- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- Bővebb Google-támogatást kap sok Garmin óra
- iPhone topik
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Apple Watch
- Xiaomi 15 vagy Samsung S25
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
Aktív témák
-
törölt tag
válasz
Dr. Student #33460 üzenetére
Én fullautomatán csinálnám, vagy "A" módban, és ahogy előttem szóltak, f/6-8 körül. Ha kit obid van hozzá, akkor legnagyobb zoom állás jó lesz, 50-55 körül. Beltérben általában neon van, vagy sárga izzó. Ha neon fényben fotózol, valami tiszta fal előtt, fehéregyensúlyt ehhez kell belőni (fluorescent-re vagy a kis neoncső ikon), de ha sárga izzó, akkor annak az ikonja (tungsten).
RAW-ban lődd, és ha teheted, PS-ben nézd meg, milyen az eredmény, ha kell, fehéregyensúlyt módosíts és kész nagyjából. Ha nem kell a bonyodalom, akkor JPEG és lesz amilyen lesz.
A fény legyen egyenletes, ne legyen balról vagy jobbról extra arcra vetülő fény, mert akkor a túloldalra árnyékot vet az orr és az orrsövény, tehát ez nem az ablakon kibámulós, fehér fényárban úszós bámészkodós portré, hanem egy művészileg ultranulla, technikailag relatív nemrossz igazolványkép legyen.
És akkor elérkeztünk oda, hogy akár vakuzhatsz is telibe, vörös szem kerülő elővillantás legyen (gondolom nincs optikai tengelyből kivihető külső vaku), fehéregyensúly állás flash-en legyen (villám ikon) és csókolom.
De mivel úgyis beltérben lövöd, sztem már eleve készülhetsz a vakus megoldásra és legyen ISO 200 vagy 400 ha van VR az obi oldalára írva. Ha lányokat fotózol, mondd nekik, hogy arcuk ne csillogjon a "zsírtól" (=krémek) hanem púderezzék le, legalább az orrhegyüket és az arccsontot, akinek problémás, az a homlokot is vagy egész arcot, mert a vaku éles fény és még igazolványképen is ciki a nagy fehér pötty pont a rossz helyen.
De ha a kutyust telibelövöd, szerintem koliba az is jó, csak lehet, nem vesznek fel..
Ez egy verzió, ahogy én lőném. De nem vagyok nagy műtermi fotós, csak most mondtam valamit. Már ez is sok lehet
-
Real_Necro
veterán
válasz
Dr. Student #33455 üzenetére
Régen készíttettem (szóval nem én csak alany voltam) igazolványképet, de engem ott állványról fotóztak, nagy vakuernyőkkel voltam körberakva, mögöttem fehér vászon háttér.
Gépet rekeszprioritásos üzemmódba rakd, gondolom portréobi van, rekeszt tudtommal 8-11 közé "szokás" állítani, de a nagyok majd kijavítanak.
-
balpis
őstag
válasz
Dr. Student #33455 üzenetére
a gépről: RTFM
igazolványkép: ez nem igazán a gépen, hanem elsősorban a megvilágításon fog múlni. -
Real_Necro
veterán
válasz
Dr. Student #33452 üzenetére
Megelőztek.
-
Mikika
aktív tag
válasz
Dr. Student #33452 üzenetére
Szia
Ha megjelenik a kép a le és fel nyíllal tudod meghatározni mi legyen a képen.
Így el is lehet tüntetni
Miki
Aktív témák
Hirdetés
- Facebook és Messenger
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Gitáros topic
- Milyen légkondit a lakásba?
- Horgász topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Futás, futópályák
- eBay-es kütyük kis pénzért
- ricshard444: Fényképező ? Telefon helyett
- Bittorrent topik
- További aktív témák...
- Menő retró konfig: Q9550, Gigabyte P43, 4GB RAM, ASUS GT730,
- HUAWEI MateBook 13 2020 - Kijelző nélkül - I7-10510U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Samsung Galaxy S25 Plus Navy 12/256 GB Újszerű, karcmentes állapotban!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 3900X 12 mag 24 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest