- iPhone 17 képernyővédő üvegek mutatják meg a méretkülönbségeket
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Azonnali navigációs kérdések órája
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Honor 400 Pro - Gép a képben
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Taszillo
tag
válasz
electrohero #382 üzenetére
Ezek a hőfokok, teljesen korrektek...
-
Veriakilis
senior tag
válasz
electrohero #382 üzenetére
-
electrohero
csendes tag
válasz
electrohero #381 üzenetére
Hello mindneki!
Elnézést hogy csak most írok, de most lett egy kis időm
Szóval megkaptam az s-flex ventiket, és be is szereltem őket.(aztán kivettem a ház oldalára szereltet, mert semmi hőmérsékletváltozást nem láttam ....)
A cpu -n is kicseréltem ( big shuriken ) a gyári slip strem slim-et erre, kissé nehézkes volt, a felfogató nem biztos hogy erre van kitalálva, de végülis simán ráment.
Hát a gyári 3000-res fordulathoz képest a slip stream 1500-as fordulata is megnyugvás volt, de az igazi mégis ez a 800-as fordulat.
Hangtalannnak nem tudom mondani, viszont mindenképpen az ultra halk kategóriába esik a venti is, meg mostmár a htpc-m is ( upc-s dvr dekóder hangosabb
)
Hogy valami adat is legyen: nem teszteltem szanaszét a dolgot, viszont azért csak megnéztem hogy s mint....
A tegnapi 30 fokos melegben, cirka 6-8 óra intenzív használat után, hozzátéve: hogy az s-flex van a cpu-n, és a tápon van egy 10 centis alul, 8 centis hátul más légkavaró nincsen a gépben.
A bios azt írta hogy 42 fok a cpu, és 43 fok a rendszer, chipset pedig 52 fokos.Gábor
-
TaaT
nagyúr
válasz
electrohero #377 üzenetére
-
Taszillo
tag
válasz
electrohero #377 üzenetére
Remélem hihetünk a mérnököknek, és nem csak marketing duma a mérés szerinti harmadannyi zaj.
Az más kérdés, hogy az a zaj nagyon nem mindegy, hogy mely tartományokból tevődik össze, továbbá fülünk érzékenysége miatt harmadannyi zajt, nem érzékeljük annyival kevesebbnek.Váruk a személyes tapasztalatod....
-
Taszillo
tag
válasz
electrohero #374 üzenetére
Az alaplap automatán szabályozza a fordulatot hőmérséklet függvényében, feltéve ha nincs kikapcsolva a biosban.
Valószínűleg szoftveresen is be lehet avatkozni, nézz utána. Régebben voltak ilyen progik.
-
Taszillo
tag
válasz
electrohero #370 üzenetére
Na akkor röviden...
- A gyári 12 centis bőven elég
- Ezek a ventik 4 tűsek, alaplap szabályozza a fordulatot (PWM).
- Pasztázás lényege, hogy mindenhol legyen, de a lehető legvékonyabban, tehát fölösleges volt a közepére tenni még, ez nem javít, hanem ront egy picit .
- Ilyen ház szellőzés mellett ne csodálkozz, hogy süvít a hűtő. Legalább előre egy lassúbb fordulatú 8cm-es kellene (befelé fújatva).
-
TaaT
nagyúr
válasz
electrohero #370 üzenetére
ezzel a témával sztem át kéne mennünk a léghűtés topikba, mert itt már off-os sajna...
amúgy nem véletlen hogy íj módon mellőzve van a passzív hűtés téma, nem tud labdába rúgni az aktív hűtés mellett...
volt CM Z600-as hűtőm, passzívan nem tudott lépést tartani a min-re leszabályozott CM TX3-al hőmérsékletügyileg...
-
Taszillo
tag
válasz
electrohero #367 üzenetére
Venti cserétől nem lesz jelentős javulás.
Lassítás az inkább járhatóbb, de kérdéses mekkora hőfok tartozik a 2700-as fordulathoz.
60 fok fölé nem lenne egészséges vinni a hőfokot.Vagy lehet egyéb oka is a magas fordulatnak, pl. rossz pasztázás, vagy elégtelen ház szellőzés.
-
TaaT
nagyúr
válasz
electrohero #367 üzenetére
vegyél egy big shurikent, rá egy 800rpm-es S-flex-et, adsz neki 7.5 voltot, ami 99%-ban olyan hangos lesz 1m-ről mintha passzív lenne
-
Taszillo
tag
válasz
electrohero #365 üzenetére
A 75W TDP, a maximális fogyasztási osztályt jelenti, üresjáratban 6 - 7 Wattal számolhatsz, részterheléskor, pl. filmnézéskor sem hiszem, hogy 20 - 25 Watt fölé menne a procid fogyasztása.
Ebből kifolyólag, megfelelő ház szellőzés mellett várhatóan üresjáratban a minimumon pörög, de filmnézéskor sem lépi túl az 1000-es fordulatot.
Egyébként az előbb leírtak, arányítva a gyári ventire is vonatkoznak, azok is pwm szabályozásúak, próbáld ki azzal előbb. Annak sem szabad olyan rettenetesen süvítenie, főként üresjáratban nem.
-
Taszillo
tag
válasz
electrohero #363 üzenetére
Hát úgy néz ki a Ninja mini jelenleg felejtős.
Egy kb.600 fordulató venti valóban gyakorlatilag zajtalannak tekinthető.
Ha már a Scythe márkánánál tartunk, mit szólnál egy ilyen gyöngyszemhez?
Szerintem a tudásához képest az ára sem olyan vészes...
-
Taszillo
tag
válasz
electrohero #361 üzenetére
Sztem egy Ninja mini passzív módban ekkora TDP-hez.reménytelenül kevés.
Egy Ninja 3 megfelelő szellőzés mellett elvinné passzív módban, de az meg nem fér be a házadba.
Alternatíva az lenne, hogy veszel egy passzív hűtéses Brazos alapú alaplapot, ha magas a hőfok, teszel mellé egy kb 600-as fordulatú ventit.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3004
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- HP EliteBook 840 G8 i5-1135G7 32GB 1000GB 1 év garancia
- HP EliteBook 830 G8 i5-1135G7 16GB 512GB 1 év garancia
- ÚJ Microsoft Surface Laptop 7 13.8" 2K - 120Hz Érintő - Snapdragon X Elite - 16GB - 512GB-2 év gari
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest