- Xiaomi 15 vagy Samsung S25
- Felkészült a Redmi 15C
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- One mobilszolgáltatások
- A HMD visszalép az USA piacáról
- Poco X6 Pro - ötös alá
Aktív témák
-
fulee.9999
csendes tag
válasz
Chris Kiki #49148 üzenetére
Nem nyert. Egyéb ötlet?
-
spanyoll
addikt
válasz
Chris Kiki #48511 üzenetére
Gúnyolódás de ne vedd fel, nem neked szólt, általános hozzászólás a témához meg úgy általában a mostanában beindult dxomarkozás meg obi felbontásozás meg mindenféle okossághoz.
Azt írtam volna amit freddy ha nem lennék lusta, úgyhogy vedd azt válasznak és hangsúlyozom, ne vedd fel@freddy: Az a baj, hogy igazad van annyi különbséggel, hogy bekaphatja a pénz meg a kapitalizmus is. De azt is aláírom, hogy amióta megint dolgozom olyan vagyok esténként mintha legalább menstruálnék. De hát így jár aki nem azt csinálja amit szeret. Ahogy a mondás is tartja, nem a hétfővel van a baj hanem a munkáddal. Nade 2 óra és #tgif
-
Freddy76
addikt
válasz
Chris Kiki #48511 üzenetére
Ne foglalkozz spanyollal. Régen hippi volt, és mindenkit szeretett, de amióta dolgozik, elkapta a kapitalizmus szele, és ő is a pénz istenének hívője lett. Azóta beszólogat.
Nincs olyan, hogy mi kell. Minden látószög egyben valamilyen perspektíva is, a portrénál pedig - általában - az a fontos, hogy ez olyan legyen, ami nem torzít, élethűen adja vissza az arányokat. Ebből a cikkből érteni fogod, hogy miről van szó.
Értelemszerűen egy nagylátószöggel is el tudod érni ugyanazt a perspektívát, mint egy ekv. 120 körüli obival: baromi messze mész, és kivágod a közepét - így persze a felbontásod töredékére esik vissza. Ennek ellenére én is sokszor csinálom ezt az 50-essel. Én azt mondanám, hogy portrézni (dx vázom) az 50-es és a 85-ös obi a legjobb; az utóbbi nyilván jobb, de műtermen kívül hosszú lehet (túl távol kell lenned: kicsi a lakás, utcán belegyalogolnak a képedbe, stb.). Shadow műteremben portrézik, megteheti hogy a kellő távolságból használja a megfelelő gyutávú obit. Én a gyerekemet portrézom (nyilván amatőr szinten), nem tudok túl messze menni...
-
-Shadow-
aktív tag
válasz
Chris Kiki #48505 üzenetére
Ahogy gab.m is írta, attól, hogy átszámolod ekvivalensre a gyújtótávot, attól az objektív optikai tulajdonsága még megmarad. Tehát egy 50-es hiába eredményez kb. 75 mm-t DX-en, attól az még 50-esként fog viselkedni.
Azzal egyébként már lehet portrézni, meg még sok mással is, de szvsz nekem a 85mm és felette lévő tartomány a tetszetős, ha portrézni kell. Sőt telén gyakran portrézom akár 150-200 mm környékén is.Kolléga gyorsabb volt.
-
gab.m
senior tag
válasz
Chris Kiki #48505 üzenetére
A valódi 85mm számít, ami az objektívre van írva, nem a hozzá számolgatott "ekvivalens".
Viszont ez valóban nem kőbe vésett szabály, hogy portrézni csak és kizárólag 85mm-en lehet és kell. Nekem egy 24 mm-en lőtt "környezeti" portré is a portré kategóriába esik, mint ahogy a nevében benne van. A 85mm a klasszikus fejportréhoz lett kitalálva optimálisnak, ugyanakkor én ha kizárólag arcképet csinálok, inkább 135mm-en vagy afölött fényképezek. -
-Shadow-
aktív tag
válasz
Chris Kiki #48503 üzenetére
Ha tudod tedd. Ez nem azt jelenti, hogy 56mm-en nem lehet, csak egyszerűen a 85 szebb eredményt fog produkálni.
-
Chris Kiki
senior tag
válasz
Chris Kiki #47439 üzenetére
Na, azt hiszem rájöttem...
-
cool13
őstag
válasz
Chris Kiki #47435 üzenetére
Szerintem igen. Néztem nekem sem megy. Gratula hozzá!
-
gyurma01
tag
válasz
Chris Kiki #47429 üzenetére
Grat!
-
TayRol
nagyúr
válasz
Chris Kiki #47429 üzenetére
nagyon jó kis szett, gratula és szép fényeket!
-
m3ss
veterán
válasz
Chris Kiki #46602 üzenetére
akkor lehet nezunk vmi ertelmesebb toltot is, ugy is sok akkut hasznalok...persze ropihoz kepest egyaltalan nem
-
m3ss
veterán
válasz
Chris Kiki #46599 üzenetére
hmm nekem vmi feher eneloop lite van. art ezeknek ha "tultoltod"? vmi regi gagyi toltovel toltom, es fogalmam sincs mikor vannak feltoltve, mert a tolto mar nem jelez
-
m3ss
veterán
válasz
Chris Kiki #46596 üzenetére
koszi. ja jo kis obi, relative olcso, jol rajzol, es egesz univerzalis. portrera is hasznalhato sztem..
ropi 150 db?
szerintem mar te is azzal mukodsz akkor
mekkora kapacitasu eneloopok vannak amugy? en multkor 800 mAh-t rendeltem, hogy meirt azt nem is tudom...bar ezzel is elvillan 100-200x a 468 (bar makronal, kozelre, lehet kicsit villan ilyenkor csak) de nem artana par nagyobb...
Aktív témák
Hirdetés
- Autóhifi
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Gitáros topic
- World of Tanks - MMO
- SONY LCD és LED TV-k
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Ajka és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Xiaomi 15 vagy Samsung S25
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Precision M4600 - i7-QM I 8GB I 500GB I Nvidia I HDMI I 15,6" FHD I W10 I Gari!
- ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo ThinkPad T570, T580, P51s, P52s eredeti Lenovo, belső akkumulátor eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest