- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- iPhone topik
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
koko52
nagyúr
válasz M4XP4YN3 #50950 üzenetére
A gyári alapállapotba teszi a biost. Semmi problémát nem okoz. Nézd meg a manualt.Jjumper vagy nyomógomb. Az alplapon kell manuálisan megcsinálni.
"Meglepetten néztünk Európára, arra, hogy mennyire nyitottak az országok, és vannak, akik csak úgy magukhoz veszik a bevándorlókat, fel nem ismerve azt, hogy egy napon a saját hazájukban kisebbséggé válhatnak."-Ernst Roets
-
orbangergo
csendes tag
Üdv!
Talán túl kezdő kérdés, de eddig nem sikerült egyértelmű választ találnom. H270-es alaplapba érdemes C16-os időzítésű RAM-ot tenni? Hivatalosan nincs benne a támogatott ramok közt csak a C14-es verzió. (Egész pontosan CMK32GX4M2A2400C16 ram és Asus H270-Pro alaplap.) Mennyit számít ez a különbség?
Köszönettel -
vispisti
csendes tag
Szervusztok Mindenki !
Van egy Asus P5W DH Delux alaplappal szerelt gépem. Amikor összeraktam a DDR2 még újdonság volt. Ezért csak 1 Gb-osat lehetett bele rakni. Mostanára nagyon lelassult a gép, főleg bootoláskor.
Ma vettem 2 db.DDR2 2Gb. Ram-ot párban.
Induláskor 3,2 Gb,.ot lát. Aztán a Win 10 azt írja 4Gb.( használható 3,12 Gb.)
Később visszaraktam a régieket is. Most az induláskor ugyanaz ( 3200Mb.) , a Windows pedig: 6 Gb.( 3,12 hasynálható.
Bios frissítve lett.
A helyzet változatlan.Hol veszik el majdnem a fele ?
Köszönöm, ha válaszoltok.
Xiaomi Redmi Note 4 4Gb.RAM 64Gb.ROM *** UPC DIRECT Humax UD-FOX/HD
-
-
koko52
nagyúr
válasz vispisti #50955 üzenetére
Kattints a start gombra - keresésmezőbe beír : msconfig (rendszerkonfiguráció) - renszerindítás fül - speciális beállítások - maximális memória : pipa ki alkalmaz v ok- reboot
[ Szerkesztve ]
"Meglepetten néztünk Európára, arra, hogy mennyire nyitottak az országok, és vannak, akik csak úgy magukhoz veszik a bevándorlókat, fel nem ismerve azt, hogy egy napon a saját hazájukban kisebbséggé válhatnak."-Ernst Roets
-
Delirious
tag
Szevasztok! Szeretnék érdeklődni, hogy tapasztalataitok alapján a Kingston ramok mennyire megbízhatóak és tartósak. Egészen eddig azt gondoltam, hogy azok jóknak számítanak, aztán ma hallottam, hogy sok a meghibásodás köztük. Nem tudom, mennyire igaz? Köszi!
-
koko52
nagyúr
válasz vispisti #50958 üzenetére
A listában szerepel? https://www.asus.com/Motherboards/P5W_DH_Deluxe/HelpDesk_QVL/
Még egy cmos clear-t megpróbálhatsz, sokszor segít ramcsere esetén.[ Szerkesztve ]
-
koko52
nagyúr
válasz Delirious #50957 üzenetére
Mint minden gyártónál a nagy számok törvénye miatt előfordulnak hibás dolgok és annak híre gyorsabban terjed és sokáig fennmarad. Ha bizalmatlan vagy válassz más márkát igen széles a kínálat. Pl a G.Skill élettartam garis.
-
HeyArtyom
újonc
Sziasztok.
Volna egy MSI Mortar B150 alaplapom i3 6100-as procival. Szeretném kicsit bővíteni a memoriát. Találtam egy meglehetősen olcsó dual kiszerelést ,de nem igazán tudtam kideríteni mit is jelent az UDIMM, miben különbözik a simától, és kompatibilis lenne e a gépemmel. Kérem aki tud dobjon választ. Előre is köszi.Jeleneleg ez van a gépembe:
Kingston 8GB (2x4GB) DDR4 2133MHZ HX421C14FBK2/8Erre cserélném:
HyperX FURY 16 GB (2 x 8 GB) 2133 MHz DDR4 CL14 UDIMM Memory KitProduct FeaturesAutomatic overclocking - reach faster speeds and high capacities just by installing the memory
Design - low profile, matching PCB as well as plug and play functionality
Reliable - 100% factory tested
Compatible - tested with all brands of motherboards
Guaranteed - manufacturer lifetime warranty and free technical support
Note: Older motherboards may not be compatible with this product. Please always check system compatibility -
nagyúr
válasz HeyArtyom #50961 üzenetére
Az UDIMM annyit jelent, hogy unbuffered/unregistered, a legtöbb modul ilyen a piacon, pl. a mostani moduljaid is azok, csak nem mindig írják ki.
[ Szerkesztve ]
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
zsopu
tag
Sziasztok,
van egy x58as lap W3570 CPU + hozzá 4db 4GB 1333 ECC-s memória.
jelenleg a 4 memória 1066-on megy...
Ha 1 vagy 2 modult rakok bele akkor megy 1333-on
3 nál Triple-channel módban elindul 1333on, de érezhetően lassul a rendszer
kb 10szer tovább tart mire elindul a win.Kérdés, mi lehet az oka a lassulásnak? miért nem megy a 4 memória max. sebességgel?
ez a leírás van hozzá.
igaz, írja hogy nem támogatja a 6db 1333 memóriát, de akkor a 4-et sem?Memory Population Rules
The workstation contains sixDIMM slots divided into three channels (two slots per channel).
The slots are color-coded (three blue and three black) and are numbered fromDIMM 0 (closest
to the CPU) toDIMM 5 (farthest from the CPU).
Populate the slots according to the following rules:
■ The workstation requiresDDR3-1066/1333, unbuffered, ECCDIMMs.
■ Supported sizes and frequencies: 1 GB and 2 GB 1066MHz and 1333MHzDIMMs (see the
Sun Ultra 27 Workstation Product Notes for supported hardware and other workstation-related issues.)
Note – TheDDR3 interface can support up to sixDDR3–1066DIMMs running at full speed.
■ DIMMs must be installed in groups of three except the singleDIMM configuration.
■ Three 1333MHzDIMMs will run at 1333MHz. Six 1333MHzDIMMs will run at 1066MHz.
■ PopulateDIMMs according to the supported memory configurations listed in the following section. -
totyino77
tag
hello van egy asus rampage iv extreme lapom , biosban lát minden memoriát de win 10 64bit alatt csak 2 dimm kezel és single-be ráadásúl mi lehet a gond?
Mindíg jelezz vissza ha kell, ha nem ez a korrekt !!! totyino77 felhasználónak 50 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! + a mostani!
-
koko52
nagyúr
válasz vispisti #50966 üzenetére
1. A BIOSban kapcsold be a Memory Remap(ing) funkciót, ha van ilyen.
2. Futtass egy memtest-et usb-ről (neten megtalálod, hogy készítsd el és bootolj vele.) Ha ez a progi is kevesebbet lát, akkor hardverhiba lehet.[ Szerkesztve ]
-
-
darkflamy
csendes tag
válasz koko52 #50969 üzenetére
Megnéztem, 4 különbséget véltem felfedezni a 4. Ram-nál:
- 1 Rank,
- Az időzítések eltérőek de a legfelső megegyezik, @666MHZ 9-9-9-24
- Egy kicsit több infót ad róla a progi: pl. Gyártás ideje
- 1.5v mellett (Memóriavezérlő): 1.30V (többinél 1.20V)
Akkor most ezek tudnak együtt dolgozni? mert én eddig még semmit nem tapasztaltam ami hibára utalna.[ Szerkesztve ]
-
Piftuka
veterán
Sziasztok!
Az adatlapomban található számítógép konfigurációba a meglévő 2x2GB 1333 MHz Kingston dual kit mellé vásároltam egy ilyen, 2x2GB 1333-as Kingmax kit-et.
A BIOS szerint a memória Dual módban működik. A CPU-Z ezt írja:
Bő egy hete üzemel a gépben, eddig szerencsére (lekopogom) nem dobott a rendszer semmilyen hibaüzenetet.
Kérdéseim:
- Ez alapján megnyugodhatok? Garantáltan jól működik, dual módban a két eltérő modul?- Jelent-e bármilyen problémát bármilyen szempontból, hogy a Kingston modulok fele olyan szélesek, és mindkét oldalukon van chip és Dual Rank, míg a Kingmax egy dupla szélességű, egy oldalas, Single Rank modulok?
Köszönöm előre is!
[ Szerkesztve ]
"Aquila non captat muscas."
-
koko52
nagyúr
válasz Piftuka #50973 üzenetére
Igen mennek dualban és ez nem is fog változni
-
Piftuka
veterán
válasz koko52 #50974 üzenetére
Köszönöm a megerősítést!
És a másik kérdésem kapcsán... Az eltérő felépítés nem okoz semmi problémát, ugye?
A Single Rank memória ha jól tudom, elvileg gyorsabb, mint a Dual Rank, ám ha jól sejtem a lassabb, Kingston modul sebességével működik a Kingmax is így dual módban?
Vagy rosszul gondolom?
-
koko52
nagyúr
válasz Piftuka #50975 üzenetére
A kétoldalas memóriák (dual rank) gyorsabbak az egyoldalasnál, mert gyorsabb az elérésük (néhány hozzászólással ezelőtt téma volt). Ezek a különbségek annyira elenyészőek, hogy soha semmilyen körülmények közt nem veszed észre (max szintetikus mérőprogik kitudják mutatni). Egy átlagos felhasználó (net, film+játék) még azt sem vennéi észre ha ddr2 v ddr4 ramokat cserélgetnék a gépében legyenek akármilyen extrém szélsebesek. A lényeg egy jó proci, vga+ SSD!!! <--ez sokat dob a gépen.
-
adio
tag
Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni RAM bővítés ügyileg.
Van egy Asrock H77 Pro4-M alaplappal szerelt gépem, amiben jelenleg KINGSTON 8GB (2X4GB) HyperX XMP Blu DDR3 1600MHz CL9 KIT KHX1600C9D3B1K2/8GX memóriák vannak. Az alaplapom leírása szerint 32 Gb-ig tudom bővíteni max 1600MHz-es RAMokkal. Találtam itt hardveraprón ugyanebből a típusból. Amennyiben ezeket berakom a szabad slotokba, akkor megfelelően fog működni a 16 Gb ram?Esetleg vehetek más típusú modulokat is, a lényeg, hogy CL9, DDR3 és 1600MHz-es legyen? Ilyenből 20 ezer forint körül nagyon sokat lehet kapni újonnan.
Mit tanácsolnátok?
Köszönöm előre is a válaszokat!A fiút a férfitól csak a játékai ára különbözteti meg!
-
koko52
nagyúr
Ha arra gondolsz, lesz-e 2 dualod az nem garantált, csak ha kit mind két pár. A két kit-nek nem kell egyformának lenni, de ajánlott.
-
Piftuka
veterán
válasz koko52 #50976 üzenetére
Értem. (Én a Google-ben keresgélve olyan cikket találtam, hogy a Single Rank gyorsabb. De nincsen jelentősége.)
Köszönöm az információt! Akkor használom ezt a 4x2 GB modul-t így dual módban továbbra is.
A múltkor akciós volt ez a Kingmax, ~7.600 forintot fizettem érte az Aqua webáruházban, ráadásul élettartam garancia van rá.
Mindenesetre örülök, hogy nem kell kicseréltetnem ezt a Kingmax kit-et egy másik dual kit-re!
Egyébként a 4-ről 8 GB-ra váltásnál első sorban az egyszerre megnyitott sok böngészőablak esetén számítok (és már tapasztaltam is) javulásra.
Valamint talán némelyik játékprogram örülni fog neki.
(SSD egyébként van a gépemben két éve, az tényleg sokat dobott a sebességen. Főleg a sokat töltő alkalmazásoknál.)
-
AllTheBest
őstag
Sziasztok! Lenne egy olyan kérdésem, hogy jelenleg van 1db 4gb-s kingmax 1333mhz-s ram a gépemben, ha más márkától rakok be ugyan ilyen frekiből 2x2gb-ot mellé akkor az okozhat anomáliákat?
Esetleges elírásokért elnézést kérek, kevesebb ujjal nehezebb pontosan írni :) ---> Xiaomi Mi 9T 128gb
-
koko52
nagyúr
válasz AllTheBest #50980 üzenetére
nem
-
ttwepinefrin
tag
Üdv mindenkinek! Kérdésem az lenne,hogy a Team group vulcan megférne e a tg. Dark extrem el ?Az időzítések stimmelnek elvileg. Ddr3 1600 mhz 2*4gb mindegyik .
[ Szerkesztve ]
-
Ciccuka
veterán
-
Ciccuka
veterán
válasz ttwepinefrin #50984 üzenetére
Elvileg jónak kell lennie. Bár semmi konkrét adatlapot nem linkeltél.
Cicák támogatása: www.fos.hu/1176
-
A.C.E.
aktív tag
Üdv, valaki AKI ramba(n)agy megmagyarázná ezt?
F.P.S. FOREVER!
-
Ciccuka
veterán
válasz ttwepinefrin #50987 üzenetére
Gyártói weboldalon, a pontos modellszám alapján.
Cicák támogatása: www.fos.hu/1176
-
Blue Thunder
senior tag
Üdv! Egy láma kérdés....sosem volt még szerveres gépem most viszont becsúszott egy....a kérdésem az lenne hogy sima ddr2 és szerver ram ddr2-nél egy helyre kell esnie a nútnak nem?
Telefonszámom: 06-30-6-570-800 +++ Ha írok PM-et tisztelj meg azzal ha bent jársz hogy válaszolsz!!!
-
Blue Thunder
senior tag
válasz Blue Thunder #50989 üzenetére
Közben kiderült hogy az eladó sem tudta (fb dimmes ramot kínált), így a kérdés is megoldódott
Telefonszámom: 06-30-6-570-800 +++ Ha írok PM-et tisztelj meg azzal ha bent jársz hogy válaszolsz!!!
-
mcwizard
tag
Sziasztok!
Szeretnék memóriát és ebben kérném a segítségeteket.
Jelenleg 2x1 GB DDR2, Zeppelin modul van a gépemben és ehhez szeretnék hozzácsapni még 2x2 GB-ot.
A kérdésem az lenne, hogy lehetnek-e problémák egy ilyen kit-tel: Kingston 2x2GB 800Mhz LP CL5-5-5-15
(Az utolsó szám eltér a jelenlegi és a kinézett modulok adataiban)
Vagy mindenképp Zeppelin modulokkal bővítsem, ha tehetem?Köszönöm az esetleges válaszokat
Üdv, -
-
Riccsiz_h
aktív tag
sziasztok !
Új gépet építek és egy ASUS PRIME B350-PLUS a kiszemelt alaplapom.
RAM: Kingston 16GB (2x8GB) DDR4 2133MHz (HX421C14FBK2/16) - ez kerülne bele, 2x8GB kit
Azonban az alaplap hivatalos kompatibilitás listában csak HX421C14FBK2/8 szerepel mint támogatott memória ? Ennek van jelentősége hogy én nem 2x 4GB-os modult hanem 2x 8GB-os modult teszek be, de minden egyéb dolgoban megegyeznek a memóriák ? Vagy kompatibilitási problémáim lesznek ?
Előre is köszönöm a segítséget
Üdv. Riccsiz
-
Törzsúr
senior tag
válasz Riccsiz_h #50994 üzenetére
Hiába ramos topik (remélem nem értitek félre) inkább a ryzenes topikban kérdezd meg, hogy ki milyet használ ehhez a típushoz és olyat vegyél. Bele lehet futni, hogy még a QVL támogatott ramok sem igazán jók a laphoz amiket gyártó feltüntet.
Steam: szedibatta | EA, Battlenet: Szedi90
-
BenQhunria
tag
Sziasztok.
Jelenleg van egy Kingston HyperX Fury White Series CL10 Kit (2x4GB) 1600MHz (HX316C10FWK2/8) ramom.
Viszont szeretnék még ramot, de más színbe [link] ez a "párja" ?[ Szerkesztve ]
Titkok nélkül nincs biztonság,biztonság nélkül nincs győzelem.
-
koko52
nagyúr
válasz BenQhunria #50996 üzenetére
-
polerobot
újonc
Sziasztok!
Egy gyors kérdés
Van egy régi Asus p7p55-m lapom - és szeretnék bele 2x4gb 1600 vagy 1866 ramot
Gyári oldalon írják hogy képes meghajtani ezeket a ramokat...nem találok sehol memory listet...Mennyi esély van rá h updatelem a biost...és veszek mondjuk egy:
https://www.aqua.hu/8gb-1866mhz-ddr3-ram-crucial-ballistix-sport-cl10-bls8g3d18ads3ceu-250854.html
és menni fog?
előre is köszönöm
-
koko52
nagyúr
válasz polerobot #50999 üzenetére
Menni biztos fog csak esetleg nem a ram maximumán.
Új hozzászólás Aktív témák
- G.SKILL FlareX 2x8GB DDR4 3200MHz F4-3200C14D (CL14-es időzítésű memória Ryzen-hez!!!)
- Eladó, DDR3 és DDR4 SO-Dimm és NVME ssd-k
- DDR4 RAM BAZÁR - minőségi, 0KM es 4GB 3200 Mhz-s notebook RAM-ok számlával, garanciával!
- Patriot Viper Xtreme 5 RGB 32GB KIT DDR5 8000MHz CL38 (2x16gb) (9 év alza gari)
- Apacer 4Gb DDR4 2666Mhz
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest