Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Renault, topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Geri89
aktív tag
Sziasztok! Adott egy 3-as Clio, aminek a műszerfalon a kijelzőjén ma az alábbi jel jelent meg:
[Teljes kép]
Ez mi lehet? Gyári könyvben nem találtam erről semmit..
Olajszínt, hűtővízszint, fékolajszint rendben.
-
Geri89
aktív tag
Sziasztok! Van valakinek esetleg Megane II 1.6-os benzines automata váltós autója? Mi ezzel a tapasztalat, mennyire problémás ez a váltó? Ajánlott lehet megvenni? Vásárlás előtt a váltót valahogy tudom "tesztelni"?
-
Geri89
aktív tag
válasz
polonic #57326 üzenetére
Az Euro IV-et DPF nélkül is teljesíti az autó. Az Euro IV szabványt 2005 januárban vezették be, az Euro V-öt 2009 szeptemberében. Tehát a 2007-es Megane II ph2 más nem is lehetne, mint Euro IV-es, DPF-től függetlenül. Simán lehet, hogy a dpf-es verzió teljesíti az Euro V követelményeit, de mivel a típusbizonyítvány Euro IV-re szól (hiszen akkor csak az létezett), így a forgalmiban nem lehet más, mint Euro IV.
A fentiek tükrében úgy gondolom, hogy nem lenne törvénysértő a dpf kiiktatása, hiszen az Euro IV-et anélkül is teljesíti az autó. Az, hogy ausztriában miért került bele gyárilag az jó kérdés..
-
Geri89
aktív tag
válasz
polonic #57320 üzenetére
Persze, nyilván nem véletlenül van benne. Az autó 2007-es, 1.5 dci-ből a 103LE változat. Ugyan ezzel a motorral szerelték a Magyar piacra szánt autókat is, csak mivel itt nem került bele gyárilag a DPF, itt 106 LE-t tudnak.
A DPF-es autóm besorolása EURO IV-es, ugyan ezzel a motorral szerelt magyarországi autó besorolása szintén EURO IV-es, tehát nincs különbség, papíron nem teljesít szigorúbb előírást.
Értem én a DPF-et, meg tökjó, de ha az autó 100km-en 1 literrel kevesebb gázolajat égetne el, nem hiszem, hogy sokkal jobban szennyezném a környezetet vele.. illetve mondom, a hazai piacra szánt autók közül egyikben sincs DPF..
-
Geri89
aktív tag
válasz
forceberg #57288 üzenetére
Ha már DPF regenerálás.. Nekem Megane 2 ph2 van, 1.5 103LE verzió, Ausztriából hoztam magamnak, és dpf-es. Az autó egyre gyakrabban regenerál, egy tanknál 2-3x is, és így a fogyasztást szerintem ez nagyon megdobja.. 5,7-6l közt alakul vegyes használattal (város-országút). Valaki vetetett már ki dpf-et? Van ezzel tapasztalat? Műszakin átmehet így az autó normál esetben? (Megane 2-nél úgy tudom, hogy egyik magyarországiba sincs dpf..).
-
Geri89
aktív tag
Én úgy látom, hogy nekem fém házas gázolajszűrő van benne, amennyire fentről tudtam fényképezni, ILYEN. Azt, hogy vízérzékelős-e hogyan tudom a legegyszerűbben megnézni? Jót szeretnék bele venni, hogy ha szétszedem akkor egyből tudjam cserélni, ne akkor keljen autósboltba járkálni.
-
Geri89
aktív tag
válasz
rob210 #51102 üzenetére
ILYEN szűrő van benne, ha ez segít valamit. Ahogy néztem youtubeon videókat, a jobb első kereket kell levenni, plusz a belső burkolatot, és úgy lehet hozzáférni. Azt írod, hogy a légtelenítés attól is függ, hogy milyen fajta van benne, és melyiket veszem. Melyiket vegyem?
-
Geri89
aktív tag
válasz
rob210 #51097 üzenetére
Szűrőt még az előző tulaj cserelte, kb 20-25e kmel ezelőtt. Csereérett szűrő is okozhat ilyet? Annak a cseréje házilag elvégezhető? Az a furcsa, hogy 2 inditáskor kijött, majd utána magától elmúlt a hiba, pedig azóta volt vagy 10 indítás.. Mennyire bonyolult utána a légtelenítés?
-
Geri89
aktív tag
válasz
diablo1984 #51095 üzenetére
Hülye kérdés, de így ha esetleg messzebb megyek vele, nem fog otthagyni? Valahogy elébe lehet menni a dolgoknak?
-
Geri89
aktív tag
válasz
diablo1984 #51093 üzenetére
Elvileg a magasnyomású és az injektorok nem régiek, illetve ha jól tudom ennél a típusnál nem nagyon szokott velük gond lenni. A problémásabb inkább a régebbi, gyengébb delphi féle. Vagy rosszul tudom ezt? Azóta egyébként a hiba eltűnt, minden a régi, és bármit csinálok, ma nem jött elő.. Tanácstalan vagyok kicsit, hogy hagyjam, hogy majd az idő eldöntse, vagy foglalkozzak vele, mert nem akarok ott ragadni sehol, ha esetleg nem indulna be vagy bármi ilyesmi
-
Geri89
aktív tag
Sziasztok! Adott egy 2007-es Megane II. 1.5 dci, 76kw, 103LE autó. Tegnap reggel kivételesen a párom ezzel ment el dolgozni (mert az ő autójával gond volt). kb. 20km menés után hív, hogy "einspritzung defekt" üzenetet dob az autó, és mintha gyengébb is lenne.. Jó, odaért munkahelyére. Este indul haza, beindítás után nincs üzenet, de amint 2esbe vált üzenet újra előjön. Hazajött vele (kb 55km), még nem állította le, én is mentem vele egyet, érzem, hogy nincs meg az a kb 1800-as fordulattól érezhető nagy lökés. De alapjába véve nem ment annyira rosszul az autó, de érezhetően gyengébb volt.
Rákötöttem Autocom diagnosztikát, hibakód: DF053 Csőnyomás szabályozó funkció - nyomás vagy áramlás - létező. Ennyit ír. Rákötöttem Würth-öt is, ezt a hibát ugyan úgy dobja, plusz hoz még egy P0089 Üzemanyag nyomás szabályzó teljesítmény.
A pláne az egészben, hogy az autót leállítottam, majd újra beindítottam, és azóta nem dobja a hibát, és megy, mint korábban.. (hibát nem töröltem belőle). Szerintetek mi lehet a gondja? Valami tipp, hogy merre induljak? előre is köszi, és bocs ha hosszú voltam, de inkább leírtam részletesen -
Geri89
aktív tag
Sziasztok! Adott egy 2007.07 havi Megane II 1.5 dci, 76kw (103LE) motorral. Az autó Ausztriából származik, részecskeszűrős. Milyen motorolajat tegyek bele?
Van esetleg valakinek tapasztalata a Megane részecskeszűrőjével? Mennyire problémás, mire figyeljek? Ha a hónap nagy részét városba futja (kb. 200-300km, rövidebb utakból), de minden hónapban van egy 300-350 km-es autópályázás az megfelelő lehet neki? Köszönöm! -
Geri89
aktív tag
Sziasztok! Szombathely környékén nem tudtok esetleg valakit, akinek van gyári diagnosztika (renault clip), és meg tudna nézni egy beállítást nekem? Köszi!
-
Geri89
aktív tag
Köszönöm! Azt esetleg nem tudja valaki megmondani, hogy melyik felszereltség lehet az, ahol fekete üléseken, a háttámlán piros minta van, ill. az anyós ülés előtti részen is a díszcsíkon piros minta? ILYEN az ülés. Ezt az autót néztem most ki ausztriában, 2007-es, nagy vonalakban annyit tudok róla, hogy digit klímás, bőr kormányos, esp-s. Melyik felszereltség lehet? Köszi!
-
Geri89
aktív tag
Sziasztok! Megane 2 ph2 (2006 vagy 2007) ár/felszereltségi listája van esetleg valakinek? Előre is köszi!
-
Geri89
aktív tag
Sziasztok! Győrben tud valaki ajánlani szervizt, ahol használt Megane II vásárlás előtt át tudnám nézetni az autót? (akár szombat délelőtt is..). Iniciál Renault kilőve, csak sokára tudnak időpontot..
-
Geri89
aktív tag
Sziasztok! Ha már beárazás.. Tudnátok segíteni, hogy a 99-es ráncfelvarrt Meganeomat mennyiért tudnám eladni reálisan? [link]
Igaz még csak 1 napja van fent, de még csak érdeklődő sem volt.. A hirdetésben minden benne van, az is, hogy a klímája is tökéletesen működik, ill az is, hogy a küszöbökön és a sárvédőíveken hátul már van rozsdának nyoma.. Köszi! -
Geri89
aktív tag
válasz
diablo1984 #47221 üzenetére
Köszönöm a részletes választ! Az esetleges problémák közül a hajtókar csapágyat gondolom cserével meg lehet előzni. A többit (turbó, magasnyomású pumpa, injektorok) egy vásárlás előtti márkaszervizes átvizsgálással ki lehet szűrni, hogy haldoklik-e, vagy még azért van bennük, vagy ez teljesen lutri? Érdemes márkaszervizbe vinni egyébként átvizsgáltatni?
-
Geri89
aktív tag
Sziasztok! Jelenleg egy 99-es Megane I PH2-m van. Szeretném ezt lassan lecserélni, maradnék a típusnál, Megane 2 ráncfelvarrt példányokat nézegetek (2006-). A keret nagyjából 1m Ft környéke. A kérdésem az lenne először is, hogy ha diesel (az általam talált autók nagy része pedig az), akkor 1.5 vagy 1.9? Mindkettőről hallottam már mindenfélét, sok hirdetésben úgy hirdetik az 1.9-est, hogy "nem a problémás motorral szerelt".. Ez igaz, hogy az megbízhatóbb mint a kisebb, vagy pusztán kacsa?
Ha 1.5-öst nézem, akkor abból melyik verzió ajánlott? 86 vagy 106LE? A 86-os elegendő az autóhoz? (A mostanim 1.4 benzines, 95le-vel, ennek a menettulajdonságai jelenleg megfelelőek számomra).Előre is köszi a segítséget
-
Geri89
aktív tag
Szerintem nem. A kulcs taviranyito resze ebyebkent gyonyoruen mukodik most is. A kulcsot szetszedtem, es van benne kicsi immo chip. Kozben beszeltem helyben egy szerelovel, o azt mondta hogy y gyujtaskapcsolo csereje keves, hanem vmi uhc-t is cserelni kell, de azt meg mar nem erne meg mert nagy a riziko hogy a bontottal nem lesz jo. Az immo kiiktatasa 50-70e ft, amit kicsit sokallok az auto ertekehez kepest, ezert is lenne jo valami alternativ megoldas..
Ja es azt mondtak hogy elore nem tudni hogy ez mennyi ido, lehet hogy 1-2 nap, de lehet hogy par het, mert bonyolult dolog ez..
Tresh: szombathely kornyeken ismersz esetleg ilyet hogy kihez forduljak?
-
Geri89
aktív tag
Sziasztok! Adott egy 99-es Megane I ph2, 1.4 16V autó. Tegnap este 9 körül értem vele haza, ma reggel 8kor indulnék, de az immo piros ledje a gyújtás ráadása után gyorsan villog (előtte lassan, ahogy kell). Próbáltam a pótkulcsal is, a helyzet ugyan az. Az önindító teker, de az autó nem indul be. Esetleg lenne valami ötlet, hogy mit tudnék vele kezdeni? A kormány körül a burkolatot leszedtem, az egyik kulcsból a chipet ki, próbáltam, hogy közel teszem a tekercshez, de a helyzet ugyan az.. sűrű villogás.. Előre is köszönöm!
-
Geri89
aktív tag
Sziasztok! Jelenleg egy 1.4-es 95LE-s, 99-es Megane I-est hajtok. Felmerült bennem ennek a cseréje, és a pakliban benne van egy Megane II-es is. A keret kb max 900e lenne (plusz persze a többi járulékos költség).
A fő kérdésem az lenne, hogy 1.5 dci-be érdemes-e belevágni? Ha igen, akkor melyik változatot keressem? A kb. 80 lóerős nem gyenge az autóhoz? A mostaninál (érzésre) nem nagyon szeretnék gyengébb autót. Esetleg bármi egyéb javaslat ezzel kapcsolatban?
Egyáltalán szerintetek megéri erre váltani? Úgy összességében mi a vélemény róla? "mennyivel" nyújt többet az I-eshez képest? Menetzaj, stb..
Új hozzászólás Aktív témák
- Kuponkunyeráló
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- PlayStation 5
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Jelszókezelők 2025-ben: biztonság vagy illúzió?
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone SE 2022 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2983
- HIBÁTLAN iPhone SE 2022 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2984
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3037, 96% Akkumulátor
- Bomba ár HP X360 11 G5 - Intel N4020 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest