- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Renault, topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Reaper04
aktív tag
Sziasztok!
Ma voltam egy állapot felmérésen. Minden rendben találtak, csak a szélvédőmosót cseréljem télire. Teli van sajna, nem sokat fújkáltam, tiszta szokott az ablak lenni.
Letudok dugni egy gumicsövet a tartályba hogy kiszippogassam a folyadékot?
Másik, ellenőrizték a hűtőfolyadékot, -50°C. Szerintetek ? -
Reaper04
aktív tag
Akkor marha régi olaj volt bent... Nincs olyan régóta nálam a boci, mikor vettem mutatta a papírt hogy cserélte az előző tulaj.
Utólag belegondolva... én is tudtam volna csinálni olyan papírt.... + elvittem volna egy autószerelő ismerősömhöz, hogy: "Te figyu nyomjál ide egy pecsétet, hogy megcsináltad"Ezentúl én fogom cserélni az olajat. Nem érhet meglepetés.
Ha nagyon fekete és híg az olaj, akkor az már koros darab, nemde?szerk:
Lehet tényleg csak beképzelem ám -
Reaper04
aktív tag
válasz
FerNandor #12412 üzenetére
Hát akkor megkérdezek mást is szervízdíjjal kapcsolatban, mert lehet tényleg sok egy kicsit.
Különbség. Elméletileg az előtt lett lecserélve, hogy megvettem. (kétlem)
Az olajszint ugyan rendben volt, most mikor leengedtem... hát.
Marha híg volt, másrészt meg fekete.Lehet hogy csak bebeszélem magamnak, de érzek változást.
Mobil1 -et vettem bele. -
Reaper04
aktív tag
Sziasztk!
Jó árban van szerintetek egy Gates vezérműszíj szett (pumpa nélkül) 28e Ft ért?
Mindenhol 30 felett találok bőven ... ez meg ennyi. Felhívtam őket, ennyibe kerül, ahhoz a típushoz ami nekem van.
Pumpa hozzá, graf márkájú, +12e Ft-ért.Érdemes, vagy inkább vigyázzak?
Náluk néztem -
Reaper04
aktív tag
Sziasztok!
Mekkora kell, hogy legyen egy megane II-nek az olajszűrője?
(1.6, 16v, 2003, K4M 760)Megérkezett a mann filterem (először rendeltem a bociba), de olyan kis picike
Ez normális? (7.8 átmérő, 5cm magas) -
Reaper04
aktív tag
Sziasztok!
Erre valakinek valami ötlete? 12369. hsz
+ még utána írtam egy-két gondolatot.Köszi előre is!
Dave -
Reaper04
aktív tag
válasz
Reaper04 #12373 üzenetére
még valami: olajat már aktuális cserélnem, azt most fogom a napokban. Elképzelhető hogy az miatt rángat kicsit?
Rossz a kenése vagy valami ilyesmi miatt?
Írtam hogy mintha akkor venném csak észre mikor adott napon először indítok és megyek vele.Szerinted/szerintetek?
szerk: Vagy talán a klíma miatt?
-
Reaper04
aktív tag
Sziasztok!
Kis segítségere lenne szükségem.
Már egy ideje (vásárlás óta- 8hó) észre-észre veszem, hogy 50-nél, vagy az alatt egy kicsivel rángat az autó egy kicsit, néha jobban, és nem is rendszerességgel.
Általában akkor szoktam figyelni, lehet a véletlen műve, amikor először indulok vele egy nap.Csak az írt sebességnél, az felett vagy alatt semmi probléma.
Szerintetek mi lehet a probléma kiváltó oka? Gondoltam gyertyára, de akkor a hiba nonstop jelen lenne, nem csak 50 körül, nem? Vagy lehetséges? Esetleg valakinek valami konkrét ötlete?
Köszi előre is!
Üdv: Dave -
Reaper04
aktív tag
Sziasztok!
Pollenszűrőből találtam aktív szenes valeot...
Nektek mi a véleményetek az aktív szenes szűrőkről? Érdemes, nem érdemes?Vagy inkább maradjak a nem aktív szenes mann filternél?
-
Reaper04
aktív tag
Sziasztok!
Erre valaki? 11.897 hsz. -
Reaper04
aktív tag
Sziasztok!
Kis segítségre lenne szükségem.
Szabad kezes funkcióm a bocin néha-néha kihagy.
Manapság egyre gyakoribb hogy nem nyitja az ajtókat. Tökölök vele párat, aztán egyszer csak sikerül.
Másik oldalt dettó.
Gondoltam rá, hogy biztos az elem a baja, de olvastam, hogy akkor gyenge az elem, cseréljél ,vagy hasonlót kiír a műszerfalnál. Ilyet nem tapasztaltam.Szerintetek mi lehet a gond?
Még valami: Ha sikerült kinyitni, utána akár hányszor bezárom, azonnal nyitódik is. Ha elmegyek pár órára (pl. 8-9) utána megint.
Viszont ez nem az a biztonsági izé, hogy ha 3 napig nem használod a kilincs meghúzásával tudom nyitni az ajtót.Segítségetek előre is köszi!
-
Reaper04
aktív tag
válasz
rob210 #11857 üzenetére
Kis félreértés történt...
Amit korábban írtam, és amire válaszoltál:
"Pumpával kapcsolatban, akkor jól gondoltam, hogy azt sem ártana, ha már egyszer csere van."
Ezt egész pontosan a tömítésre értettem, (mivel az az előtti kommentben arról érdeklődtem) nem magára a pumpára
Nem voltam egyértelmű, bocsi. Azt tudom, hogy pumpát mindenképp kel venni. Csak a szükséges hozzávalókkal nem voltam tisztában.
-
Reaper04
aktív tag
válasz
rob210 #11840 üzenetére
mobilos dologról annyit találtam, hogy mások is kérdezték már
Van mind a kettőből, illetve a logojuk is más. Nem tudom ...
Pumpával kapcsolatban, akkor jól gondoltam, hogy azt sem ártana, ha már egyszer csere van.
Tömítőpaszta teljesen mindegy milyen? (kivétel hogy szilikonos)
Bemegyek tesóba, amit találok és szilikonos azt megvehetem ?Vagy van ebből "jobb" fél is?
-
Reaper04
aktív tag
válasz
rob210 #11835 üzenetére
Rendben, köszi!
Görgők/feszítők milyen márkában célszerű? Írtam ezt az "Ina"-t. Szerintetek?
Dolz pumpának utána nézek akkor, tömítés kell hozzá? Vagy azt adnak alapból? Cserekor érdemes azt is cserélni?+ A motorolajoknál mi a különbség a Mobil és a Mobil1 között ? Mind a kettőt találtam...
Pl. ez? Mobil Super 3000 X1 5W 40 5L 8,5ezerJosi: Ja, logikus
AMD Power: Régi swiftembe castrol volt, nem volt vele semmi baj. Kár hogy a webshopokon nem írják le pontosan milyen alkatrészek vannak a vezérműszíj készletben.
-
Reaper04
aktív tag
Köszi az infókat
Én itt nézegettem, mintha ők is olcsók lennének.Elf-ről megoszlanak a vélemények, sokan szidják, de vlakinek bejött. Nekem most mobil van benne. Jut eszembe mi a különbség a Mobil és a Mobil 1 között ?
tresh: Most hogy így mondod ... előző tütümben (93' Swift) is ngk volt. Lehet akkor ennél maradok.
-
Reaper04
aktív tag
Mindenfélét nézegettem, fontos természetesen a biztonság, de az ár sem utolsó dolog
Ez a Ferodo is bosch rendszerhez van. Azt honnan tudom, hogy nekem épp milyen található a bocin? Valahova ez rá van írva?
Vennék még pár cuccot, többek között olajat, vezérműszíj szettet, fékbetéteket, hűtőfolyadékot, gyertyákat, olajszűrőt, pollenszűrőt...
Ezekből van ami favorit, ami bevált márka az egyes cuccokhoz?
Olaj - Mobil1 ami tetszik ,szűrő: Mannfilter
Vezérműszíj, Skf, Gates, Ruville szerintetek ? Vagy más esetleg?
Tényleg van olyan amihez van vízpumpa is?Gyertya, Beru, Bosch, Ngk ?
-
Reaper04
aktív tag
válasz
Kornel #11824 üzenetére
Nem hallottam még róla, de van a listában ilyen is
Eddig ezeket találtam: Fremax, Bendix, Allied Nippon, Lpr, Starline, Trusting, Delphi, Ferodo, Mapco, Mintex, Textar, Magneti MarelliIll. még egy kérdés: Példának itt a Delphi. Ez szerintetek 2 darabra vonatkozik, vagy csak 1-re?
Hopsz ez kimaradt ... fékrendszer. Ezt hol tudom ellenőrizni, hogy nekem épp milyen van? Találtam eddig Bosch, Bendix, Lucas rendszert.
-
Reaper04
aktív tag
Sziasztok!
Milyen márkájú fékbetétet tudnátok ajánlani tárcsához előre?
(K4M760, Megane II. 1.6 16v) -
Reaper04
aktív tag
válasz
AMD Power #11725 üzenetére
Sziasztok!
AMD Power: 130nál 4ezer környékén járt a motor, szép hangja volt, de zenét hallgattunk...
Befért volna még egy hatodik sebesség szerintem. Talán a fogyi is kevesebb lett volna ... nem?
mycso: Akkor oksrob210: De az autónk is más azért
Városban nem pörög úgy mint autópályán. Mondjuk a fogyi közel azonos (város-autópálya)
Bár szerintem ezen a 7 literen sokat dobott az, hogy ott ölig sok domb volt, 40-es 50es táblával tarkítva. Ilyen lassan felvánszorogni...Szerintem egész jó lett így az átlag, lehetett volna jobb is gondolom, de így is jó. Mondjuk dinamikusan vezettem, de betartottam a sebességhatárokat.
Apósnak a nubirája 10en felül kajál városban... azért(ugyan úgy egyhatos motorral)
-
Reaper04
aktív tag
Sziasztok!
Megjöttünk nyaralásból. Majdnem 1000km-t tettünk meg, oda-vissza, autópályán, városban faluban, autóúton. Átlagban 7,1 lett a fogyasztás.
Legtöbbet 110-zel, aztán 130-cal, majd 60-70 és 50-nel mentem.Kb. 800 km volt oda vissza, csak a célhelyen még utazgattunk ide-oda (maradék kb. 200km). Pechünkre csak lejtőből-emelkedőből állt minden. Ott a pillanatnyi fogyi 10-15 l között volt
Szerintetek jó az átlag ehhez a távolsághoz? (Megane II, 1.6, 16v)
-
Reaper04
aktív tag
válasz
laszlo168 #11636 üzenetére
Persze minden képp. Csak most lesz egy hosszabb táv, nem szeretnék galibát, inkább utána töltök.
Tél előtt úgy is cserélek olajat a bociban meg szűrőket. Lehet lecserélem az egész hűtővizet is.
Ha kimaradna még is, minden évben ellenőriztetem a szintet.
Ha most öntöttem hozzá pár deci (2-3) ioncserélt vizet, az mennyivel változtatja meg afagy tűrését? -
Reaper04
aktív tag
Sziasztok!
Közelít a hűtővíz szintem a min felé, egy kicsit utána töltenék, mit önthetek bele?Ioncserélt víz megfelelő bele?
2003-mas Megane 2 -ről lenne szó, 1.6-os 16v motorral (K4M760)
Köszi előre is!
-
Reaper04
aktív tag
válasz
FerNandor #11501 üzenetére
hopsz, azt akkor elírtam. Valamiért így emlékeztem
De most hogy mondod, mind a kettő előre nyílik, valóban.
Én mikor visszahajtom az ülést tuti kattanik valami, 100%.Azért gondoltam, hogy az.
Először én is csak vissza hajtottam és annyi, aztán mikor beültem tisztítani az első üléseken lévő zsebeket, ahogy ráhuppantam bekattant.
Szerintem az valahova beakad, holnap ránézek én is.
-
Reaper04
aktív tag
válasz
FerNandor #11497 üzenetére
Érdekesen néz ki az a fémdarab.
Szerepe az ülés tartásában van ha jól néztem, amikor lehajtod abba kapaszkodik bele.
Legalábbis mikor én lehajtom, akkor kattanik egy pöcök.
(Ugye a háttámlát hátra nyitod a csomagtér felé, az ülés részt meg a vezető ülések felé. EZ magát az ülés rögzíti)Mozog az ülés ha vissza hajtod? Fogja rendesen? Könnyen fel tudod emelni az ülést annál ami kijjebb áll?
-
Reaper04
aktív tag
Jaa értem
Én sajna nem tudom a bocim előző "életútjait".
Előzőnél 24 ezer km-ment bele autópályán másfél év alatt, ez biztos. De hogy azelőtt, sajnaNálam ennek töredékese fog valószínű. Én évente vezetek 5000-ret körülbelül.
AMD Power: Értem, én itthon mostam le legutóbb, szép lett, nagyon is. Bár ezt gondolom télen fűtött, csatornázott garázs híján necces egy kicsit
Nagynyomásus dolog az jó, már próbáltam azt is. Viszel akkor magaddal szivacsot és átsikálod a hab felnyomása után? Aztán megint lemosni?
De nem baj, hogy nem száríttatod meg? Azt olvastam nem árt téli időben, gépi szárítóval szárazra fújni az autót. Vagy ez így nem teljesen igaz? Te hogy szoktad ? -
Reaper04
aktív tag
válasz
AMD Power #11458 üzenetére
Köszi a tippeket, nem sűrűn járt utca a miénk szerencsére. Sózni sem szokták nagyon, inkább csak eltolják és ennyi.
Akkus dologról én is olvastam,. azt akkor feltétlen megcsinálom. A mosásról viszont hallottam pro és kontrát. Gépimosás így, kézimosás úgy.
Gépit én speciel ellenzem, mivel legutóbb az első lökösön készített egy méretesebb karcot.+ Miért sok a 200e km benzinesnél? Nekem 186 van bent és mintha új lenne
-
Reaper04
aktív tag
Sziasztok!
Nemrég eszembe jutott, hogy közeleg a tél. Ti milyen módon óvjátok a hótól/jégtől az autót?
Sajna nincs garázsom, nem tudok hova beállni (vagyis van garázsUNK, de az az apósé)
Most lesz először nálam téli időben a boci, meg szeretném védeni a "viszontagságoktól".
Olvastam a ponyváról, de sokan szidják, hogy a ponyva és az autón maradt kosz egymáson súrlódva karcokat okozhat, a kettő között maradt nedvesség jobban/gyorsabban kikezdi a fényezést ...stb.
-
Reaper04
aktív tag
Sziasztok!
Valakinek valami a patent depóról?Vagy inkább...
Tudna valaki nekem egy kis szívességet tenni?
Szeretnék a patentdepóról rendelni ~10 db rögzítőt, az egész kb 1500ft, de a szállítás sajna még egyszer ugyan ennyi (utánvétel)
Valaki be tudna nekem menni az üzletbe Bp-en megvenni a patentokat és elküldeni nekem postán?UV nélkül harmad annyi (se) a postázás.
Kifizetek természetesen mindent!
(többit pü, ha tudna valaki segíteni)
Köszi előre is,
üdv: Dave -
Reaper04
aktív tag
válasz
rob210 #11253 üzenetére
Jah, igaz...
Bár a meglepetéssel kapcsolatban... azért lennének kételyeim.Jobb lenne ha személyesen is meg tudnám nézegetni a mintákat és hogy más autóban hogy néz ki.
De természetesen nincs itt a közelünkben semmi, ahol személyesen lehetne ezt intézni.
(sajnos)Mondjuk náluk van olyan hogy visszaküldhetem és adnak egy másikat... de sok idő és újra kell a postát is fizetni.
-
Reaper04
aktív tag
válasz
rob210 #11241 üzenetére
Én is így gondoltam
Mármint hogy drága egy kicsit.
9-12 környékén nézegettem már műszálasat...
Hol láttál 22ért majdnem gyári minőségűt oldallégzsákos megoldással?
ÉrdekelneFerNandor: Amit linkeltél képet, azon néztem. Anyósülésnél láttam, hogy felül a vállaknál eláll az üléstől, meg egy kicsit a vezető ülésen is.
Ezért kérdeztem. -
Reaper04
aktív tag
válasz
FerNandor #11238 üzenetére
Köszi a képet!
Kicsit eláll az üléstől, az nem baj?
+ nekem van az ülésben légzsák is.Én valami pamutot szeretnék, vagy valami olyat ami nem tölt fel...
az asszonyt idegesíti, hogy kiszállás után "csíp" mikor becsukja az ajtótNézegettem én is webshopokban, de 45-50 ért találtam szettet. Igaz minőségi...
+ van rajt speckó cérnázás a lufiknál.Szerintetek? Érdemes ennyi pénzért huzatot enni?
-
Reaper04
aktív tag
Sziasztok!
Szeretnék az ülésekre "trikót" vagyis inkább olyan védőt, ami teljesen befedi mindenhol és illeszkedik is.Tudnátok ajánlani egyet-kettőt? Hol érdemes és milyet vegyek?
+Ezek a szettek tartalmaznak külön fejtámla védőket is?
Köszi előre is,
üdv: Dave -
Reaper04
aktív tag
válasz
rob210 #10928 üzenetére
Köszi!
Foglalkozom is vele.Szerintem ez elengedhetetlen.
#10938 tresh: Csak biztatni tudlak az autó, illetve a vásárlás mellett.
Igaz nekem berline-em van, de M2. Nagyon jó autó.A felszereltségét az enyémnek nem tudom, csak tippelgetek mindig...
dinamic vagy dinamic plus ... de a linked alapján lehet privilege is....Valahol ezeknek nem lehet amúgy utána nézni?
-
Reaper04
aktív tag
válasz
Reaper04 #10903 üzenetére
Sziasztok!
Meg volt a tempomat aktiválás is a Rönó szervizben.
Hát, nem tudom hogy működik, órabér percdíj ... 5 pénzt fizettem (volna... lásd később), ahogy korábban írtam. 12 percet vacakolt, abból 4 perc az volt hogy beindult a laptop. A maradék a beállítás betöltése mentése.A papíron 30 perc szerepel.
Rákérdeztem a motortérben lévő pöckökre is, 495 ft /db.
Kicsit sokallottam, megveszem máshol.Fizetésnél rákérdeztem hogy "és számla nélkül mennyi lenne" ? 5 helyett 4.4.
Hát mindegy.Legalább már van látható/olvasható visszajelzése is a tempomat/limiter-nek.
Jóféle, tetszik -
Reaper04
aktív tag
Szia!
Nekem válaszolt szinte azonnal, mindig elérhető e-mailen.
(legalábbis manapságIgaz én is épp "nyaralás" közben érdeklődtem, de mindig vissza írt, max nem fél órán belül.)
15 pénz volt, hogy másnak mennyi, azt nem tudom, én ennyit fizettem.
Nagyon nagy szerencsém volt, hogy ő szerelte be, nem pedig más. Ráadásul épp útba estem neki és beugrott megcsinálni. Minden elismerésem az Övé, nagyon korrekt és megbízható ember!Amúgy BP-n "rendel"
Írj neki, aztán majd mondja a továbbiakat.
-
Reaper04
aktív tag
válasz
vallas #10896 üzenetére
á.. nem hiszem.
Amikor a szerviz lámpás gondommal mentem be, akkor a diag, meg a beszélgetés volt kb 20 perc, akkor fizettem 2000 forint körül.
Elméletileg nem számlázzák ki a teljes órát.(Vagy mégis? )
Talán csak mondott hasra csapva egy időt ? Elvégre nem ő fogja csinálni, hanem más...
mondván egy óra alatt biztos végez a kolléga. -
Reaper04
aktív tag
Sziasztok!
Meg is vagyok a tempomat adapter beszereltetéssel
Maga a feltaláló szerelte beRáadásul itt helyben
Már csak a visszajelző lámpáját kellene működésre bírni... (Renault szerviz)
Reális szerintetek, hogy 1 óra alatt aktiválják nekem?(Van egy olyan érzésem, hogy hamarabb is meg van az...)
-
Reaper04
aktív tag
Szia!
A képen amit mutattál, alul sorban vannak patentok.
Nekem abból egy csomó törött, ki szeretném cserélni őket. Tudnál, vagy tudnátok segíteni, hogy pl. a patentdepón ezek melyikek? Én már lefényképeztem egy épet, de az alapján sem találtam meg a megfelelőt.Vagy vigyem be a márkaszerízbe, úgy egyszerűbb? Náluk milyen árban lehetnek (/db) ?
Köszi előre is, üdv: Dave
-
Reaper04
aktív tag
válasz
g.gergo #10776 üzenetére
Szerintem is jó megoldás a tsw...
Szervizben bal oldalra a kormány mellé tennének be kapcsolókat, meg a kormány burkolatába 2, vagy 3-mat nem emlékszem már...
Valahogy nem fogott ez meg ...Valahogyan megoldom, kérdés az, hogy?
Még keresem a megfelelő szakembert, barátságos árért. Ha nincs ilyen, akkor nekiállok én. -
Reaper04
aktív tag
válasz
Reaper04 #10770 üzenetére
ja mégvalami, 4 óra alatt szerelik be, az 4x 6000 valahányszáz forintos munkadíj. Tegyük fel, legyen 24000 ft. Ha ezt leszámítom a 40 ből, már csak 16 marad magára a készülékre.
Így hozzáállva, akkor helyben is talán meg lehet oldani egy magán szerelővel ?(az adapteres változatot).
18 legyen mert kell kábel is pl., meg 2 óra munkadíj, pl. 8000 ft. Az még mindig csak 26e Ft.
Vagy ha én szerelem be akkor nincs munkadíj de elbíbelődök vele jó ideig biztos.tresh: Műszaki beállítottság stimmel, de a drótozáshoz nem értek. Csináltam már, itthon egyebeknél, de nem volt akkora jelentősége mint egy autónál. Azért mégis csak egy értékesebb darab (és veszélyesebb), mint egy hifi vezetéke (toldása), vagy ilyesmi.
De végső esetben megcsinálom én, de azért nem vagyok nyugodt(mellékesen: após mehatronikai műszerész ... de ... most nem szivesen kérném meg ilyesmire
)
-
Reaper04
aktív tag
válasz
FRENK1988 #10769 üzenetére
a klubbos kolléga szerint 15e az adapter, 3e a kábel (ha kell) + az utazás ~13e.
Összesen: ~31e.De most így már 20-adjára elolvasva a leírását a bekötésnek, talán én is meg tudnám csinálni.
Vagy egy egyszerű elektroműszerész, vagy villanyszerelő. Nem ?A szerelés megoldható (kormány burkolat leszedése, magát a kormányt nem kell macerálni).
csak az elektromos részében nem vagyok biztos.
Mondjuk csak 4 kábelt kell kell rákötni 4 kábelra, meg 4 vezetéket kell bedugni egy új csatiba.
Persze biztos nehezebb annál ... de. Én nem biztos hogy neki állnék -
Reaper04
aktív tag
Felhívtam a helyi rönó szervizt, rákérdeztem foglalkoznak-e ilyennel. Azt mondták, ilyenről még nem hallottak, de biztos megoldható. Eddig ők csak gyári tempomatot szereltek be.
Vigyem be az adapter azt mondta ránéz a kolléga és megmondja be-e tudják szerelni -
Reaper04
aktív tag
-
Reaper04
aktív tag
Halihó, sziasztok!
Elhatároztam, hogy beszereltetek tempomatot (az utólagos adapterest) a bociba.
A megane klubból valaki beszerzi nekem, de beszerelni a leírást nézve én nem tudnám. Bár lehet mégis, de ha valahol elrontom akkor falnak futok, inkább hagynám szakemberre, vagy hozáBB értőre a dolgotKérdésem az lenne, hogy Szombathelyen, vagy vas megyében szerelt már be valaki ilyen kütyüt megane II -be ? Illetve, ha igen, akkor az illető tudna nekem segíteni a beszerelésben ?
Meghálálnám!
A "srác a klubból" ingyen csinálja BP-en, de sajna messze van, felutazni meg belekerül oda-vissza jópár ezer Ft-ba.Üdv: Dave
-
Reaper04
aktív tag
Sziasztok!
Hamarosan megyünk nyaralni és elgondolkodtam, hogy ellenőrizi kellene a járgányt a nagy kiruccanás előtt.
A táv olyan 1500 km. (oda-vissza, +kirándulás)Mit érdemes ilyenkor megvizsgálni, ellenőrizni?
Ami biztos: Keréknyomás, profilmélység, motorolaj szint, hűtővíz, ablakmosó folyadék ...
Mit kellene még?
Köszi előre is, üdv: Dave
-
Reaper04
aktív tag
-
Reaper04
aktív tag
Sziasztok!
A segítségetek szeretném megint kérni:
Voltunk a jó időnek köszönhetően egyet strandolni. Most hazafelé menet megálltunk fagyizni, és miközben fogyasztottuk a hűsítő desszertet feltűnt hogy a kocsi jobb első kereke előtt valami lassan csöpög.Tettem oda zsepit és megnéztem mi féle anyag, de se színe se szaga. A kicsöpögött lötyi meg 10 perc után nyomtalanul felszáradt az útról.
Befeküdtem a kocsi alá, megnézni honnan jön:
Az "első" alvázvédő után van egy kisebb rés ahol van egy cső, fentről jön, majd megy előre a lökhárító irányába:
(amit jobb oldalt láttok izét, az a "koptató" vagy mi is)Letöröltem a csövet, pár perc után megint csöppent egyet. Egy idő után lassul, majd abbamarad.
Milyen cső lehet ez? Próbáltam a motortérből megnézni, de megfőtt az agyam olyan meleg volt bent, meg amúgy sem láttam odáig le sajnos.
Valakinek esetleg tippje, vagy konkrét megoldása a problémára ?
Köszi előre is!
Üdv: Dave -
Reaper04
aktív tag
válasz
rob210 #10258 üzenetére
Nézegettem már, igen (az volt az első
)
De nem találtam, lehet ottvan ez is, csak nem vettem észre.
Vagy két részletben ? Teteje, allja ?tresh: Jó 5let. Végső esetben tőlük majd kérek.
Van náluk bolt? Vagy a szervizhez kell fordulni, hogy pótolják nekem?
(mondjuk nem akarom hogy órabérben betegyenek 10 patentot a helyére 3000 forintértAzt megoldom majd itthon, csak nyomják a patentokat a kezembe.)
-
Reaper04
aktív tag
Sziasztok!
Tudna nekem valaki egy képet készíteni (teljes egészében) Megane 2 motorterében, a legelső patentről? Kb 10-15 van belőle sorban körben.
Most néztem, hogy ebből jócskán a fele törött.Hol tudok ilyet beszerezni (pontosan ilyet) ?
Nézegettem ilyen patent boltokat, de nem igazán leltem rá erre. Vagy tudja helyettesíteni más is? -
Reaper04
aktív tag
válasz
zsizsef #10199 üzenetére
Valahogy nálam is így van. Nincs 3000, alatta van, azért írtam hogy akörül
Jó kis autó ez.honeker: Grat! Szép munka!
A fogyasztás hogy alakul a változtatással? Kevesebb lett valamivel?
szerk: szentségelés valami hasonló?
-
Reaper04
aktív tag
válasz
FerNandor #10150 üzenetére
Nézni fog az aktuális tulaj, hogy notesszel mész meg rákötöd a kocsit
De hát inkább, mint később kiderüljön, hogy valami nem klappol.
Mint nálam is jelen esetben. A hátsó lambaszondám rossz. Már elvileg akkor is az volt (utóbb derült csak ki), amikor megvettem a bocit, csak pár nappal-héttel előtte kiütötték a visszajelző lámpákat, hogy ne jelezzenek.
Eltelt pár hét a vásárlást követően és felvillantak. Elvittem szervizbe megnézték, akkor azt mondták, hogy fals riasztás, mert egy korábbi kb. fél évvel azelőtti hibaüzenetet (lamba) nem töröltek ki csak a visszajelző lámpákat lőtték ki.
Törölték a hibát a kérésemre, de kb 2 héttel később újra felvillant. Elvittem megint, akkor már mondták, hogy rossza a hátsó szondám.Szóval valószínű, hogy az eladás érdekében oldották meg így, mert nem volt az előző tulajnak kedve kicserélni.
Ilyen esetre marha jól jön egy ilyen diagnosztizáló. Lehet meglepődik a tulaj, de kit érdekel. Ha már ellenkezik, hogy "nana ezt azért ne" akkor már van valami titkolnivalója...
Meg nem csak a szondákat tudja ellenőrizni. Sok minden mást is. Amik szintén árulkodhatnak esetlege hibák felől.
-
Reaper04
aktív tag
válasz
FerNandor #10147 üzenetére
Nekem nem is jön be a bluetooth-os. A vezetékesben jobban "bízok".
Mégis csak egy biztosabb kapcsolatról van szó.Másrészt amit Te is írtál, nem mindenkinek van bluetooth a noteszén. (nekem sincs)
Vezetékes jobb
Ha majd megjött kérnék szépen véleményt róla. Beruháznék én is egyre ha meg vagy vele elégedve -
Reaper04
aktív tag
válasz
FerNandor #10145 üzenetére
Én is nézegettem már ezeket, jónak tűnnek.
ELM327 v1.4 OBDII USB Diagnosztizáló
6-8 ezer Ft és ismeri a rönyót (legalábbis a megane II protokollját: ISO14230-4 KWP2000). Nem is kell hozzá feltenni más cuccot. Csak a hozzá adott lemezről a progit telepíteni.
Majdnem minden obd-s tütühöz jó. Hosszútávon megéri. Jó kis cucc
Már csak egy notebook kell, ha nem akarod az asztali pc-d kivinni, vagy a kocsival bejárni a szobába -
Reaper04
aktív tag
Ja, értem.
Az írás a kesztyűtartós dologról szintén érdekel. Én sem tudtam mi az, először azt gondoltam valami kimaradt, de itt a topicban segítettek, hogy valószínű a hűtést szolgálja
mycso: A leírásban olvastam, hogy a lufik kapcsolóját is le kell szedni.
Te is leszeded? Vagy hogy történik nálad a csere ?
-
Reaper04
aktív tag
tresh: megane II
A könyvében írták hogy szét kell bontani, de furcsállottam ,hogy ilyen "drasztikus" lépéssel lehet csak pollenszűrőt cserélni.
Ghandi: Én is már nézegettem hol van meg ilyesmi, de komolyabban még nem.
Viszont ha kitudtad szedni szétbontás nélkül, akkor vissza is visszalehet tenni, nem?
Vagy miért volt visszatenni nehezebb? Máshogy kell?A cikkel kapcsolatban: Megírhatod, én is elolvasom, illetve megnézem a folyamatot.
Talán másnak is hasznos lehet. (ha nem is most azonnal, majd később).
-
Reaper04
aktív tag
Ritkán jelentkezik, tolatáskor vettem észre.
Hamarosan érkezik a lamba szondám, talán az miatt lehet. Sok benya megy be az első gyujtásnál...
Ja mert azt ki is felejtettem: csak az első indításkor jelentkezik.+: pollenszűrő cseréhez tényleg le kell bontani mindent (kesztyűtartó, stb...), vagy van ennek valami más módja is?
-
Reaper04
aktív tag
Sziasztok!
Mitől lehet enyhe benzinszag a kocsiban tolatáskor?
Honnan jön be, vagy miért van?
Tudnátok segíteni?szerk: Vagy mindig van kis szaga, csak előremenetben "otthagyom" magam mögött ?
És csak tolatáskor veszem észre, mert belemegyek a "felhőbe" ?
Vagy ez magában az autóban van ? -
Reaper04
aktív tag
Akkor gondolom Megane II
Akkor van nekijje hátsója. Kettője van csak, egyik az amiről "mindenki" tud, másik meg ez
(de asszem van több szondás autó is)
Hogy hol található?Befekszel a kocsi alá és a motortól a kipufogót követve kb. az első ülések előtt lehet. Látni fogod, könnyű beazonosítani:
- Kiáll a kipufogóból egy kis rúdMeg még pár drót van hozzá, plusz egy csati.
-
Reaper04
aktív tag
Szia!
Ha csak a visszajelző lámpa és a service világít akkor akár hátsó lambdaszonda is lehet.
Nekem is világítanak, és ez a hiba.Semmit nem vettem észre az autón. Nem rángat, nem fullad, semmi. Minden oké. A fogyasztás sem változott.
Mégis több helyen is megnézettem, az a baj. Cserélni kell.
Ettől függetlenül az a biztos ha megnézeted, ott kiderül úgy is.
Nálam ez a kettő lámpa ez miatt világít -
Reaper04
aktív tag
Ezt az injektor tisztítós lötyit bármikor lehet használni, megelőzés céljából is gondolom, ugye?
Megveszem és csak bele kell borítani a töltőnyíláson keresztül? (lehetőleg 50-60 liter benzinhez)Néztem ilyet szeleptisztítósban is. Milyen időközönként érdemes egy ilyen kúrát (mondjuk mindkettőből) megcsinálni?
Illetve lehet a kettőt egyszerre is használni? Vagy külön külön kellene.
Köszi! -
Reaper04
aktív tag
Nah bejártam az udvarba és nekiláttam.
Nem tudtam leszedni a kárpitot. Az összes csavart amit írt a könyv kitekertem, mindent jól csináltam, de nem tudtam szétszedni. Van a kartámaszba is ilyen beépített nyitható kis fakk, abból is kiszedtem a pöcköket de nem tudtam magát a dobozt kivenni. Pedig ezt is ki kellene.No mind1. Alul megfeszegettem a műanyag borítást és kifolyt egy kicsi víz belőle. Már nem lötyög bent. A repedést jó vastagon ragasztópisztollyal megoldottam (majd kiderül a legközelebbi esőnél)
Füge007: Ellenőriztem körbe a gumit, nem volt sehol semmi hiba/eltérés. Szép állapotban volt. Egyedül annyit vettem észre hogy kívülről a közvetlenül az ablaküvegnek simuló kis szivacs szerűség a kilincs felőli oldalán nem ért hozzá az ablakhoz, hanem elállt attól.
Azt visszatettem a helyére.
Annyi hely talán volt ott, hogy ott folydogált be szép lassan a víz. Nem tudom -
Reaper04
aktív tag
válasz
Füge007 #9839 üzenetére
Az amiből folyt ki a víz (bal hátsó) az nem ázott be. A beázós ajtóm az anyósülés melletti ajtó (jobb első). Ennek a térképzsebe van megrepedve.
Nem tudok róla hogy repedt lenne a gumi, de mindenesetre megnézem.
Ha tehát víz van az ajtóban akkor nem lesz baja belül?
Műanyag és műanyag közötti hézagot, repedést mivel lehet betömni? -
Reaper04
aktív tag
Estét!
Úgy néz ki mégis le kell bontanom az ajtó kárpitját. Megint beázott a térképzseb, és megint lötyög az ajtóban a víz.+ Lehet hogy túl jól van szigetelve az ajtó? Tegnap nyitottam a hátsó ajtómat és a nyitást követően az ajtó vízelvezetőjéből víz folyt ki. Mintha a gumitömítés miatt nem tudott volna kifolyni.
Akkor ugyan ez lehet a beázós ajtómnál (anyósoldali)? Ott is lefolyna csak nem tud, de történetesen van egy repedés a térképzseb alján ahol pedig feljön a víz?!Amúgy: Az hogy nem tud lefolyni a víz pl. az ajtóból, az valamilyen kárt tud csinálni bent? Korrózió? Vagy ahol bent megáll a víz ott úgy is ilyenre van tervezve?
Mivel tömjem be a térképzseb repedését, hogy ne tudjon feljönni a víz? + Valakinek valami ötlete a beázás ellen?
-
Reaper04
aktív tag
válasz
vandureen #9617 üzenetére
Szia!
Erre gondoltál? Vagy van ezen kívül valami más is?laszlo168: Ebben van valami... amikor írtam a lambdaszondás problémámat és felhívtam xy számú szerelőt ahol végeznek a márkaszervizen kívül műszeres diagnosztikát, elkezdtem mesélni hogy felvillant a service lámpa, meg többen rávágták, hogy és világít még a légzsák lámpa is.
Mondtam hogy nem mert más ...stb.Tehát ebből most csak azt szerettem volna kihozni, hogy ha valami baja van, akkor elméletileg jelezné azt az autó?
-
Reaper04
aktív tag
Én is pont erre gondoltam. Jó párszáz az egész cseréje. Az már majdnem egy új autó.
Sőt...
aphra2: Érteni értem, de mégsem
Akkor ha mondjuk a patron már nem az igazi, akkor szintén az egész lufit mindennel együtt kell cserélni?
rob210: Ja azt olvastam én is. Hintőporozzák, hogy sokáig bírja?
Valami ilyesmi...
De akkor hogy ellenőrzik? Mert diagnosztikával nem hiszem, hogy nagy eredményt érnének el. Szétkapják megnézik?
De akkor az egész művelet felesleges. 10 éves lesz a boci, biztos az lesz a vége hogy "ogen már elkelne egy csere" ... "mennyi?" , "válasz: 670e Ft" "ó pont van nálam ennyim épp, tessék cseréljék ki..."
Új hozzászólás Aktív témák
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Asus TUF Gaming F16 (2024) FX607JV Grey - 16" - és Lenovo Legion Slim 5 RYZEN 7 8845HS
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest