Aktív témák
-
válasz
bartosk #8538 üzenetére
Anno ugyanilyen okokból kezdtem el fotózni mint te. Stresszes munka, nagy leterheltség, és a fotózás teljesen kikapcsolt.
Azóta a munkám még stresszesebb és még többet dolgozok, így fotózni alig marad időm, sőt kedvem is. Mindenképpen azt javaslom, hogy vágj bele a D700-ba, sokszor az új felszerelés szubjektív hatása az, ami miatt az ember még inkább beleveti magát a fotózásba. Aki azt mondja, hogy nála nincs ilyen faktor, az nem teljesen őszinte.
Amiket írtál, elgondolkodtatott, lehet hogy ismét többet kellene foglalkoznom a fényképezéssel.Egyébként én azt olvastam, hogy a FF érzékelők adta előnyösebb pixelsűrűség okán a relatíve nem annyira csúcs obik is sokkal jobban szerepelnek a teljes méretű érzékelőn, mint az aps-c-n. Szóval más előnye is van a FF-nek.
-
Ijk
nagyúr
válasz
bartosk #8538 üzenetére
Szerintem ha van pénzed akkor vedd meg a d700-at, csak az asszony meg ne sértődjön
. Ne várj új gépre, ne ess bele ebbe a csapdába. Hidd el, hogy a 12MP FF-en 200%-ig ki fog téged szolgálni. Ha tényleg úgy érzed szükséged van egy ilyen kaliberű gépre, és nem gond anyagilag, akkor ne habozz. Az álmatlan, forgolódós éjszakák helyett, amíg az új gép megjelenését várnád, inkább menj a masináddal fényképezni a természetbe. Boldogabb ember leszel
-
Degeczi
nagyúr
válasz
bartosk #8533 üzenetére
tavaly nyár előtt valóban volt ilyen pletyka - és a D700 lett belőle...
ami valóban logikus, érthető lépés volt (a Canon 5D ellenében) - de a profi/félprofi DX vonal megszüntetése nem az lenne
így ha majd egyszer jön a D400, biztosra veszem, h DX marad az is
amúgy olvastad itt a fórumon, h vki csalódott a D700 beszerzése után? ez ugyan kicsit meglepő is - de az nem, h néha tényleg túlzóak az elvárások egy váz-beszerzés előtt -
Degeczi
nagyúr
válasz
bartosk #8530 üzenetére
az szerintem végképp irreális!
aligha fogja a profi-DX vonalat eldobni, amíg van rá kereslet - márpedig roppant népszerű modell a D300, így utóda is várható, ha nem is azonnal
(ráadásul pont most jelent meg végre egy új DX-es normál-obi is, ami szintén nem éppen arra utal, h süllyesztenék a platformot)már csak azért is, mert "FX-es D300" már tavaly nyár óta van: a D700...
(az "FX-es lesz a D400" valszeg egyszerűen ennél korábbi találgatás)de azt sem hiszem, h megérné: miben korlátozna a D700 12 Mp-e?
-
Ijk
nagyúr
válasz
bartosk #8526 üzenetére
Ken Rockwelt figyeld, a gyártók neki közlik le legelőször ha kiadnak valamit
Viccet félretéve sok ember esik hasonló helyzetbe, ebbe a "most megmerjem-e venni, mert jön az újabb" dologba. D300 utódot még nem tartok valószínűnek, viszont egy d900-ra a D3x érzékelőjével van esély. Viszont ha ki is jön egy D900 arra várnod kellene 1-2 hónapot a bejelentéstől számítva, és a D3x árából kiindulva nemhinném, hogy a d700 közelébe lőnék árban.
Egyáltalán milyen témákat akarsz fotózni? Amúgy a d700-at egész nyugodtan megveheted, az egy remek gép. -
Degeczi
nagyúr
válasz
bartosk #8526 üzenetére
nem igazán értem...
DX gépet akarsz venni, vagy FX-et?
elég a 12 Mp, vagy nem?pár hónapon belül egyébként sem valószínű: a D700 nagyon új még, de a D300-nál sem látom miért kellene sietnie a Nikonnak - nincs veszélyben az a modell sem
és ha mégis kihoznának egy D900-at, ott a D3x példája: gyakorlatilag csak a fölbontása lett nagyobb, ám brutális összeget kérnek érte - a profik is nagyon meggondolják, van-e szükségük rá
-
Degeczi
nagyúr
válasz
bartosk #7386 üzenetére
miért ne lenne jó?
már az ősrégi D70 is FAT32 filerendszert használ (ami kell a 2GB fölötti kártyákhoz), Sandisk pedig az egyik leginkább ajánlott típus Nikonokhoz, azzal senkinek nem volt még gondja...
(ha eredeti, persze!)a Sandisk verziójelölésének pedig az égvilágon semmi köze a CF változatokhoz, mind CF-I kialakítású (a CF-II egyszerűen fizikailag vastagabb kártya, a Microdrive-ok olyanok)
Aktív témák
Hirdetés
- Az új vezér szerint már nincs a legjobb tíz chipgyártó között az Intel
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Eredeti játékok OFF topik
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Yettel topik
- Bluetooth hangszórók
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Magisk
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 - i5-4GEN I 8GB I 500GB I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS!Gigabyte B650M R7 7800X3D 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Corsair 4000D Airflow TG 750W
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro - M4 Pro 24GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Xiaomi Redmi 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest