Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• ladanyi

tag

A téma előzménye:
    ladanyi
    (újonc)

Helló. Lehet rossz helyen kérdezem de segítsen ha tud valaki. Kingmax 1 GB 800 MHZ DDR2 ramot kaptam csak úgy. A gépben van egy asszem 667 MHZ-s 1GB DDR2 valami más márka. Ha beteszem a kettőt külön külön bármelyik slotba a gép érzékeli őket, de együtt már nem mennek. A diagnosztikai progi látja mind a kettőt, de a gép csak az egyiket használja. Tudom két egyforma kell a gépekbe, de nincs rá mód összelőni ezeket??

#48092) agemate válasza ladanyi (#48089) üzenetére

agemate
    (fanatikus tag)
    LOGOUT blog

A 800-as ram frekvenciáját kéne visszaállítani 667-re, akkor elvileg menniük kell, de dual channel-re azért ne számíts (amúgy sem éreznél vele gyorsulást).

ladanyi
    (újonc)

És azt hogy kell csinálni agemate??? Játékokhoz ahol 1 gb vagy nagyobb a ram igény arra jó lesz? mert most az 1gb-ból sosem szabad több ~760mbnál, így az 1 gb ram igényű játékok már nem futnak.

agemate
    (fanatikus tag)
    LOGOUT blog

Először is jó lenne tudni az alaplapod pontos típusát (a memóriákét sem ártana, de az nem olyan fontos). Ha ez megvan, tudom mondani tovább.

ladanyi
    A gépem gyári Packard Bell IMEDIA 2789. A SIW diagnosztikai program ezt írja az alaplapról.

Property Value
    Manufacturer Packard Bell BV
    Model RC415
    Version 1.0

North Bridge ATI RS400/RC400/RC410 Revision 01
    South Bridge ATI SB600 Revision 01

CPU Intel(R) Celeron(R) D CPU 3.20GHz
    Cpu Socket Socket 775 LGA

System Slots 3 PCI, 1 AGP

Memory Summary
    Maximum Capacity 2048 MBytes
    Memory Slots 2