, aki aláírt 2 évet, és utána egy percet se telefonált, tehát 100 %-ban bukta a 24 hónap előfizetést. Mert ha 1:1-ben hozzácsapod a telefon árához, az pontosan ezt jelenti.
[ Szerkesztve ]
-
erdoke
titán
válasz cris78 #30200 üzenetére
A Fonepad tabletre gondolsz, vagy a PadFone 2-re? Mondjuk én egyikért se adnék annyi pénzt 2 év hűség mellett, de felhasználástól függ. Netre, faxbukra és játékra szódával elmegy, bár már neten olvasgatni se az igazi. Amíg nem volt jobb, addig használta az ember az iPad 2-t is, most a gyereknek játszani OK, de már a legnagyobbnak is a hármast adtam oda, mert ő sokat olvas akár netezés közben is.
Hidd el nekem, unokatesó nálunk is olcsó (de nem a leggagyibb) 7" androidos táblát kapott, de akárhányszor együtt van a mieinkkel, mindig az iPadet szedi el tőlük, a droidos pedig porosodik. Tabletben még mindig nem egy kategória a kettő, és nem elsősorban a hardverre gondolok.A legjobb aláírás a héten
-
erdoke
titán
válasz cris78 #30193 üzenetére
A 16 GB-os iPad mini Aranytárskártya Net&Roll XS-sel 7e Ft/ hó: 2000 a net csomag, 5e a havi törlesztő. Én más táblát nem vennék, csak iPadet, persze attól is függ, mire használnád. Valójában minit se igazán vennék, olvasásra a nagyobb méretű és felbontású kijelző sokkal jobb.
-
erdoke
titán
válasz Soulfly842 #30097 üzenetére
Szó sincs arról, hogy csak ezen probléma miatt látnánk úgy, hogy a színvonal csökken. Úgymond hab a tortán. Én 1998, az öcsém 1999 óta előfizető, mindkettőnknek több előfizetése van.
-
erdoke
titán
válasz Monolith #30091 üzenetére
Elképzelhető, hogy olyan lezárt díjcsomagban vagy, amire már nem lehet hűséget vállalni, pl. MédiaMánia.
Boltban adhatnak részletfizetést helyi elbírálás alapján. Értelemszerűen erre a webshopban viszont nincs lehetőség, ezért a megbízhatóságot valamennyire igazoló "fényes" kártyához kötik.
-
erdoke
titán
válasz BigBlackDog #30078 üzenetére
Hát igen, aki westelesként kezdte anno, valahogy folyamatos visszafejlődésként éli meg a történetet. Eltekintve persze a technológiai fejlődéstől.
Pl. ma már szinte semmit nem jelent a hűség, lehetsz 15 vagy több éve privát előfizető akár dupla platina kártyával, vagy mellé több arannyal, alig számít valamit.A legjobb aláírás a héten
-
erdoke
titán
válasz blueye #29869 üzenetére
Azért az 1-2 netes külföldi nyaralás költségeihez képest az 5-10 db T&S M aktiválás nem igazán súlyos. Különösen nem hozza vissza a hotspot + helyi net az árát.
Nekem Törökországban vagy Svájcban fél óra alatt visszahozza (visszahozta) az egész befektetést, utána már tiszta haszon.A legjobb aláírás a héten
-
erdoke
titán
válasz turbobusa #29863 üzenetére
Augusztus 31-ig a Travel&Surf M akciójában 1490 Ft-ért kapsz 24 órára 150 MB-ot. Igaz, ez csak EU-n belül érvényes. EU-n kívül egy független mobil hotspot és helyi feltöltős net használata javasolt...
Nyaraláshoz 1 hétre a 250 MB-ot tartalmazó L csomag is jó lehet 6990-ért, de inkább aktiválnék 5-6 darab M-est, mert lényegesen jobb az ár/érték aránya. Magyarul alig többért sokkal kevésbé kell a használatot lesni. Egészen pontosan 5 db M-es csomag 7450-ért háromszor annyi adatot tartalmaz.Megmondom őszintén, nem bánnám, ha az M így maradna szeptembertől, mert elég gyakran kellett az 50 MB-ból kettőt, néha hárma ist aktiválnom.
[ Szerkesztve ]
-
erdoke
titán
válasz Soulfly842 #29391 üzenetére
EU-n belül viszonylag kezelhető a költség (jövő héttől megint olcsóbb valamivel), de ha nagyobb mennyiségű adatra van szükség, akkor egy hotspot + helyi feltöltős net a legjobb megoldás.
-
erdoke
titán
Nem értem, miért állítod, hogy a Travel & Surf csomagok tartalma közvetlen összefüggésben van az EU-s roaming plafon változásával. Közvetetten talán van ilyen kapcsolat, mert erősíti a szolgáltatók közti versenyt.
Ha a Travel & Surf az EU-s roaming maximumra épülne, akkor az 50 MB pontosan 8575 Ft-ba kerülne július 1-től, eddig pedig bőven 10e fölött lett volna.
-
erdoke
titán
válasz djculture #28902 üzenetére
Csak összehasonlításul a hírben is említett svájci és török roaming: 398 Ft minden megkezdett 100 KB...
Egy üzleti úton akár napi 2-3 db 50 MB-os csomag is megéri, ha fontos adatokat mozgatsz. Viszont a World GPRS őrültség, fél nap alatt megtérül egy független WiFi hotspot és a helyi SIM ára.
[ Szerkesztve ]
-
erdoke
titán
El kell keserítselek: A Travel&Surf csomagok mindegyike olcsóbb volt már eddig is, mint a július 1-től érvényes uniós plafon, ami 171,5 Ft MB-onként. Én most éppen Amszterdamban vagyok, és pár órája élesítettem egy T&S M-et, ami ugye 2090 Ft-ért ad 50 MB-ot. Számolj...
Amit a T ígér a kolléga által linkelt sajtóközleményben (amit te b...tál elolvasni, csak hőbörögni támadt kedved), az a meglévő Travel&Surf csomagokra majdan adott további kedvezmény. Tehát pl. (gy.k.) 2090 Ft-ért az akcióban az M-hez nem 50, hanem 80 MB-ot fognak adni. Érthető?Mindezzel nem a T-t akarom fényezni, mert Svájcban vagy Törökországban a horror roaming díjak miatt továbbra is helyi kártyát fogok a hotspotomba dugni, csak próbáljuk már felfogni, miről van szó.
-
erdoke
titán
válasz Latitude Inc #28369 üzenetére
Az elsőre tudom a választ, legalábbis legutóbb 4500 Ft volt új SIM kérése, amivel a régi automatikusan inaktiválásra kerül. Mivel nekem kb. ennyi volt a kártyán, illetve a számot csak pár ember ismerte, inkább új Dominót vettem. Nem tudok olyan megoldásról, amivel ezt a költséget előre csökkenteni lehetne.
A másodikhoz kapcsolódva csak annyit fűznék hozzá, hogy az egyedi számok elég sokba kerülnek. Szerintem minden egyedinek számít, amit a szabad listáról ott helyben nem tud kiválasztani az ügyintéző.
Szerk: Közben jól lemaradtam...
[ Szerkesztve ]
-
erdoke
titán
válasz Soulfly842 #27499 üzenetére
Eléggé változó Debrecenben is. Általában kültéren mérek, de szór rendesen. Apropó, nem kellene lassan frissíteni az appot a kollégának?
-
erdoke
titán
-
erdoke
titán
Szerintem a nevet a telefon társítja az operátor azonosítóhoz egy belső adatbázis alapján. Amíg utóbbi nem frissül, értelemszerűen a kiírt név sem.
Ahogy a fenti linken látható, az operátor azonosító valójában egy szám (216 30), ami nem változott a Westel => T-Mobile név cseréjekor, és nem fog a Telekomra váltás után sem...A legjobb aláírás a héten
-
erdoke
titán
válasz zoli62 #27039 üzenetére
A többi, átlagember számára elérhető csomaghoz kell viszonyítani, és nagyjából ugyanezt Mozaik XL alapon + kiegészítőkkel 21e Ft-ért kapom meg. Miközben még mindig van egy kis félsz, hogy nem korlátlan a keretből a beszélgetés, hanem "csak" sok.
Magyarul havi 5e Ft-ot spórolhatok (illetve spórolhat a munkáltatóm).(#27040) smiti
A problémád nem az volt, hogy a telefonon tároltad a számokat, mert minden szempontból jobb megoldás, mint amit a SIM nyújt, hanem hogy csak a telefonon voltak meg. Az enyéim emellett meg megvannak egy PC-n és egy szerveren is. Mit fogsz csinálni, ha a SIM adja meg magát úgy, hogy nem lehet róla visszanyerrni adatokat?[ Szerkesztve ]
-
erdoke
titán
Értem, és köszönöm. A plusz ~7 hónap 16e Ft-os kötöttség kicsit aggaszt, egyébként elég kedvezőnek tűnik a váltás. Ha úgy alakul, hogy már nem használom ki a csomagot, akkor a készülék miatti hűséghez képest csak később tudok belőle kilépni. Lehet, hogy megvárom a váltást a következő készülék beszerzési projekttel.
[ Szerkesztve ]
-
erdoke
titán
Tehát ha 2014. szeptember végéig van hűségem egy bő fél éve Mozaik XL-re kedvezménnyel vásárolt telefon miatt, és most átváltok 16e Ft-os Next L-re, akkor a díjcsomag kategória hűségem ugyan 2015. áprilisig fog tartani, de 2014. június végén vehetek telefont Next L kategóriás hűség hosszabbítással? Az akkori hosszabbításom ennek ellenére 2 év lesz, azaz 2016. júniusáig tart majd?
-
erdoke
titán
Mozaik XL-ről hűségen belül válthatok Next L-re? Havonta legalább egy Travel&Surf aktiválással mindig van, így 3e Ft-tal olcsóbban jönnék ki, miközben korlátlanul hívhatnék hálózaton belüli számokat, és esetleg a Duonet kártyát is ki tudnám használni.
Apropó, Next csomagokhoz is csapható 1000 Ft-onként 1 GB plusz mobilnet?
Esetleg a DuoNet SIM-et nem lehet valami feltöltéssel hanghívásra és SMS-re is használni? Nagyon esetleg, hogy ebből a szempontból úgy viselkedjen, mint egy lenullázott Domino kártya?[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Ez a Telekom mobil szolgáltatások topicja
- Hír A Telekom elindította az ország első szabványos 5G tesztállomását Zalaegerszegen
- Hír Egy előfizetés, több SIM a Telekom új ajánlatában
- Hír A Magyar Telekom bejelentette az eSIM támogatását
- Hír Készülék nélkül csak egyéves hűség köthető
- Blogbejegyzés Új alapokra kerül a Telekom árlistája
- Hír Modulárissá lettek a Telekom mobilos csomagjai
- Windows 10 Mobile (Windows Phone) szakmai topik
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Spórolós topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- 8 GHz felett ketyeg a G.Skill CSO-DIMM DDR5 memóriája
- Android szakmai topik
- Politika
- nVidia tulajok OFF topikja
- Okos Otthon / Smart Home
- További aktív témák...
- Konica Minolta Bizhub C227 fénymásoló
- Yamaha NS-555 hangfalpár + opcionális HiFi - házimozi cuccok
- Lenovo ThinkCentre M93p SFF PC, Quad Core i5-4570 CPU, 8 GB DDR3 RAM
- Lenovo ThinkCentre M83 SFF PC, Quad Core i5-4590 CPU, 8 GB DDR3 RAM
- Lenovo ThinkCentre E73 SFF PC, Quad Core i5-4460 CPU, 8 GB DDR3 RAM
- LG UltraGear 27" OLED 240Hz 1440p 0.03ms 27GS95QE-B Monitor
- Patriot Viper Venom 32GB KIT DDR5 6000MHz CL36
- ÚJ TRUST GXT929 HELOX vezeztéknélküli gamer egér és TRUST GXT833 THADO TKL gamer billentyűzet!
- Intel i5-9600KF 6-Core 3.7GHz LGA1151 (BX80684I59600KF) Processzor- Használt
- HP Enterprise SATA3 4TB 7200RPM merevlemez- 100/100