- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- Huawei Mate 9 - Mate evangéliuma
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Renault, topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
rob210
Topikgazda
Ha már szó van róla.
Én ugye járatom a hírlevelet a renaul sporttólTessék szépen olvasgatni.
Akinek nem megy a google translate segít, kicsit konyhanyelvre ugyan de érthetőre fordít. -
Tudom-tudom, de most ne menjunk bele az "allapotot veszel, nem kilometert" temaba
Azert irtam, hogyha valos a szervizkonyv! Van Renaultnal ismeros, nyilvan ugy vennem, hogyha O maga mondana, hogy ismeri a tulajt, meg az eloeletet a kocsinak. Csak ugy erne meg. A mi kocsinkat is elvittem hozza, mielott megvettuk, es lebeszelt rola... de csak azertis megvettuk
En amitol felek, hogy teljesen el fogja vesziteni az erteket a kocsi, es tizenevesen mar nagyon-nagyon nehez lesz eladni. Bar, ha meg dragabbat veszek, masfel milla kornyeken, azon meg meg nagyobbat bukok... Kiveve, ha nagyszerviz elott mindig eladom, es ujabbat veszek... En ezen gondolkozom neha, hogy melyiket kene...
-
tresh: Orulok, hogy probalsz meggyozni, EZT VAROM!
Mert en nagyon szeretem a kis Roniket, es nem akarom eladni.
Viszont en azokrol a vasakrol beszeltem, amik pl. hasznaltauton vannak (elvileg) vezetett szervizkonyvvel 40-80eKm-ekkel benne, masfel millio kornyeken. Sztem egy valosan 40eKm-es kocsiban nem kell meg se kuplungot, se vezerlest cserelni.
En most a kocsival allok 1.1 millonal, amit rakoltottem, es akkor ha meg erre rajonne a markaszervizben elvegzett kuplung meg vezermuszij 300eFt-ert, akkor vagyok 1.4mFt-nal.
Ha egy kicsit hozzatennek, vehetnek egy ilyet. Ha ez tenyleg igaz, valoszinuleg jopar kilomert elmegy szerviz nelkul, es akkor van egy 4 evvel fiatalabb, kevesett futott kocsim... remelem erted a dilemmamat -
tresh: En arra gondoltam, hogy a mostani 2003-as Megane II-onket mondjuk 2 ev mulva lecserelnem a rancfelvarras utana valtozatra, ahelyett, hogy vezerlest meg kuplungot csereltetnek 300eFt-ert, mint ahogy most MMA87 tervzi. Inkabb azt a 300eFt-ot hozzateszem a kovetkezohoz.
Vagyis: 2015-ben nem egy 12 eves, hanem egy 8 eves kocsim lenne, amivel mehetek megint egy 20-30eKm -t, mielott jonne a nagyszerviz, tobb szazezer Forintos raforditassal.Amugy nem ertem az ujabb kocsihoz miert kerulne tobbe az alkatresz?!
Ugyanaz megy bele a 2003-a meg a 2006-os Megnane II-be.
Tudom, hogy a vezerlescsere alap, de en bizok a szereloben. Es ez most megint az a kerdes, mint a MMa87 kuplungcsereje: Ott hagyok 100-170eFt-ot, es hazahozom a kocsit, hogy ugyanugy megy. Semmi valtozas. Jo tudom, a vezerles veszelyes lehet.
-
_NCT
addikt
Mindekettőtöknek M1 van, ugye? Maszek szerelőhöz jártok?
Mod: úgy néz ki eddig én viszem a prímet ár tekintetében
És akkor szerencsémre a szélvédőt kicseréltette előző tulaj, mert volt rajta egy kis pötty, 220k, igaz Casco-s volt.
Az a baj h Cegléd közelében nincs normális szerelő, Zoli 60km-re, Kecskemét 30km-re van....
-
_NCT
addikt
Az új Gulietta vagy mi a tököm meg a 156-os valóban az, de csillagászati áron adják őket. Annyiért használtban valami jóféle Ódiba tenném a popóm. Vagy az új Megane-ba
Más: lenne egy intim kérdésem mindenkihez akinek M2 vagy M1 van, vagy csak simán szereti az autóját rendben tudni. Ki mennyit költött már idáig az autójára? 2 féle árat várok egy szigorút, amiben az is benne van, ami nem lett volna muszáj és egy lightos, ami csak a kötelező cseréket takarja.
Nekem a szigurú szerint eddig: 170 vezérlés és a kuplung felújítás vagy 120 vagy 60 lesz, attól függ kell-e cserélni a tárcsát meg a szerkezetet, váltóolajcsere + ablakmosó szivattyú 28k.
Kíváncsi vagyok, hogy csak én vagyok olyan, hogy mindent megadok a kiskurvámnak, vagy más is szeret minden apró kis szarságot rendbe tetetni az autóján. Igaz az én autóm idén tölti a 10.-et, de nem akarom lelakni teljesen :S.
-
Oooo, nem gond, koszi. Csak neha kicsit nehezen veszi be az egyest meg a harmast a valto, es ezert is parazok most, hogy nekem is kinyomot kellene cserelni.
De amikor 30-40km/h-nal mar akartam visszatenni egyesbe (mert tudtam, hogy ugyis megallok) es nem engedte, akkor nem is akadt a valto, hanem csak nem engedi... szoval akkor annyira nem is rossz a valtom, ezert orulok ennyire ennek a felfedezesnek -
_NCT
addikt
Enyémben már kis is cserélték, szóval...Sajos tudom az összeget.
17k munkadíjjal...
Viszont annyira nem csinálták meg drágán, klubbon láttam mostanában is érdeklődtek tagok, 10-12k körül írták.... 5ezer meg a munkadíj gondolom...
A dolog pikantériája, hogy az ablakmosó szivattyúmat is cserélték, az 11k munkadíjjal
-
Reaper04
aktív tag
Újat, aham.
Olyan kis kopott szegény. Néztem van sokféle mintával...
Csak élőben még nem láttam sehol. Azért kérdeztem, hogy tapasztalatok vannak-e.FerNandor: Köszi! Az nem sok, egész jó ár.
Viszont az amit linkeltél, biztos hogy az?Szigetelő anyagokkal foglalkoznak, és szigeteléssel.
-
FerNandor
őstag
leszabályzáson pörgetni szerintem kínzás benzinest és dízelt is. semmi értelme nincsen, föleg üresben, álló helyzetben. semmilyen "életszerü" eredmény nem születhet ott. hol használja az ember az autóját így? és nem is ez a szabályos eljárás. szerencsére nekem legközelebb lesz normális helyem.
-
rob210
Topikgazda
Nincs gond uram.
A sebességi fokozatok nincsenek szinkronizálva olyan mértékben, hogy visszafelé váltásnál is be tudd rakni a kocsit sebességbe.Ha dupla kuplunggal akarsz visszaváltani simán megy.
Ha 3-ból 2-esbe akarod tenni közvetlen akkor azt a büdös életben nem fogod fokozatba rakni 1.4-es JB-s váltónál.Ne felejtsd el a tiéd 1.6-azon már másik váltó van.
-
Mágus2
Közösségépítő
Tuti, h nem rögztetted a csavart menetragasztóval.
Pedig kell!!! Gondolom volt már lent a bak, valami miatt, és a hozzáértők, visszatették ragasztó nélkül.
-
-
_NCT
addikt
De ahogy az előző hsz-ben is írtam, nem mind1 mennyit. Nem mind1, hogy az a bukás ki is van használva és bekalkulálható, vagy úgy bukok rajta, hogy megyek napi 10km-t és 2 havonta 100-at ráköltök, vagy megyek havi 30k-40k km-t és úgy költök havi 50-100-at. Míg az előbbinél érthetetlenül állok a dolgok előtt, mert garázsban áll egy csomót, úgy utóbbinál azt mondom hogy oké, de ki is taposom a szemét és gyakorlatilag az autómban élek, annyit megyek mint a szemét, tehát valahol megtérül az, amit ráköltök.
-
rob210
Topikgazda
Pedig ez még a becsületesebb, mert ezt is tőle vettük.
De megmondom őszintén ezt is megvettem volna tőle, ha kezemben lett volna a lé.
Mert amúgy gyönyörűen indult, úgy hogy szombat vasárnap nincsenek nyitva.
Mi mentünk oda előszőr hozzá mert a hóban látszott, hogy senki nem járt a környékén, a telepen.
Tehát hideg motor mellett eszméletlen szépen duruzsolt, gázadásra azonnal reagált és denso trafók voltak benne.
Szép színe volt az olajnak és tuti nem friss, mert az látszott.
A füstje szinte nem is látszott, a klíma kegyetlenül fújt benne.
Szóval nem volt rossz az esztétikai hibák voltak rajta,amiket megcsiszol lefúj, 50.000.-kellett volna rádobni szerintem és tipp topp 5 évig.
Sajnálom egy kicsit.
Ha 2kilót mond az enyémre ma már a képeket tölteném fel ide -
rob210
Topikgazda
Autócsere ugrott.
Családi okokból
De azért megnéztük és megkérdeztük mennyi lenne a miénk.Viccelt a csávó értem én, hogy neki el kell adni, de 150.000.- mondott rá ami hatalmas vicc.
Oké, hogy 97'-es de tipp-topp a műszaki állapota.
250.000.-alatt nem adom el.
Ha reálisan az ő hasznát is nézve azt mondja 200.000.- ad érte, rábólintottam volna, mondjuk most bajban is lennék.
De nem érdekelne legalább fiatalítottunk volna, a többit meg megoldanám.Most már mindegy kocsi csere elhalasztva majd jövőre ahogy eredetileg is terveztem.
De Thalia végképp kilőve, az mekkora fapad. brrrr. -
AMD Power
titán
Akkor én emlékeztem rosszul.
Még drágább lesz autózni 2013-ban
De rohadtul unom már ezt a töménytelen lehúzást!
-
tresh
veterán
-
rob210
Topikgazda
Úgy néz ki ha jó áron beveszik a kocsimat akkor akár a héten le is cserélhetem.
Van ez amit linkeltem, patyolat belülről, és nem is tűnik rossznak, de komolyabban holnap tudjuk megnézni.Szívem nagy fájdalma volt, hogy nem fehér a kocsi, ezt a párom is honorálta ő is a fehér autót szereti.
Valamint ebben van klíma ami meg a gyerek miatt kell.
Én szvsz sose fogom egyedül használni, de nekik kell.Illetve ez 4 légzsákos ami ugye nem rossz azért ha működik is
Bár 10 en éves autónál ez már rizikós. -
rob210
Topikgazda
Ezek már elég öreg csajok.
2 év nagy időEz pedig kortalan.
Kívánom, hogy mindenkinek sikerüljön ilyen remek asztalról felemelnie poharát az Új Évi Koccintáshoz -
_NCT
addikt
Oké de még ezen kívül lesz más is
Persze ha vinni akarják, és az enyém kell, csakis az enyém az egész földön, akkor viszik. De azért maradjunk a Földön, ha rájön h motortérzár + egyéb nyalánkság van benne (már ha bejut
) akkor keres másikat. Zárdugó is meg ODB csati védelem stb is van még.
Az ok egyszerű: benzint nem fizeti a cég, csak a vonatot. Állomásig ki + vissza + edzőterem + egyéb dolgok. Havonta max 600km-t megyek vele. Legalábbis mikor megvettem ezt mondtam.... Aztán most 2 hét alatt belevertem 500-at
-
_NCT
addikt
Jó oké, nem csak Megane van, de ha lentebb görgetsz, akkor a sok kommerz autó közül a Megane 2. helyet vívott ki magának, ami annyira nem nyugtat meg.
Riasztónak mi értelme, ha majdnem 100k km-re vagyok tőle? Reggel 6tól du 4ig ott fog visítani az állomáson? Akkor meg bekúrják az üveget, mert idegesítő
Riasztónak akkor van értelme, ha az autó általában elérhető távolságra van tőled. Rablásgátlós immo + váltózár + motortérzár + egy kis okosság lesz az autóban.... Ez már engem meg fog nyugtatni. De így gyári immo-val nem vagyok nyugodt egyáltalán, nem kell hozzá sok idő, hogy vigyék.
Megoldás lehet még a hordozható kerékbilincs
Más: ez fááááááááááááj
(
Közben őstag lettem?
-
_NCT
addikt
Riasztóval? Azzal biztosan nem (főleg hogy 80km-re leszek az autótól). A második fele amit írtál már közelít a megoldáshoz.
Azért elnézve a statisztikát igencsak a top3-ba van a Renault.
-
rob210
Topikgazda
-
-
Reaper04
aktív tag
-
rob210
Topikgazda
-
dbius
veterán
Köszi
, amikor piacra került a Laguna, akkor egyből "szerelmes" lettem és úgy voltam vele, hogy nekem egyszer, ha autóm lesz, akkor ilyen Lagunám lesz.
Így is történt, amikor elhatároztuk, hogy autót veszünk, csak 1-es Lagunát néztem, és 9 éves korában megvettem, időközben pedig nagykorúvá is vált
A család is megszerette, kényelmes, tágas, elférünk benne bőven, pakolni is lehet bele, szóval nekünk megfelelő családi autó lett belőle.
Azt nem mondhatom, hogy keveset fogyaszt, de nem is panaszkodom, mert ha kell erőtartalék pl. egy előzéskor, akkor van mire számítani. Egyébként meg nincs "kihajtva", mert mindenütt betartom a sebességhatárokat.
-
_NCT
addikt
Hát az biztos, h az 1.6-os Megane-omat biztos odaveri, nem egy gyorsulógép, igaz én nagypapisan szeretek vezetni az úton, majd ha 1x lesz rá keret, akkor veszek valami játszósautót és zárt pályán, akár a ringen is repesztek vele
2ezernél általában elváltok, bár azért 90 felett van benne erő, szépen tudtam tegnap is előzni ahol lehetett
Felénk tejköd volt, kb 50m-re nem láttam el hajnalban.
Szeretem a rönyót, sőt minden nap beleszeretek, de ennyiért már lehet hogy valami 2ezres accord-ot vennék
-
SZATA
senior tag
Igen, erre tippeltem, hogy nem olcsó/egyszerű aztán szerelés után kérdéses mennyire lesz "tökéletes" a végeredmény. Jobb lenne venni egy másik klímásat, csak hát nem szívesen válok meg ettől, mert nem könnyen találok megint egy ennyire egyben lévő megkímélt modellt ilyen kevés – valósnak tűnő – futással. Rájönne még az illeték + papírozás is.
Megoldásként egyelőre marad a fóliázás. -
_NCT
addikt
A gyári megane indításgátló is tudja azt, hogy az üzemanyagellátást letiltja?
Azért a platós megoldás nem annyira elterjedt szerintem, persze nem kizárt. Csak ugye szeretném, ha meg se próbálnák elvinni az autómat, látja h mi van benne és hozzá sem akar fogni. Jobb mint a semmi szerintem. Autóriasztóhoz meg annyit, hogy az emberek többsége oda se néz, rá se hederít, bekapcsolt magától és kész....
-
rob210
Topikgazda
Hát én ugye a 97'-es évjáratú golfokkal hasonlíthatom össze a meganeom.
Nem szeretném összehasonlítani, felesleges.
Ez olyan mint ha a BS-t összehasonlítanám egy megyei művelődési házzal.Már csak azért is, mert az a srác akit írtam nemrég, hogy vett egy ugyan olyan megane-t mint az enyém, a 3-as gofját cserélte le rá, miután ült az én kocsimban
Tágasabb nagyobb és jobban pakolható a csomagtartója, kényelmesebb az utastere.
Hiába na, egyszerűen nem értem egy III-as golfon mi az a prémium érzet, ami miatt 200-300ezerrel többért akarják eladni.
Új hozzászólás Aktív témák
- EZVIZ C3 C3W Pro (4MP) CS-C3W Smart Home Kamera
- Eladó bontatlan LTT Noctua barna csavarhúzó
- ÚJ AXIS M1114 hálózati kamera Kompakt és adaptív HDTV Onvif
- Rohnson R-9450 Steril Air UVC+ION légtisztító eladó JÓVAL ÁRON ALUL! Bolti ára kb 72ezer Ft!
- Merryfair Wau 2 hálós irodaszék / jó állapot / harmadáron
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 3600 / RTX 2060 6GB / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS B550M R7 5700X 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Zalman i3 NEO Gigabyte 850W
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
- Apple Watch SE 2 44mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- ÚJ Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Ezüst mw1g3mg/a - 3 év gari - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest