- Mobil flották
- Poco X6 Pro - ötös alá
- One mobilszolgáltatások
- Végre bemutatkozott a Google Pixel 4a
- iPhone topik
- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Mindent vitt az iPhone az ünnepi időszakban
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kernel
nagyúr
Hangfrekvenciás központi vezérlés (HFKV) - röviden
Nem egyértelmű számomra sem, hogy a HFKV egy folyamatos jel a hálózaton, vagy csak kapcsoláskor aktív, meg azt is tudni lehet, hogy az éjszakai fogyasztókat nem feltétlenül éjszaka kapcsolják be távvezérléssel, hanem az energetikai hullámvölgyben.
Áramszolgáltatónál kellene érdeklődni.
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
degec
senior tag
Tiszteltem, Sziasztok !
SZÍVES ELNÉZÉST KÉREK, de nem tudom, merem máshol feltenni ezt a kérdést, lehet nagyon nem ide való! Nincs villamosmérnöki végzettségem, bombáztam a kérdéseimmel a villanyszerelőmet de semmi, 9 éve használok POWERLINE cuccokat gond nélkül. ÁM DE !
Tavaly tavasszal bevásároltam tplink gigabites termékekből, ami idén a nagy hőségig hibátlanul működött, most pedig 3 hete, azt jáCCa, hogy csak reggel 6 tól éjfélig működik rendesen utána nem.
Biosát frissítettem hibátlanul, kapcsolat megvan köztük hibátlanul az adott időpontban, és atom stabil is, ám ez után a hálózat minőségét jelző lámpa előbb sárgára vált majd pirosra ami a legrosszabb szint, gyakorlatilag nincs kapcsolat.
Lakóházon belül 3 fázis van full réz rendszer, 2 szintű túlfeszvédelemmel, de mindig itt használtam a powerline cuccokat. Van másik adapterem mivel párosával kaptam kicserélgettem semmi változás, régebbi biossal is ugyan ez a dolog. Tplink supportot hívtam nincs válasz.
plusz infó: 1 adapter ami feladja a jelet a áramhálózatra, egy wifis adapter is van ezen kettő között mindig minden időben hibátlanul működik minden. A harmadik végén, a ház végén lógok én amivel a gond van. Áramhálózati matatás semmi nem történt, minden túlfeszvédelmi relé zöld tehát azoknak sincs baja..stbstb.
Létezik hogy valami ezen a fázison történik áramilag pl nem kap feszkót akkorát azért hal le a hálózatom? mit lehet ezzel kezdeni? hogy induljak el mérjek valami csoda fázismérővel a problémás időpontban valamit de mit és hogy? elmű gond lehet? hót tanácstalan vagyok. hátha mond valaki valamit.. nagyon megköszönném.
Esetleg rossza konnektor hardware ? Köszönöm előre is ! -
fausto
addikt
Sziasztok,
Van egy kb. 2 éves Xiaomi Redmi Note 2 telefonom, amit még minidg elégedetten használok, csak 1 hibája jött el: kicsit kikopott a jack csatija és néha nem érzékeli a fülhallgatót (emiatt rendszeresen megállítja a zenét, mintha kihúzugatnám a fülest)
A kérdésem az lenne, hogy ezt lehet könnyen cserélni? Mennyibe kerülhet egy ilyen alkatrész? Tudtok ajánlani szervizt vagy szakit, aki foglalkozik kínai telefonnal?
Köszi előre is! -
x.pet
tag
Sziasztok!
2 éves Pipo P4 tabletben szerettem volna akkut cserélni (csökkent a kapacitása), de az akku csatlakozójának lehúzásakor véletlenül valahol rövidzárat okoztam. (égett szag)
A tablet most csak külső táppal kapcsol be, akkuról nem működik.
Tudtok ajánlani valakit, aki foglalkozik ilyen hiba meghatározással és javítással? Elődlegesen Budapesten vagy környékén.
Köszönöm![ Szerkesztve ]
-
92dawe92
csendes tag
Sziasztok!!
egy olyan kérdésem lenne! Hogy van e köztetek olyan ember aki miskolci vagy környékén él és vállalkozó szellemű forrasztás terén? van egy telefonom elszállt az usb-je így nem tudod tölteni uj alkatrész is van csak én nem tudom megcsinálni...
Remélem van köztetek vagy tudtok ajánlani vkit!
válaszotok előre is köszönöm Szasztok!! -
Misi_D
tag
Sziasztok!
Nem feltétlenül ide kívánkozik, de hátha tudjátok a választ.
Mobil kijelzőjére rendeltem fólia lecseréléséhez egy "üveget" vagy "üvegfóliát" - tempered glass - ami amúgy műanyag, de mindegy. Sajnos amikor rá akartam tenni a mobilra, véletlenül elejtettem, és a ragadós oldala csupa szöszmösz lett (igen, tudom, pancser vagyok...). A kérdés: ezt mivel lehet eltávolítani, azaz újra használható állapotba hozni?
Próbáltam vízzel lemosni, ami sikerült is, de vízcseppek maradtak rajta - amit lehetetlen letörölni, hiszen újra szöszmöszös lesz a törlőtől... Próbáltam a vízcseppeket hajszárítózni, de ekkor meg vízcsepp-nyomok maradnak rajta. Gondolom alkohol vagy ilyesmi leszedné a szöszöket, de egyben a ragadó felületet is. Na itt megállt a tudomány...A "vegyél újat" szakaszt ugorjuk, ha kérhetem.
Előre is köszi!
Ha nem tetszik, ahogy vezetek, akkor tünés a járdáról!
-
Potrien
senior tag
Szervusztok.
Meg szeretném kérdezni tőletek, hogy tudtok e esetleg ajánlani szerelőt aki szépen ,és jól megjavítaná nekem a régi Nad erősítőmet? Ha Budapesti vagy környéki az nem hátrány, de ha máshol dolgozik az sem baj. -
Spet
addikt
válasz KonzolKartel #639 üzenetére
Elpattant egy forrasztás, esetleg megszakadt a nyákon egy szál
Eladó Seiko 7016-5000 Seiko Monaco
-
KonzolKartel
őstag
VGA egyik pillanatrol a masikra nem vesz fel aramot. Semmi eges nincs, nem tortent. Szerintetek ez mi lehet? Csont halottnak tunik...kivancsi vagyok, hogy milyen otleteitek vannak, mi szallhat el ugy, h kozben fizikai nyoma nincs
Telefonon gyorsabban elérsz: 06705213007
-
Diggity_
csendes tag
Sziasztok!
USB-s dokkolókkal kapcsolatban kinek mi a tapasztalata? Én többet is kipróbáltam (különböző márkákat) és ha a monitor is rá van dugva akkor egy idő után különböző tünetekkel megáll az egész. Pl. kikapcsol a monitor vagy elkezd villogni illetve minden más is megáll egér, billentyűzet, hálózat stb. Próbáltam VGA-val HDMI-vel is. Más is tapasztalt ilyet?
Soha le nem mondani, soha el nem csüggedni, ha kell, mindig újra kezdeni.
-
Gymszrs
csendes tag
Sziasztok
Segítséget szeretnék kérni. Egy Xiaomi Redmi Note 4 telefon sajnos a szélére pottyant, az üveg végigrepedt. Csere alkatrészt tudok szerezni, lenne szaki aki ki tudná nekem cserélni?
Válaszokat előre is köszönöm!
Bíhró úhr, há' nem sok ez az öt év??? - Mondom kötél..... (RN2, Asus Zenfone Max, Lenovo P70, RN3 SD, RN4 SD,RN10, RN11)
-
bajoros
csendes tag
-
Írtam Privátban!
L
[ Szerkesztve ]
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
béke
aktív tag
Hali Budapesten keresnék Bluetooth hangfal javítással is fogalalkozó szakembert, persze nem muszály hogy pont ehhez értsen, mert a hangszoró mükszik, viszont nem tőlt, tehát szerintem egy tabletes vagy mobilos is meg tudná csinálni de inkább hozzá értő kezébe adnám, köszi a válaszokat előre is.
Egyébként érdekes hogy mekkora paica van a Bluetooth hangszoróknak viszont szervízt konkrétan nem találok a google-ben
Egyébként egy Razer cucc-ról lenne szó! De Razer HUN-t sem találok pedig lehet kapni itthon razer termékeket is!!Alá írás :)
-
Necro Phil
csendes újonc
Üdvözlet!
Látom a topik kezd kicsit másfele kanyarodni, de azért bátorkodnék szervizt ajánlani;
Budapesten (és postázással bárhonnan), bármi ami elektronikus, de főbb szereplők mobilok, laptopok.
Adatmentés, másolás, telefonokról és egyéb adattárolókról.
Telefon, email céges, csak értelmes időben
Köszöntem."Kyria örök, és elpusztíthatalan...!"
-
Sándor -P20-
senior tag
Üdv, kösz a választ, a problémát időközben megoldottam...
Annó kilószám javítottuk a videókat de ilyet még nem pipáltam, azért bátorkodtam...
A lényeg, ez egy csúcskategóriás, öntvénymechanikás szerkezet, nincsenek ékszíjak, dörzs áttételek, STB..
Dirkt hajtású az egész, 1db bordásszíjjal, ami nem csúszhat... Szal nem egy gagyi tucattermékről volt szó, a szokásos típushibákkal...
A fő motor vezérlő Ícéjének az egyik lába volt ónpestises, ami nagyobb terhelésre akkora átmeneti ellenállást produkált hogy a cuccos letiltotta magát.
Sza kutyátmacskát már igen, ilyet még nem...
Ja és ígérem többet nem jövök ide ilyesmivel...40 feletti kornak megvan az előnye és hátránya... Igaz, a betűket csak közelről látod, viszont az idiótákat már messziről észreveszed.
-
Kernel
nagyúr
válasz Sándor -P20- #627 üzenetére
Noha ez nem szakmai tanácsadó topik, csak szervizkereső, ugyanakkor videójavító topikot nem ismerek.
Ezért itt említeném meg, hogy a forgatónyomatékot kellene ellenőrizni, hátha kopott a gumiperemes közlőkerék, illetve felkeményedett már ennyi év után. Vagy csúszik a gumiszíj, kitágult, ami alul, a lendkerékről veszi le a hajtást.
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
Sándor -P20-
senior tag
Hi all.
Előre is bocs az elütésekért, telóról küzdök...
Lenne egy nosztalgikus hibám.
Adott egy panasonic NV-SD405EE videómagnó. Igen videó lejátszó az a nagy VHS kazettás, szalagos valami.
Naszóval az a jelenség, hogy kazetta be, play és minden szép egészen addíg míg valamelyik irányba csévélni nem szeretnék vele.
Nem képpel tekerni, hanem go előre vagy hátra.
Jó esetben csévél, rossz esetben pár pllanat múlva készenlétbe kilép.
Bekapcsolás után a mechanika play állásba áll be, a fej áll, a fő motor pedig elkezd visszafelé forogni. Természetesen a szalagot behúzza a mechanikába.
Ezen kívül semmit sem csinál. Ha kézzel alapba állítom a mechanikát a következő csévélési kísérletig jó. Képpel rendesen teker előre hátra....
Szal vanami ötlet?
Részemről vezérlés hibának tűnik, de eddig még ilyet nem pipáltam...40 feletti kornak megvan az előnye és hátránya... Igaz, a betűket csak közelről látod, viszont az idiótákat már messziről észreveszed.
-
Tamy
őstag
Sziasztok!
Sandisk Sansa Clip+ mp3 lejátszó fülhallgató kimenetének a bal oldala kontakthibás. Vállalja valaki a cseréjét?
[ Szerkesztve ]
Egész életemben azon gondolkodtam, hogy kéne valamit dolgoznom. Ezért aztán a végén nem is maradt rá időm.
-
NandorHUN
addikt
Olcsó, jó budapesti szervízt tudna valaki ajánlani? Valoszeg alaplap hibára.
www.kamerapro.hu | FOTÓS TERMÉKEK SZÉLES VÁLASZTÉKA
-
humbuk007
újonc
Üdv mindenkinek!
a segítségeteket kérném. Van egy Razer Kraken Chroma 7.1 típusu headsetem, 2 éves és számomra érthetetlen módon ugyan de a lényeg hogy kettétört a mikrofonja. Eddig 2 szervízbe vittem el a környéken és konkrétan a hajukat tépték hogy menthetetlen ők ezt nem merik bevállalni stb.
Tud valaki esetleg szakszervízt valahol? Elég drága cucc volt ez ahhoz hogy egy kicsit utánajárjak és kapjon egy esélyt hogy helyrehozzák.
Előre is köszi a segítséget. -
Sherpax
csendes tag
Sziasztok!
Egy LG 50" LB650V típusú Smart Tv, a HDMI inputok be lettek nyomva a TV oldalán, nem tudom, hogy lehetséges-e csak szimplán visszahelyezni vagy az egész blokkot cserélni kell. Ebben keresnék segítséget, kérésre küldök fotókat is a hibáról, csak segítsetek, hogy mit fotózzak
-
obre
csendes tag
Sziasztok,
tanácsért fordulnék hozzátok, remélem erre is megfelelő ez a fórum. Laptop bővítése közben elhagytam a touchpadot és alaplapot összekötő kábel tocuhpad oldali végénél lévő kis alkatrészt ami rögzíti a helyére a kábelt(csatolt képen jelöltem amire gondolok), így nem működik a touch. Van ötletetek, hogyan tudnám ezt házilag orvosolni? feszítsem oda valamivel, valamilyen ragasztás, vagy kunyeráljak valahonnan ilyen kis akármit?
egyébként egy régebbi gépről van szó ASUS x501a, ebbe nagyon pénzt többet nem ölnék bele.
Köszönöm előre is!
[ Szerkesztve ]
-
Kernel
nagyúr
Szerviztopik nem erről szól, inkább itt próbáld meg:
-
Guresz
tag
Sziasztok!
Olyan problémám lenne hogy a régóta nem használt (kb.2éve) asztali gépem nem indul el. Forog minden venti, látszólag az összes egység kap áramot de a monitoron semmi nem jelenik meg. Olyan mintha nem lenne összeköttetésben a géppel. Mi lehet a baj? Hogyan tudom kideríteni melyik alkatrésszel van a gond?
Válaszotokat előre is köszönöm.
-
default.
őstag
Sziasztok!
Tudtok ajánlani budapesti szervizt, ahol nagyon profin, megbízhatóan tesztelnek számítógépet? Hardveres teszt kéne (tehát pl. alaplap teszter, RAM teszter, stb.).
Köszönöm előre is!
Üdv. -
Sándor -P20-
senior tag
Üdv mindenkinek!
Van egy Canon PowerShot SX 160 IS digit gépem, amin a készített képeken megjelent egy függőleges csík, és néhány pixelhiba.
A képet letakart objektívvel készítettem.
Az eredeti 2 Mp-s képet valamiért nem tudtam feltölteni, tehát újra kellett konvertálnom, amitől eltűntek a pixelhibák... Végülis igazán a függőleges csík az ami zavar.
Az lenne a kérdésem, hogy szerintetek van egyáltalán értelme ezzel a géppel foglalkozni?
Az optikája rendben van, zoom képstabilizátor OK.
De mivel ugyanazt a csíkot rakja mindenhova én képérzékelő hibára gondolok, bár ha azt nézem hogy a csík nem függőleges a képen.... Szal nemtudom...
Esetleg van valakinek tippje, hogy Pécsen - Kaposváron van valaki aki érdemben rá tudna nézni a gépre? (Dombóvár környékén laknék)
A Canon.hu egy Pesti céget ajánl... 5K lenne a posta oda/vissza, + nem is biztos, hogy javítható a dolog...Előre is köszönöm a segítséget.
40 feletti kornak megvan az előnye és hátránya... Igaz, a betűket csak közelről látod, viszont az idiótákat már messziről észreveszed.
-
koma106
senior tag
Sziasztok! Nosiboo orrszívónk bekapcsoló gombja rosszalkodik, a gép már nem garanciás. nem szeretném Pécsre küldeni a hivatalos szervízbe. Tudna valaki ajánlani megfelelő szakembert?
-
-
llll
senior tag
-
llll
senior tag
sziasztok
xiaomi redmi note 2 prime töltő csatlakozóját (ha így hívják) kellene cserélni a telón belül
legalábbis sztem
rátettem 1 idegen töltőre, ami kicsit nehezen akart belemenni és sztem eldeformált vmi odabent, mert azóta a saját töltőjével sem tölt
de nem igazán tudom belőni, hogy a felsorolt (vagy itt fel nem sorolt) szakik közül ki lenne ebben a legilletékesebb
hajdú-bihari vagyok, de részemről posta is mehetne
megköszönöm az ajánlásokatSoha többet DPD!
-
Yodafon
senior tag
Hali
Mp3 lejátszó jack aljzatot ki tud bomba biztosra megforrasztani Pesten? Elengedte a forrasztás a nyákról..
I'm gangsta!
-
Spet
addikt
válasz #83381760 #609 üzenetére
Keress másik tápot, hogy azzal mit csinál, vagy szett szét darabokra, és úgy nézd meg, ha perifériánként rakod össze csinál-e valamit.
Mellesleg ez szerviz keresős topik ilyen kérdéssel fordulj ide.
Eladó Seiko 7016-5000 Seiko Monaco
-
törölt tag
Sziasztok!
Összeszereltem egy Xeon Mod-os gépet napokig hibátlanúl működött, gondoltam lefuttatatok ma egy Intel burn tesztet ment egy ideig aztán kész kikapcsolt a gép...most az a helyzet ,hogy be sem kapcsol semmi reakció a géptől. Mi történhetett
Xeon E5430
Asrock G31M-S
FSP HEXA 500w
2x2gb ram
1db vinyó -
BIZ0906
aktív tag
Üdv! Egy "Samsung Galaxy Trend Plus GT-S7580" mobilom van ami 9 emeletnyi (takaróban felejtés) esés után csodával határos módon alig sérült kivéve a rezgő motor és a mikrofon (tesztelve hangfelvevővel és telefon hívással). Kérdésem mennyi időbe és pénzbe telhet ennek javítása és tudnátok-e ajánlani erre egy jó megbízható szervizt (Budapest)? THX!
-
Tamy
őstag
Sziasztok!
Egy Lenovo IdeaTab A2109A-F tablet javítására keresnék jelentkezőt. A története röviden, hogy egy esést követően nem indul el. Bekapcsoláskor, rezeg, zenél, a Lenovo feliratig eljut, innen nem megy tovább (lásd mellékelt képen). A kijelző látszólag nem sérült, mindössze a külső burkolaton keletkezett pár kisebb sérülés. Gépre dugva a Windows felismeri. Próbáltam a recovery módot is, de nem segít rajta.
Egész életemben azon gondolkodtam, hogy kéne valamit dolgoznom. Ezért aztán a végén nem is maradt rá időm.
-
jorden06
senior tag
Sziasztok!
Elromlott a Nexus 7 2013-asom hangszórója.. recseg már közepes hangon. Tudtok esetleg szervizt ajánlani pesten?
-
teleahocipöm
senior tag
Egy aTab5 mobilt szeretnék megjavíttatni, persze ha megéri, hibája az, hogy a képernyőzárat nem tudom feloldani, kéri a jelszót, de nem ugrik fel a billentyűzet és így ugye nem lehet bepötyögni semmit. Már többször kifektettem a nyitott hasú droidot, de mindíg ugyan az a vége. Mostanában azt csinálja, hogy bekapcsol magától, majd ki. Előre is köszönettel.
-
zsolabacsi
tag
Sziasztok,
Budapesten XIII kerület közelben van valaki aki tápegység javítás/felújítást vállal?
(10 éves Seasonic) -
Mop@
csendes tag
Sziasztok,
Belső vinyó IDE portján két nyák elengedett. Visszanézegettem a forumot, de sajnos nem tudom ki aktuális még. Tudtok esetleg mestert aki visszaforrasztja Budapesten?
Ezer koszonet
z gon
-
Ice&Lime
veterán
Sziasztok!
Van kb. 6-7 éve egy jó sony fejhallgató, eddig jól működött. Utoljára kb. 2 hónapja használtam és akkor is tökéletes volt, és úgy is tettem le. (túlterhelve nem volt, erősítőre nem volt kötve, szoftveresen sem)
Most hogy elővettem, a jobb oldali hangszóró nem szól benne.
Notebookon és telefonon is próbáltam, szóval biztos, hogy az egyik oldal nem szól.
Ellenőriztem a csatlakozót, sérülés nincs rajta, mozgatva a csatlakozót semmi sercegés.
Kábel végig sérülésmentes, ráadásul az a rugalmas-hajlékony fajta, mozgatva szintén semmi sercegés.
Mindkét oldal panelját levettem, a kábeleket ellenőriztem, mindkét vékony kábel forrasztása ép, rendesen csatlakozik,, mozgatva sincs sercegés.A kérdésem már csak az volna, hogy létezik olyan, hogy magától elromlik egy hangszóró? Mert egyenlőre így néz ki a dolog. Valakinek van valami ötlete esetleg?
Segítséget előre is köszönöm!
-
Kernel
nagyúr
válasz takika258 #600 üzenetére
Továbbra is csak azt tudom mondani (de már betehetnék a topikleírásba is, mert sokan félreértik), hogy ez egy szerviz, illetve szakemberkereső topik.
Aki csak tanácsot, tippeket kér, inkább a megfelelő szaktopikot keresse.
Alaplapos topik, Asus topik, Samsung telefonos topik stb., mindenki a magának megfelelőt.
Saját érdekében is, mert itt kevésbé fog választ kapni, illetve az off-jelleg miatt is.
(Nem bunkóságból írtam vastag betűvel, csak a "közérdek" miatt).
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung TAB A7 LITE 32GB/3GB (SM-T225) 8,7" kártyafüggetlen tablet
- Xbox 360 Játékok
- Akció! Dell Latitude E5530 laptop (15,6/i5-G3/16GB/320HDD) - 1 év garancia, 27 % számla
- Akció! Dell Latitude E6430 laptop (14/i5-G3/8GB/256SSD) -1 év garancia, 27 % számla
- Akció! Dell Latitude E6430 laptop (14/i5-G3/8GB/256SSD/AkkuX) - 1 év garancia, 27 % számla