- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- One mobilszolgáltatások
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
-
Mobilarena
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Nyiz
csendes tag
válasz
Calogero #26529 üzenetére
A másik bibi ami nem tiszta nekem hogy VGA miért kap kevés áramot. Próbáld meg a külön ágra tenni a csatlakozót, illetve minden felesleges perifériáról húzd le a tápot.
Csak az alaplap kapjon áramot 20/24pin + az extra csati,VGA,HDD ami a rendszer van)Másik kolléga az alaplapos topikban ugyanezt javasolta, két külön ágról megy most a két csatlakozó, azóta nem írta ki a figyelmeztetést, úgyhogy egyelőre úgy érzem, sinen vagyok, legalábbis ezzel. Most megyek a PC-shez, elég jó arcok, megkérdezem, mit lehetne tenni.
-
Nyiz
csendes tag
válasz
Calogero #26521 üzenetére
- B, In-place large FTTs: a procit számoltatja, és a memóriákkal is használja, tehát a buszokat is teszteli. Ez melegíti a legjobban a proci, és ekkor zabálja a legtöbb áramot.
Ez ment előző éjszaka 7 órán keresztül. Gép életben maradt végig, csak aztán én nem tudtam tőle már aludni, ezért 7 óra futás után kinyomtam.
-
Nyiz
csendes tag
válasz
Calogero #26514 üzenetére
Ezzel kisebbfajta problémák lehetnek, ugyanis a régi tápom ventije eléggé gány volt már, ezért kicseréltem benne. A hiba előtte is jelen volt, szóval nem ezzel indult a lavina. Azóta a ventit kiszedtem már belőle (persze vissza tudom tenni gond nélkül), csak kérdés, hogy így adhat-e még reális visszajelzést?
szerk. @Ren Hoek: Amint betettem az új tápot, az is kvázi azonnal adta a "szokásos" hibát. Az idő közben ebben az esetben ezért csak pár óra lehet, ennyi idő után jelentkezett ezzel is a hiba. Gyárilag ugyanúgy rossz, mint a régi volt?
-
Nyiz
csendes tag
válasz
Calogero #26511 üzenetére
Pont olyan csati, amit mutattál, és valóban, 1 ágon van a két 4 pin. Ugyanakkor, az alaplapos témában előjött a kérdéskör: visszatettem a régi 8600 GT-et, aminek 350 W-os táp elég (anno elég is volt, két évig a régi tápon üzemelt), extra csatlakozója nincs, a gép mégis produkálta a "szokásos" hibát, ezért én önhatalmúlag kizártam, hogy a VGA lenne a gond. Nem kellett volna?
-
Nyiz
csendes tag
válasz
Calogero #26505 üzenetére
Megnéztem, de bevallom mindegyiket csak 2 passig futtattam, szóval nem tudom, hogy ez elég-e, de úgy tűnik, hogy nem. Estére az egyik ramot benthagyom neki, meglátjuk, hogy mit fog produkálni. De mondjuk egyelőre tegyük fel, hogy mindegyik pass egyesével. Utána mi a teendő?
Amúgy, még valamit elfelejtettem megemlíteni. Az nVidia néha feldobja, hogy kevés a kraft a VGA-nak. Ami mondjuk előfordulhat, mert még mindig nincs 450-es tápom, de, ahogy már említettem, számításaim szerint (ami persze nem jelent semmit), a 400-asnak is gond nélkül bírnia kéne. Jah igen, és a kikapcsolások mindig tehermentes állapotban történnek, sima windowsos pötyögés közben (zene, net, Word, Excel, ilyen VGA 0 fogyasztós dolgok).
Ez a hsz. a másik topikban is pont releváns, úgyhogy egyelőre klónozok, bocsi!
-
Ren Hoek
veterán
válasz
Calogero #26485 üzenetére
A 4 modul technikai hátterének nézzetek azért utána, itt a topicban. Lehet nyugodtan használni a keresést és google-t is. Sok vélemény megfordult már itt. Ami fix hogy ddr2-nél csökkenti a tuning képességeit, meg lehet szívni vele, mert nem indul el, pedig egyformának "tűntek" a ramok. Ja és QVL-ben nézzétek meg a ramot, mert nem mindegyiknél van tesztelve 4 modulra.
Az biztos hogy nálam felejtős volt, mert biztosan belelógna a leendő proci hűtőmbe. No meg azért jó ha párba választott ramokat teszünk be a lapba. Pár év múlva ha fejleszt az ember, lehet már nem talál éppen olyat csak használtan - hasonlóra meg sohasincs garancia hogy megy dual channelben.
proof88: Szerintem várd meg a ddr2 guruk válaszát... Mondjuk most mindenki eltűnt aki értett itt rendesen a ramokhoz...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Linux kezdőknek
- Könyvajánló
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- TCL LCD és LED TV-k
- Argos: Szeretem az ecetfát
- RAM topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Vicces képek
- További aktív témák...
- Corsair Vengeance LPX 16GB (1x16GB) DDR4 3000MHz C15 - eladva Pál úr kollégának, értékelésre vár
- DDR3 DDR3L 4GB 8GB Notebook RAM Bazár (Samsung, SKHynix, Micron, Kingston)
- több db DDR4 laptop ramok 2x8Gb (7e) 2x16Gb (18e) és 2x32GB (35e) párban garanciával!
- DDR4 RAM modulok
- Crucial RAM 32Gb Kit (1x32Gb) DDR5 5200MHz (ou 4800MHz) INGYEN FOXPOST
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Beszámítás! Apple Watch SE 2024 44mm Cellular okosóra garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H87I-PLUS H87 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Fotós felszerelés - Stúdió lámpa / Softbox / Vaku
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R7 7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2080 8GB Fractal Design Define R5 FSP 750W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest