- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Megvan a Pura 80 nemzetközi startja
- iPhone topik
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
Új hozzászólás Aktív témák
-
bwoay
nagyúr
válasz
Darkness1 #3850 üzenetére
tudom, hogy így gondoltad, nem értettem félre, csak arra próbáltam utalni,
hogy a D90 egész más árkategória, mint a mostani vázad, nyilván más is
szívesen megejtene egy ilyen cserét.
E-520-ról nem tudok semmit, ezt az esetleges választást nem tudom véleményezni
Az objektívválasztás problematikáját viszont tökéletesen átérzem,
pont most küzdök a dilemmával, miszerint valami használhatóbb
a kitobi helyett, vagy egy másik zoom, kitolva a határokat. -
bwoay
nagyúr
válasz
Darkness1 #3847 üzenetére
hja, hát nyilván nem vetne meg az ember egy olyan vázat,
ami kb 2.5x kerül többe a sajátjánál... engem inkább az érdekelne,
hogy árkategóriájában mit választanál helyette?Zoli bá':
én sem szeretem ezt a kitobit, pedig az enyém ennyire nem szar,
megértem a döntésed, bár én inkább eladnám a két objektívet,
és vennék valami "normálisat" az árából. -
Mercutio_
félisten
válasz
Darkness1 #3710 üzenetére
Ha jót fogsz ki elég jó
Igen, nagy a gyártási szórás, de ha utánaolvastál, akkor már szerintem ezt te is tudod, egyébként mostanság a Tamron obiknál is ez a helyzet.Ha újonnan akarsz venni, akkor csak olyan helyen vedd, ahol több darabot is kipróbálhatsz, és a neked tetszőt hozhatod el, különben hónapokig vitázhatsz vagy várhatsz rá, hogy bekalibrálják az obit.
-
Mercutio_
félisten
válasz
Darkness1 #3706 üzenetére
Vannak akik Canon 30D-vel fotóznak, persze L-es lencsét tesznek rá, markolatot és komolyabb vakut a munka jellegétől függően.
Alapvetően egy középkategóriás vázzal ha megfelelő obi és vaku van hozzá elég sok dolgot meg lehet csinálni, az FF inkább a kényelem a nagyobb cropp lehetőség és a nagyipari mennyiség miatt preferált, meg persze sportfotóra gyors gépek kellenek, de ez evidens. -
Szten Márs
nagyúr
válasz
Darkness1 #3706 üzenetére
Na szal még egyszer: bevezetőár.
Ez azt jelenti, hogy jóval (!!!) magasabb, mint ami akár pár hónappal a megjelenése után lesz. A Nikon/Canon félprofi gépek bevezető ára is jóval meghaladja a normál árukat. Egy D300 bevezető ára sem két fillér volt pl. De ha Pentax vonalon akarunk maradni a K20D is kb. itt kezdett, vagy max. nagyon kicsivel alatta árban. És nézd meg most mennyi. Ahogy írtam teljesen korrekt bevezető ár, de a bevezető árak ilyenek, és nem csak Pentaxnál, mindenhol, ez van.
-
Hooper
őstag
válasz
Darkness1 #3527 üzenetére
működik minden elemmel.. más kérdés h nem érdemes szerintem!
itt viszont k200D tulajok.. Nektek az elem kijelzés mennyivel előre szól?
nekem csomószor van, h a státusz kijelzőn felet ír, de az LCD infó képernyőjén még telinek jelzni. van h ki be kapcs, és megint fullon van, és még jó is elég sokáig.. de van h pár kép után már le is merül.
Lehet kicsit beteg az elem állapot visszajelzés?
mondjuk van tartalék.. csak idegesítő, h össze vissza jelez.ja és mégvalami:
A képen látható alkatrészt, ami a napellenzőről levehető, tudok valahol szerezni? elvesztettem -
-
ottkar
addikt
válasz
Darkness1 #3357 üzenetére
A Sigma makróknak teljes nyíláson is nagyon jó az élessége nekem 50-es van és nyugodtan mondhatom rekeszeléssel csak a MÉ nő.Szignifikánsan ez a makrók tulajdonsága mert van egy árnyékoló lemez rajtuk legalábbis az 50-esemen van. Rengeteg felvételt csináltam teljes nyíláson és ott is határozott a rajz. Tehát csak a MÉ növeléséért kell rekeszelni. Mert a makrónál azért törekedni kell a minél nagyobb zársebességre is hiszen a rovarok is mozognak meg a virágokat is mozgatja a szellő.
-
Allien
veterán
válasz
Darkness1 #2928 üzenetére
Jól tudod, 52mm-s. A Hoya-nak van G szériája (linkeden is van leírás a jelölésekről). Van "csomagban" is, UV+Warm+Polár szűrő, kb 12E forint az 52-s. Én is vettem ilyet, de az az érzésem, hogy a régebbi Hama polárom is jobb ennél a szériánál, név ide-, név oda.
"G" széria: Tükröződésmentesítő bevonat nélkül.
Én is gondolkodok, hogy mivel jön a tavasz (elöbb-utóbb ide ér), és használni szoktam polárt, ezért valszeg nekem is be kell szereznem egy közép szintű polárt.
Azaz, a G széria nem ajánlott, szerintem, akkor már bármely más gyártó bevonattal rendelkezője jobb vétel lehet.
Szerintem. -
Degeczi
nagyúr
válasz
Darkness1 #2928 üzenetére
UV és sky akkor, ha túl jónak tartod a jelenlegi képminőséget, polár és ND valóban hasznos lehet
azt tudni kell, h a Hoya szűrőkből is gagyi, bevonat nélküliek az alapszintű példányok, olyat nem célszerű venni
mivel egy jó polár elég drága, érdemes azt is fontolóra venni, biztosan sokáig marad-e a kitobi?
mert ha nem biztosan, akkor esetleg okosabb lehet egy nagyobb átmérőjű szűrő beszerzése, amit olcsó adapterrel tudsz a jelenlegi, kisebb menetre fölcsavarni -
Szten Márs
nagyúr
-
Szten Márs
nagyúr
válasz
Darkness1 #2885 üzenetére
A mostani bajonettípusok:
A bajonett: Sony/Minolta
F bajonett: Nikon
K bajonett: Pentax
Canon EOS: Canon. Valszeg van rendes, betűs neve a bajonettnek, de nem ismerem, nem vagyok nagy Canon-szagértő
4/3 avagy fourthird: Olympus. Meg Panasonic.
Micro fourthird: Szintén Panaszkodik, meg majdan Oly. Igaz ezek nem tükörreflexes gépek már.A legtöbb helyen azonban csak Sony/Pentax/Canon/Nikon bajonettként emlegetik őket. Az adott DSLR gyártók csak a saját bajonettükhöz gyártanak objektíveket, az ún 3rd party gyártók, mint a Sigma, meg a Tamron, viszont mindegyikhez - bár nem mindegyik objektívjük jelenik meg mindegyik bajonetthez. Az objektívjeik leírásánál viszont ott lesz, hogy Pentaxhoz, Sonyhoz, Canonhoz, vagy mihez van, tévedés nem lehet.
A K bajonetten nem csak a Pentax használta anno, hanem sok másik gyártó is, így elég sok K bajonettes objektív maradt ránk.Az M42 nem bajonettípus, hanem csavarmenet-típus. Régebben ugyanis nem bajonettel csatlakoztak az objektívek a gépekhez, hanem csavarmenettel. Az M42 igen elterjedt volt, így a legtöbb mai bajonetthez van is M42 átalakító.
-
ottkar
addikt
válasz
Darkness1 #2885 üzenetére
Az optikához szorosan hozzátartozik a csatlakozója.Az első az hogy a gépedre fel lehet e tenni.Nyilván ha optikát keresel egy Nikonhoz nem a Pentax K-nál nézed hanem a saját bajonettjénél.
A fényképezőgépek márkaneveihez kötődik a bajonett milyensége. Legtöbb különböző géphez a K bajonettet alkalmazták. De olyan összefoglaló hogy milyen optikák milyen bajonettel vannak nemigen van mert azonos típusokat gyártanak 4-5 féle bajonettel is. -
Szten Márs
nagyúr
válasz
Darkness1 #2881 üzenetére
Van K bajonettes manuális 50mm-es fényerős optika is dögivel, minek akkor átalakítózni?
A soós fotót érdemes nézni, meg az opticamet, meg vaterát, ott is szoktak felbukkanni, nem kevésszer. Esetleg Pentaxos forumokat. Egyébként M42 konverter van tényleg, és M42-es alapobik is vannak szép számmal -
Szten Márs
nagyúr
válasz
Darkness1 #2878 üzenetére
C/Y bajonettes objektíveket nem lehet Pentaxra rátenni. Amúgy a saját 50/1,4-ese autófókuszos, ez pedig egy manuális objektív
Pentaxra jó manuális 50mm-eseket lehet pár ezresért venni, nem is kevés félét. Amúgy a Pentax saját hasonló üvege, ami ráadásul autófókuszos messze 100 ezer Ft alatt van, nem pedig felette: [link]
-
Zoli bácsi
őstag
válasz
Darkness1 #2811 üzenetére
Köszi, megnéztem. Hát, azért a Te obid mintha kissé szebben rajzolna..
Nem láttam az én gépemre jellemző alexpót, az exif adatokat kitörölted, de gondolom RAW-ból konvertáltad, vagy expozició korrekcióval fotóztál. Az adataidnál megadott mailcímedre próbáltam egy képet átküldeni, amit délután készítettem. -
-
freddirty
senior tag
válasz
Darkness1 #2774 üzenetére
K20D-n ugyan de az a tapasztalatom hogy RAW-ban előfordul az, hogy a raw feldolgozó progik furán raszteresen mutatják egy-egy izzó körül kialakult fényudvart. A randa hatás megmarad lightroom, rawtherapee esetében is de a lightroom sokkal simább eredményt hoz.
DNG-ben egyáltalán nem tapasztaltam ilyet. Egyébként is előremutatóbb a DNG. Pl. a régi Pentax DS raw képeimet milyen program fogja kezelni 10 év múlva?
Ha meg vagy elégedve a JPG képeiddel és nem végzel hosszabb utómunkát akkor JPG. Minden más esetben RAW-ban kell lőni. 8gigás SD-k 6k körül vannak, ez elenyésző a váz/obik értékéhez képest. -
Allien
veterán
válasz
Darkness1 #2778 üzenetére
A "legjobb", ha minnél több archiválási formát alkalmazol. De a legfontosabb, hogy szelektáld, melyek TÉNYLEG fontosak.
Ergo, lehet winchesteren, és dvd-re kiírni, meg felrakni web oldalakra. A nyomtatás nem lenne rossz, de, abból ismét digitálisat nem nagyon fogsz tudni jó minőségbe, szerintem. Legalábbis, egy 10x15-s kis képből nem hinném.
-
Szten Márs
nagyúr
válasz
Darkness1 #2774 üzenetére
Én személyesen soha nem hasonlítottam össze a két RAW formátumot, csak PNG-t használok, de több helyről is hallottam, hogy a PS camera raw-ja jobban szereti a PNG-t és jobb eredményt lehet kihozni vele belőle, mint DNG-ből. Ezen kívül, ha jól tévedek a DNG jelentősen nagyobb fileméretű is, mint a PNG. Hosszútávú archiválásra sem tartom semivel jobbnak a DNG-t.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Windows 11
- Hálózati / IP kamera
- Le Mans Ultimate
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- World of Tanks - MMO
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- EAFC 25
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- További aktív témák...
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
- BESZÁMÍTÁS! HP Elitebook 840 G11 üzleti notebook - Intel Core Ultra 5 135U 16GB DDR5 RAM 256GB W11
- LG 42C4 - 42" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Acer Predator Triton Neo 16 15 notebook - Ultra 9 185H 32GB RAM 2TB SSD RTX 4070 WIN11
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest